Ljetne bebe 2021.šŸ’›

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    miska
    11. Siječanj 2021. 12:20

Sto se tice trbuha. Ja sam skuzila da me uhvate onako bolovi kao da se misici i ligamenti rastezu, svaka 2 tjedna, to traje 2 dana i nakon toga stomak bukne šŸ˜…Ā 
    Moj muz kaze da nije mislio da ce mi tako brzo rasti stomak. Moj se primijeti vec, ali je onako izbocen donji dio, nisam jos okruglica šŸ˜… Mozda jer imam siroke bokove, kao da sam se cijela rasirila.Ā 

11. Siječanj 2021. 12:20

Ne znam koji komentar prije da citiram pa cu ovako uopceno 🤣
    I ja sam u De, danas sam imala zoom sastanak sa patronaznom i isto mi je rekla u narednih par dana da zovem i kazem da zelim biti upisana na listu vezano za porodjaj (jer sam rekla i da bih htjela u salu s prisutnom babicom). Kaze da ne bih trebala duze cekati jer nemaju uvijek mjesto.Ā 

Sto se trbuha tice, ja sam prije dvije sedmice jedno vece imala tako strasan bol da sam se uspanicila. Bukvalno iduce jutro je stomacic nisko bio tvrd. Pomalo se povecava a kad se preko dana trbusni misici umore onda jos pogotovo dodje do izrazaja jer ga ne mogu vise dobro drzati.Ā 
    Imam prijateljicu, u 6. mjesecu tek dobila nesto trbuha tako da.. sve je to ok :D

Orhideja1
    11. Siječanj 2021. 12:23

Lulu.Lu

Orhideja1

I moj je pregled sljedeći ponedjeljak i svaki dan si brojim koliko joŔ…. Å to se tiče osjećaja, ja sam samo to jedno jutro imala tu kvrgicu (kuglicu) isto neka tri prsta desno od pupka i od tada viÅ”e nisam niÅ”ta osjećala.
    Curke koliki su vam trbuŔčići?? Mene muž pita di mi je trbuh, moj je između Božića i Nove baÅ” malo iskočio, ali izgleda od blagdanske gozbe šŸ™ˆšŸ™ˆ jer se nakon toga opet smanjio. Gledam neke slike po netu kao trbuh u tom i tom tjednu pa mi tipa ta 16-17tt izbaci baÅ” ono trbuŔčić trudnički, ako me kužite,a kod mene viÅ”e mog nego trudničkogšŸ¤¦ā€ā™€ļøšŸ¤¦ā€ā™€ļø

Orhideja1

I moj je pregled sljedeći ponedjeljak i svaki dan si brojim koliko joŔ…. Å to se tiče osjećaja, ja sam samo to jedno jutro imala tu kvrgicu (kuglicu) isto neka tri prsta desno od pupka i od tada viÅ”e nisam niÅ”ta osjećala.
    Curke koliki su vam trbuŔčići?? Mene muž pita di mi je trbuh, moj je između Božića i Nove baÅ” malo iskočio, ali izgleda od blagdanske gozbe šŸ™ˆšŸ™ˆ jer se nakon toga opet smanjio. Gledam neke slike po netu kao trbuh u tom i tom tjednu pa mi tipa ta 16-17tt izbaci baÅ” ono trbuŔčić trudnički, ako me kužite,a kod mene viÅ”e mog nego trudničkogšŸ¤¦ā€ā™€ļøšŸ¤¦ā€ā™€ļø

Isto i kod mene, baÅ” mi je bio iskočio negdje izmedju Božica i Nove godine, sad kao da mi se smanjio malo. Zabrinula sam se ujutro iskreno. Jer svaki ponedjeljak mjerim obujam trbuha, danas mi je isti kao i proÅ”li ponedjeljak. I moj mozak odmah počinje misliti na 100 stvari. 80 od toga negativnih šŸ™„šŸ™„

Već je netko napisao, ali i mene baÅ” umiri kad vidim da joÅ” netko ima ista iskustva, i mi smo na prvu pomislili kao možda neÅ”to nije uredu, pa se onda malo skuliram i smirim. Isto je već netko spomenuo i baÅ” mi se čini da je tako, da su nam svi ovi strahovi sastavnio dio trudnoće jer se suočavamo sa nepoznanicom i vjerujem da će se nastavit nakon poroda, jer su strah i radost osnovni pojmovi u brizi za nekoga, u ovom slučaju naÅ”e bebe šŸ‘¶šŸ‘¶

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy šŸ’™šŸ‘£šŸ‘¶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća šŸ‘¶
    08/23 biokemijska

miska
    11. Siječanj 2021. 12:25

Za vas u DE info, pratite babymarkt i babyone online shop (ili aplikacije). Na babymarktu svaki dan imaju po par proizvoda na dobroj akciji, cesto kolica ili jaje, pa mozda naletimo na ono sto trazimo šŸ™‚

11. Siječanj 2021. 12:34

Miska, drugo nit ne radim 🤣
    Sto se trudničkog tice, jel moraju to i muzevi ili mogu bez toga u rađaonu?
    Trbuh,Ā ja sam patka građa, uzas 🤣 Guza van, trbuh van, normalno da se vidi 🤣

Hedwig.Z
    11. Siječanj 2021. 12:39

Orhideja1

Lulu.Lu

Orhideja1

Orhideja1

Isto i kod mene, baÅ” mi je bio iskočio negdje izmedju Božica i Nove godine, sad kao da mi se smanjio malo. Zabrinula sam se ujutro iskreno. Jer svaki ponedjeljak mjerim obujam trbuha, danas mi je isti kao i proÅ”li ponedjeljak. I moj mozak odmah počinje misliti na 100 stvari. 80 od toga negativnih šŸ™„šŸ™„

Već je netko napisao, ali i mene baÅ” umiri kad vidim da joÅ” netko ima ista iskustva, i mi smo na prvu pomislili kao možda neÅ”to nije uredu, pa se onda malo skuliram i smirim. Isto je već netko spomenuo i baÅ” mi se čini da je tako, da su nam svi ovi strahovi sastavnio dio trudnoće jer se suočavamo sa nepoznanicom i vjerujem da će se nastavit nakon poroda, jer su strah i radost osnovni pojmovi u brizi za nekoga, u ovom slučaju naÅ”e bebe šŸ‘¶šŸ‘¶

Da, baÅ” se počinjem osjećati kao mama. Brinem stalno za neÅ”to. šŸ˜… A prije je kod mene bilo ni brige ni pameti, nikad mi nije bilo jasno zaÅ”to se mama i tata toliko brinu za mene i brata. A lijepo su nam govorili vidjeti ćete kad budete imali djecu. I stvarno dok to ne iskusis, nemaÅ” pojma.Ā 

Kiflica
    11. Siječanj 2021. 13:03

Amelie, bas sam razmisljala i tebi, ja sam jedna id onih dobronamjernih spotacica, i jako mi je drago sto si se javila i sto si si poslozila zadnjih par dana u glavi da se vise radujes a manje strahujes. Znam da je tesko, ja sam kada sam bila mala bila puna stragova i dugo sam radila na sebi da se izborim s vlastitim umom. Ali uspjela sam! Vec godinama se ne bojim, ne strahujem, mislim pozitivno, imam vjere. Sigurna sam da ces i ti uspjeti, samo nastavi raditi na sebi, ponavljati si da je strah samo u tvojoj glavi, da ne postoji nikakva stvarna vanjska opasnost. Meni je pomoglo spotanje moje mame, da se skuliram i mislim pozitivno, i vjera u boga, u nesto vece od nas, da ce sve biti u redu. Cak su mi se događale cudesne stvari kada sam u svojoj glavi i srcu prepustila svu kontrolu van sebe i svoje brige u bozje ruke, da se sve poslozilo najbolje kako je trebalo biti, sto sama nisam mogla ni zamisliti da je moguce. Ne znam pomaze li ovo curama koje se bore sa strahovima, mozda vi pronađete svoju metodu za smirenje, bitno da ju trazite i vjerujte mi, zivot je predivan kada se ne bojite. ā¤šŸ¤—

Kiflica
    11. Siječanj 2021. 13:08

I mozda mi neke od vas nece vjerovati da se ne bojim jer puno istrazujem, ali to je druga prica, dio mog karaktera, uzivam u citanju i saznavanju sto vise... ja cu jednako tako kopati i o kolicima sa istom strascu s kojom sam o prenatalnim testovima, naprosto sam poput psa koji zagrize i ne pusta... no tu nema straha. Nadam se da mi niste zamjerile ako sam nekada podijelila neke linkove o opasnostima necega, koji su vas mozda i uplasili, a ja nisam bila svjesna da bi mozda mogao biti takav ucinak jer mene to ne strasi, ja samo volim biti upoznata, pripremljena i stalo mi je vec do svih vas i zelim da vam bude dobro svima i vasim bebicamaā™„ļøšŸ¤—

• hana85
    11. Siječanj 2021. 13:33

Pozdrav majčice, ja joÅ” nisam bila na prvom pregledu ali kada sam vidjela da netko predlaže Maclaren daytripper kolica jednostavno sam se morala javiti da vam kažem svoje iskustvo. Koristili smo ih manje od godinu dana i dva puta su bila na reklamaciji, prvo se skroz odlomila ručka, a drugi puta je pukla prečka u konstrukciji i nakon toga smo dobili povrat novca, i sama prodavačica je rekla da neÅ”to s tim kolicima ne Å”tima (kasnije smo saznali da je mnogima konstrukcija pukla) pa me skroz čudi da se joÅ” uvijek proizvode.Ā 
    No, i mimo toga Å”to su nam se raspala kolica su bila grozna za upravljati, morala sam se svom snagom uprijeti, nasloniti na ručku da podignem prednje kotače, a zapinjala su doslovno za deblji nanos boje na zebri, vožnja tih kolica bilo je čisto mučenje. Nakon njih smo uzeli jeftina kiÅ”obran kolica kojima su kotači otiÅ”li, a glavna lekcija iz te pogreÅ”ke je da srednji pojas među nogama mora biti prilagodljiv, kod tih kolica se nije mogao skratiti i dijete je stalno klizalo prema dolje, također smo naučili i da naslon u najokomitijem položaju ipak treba biti uspravan, kod ovih kolica je bio prepolegnut i mali se ful nije volio voziti u njima.Ā 
    Poučena svim nedostacima koje sam iskusila na kolicima pregledala sam sve proizvođače kojih sam se uspjela sjetiti i izdvojila njihove modele kompaktnih kolica s koÅ”arom, ako nekoga zanima mogu probati pronaći popis pa napiÅ”em. Mi smo se na kraju odlučili za Uppababy Cruz V2, uz njih su Å”to se tiče lakoće podizanja na stražnje kotače i iCandy Lime super, čak i bolja, no ooogromna koÅ”ara na Cruzu je presudila. I Joolz Hub su superupravljiva ali imaju jako uzak dio za noge, pa su mojem malom (tada godinu i pol starom) stalno noge letjele sa strane.

Uf o kolicima bi mogla pisati romane, no samo joŔ jedan hint za one koji razmiŔljaju o kiŔobran kolicima s koŔarom - provjerite unutarnje dimenzije koŔare jer su one obično male i beba ih preraste vrlo, vrlo brzo

I poruka mami iz Osijeka koja je, kao i ja, naivno vjerovala da su danaŔnja kolica sva lako upravljiva i da se lako podižu prednji kotači - nažalost daleko je to od istine. Kod Daytrippera to nisam ni provjeravala, no kasnije jesam i iznenadila se da ni kod skupih ne ide lako - npr. Bugaboo, u njih sam se najviŔe razočarala

Orhideja1
    11. Siječanj 2021. 13:49

Luckyy42

Ja osobno imam hrpu pitanja za vas koje ste vec duze u DE jer sam ja friska, a nekako ne bi tu zatrpavat forum s tim stvarimašŸ¤·šŸ¼ā€ā™€ļø

Mislim da vam već postoji otvorena tema, o trudnicama i mamama u DE

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy šŸ’™šŸ‘£šŸ‘¶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća šŸ‘¶
    08/23 biokemijska

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.