Danas je ok, ali nosim sat evo cijeli dan i puls mi ni u mirovanju nije ispod 100. Malo sam čistila, peglala i hop 130. Jel to normalno?
Inače prije 10 godina sam imala istu stvar al tad je puls bio iznad 200 i onesvijestila sam se. Nije uopće ugodno.
Mirjam, meni skace ludjacki, uvijek inace imam visi (tipa 90) i najobicnije mirne setnje me bacaju na 140-150. Bilo kakvo hodanje po stanu ili bilo sta, 140. Seks - sat popizdi jer mu nije jasno sta radim, pocne slati notifikacije da imam tahikardije
Kad su me primili u bolnicu na pocetku trudnoce bila sam na 164 i nikako sici, ali ulovila me i panika, mislia sam da je izvanmaternicna. Dugo me nisu htjeli pustiti, ali kasnije sam se konzultirala s kardiologom za trudnice i on je u principu rekao da je normalno da jako skace i da nema veze s formom ni nista, da se ne treba brinuti za sam porod jer da tad otkucaji padaju zbog parasimpatetickog sustava, ali da ce pratiti. Veci je problem sto je ta nelagoda zaista jako neugodna, ali ne znam sto bih ti rekla, nisam to bas uspjela rijesiti. Tek zadnjih tjedan dva idem sama u setnje jer mi je prije znalo bas zamantati da bih mislila da cu se srusiti i jednom sam morala sjesti na plocnik jer mi se sve zacrnilo.
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Cure, jel ima jos koja osjecaj da ce joj beba ispasti kroz guzicu kad udari? Da, kroz guzicu 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
2021. M 💗
Cure ima još koja da je oko 24tt a dobila već 8,5 kg? 🙈
Jutros sam stala na vagu i skoro me herc strefio, od prošlog pregleda prije tri tjedna 2,5 kg😕. Uopće nemam osjećaj da sam toliko dobila, i sad sam pomalo i zabrinuta.
Nisam toliko, no isto sam od 20-24 tjedna dobila 1.5 kg, ili 2, a do tada skoro ništa. Samo odjednom, u tjedan dana je to skočilo.
Bas sam išla gledati prošlu trudnicku knjižicu, ista stvar je bila.
A onda pred termin, mjesec, dva, skoro ništa nije išlo kila gore...
Tako da, bez brige budite!🤗
👨👩👧👧👭
Olivera, ta sam! 😂 Mislim da sam čak oko 10 dobila, ali odbijam stati na vagu i to vidjeti 😅 ne osjećam se ni ja tako, ali eto 🤷🏻♀️ Evo slikice
https://ibb.co/xC8wQD3
Btw ovu majicu sam jučer kupila u Hm-u i odlična je. Ostala ponuda, bar u mom gradu, očaj. Sve nesta babski, losa kvaliteta, tajice prozirne, ma uzas..
Kupila sam i bebici nesta, ovo mi je prva kupovina, uživo je još ljepše 😍
https://ibb.co/JqPYKyk
Zgodnicka 😍
2021. M 💗
Vale bas si zgodna 😍 a i robica je preslatka 🥰🥰
Mirjam drži se ❤❤ i ja sam jučer i danas bas lose, nemam snage. Malo mi je jučer bio visok tlak, ali se brzo smirilo. Citav dan sam u krevetu 🥱🥱
Ja sam do sad u plusu 6-7kg od početne kilaze...meni je stomak odjednom narastao u 16-17tt i od tada nije bilo velikih promjena 😅 ali tad sam i dobila najviše na kilazi 5kg između 2 pregleda 🙈 iako sam jela normalno, ali to sam prepisala tome što su mucnine naglo prestale 🤷🏼♀️ (tješim se 🤣)
Moj mali od sinoć lupa konstantno, čak je i mm prvi put osjetio 🥰🥰 kao da želi izaći koliko lupa, dosadilo mu je unutra 🤣
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Ja sam se općenito odlučila malo pripaziti u smislu da ne jedem previše slatkog (inače sam sladokusac pa uvijek padne slatko nakon ručka i večere, a pogotovo u zadnjem tjednu jer smo bili kod roditelja… ooops 🙄😏). A i da malo više šetam, da pravim kratke ture, jer i to pomaže da se šećer normalizira…
Kada sam vadila klasičnu glukozu u krvi u siječnju bilo je 4,6.
Evo danas imam puna 23 tjedna, pa sam planirala ići na OGTT sljedeći tjedan. Jeste i vi planirale tako oko 24. tjedna?
Glukoza mi je u 8. tt bila 4.8 i doktor je na prošlom pregledu prije mjesec dana rekao da me tad još neće slati na OGTT iako mi je šećer malo viši, jer ne dobivam na kilaži. Danas sam bila na pregledu (24. tt), a prije 2 tjedna sam vadila krv i sve moguće pretrage jer sam imala neki svrbež po rukama (pa radi moguće kolestaze) i šećer mi je bio 4.3, dakle ispod donje granice i doktor kaže da me neće slati jer da nema smisla, obzirom da se vidi da mi je niži šećer.
👨👩👧👧👭
Cure, jel ima jos koja osjecaj da ce joj beba ispasti kroz guzicu kad udari? Da, kroz guzicu 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
To sam ja mm jednom rekla...da imam osjećaj kao da me udara u izlazne rupu 🤣🤣🤣 ali doslovno 🤣
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
To sam ja mm jednom rekla…da imam osjećaj kao da me udara u izlazne rupu 🤣🤣🤣 ali doslovno 🤣
Hvala, sad mi je lakse puno 🤣 vec sam mislila da sam luda
2021. M 💗
Danas je ok, ali nosim sat evo cijeli dan i puls mi ni u mirovanju nije ispod 100. Malo sam čistila, peglala i hop 130. Jel to normalno?
Inače prije 10 godina sam imala istu stvar al tad je puls bio iznad 200 i onesvijestila sam se. Nije uopće ugodno.
Mirjam, meni skace ludjacki, uvijek inace imam visi (tipa 90) i najobicnije mirne setnje me bacaju na 140-150. Bilo kakvo hodanje po stanu ili bilo sta, 140. Seks - sat popizdi jer mu nije jasno sta radim, pocne slati notifikacije da imam tahikardije
Kad su me primili u bolnicu na pocetku trudnoce bila sam na 164 i nikako sici, ali ulovila me i panika, mislia sam da je izvanmaternicna. Dugo me nisu htjeli pustiti, ali kasnije sam se konzultirala s kardiologom za trudnice i on je u principu rekao da je normalno da jako skace i da nema veze s formom ni nista, da se ne treba brinuti za sam porod jer da tad otkucaji padaju zbog parasimpatetickog sustava, ali da ce pratiti. Veci je problem sto je ta nelagoda zaista jako neugodna, ali ne znam sto bih ti rekla, nisam to bas uspjela rijesiti. Tek zadnjih tjedan dva idem sama u setnje jer mi je prije znalo bas zamantati da bih mislila da cu se srusiti i jednom sam morala sjesti na plocnik jer mi se sve zacrnilo.
Joj hvala ti na ovome 🤗 Ja se borim s niskim tlakom, isto ko i ti, i to je povezano s lupanjem srca. Ali dugo mi nije došlo do grla. Osjećam se puno bolje otkad se krećem, šećem, pijem puno tekućine i više mi se ne crni pred očima ko na početku trudnoće. Baš se osjećam fit. Jedino bi me ubilo kad bi mi ginekologica sad pripisala mirovanje zbog cervixa.
Kiflica, ja sam isto pitala jel sad to znači da moram mirovati, kaže ne, mogu nastaviti šetati. Ali evo danas opet osjetila neke grčiće i opet sam se prepala. 🥴 Btw, čestitke na super pregledu 🙂
Mirjamjel sad sve oke?🙏🏻🙏🏻
Je je, ok smo mali i ja 🙂 Kak smo otišli na hitnu kažem mužu nemoj slučajno ništa mojima ili svojima pisati da se ne brinu nepotrebno, a evo cijeli forum zna 😄 Baš mi znači da negdje mogu čitati tuđa iskustva ili napisati kak se ja osjećam.
Sortiraj odgovore
Najstariji