Stigla, nije nista hvala Bogu! Sve je normalno, ne vide sto bi mogao biti uzrok…kaze dr da je bebica preaktivna pa nije mogla vidjeti sto je, jedva je izmjerila😁😁
Ajme baš mi je drago da je sve dobro!!!
Mi smo večeras krenuli s trudničkim tečajem 🙂 Evo u DE, online se održava, i od 18 parova, dvoje nas nije znalo spol, 3 su curice i 13 dečkiju. Zanimljiva statistika 🤭
.
Prolazili smo kroz našu trudničku knjižicu i patronažna nam je objašnjavala što je što malo detaljnije.
Ono što sam naučila. Ležanje na boku. Znala sam za prokrvljenost. Ali druga stvar je da se beba u trbuhu stalno mrda, prebacuje se s jedne na drugu stranu i traži najpogodniji položaj za izać van, a to je leđima na lijevoj ili desnoj strani s glavicom prema dolje. Ako ja spavam na leđima, izvalim se pred TV na leđa, beba će shvatiti da tako ima najviše mjesta i ugnijezditi se leđima u sredini trbuha, znači leđima na moja leđa i obrnuto, a u toj pozi za izać van glavica je preširoka.
.
Težina u trudnoći. U DE se puno raspravlja da se izbaci praćenje težine iz trudničke knjižice jer ne utječe na težinu bebe, osim ako mama ima dijagnozu tipa gestacijski dijabetes. Idealno je dobiti 12-18 kg, i ako mama ima više kila ne znači da će roditi veliku bebu isto ko ni sitne ženice neće roditi malu bebu. Nema pravila.
.
Masiranje međice protiv popucanosti, maslinovim ili weledinim uljem 4-6 tjedana prije termina, 2-3 puta tjedno.
.
Veselim se idućem terminu, ovo danas je trajalo 2 i pola sata, pola sata smo se kao upoznavali 🤗
Ciao ja sam rh negativna i doktorica nije nesto reagirala..bas sam.se pitala mogu li trazit uputnicu za senzibilizaciju u Petrovoj.. obzirom da nisam.iz zagreba…
Ja sam rh negativna i isla sam na vadenje krvi u Petrovu na pocetku trudnoce i sad s 20 tjedana i jos cu pred kraj morat jednom, tako da ono... trebala bi ti dat. To je normalna procedura :)
Ciao ja sam rh negativna i doktorica nije nesto reagirala..bas sam.se pitala mogu li trazit uputnicu za senzibilizaciju u Petrovoj.. obzirom da nisam.iz zagreba…
Ja sam rh negativna i isla sam na vadenje krvi u Petrovu na pocetku trudnoce i sad s 20 tjedana i jos cu pred kraj morat jednom, tako da ono… trebala bi ti dat. To je normalna procedura :)
Pitala sam je jucer za vađenje krvi u Petrovoj nakon sto smo doznali da je dragi + i rekla je da se ne sekiram i da ne treba. U nalazu krvne grupe mi pise u napomenama:u plazmi nisu pronađena erotrocitna protutijela..valjda to znaci da je sve ok i da nije doslo do mijesanja..mozda ce mi dati kasnije ali ne cini mi.se talo... ne znam moze li se to negdje obaviti uz placanje bez uputnice?
👩32
👨🦰32
It' s a boy 20.08. 💙🥰
Lora odlicno! 🙏
Amber hahaha i ja hodam sa gumicom, kad obucem kracu majicu sve mi ispadne na poslu 😂
Trudnicka odjeca mi se ni ne svidja da bi bacila velike novce na nju, zato se veselim sljedeci tjedan lidlu da kupim tajice i jedne hlace i taman ce stici proljece i nosit cu samo haljine
Mirjam odlicno za tecaj, i mi cemo od tebe pokupiti nrke suoer informacije.
🙅♀️30, 🙋♂️29
Mateja , da trudnice i mislim dojilje imaju pravo na besplatne bijele plombe, pogotovo za prednje zube, to sam i ja saznala prije nekih pola godine. Ali ne znaju navodno svi stomatolozi za to, pa nazovi svog, tj sestru, pitaj je jel znaju, ako ne znaju nek si pogledaju u tim svojim zakonima, tako je cura koju znam napravila i nasla joj je sestra taj zakon i bez problema je sve proslo. Mislim da ti je dovoljno ponijeti trudnicku knjizicu, to ti je ko nova osobna sada 😉. Nina, ne znam koliko si tjedana trudna, ali ako ti na nalazu pise da nisu nadjena eritrocitna antitijela, to je to. Znaci vec su ti vadjena antitijela. Ja moram ponavljati u mislim 28. tj. slijedeci put. Tako da ce te do tada sigurno opet poslati, prije toga nije potrebno. I moj partner je rh+ i ne, ne mijesa se tvoja i njegova krv u nikakvom slucaju, nego tek pri prvom porodu ,kao moze doci do tebe doci tipa kap bebine krvi iz posteljice/pupkovine, ne sjecam se tocno. I to ako ti beba bude rh+. Tada ces dobiti cjepivo , tipa nekoliko sati nakon poroda i mirna si. Uglavnom, nemas mjesta za paniku, ima nas tu puno rh-.
Inace, ovo sto vecinu "muci" , koliko sam trudna ako je beba veca/manja od sluzbenog dana posljednje mjesecnice. Kod mene , u obje prosle trudnoce, bebe su bile i za tjedan dana vece od termina, rana mi je ovulacija, tipa izmedju 8. i 12. dana ciklusa. I nitko mi nikad nije mijenjao datum poroda na temelju toga. Jer koliko sam ja razumjela, te mjere vise ovise o tome kako je beba namjestena u trbuhu, o starosti ultrazvuka itd. Mislim da se doktorski "namjesta" datum poroda vecinom kod cura koje imaju policisticne jajnike i M imaju svakih tipa 45 dana, pa nisu sigurne kad im je bila ovulacija i sl.
E još nešto. Napomenula nam je Akupunkturu kao sredstvo olakšanja/ubrzanja poroda (2-4sata kod prvorotke). Nisam nikad prakticirala, za ništa, pa sam išla malo iskustva čitati i sad razmišljam o tome. Radi se ukupno 4 puta, od 36.tt. Između ostalog se nudi kao terapija liječenja trudničkih mučnina. Eto, ja tek sada saznala 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji