Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Dijana221
    29. Svibanj 2022. 14:27

Demetria

Ja s doplera vena … Od 18h sam čekala.

Sad se nadam da ce u utorak odustati od carskog i pustiti me na miru još ovo malo što imamo.
    A sve ostale pretrage vena ćemo raditi tek iza poroda kad malo popusti pritisak od bebe tako je rekla doktorica.

Vidim da Demetria imas i ti problema s venama. Zbog cega te salju na carski rez?

Demetria
    29. Svibanj 2022. 21:10

Za Split
    Uvjeti za pratnju pri porodu
    Poštovani,

Obavještavamo vas kako je od 26. svibnja odlukom Ministarstva zdravstva ukinuta obveza predočavanja EU digitalne Covid potvrde ili negativnog PCR testa za osobe u pratnji pri porodu.  Kao i kod prethodnih dolazaka prisustvo uz rodilju podrazumijeva nošenje zaštitne odjeće, maske te pridržavanje kućnog reda Klinike. 
    Upisi i predbilježbe za prisustvo porodu vrše se svakim radnim danom od 08:30 - 10:00 kod tajnice Klinike uz privremenu uplatu od 100,00 kn za troškove zaštitne odjeće.

S poštovanjem,
    Klinika za ženske bolesti i porode

3130g i 50 cm...naša mala svjetlost...mix Dalmacije i Slavonije

*
    3830g i 52cm...naš mali Popaj...mix Dalmacije i Slavonije

Demetria
    29. Svibanj 2022. 21:13

Samoja6

Uglavnom sam uvik u dugim hlačama i patikama jer mi je najudobnije pa me ne bodu… Ispred kuće zapalim spiralu, a na prozorima imam mrežice (komarnike) i radije bi se roleta odrekla nego toga! 😂
    Ni muha, ni komaraca, ni ničega!
    A u baby centru, ma koliko ih ne podnosila imaju dobru stvar, naljepnice protiv komaraca koje možete nalipiti na kolica ili bilo što…

bubamara2409
    imaš u bubamari, magicbaby baby centru naljepnice zaljepiš na odjeću i to je to.
    ove iz dma su malo debele i imaju jak miris pa njih sam koristila dok je mala bila u kolicima i nije mrdala van
    a za ovaj što Eden preporučuje od Biljkoljupke sprej Komarko sam isto čula jako pozitivne komentare čak i ova ana in mama land što inače provjerava svu tu kozmetiku preporučuje

*

Demetria
    29. Svibanj 2022. 21:20

Dijana221

Demetria

Sad se nadam da ce u utorak odustati od carskog i pustiti me na miru još ovo malo što imamo.
    A sve ostale pretrage vena ćemo raditi tek iza poroda kad malo popusti pritisak od bebe tako je rekla doktorica.

Vidim da Demetria imas i ti problema s venama. Zbog cega te salju na carski rez?

ja sam ti u siječnju prebolila koronu i nedugo zatim mi je od dna noge od prstiju preko zgloboca sve prema gore do stidne usne i preko nje do trbuha krenula vene iskakati van plaviti i ljubičastiti i biti bolne.
    pa mi upiru carski jer je stanje stvarno grozno na izgled a nitko me do petka nije htio slati na dopler vena.
    napravila sam ga u petak i ta jedna noga mi je varikozna zato nosim kompresijske hulahopke kompresije 2 i stvarno mi pomažu....i primala sam ti dva tjedna fragmine iza korone i sad sam trebala ali evo ne žele mi dati nego žele carski

ako izguram do 10.6 nositi ću onda svaki dan kompresijske butnjače da mogu roditi u njima, navodno se preporučuje da ne bi došlo do pucanja uslijed trudova
    premda su mi čarape kompresije 1

*

TheTina
    29. Svibanj 2022. 21:20

Samoja6

Iskreno, i ja bi tila što prije…
    U zadnje vrime mi svako jutro kad sidnem popiti kavu slabo dođe… Spavam očajno… Obrni-okreni! Kad god se idem okrenuti na drugi bok se probudim, pa ajde na wc, pa mi triba sat vrimena da opet zaspem… Onda je vruće, pa upalim malo ventilator jer bi umrla bez njega, e onda dođe ledeno… A stvarno više!
    Nemogu reći da sam imala nekih tegoba kroz cilu trudnoću, ali neispavanost mi stvarno škodi! I zadnje dane imam često one "pripremne kontrakcije", kad trbuh bude ko kamen…

Kod mene ista stvar, pije mi se kava i kad popijem guc pocne mi se dizat zeludac i lose mi je. Spavanje koma - ak odspavam sat i pol u komadu super je. Najgore mi je kaj me zeludac ubija i nemrem se nikak namjestit da me ne boli. Grcevi u nogama me hvataju i zna me bolit s desne strane na donjem dijelu trbuha. Od sinoc su mi krenuli bolovi u donjem dijelu leda al nisu stalni tak da ocito to nije nista 🤷‍♀️. U jednom dijelu noci mi je vruce, evo za pol sata mi je hladno i tak ukrug. U prvoj trudnoci mi nije bilo tak i znala sam i cijelu noc odspavat u komadu. Ovo je sad koma, vjerujem da je i do vremena.

• Dijana221
    29. Svibanj 2022. 22:06

Demetria

Dijana221

Demetria

ja sam ti u siječnju prebolila koronu i nedugo zatim mi je od dna noge od prstiju preko zgloboca sve prema gore do stidne usne i preko nje do trbuha krenula vene iskakati van plaviti i ljubičastiti i biti bolne.
    pa mi upiru carski jer je stanje stvarno grozno na izgled a nitko me do petka nije htio slati na dopler vena.
    napravila sam ga u petak i ta jedna noga mi je varikozna zato nosim kompresijske hulahopke kompresije 2 i stvarno mi pomažu….i primala sam ti dva tjedna fragmine iza korone i sad sam trebala ali evo ne žele mi dati nego žele carski

ako izguram do 10.6 nositi ću onda svaki dan kompresijske butnjače da mogu roditi u njima, navodno se preporučuje da ne bi došlo do pucanja uslijed trudova
    premda su mi čarape kompresije 1

Kod mene je slicna situacija, jedino sto ja po nogama nemam, tek tu i tamo koja kapilara, ali na stidnim usnama je katastrofalna situacija tako da mi vec sada predvidaju carski rez. Strah me carskog, ali strah me i pucanja tih vena od silnog naprezanja na prirodnom porodu.. 🤷‍♀️
    Takoder sam imala koronu u sijecnju, ali vene su se pocele siriti tek u 4. mjesecu, tako da ne vjerujem da je u mom slucaju povezano s koronom.. Transfuziologinja mi uvela fragmine prije nekih tjedan dana i navodno da cu to do kraja morati koristiti. 
    Najgore mi je sto nema puno informacija o tom, niti znam puno zena koje su se susrele s tim, ne znam sto ocekivati. Bol je sve izrazenija, pritisak na zdjelicu sve jaci i iskreno, jedva cekam da se rijesim, a tek sam u 34. tjednu 🙄

bubamara19
    30. Svibanj 2022. 09:05

Da se i tu javim, bebac nam je stigao 28.5. u 22:34, 3750 g i 52 cm dug, dan prije termina.  Imala sam bas porod za pozeljeti na kraju, dosla sam oko 15 na hitnu jer sam slabo osjecala bebu, ostavili me i vec na drugom ctg-u na koji su me spojili su poceli trudovi, pa pukao vodenjak i sve je dosta brzo islo. Dobila sam malo dripa tek pred kraj, bez epiduralne, bez rezanja, doduse malo jesam popucala pa imam koji sav ali nista strasno. 
    Didi mislim da si ti pitala za SD, pratnja ne treba ni potvrdu ni test, oni daju odjelo i mora nositi masku, na odjelu je beba s tobom cijeli dan ali ih uzmu po noci da se odmoris ako zelis

👩🏼 27 👱🏻‍♂️ 36
    missed ab 3/2020 10tt
    28.5.2022 V

Didi4321
    30. Svibanj 2022. 09:21

bubamara19

Da se i tu javim, bebac nam je stigao 28.5. u 22:34, 3750 g i 52 cm dug, dan prije termina. Imala sam bas porod za pozeljeti na kraju, dosla sam oko 15 na hitnu jer sam slabo osjecala bebu, ostavili me i vec na drugom ctg-u na koji su me spojili su poceli trudovi, pa pukao vodenjak i sve je dosta brzo islo. Dobila sam malo dripa tek pred kraj, bez epiduralne, bez rezanja, doduse malo jesam popucala pa imam koji sav ali nista strasno.
    Didi mislim da si ti pitala za SD, pratnja ne treba ni potvrdu ni test, oni daju odjelo i mora nositi masku, na odjelu je beba s tobom cijeli dan ali ih uzmu po noci da se odmoris ako zelis

Cestitam na bebici! Zelim vam sto brzi odlazak doma na mazenje 
    Hvala na info 

5/21 ektopicna
    12.06.2022. 💙

Ninnek
    30. Svibanj 2022. 10:58

čestitke na bebici 🤗🤗🤗

Hana 1.7.2020. ❤
    Lukas 12.6.2022. 💙

• sunchica555
    30. Svibanj 2022. 11:55

bubamara19

Da se i tu javim, bebac nam je stigao 28.5. u 22:34, 3750 g i 52 cm dug, dan prije termina. Imala sam bas porod za pozeljeti na kraju, dosla sam oko 15 na hitnu jer sam slabo osjecala bebu, ostavili me i vec na drugom ctg-u na koji su me spojili su poceli trudovi, pa pukao vodenjak i sve je dosta brzo islo. Dobila sam malo dripa tek pred kraj, bez epiduralne, bez rezanja, doduse malo jesam popucala pa imam koji sav ali nista strasno.

Čestitke bubamara9😊♥️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.