Kad mi netko kaže Jel beba oživila? 🤬🤬🤬
I onda se još uvrijedi kada kažem da je živa od začeća. Kaže nije živa, ne osjećaš je još. E….
Danas sam poseban mamac za specijalce.
Meni je ovo baka rekla u prvoj trudnoci... Dobila sam sijede odmah i posvađala se s njom zbog tog. 🤬 Ne moram ni spominjat da ovaj put nece ni znati da sam trudna dok po njenom beba ne ozivi.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Da vjerojatno to misle te bake..ne u losoj namjeri nego se nespretno izraze zbog tog razloga zivota prije uzva
.
al ima parova koji pobace iz razloga jer ne zele dijete, koje je zdravo, do 12 tjedna a htjela sam istaknut da sigurno puno njih "vjeruje" da to dijete nije zivo ili da je manje covjek do nekog tjedna! Sto je apsurd..jer to nije stvar vjere niti necijeg misljenja nego ciste logike i biologije. Ovo kad je dijete malformirano itd su drugi slucajevi, ali i to postujem, i to je dijete, koje roditelji vole i zele mu pruzit ljubav kolko god da zivjelo.
Jasno da svatko ima pravo radit sta hoce sa svojim zivotom, al zivot djeteta nije zivot roditelja, nego novi zivot. To je moje razmišljanje..a svatko ima pravo na svoj stav naravno.
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
Ma moja baka je rekla da pricam gluposti kad sam rekla da se srce bebe na uzv cuje vec u 7tt... I njoj ne mozes objasniti nista, jer ona je uvijek u pravu. Poseban tip osobe.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Ja upravo držim ruku na stomaku i ruka pulsira 🥰🥰🥰 moja bebica me pozdravlja 😊😊😊
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
E da Mallla baš tako. Ja cijeli dan razmišljam kako da odvedem dijete na testiranje, tako sam ljuta što je moram voditi i stvarati joj traume.
Ako smo i muž i ja negativni, a jesmo, ne znam kako bi dijete koje poljubim i zagrlim 100 x dnevno moglo biti pozitivno bez da pređe na mene.
Ljuta sam što država ustvari samo hoće da uzme 750 kn za test, eto, zbog toga 😡
Uglavnom, proći će, tek sada vidim koliko je prva trudnoća zaista bezbrižno stanje, a u drugoj nije tako. Ne stignem ni misliti na trudnoću od brige za prvim djetetom 🤷🏼♀️
Bojana, imala sam istu stvar sa svojom curicom od 2 godine i dolaskom u HR iz BIH i morala je u izolaciju. Iskreno nije mi palo na pamet vodit je na testiranje (btw. 390kn ako si u Zg) snizili su cijene, ali ja sam se testirala 3x dosada zbog bolnice i takav stres malom djetetu iskreno ne želim priuštiti. ne znam, 10 dana nije puno, ako bas ne morate nigdje striktno ići, a mislim da nakon vašeg negativnog testa, iskreno sumnjam da je ona pozitivna. Sad cu ispast teoretičar zavjere, ali nekako... Nece ju sigurno nitko doma trazit i provjeravati. Ali opet, ti znas najbolje za svoju curku
Baby S 🧚♀️24.12.2018.
New baby girl🧚♀️ 01.07.2021.
E da Mallla baš tako. Ja cijeli dan razmišljam kako da odvedem dijete na testiranje, tako sam ljuta što je moram voditi i stvarati joj traume.
Ako smo i muž i ja negativni, a jesmo, ne znam kako bi dijete koje poljubim i zagrlim 100 x dnevno moglo biti pozitivno bez da pređe na mene.
Ljuta sam što država ustvari samo hoće da uzme 750 kn za test, eto, zbog toga 😡
Uglavnom, proći će, tek sada vidim koliko je prva trudnoća zaista bezbrižno stanje, a u drugoj nije tako. Ne stignem ni misliti na trudnoću od brige za prvim djetetom 🤷🏼♀️
Bojana, imala sam istu stvar sa svojom curicom od 2 godine i dolaskom u HR iz BIH i morala je u izolaciju. Iskreno nije mi palo na pamet vodit je na testiranje (btw. 390kn ako si u Zg) snizili su cijene, ali ja sam se testirala 3x dosada zbog bolnice i takav stres malom djetetu iskreno ne želim priuštiti.ne znam, 10 dana nije puno, ako bas ne morate nigdje striktno ići, a mislim da nakon vašeg negativnog testa, iskreno sumnjam da je ona pozitivna. Sad cu ispast teoretičar zavjere, ali nekako… Nece ju sigurno nitko doma trazit i provjeravati. Ali opet, ti znas najbolje za svoju curku
U Puli sam i kod nas je 750 kn testiranje. Nikako ne želim da je vodim, a bojim se da nemam izbora. Muž mora raditi a i ja i + moram endokrinologu iduće sedmice. Stvarno sam luda 😡
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
I da dodam, sami smo, nemamo baš nikoga ko bi je mogao čuvati, osim vrtića 😔
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Evo miska piska se javlja! 🤣😉 Bas sam se nasmijala na to haha.
Shopping u Lidlu sam obavila online 😊 Dosta toga smo nasli sto nam treba i ovako za stan pa sam fino sve to narucila, da ne cekam. Jedva cekam dostavu iduci tjedan.
Ja osjetim bebu svaki dan pomalo. Nisu udarci nego nesto onako slabo, pogotovo kad drzim ruke na stomaku i umirim se.
Cula sam i ja to pitanje jel beba ozivjela. Ne znam tko je to smislio, zvuci grozno! Vjerojatno babe prije 100 godina. Ne zna covjek ni sto bi pametno odgovorio na to.
Jao Boze svasta…al iskreno ne cudim se, s brojem pobacaja u svijetu ocito su neki kojima je to u interesu uspjeli žene uvjeriti da beba i nije živa ili da to uopce nije beba do nekog magicnog XY tjedna kad oživi…u 21. Stoljecu..tuzno ali istinito.
.
Btw sve prakticne mame koje straze 1u1 kolica evo neka nova na koja sam naisla i jako su mi simpa i zbog izgleda ali i specifikacije su dobre..to su ova: https://www.igracke.me/proizvod/CS3912/cosatto-kolica-woosh-miss-dinomitenisu ni skupa, al vidim nema ih trenutno kod nas. Pa bacite oko kog zanima. Takoder sam dobila preporuku za Joolz 1u1, ne sjecam se kak se zovu, ak se ne varam HUB ili tako nesto katko (necu sad ic gledat jer ce mi oobrisat pourku mobitel). Al ona su dosta vise fancy i skuplja..
Ajme kako su luda i slatka kolica, osobito ova sta izgledaju kao cudoviste sa zubekima😍 i lagana su, 6 kg! Definitivno cu ih izviditi, hvala na linkicu❤
Haha i meni je bakica provalila to je li beva ozivila, ali nisam joj nimalo zamjerila, svi smo se nasmijali, bila je prisutna obitelj, pa smo joj objasnili da je beba ziva i da sam ju vidjela na ultrazvuku kako mase rukicama i nogicama i kako joj srce kuca, samo su udarci jos prenjezni da ih ja osjetim. Lijepo je bakica reagirala, s veseljem!♥️
Jao Boze svasta…al iskreno ne cudim se, s brojem pobacaja u svijetu ocito su neki kojima je to u interesu uspjeli žene uvjeriti da beba i nije živa ili da to uopce nije beba do nekog magicnog XY tjedna kad oživi…u 21. Stoljecu..tuzno ali istinito.
.
Btw sve prakticne mame koje straze 1u1 kolica evo neka nova na koja sam naisla i jako su mi simpa i zbog izgleda ali i specifikacije su dobre..to su ova: https://www.igracke.me/proizvod/CS3912/cosatto-kolica-woosh-miss-dinomitenisu ni skupa, al vidim nema ih trenutno kod nas. Pa bacite oko kog zanima. Takoder sam dobila preporuku za Joolz 1u1, ne sjecam se kak se zovu, ak se ne varam HUB ili tako nesto katko (necu sad ic gledat jer ce mi oobrisat pourku mobitel). Al ona su dosta vise fancy i skuplja..
Ajme kako su luda i slatka kolica, osobito ova sta izgledaju kao cudoviste sa zubekima😍 i lagana su, 6 kg! Definitivno cu ih izviditi, hvala na linkicu❤
Haha i meni je bakica provalila to je li beva ozivila, ali nisam joj nimalo zamjerila, svi smo se nasmijali, bila je prisutna obitelj, pa smo joj objasnili da je beba ziva i da sam ju vidjela na ultrazvuku kako mase rukicama i nogicama i kako joj srce kuca, samo su udarci jos prenjezni da ih ja osjetim. Lijepo je bakica reagirala, s veseljem!♥️
Jeldaaa, i meni su ta kao "dinosaur" crvena najbolja :) a pogledaj i ostala njihova iako su ova najlaksa i najosnovnija, sto neki od nas i traze. Bas su nekak drugacija i fora, izgledaju mi kvalitetno, ali su i dosta skuplja ova "naprednija"..np za linkic
Tweetyca da, razumijem tvoju perspektivu i stvarno je svaki slucaj kompleksan za sebe, svakako treba mislit prije nego da netko placa glavom za bilo cije propuste ili nepaznu ilii neodgovornost.. oko tog se sigurno slazemo.
.
Da, malo je cudan osjecaj kad ne vidis da je narasto trbuh ili da se ista "događa", al uskoro kad krenemo osjecat pokrete to ce bit mislim bas dirljivo..jedva cekam :))) ja svoju bebu jos nisam vdijela da se mice, na uzv je uvijek spavala, na mamu je ocito
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
Sortiraj odgovore
Najstariji