Sto se tice trbuha. Ja sam skuzila da me uhvate onako bolovi kao da se misici i ligamenti rastezu, svaka 2 tjedna, to traje 2 dana i nakon toga stomak bukne š
Ā
Moj muz kaze da nije mislio da ce mi tako brzo rasti stomak. Moj se primijeti vec, ali je onako izbocen donji dio, nisam jos okruglica š
Mozda jer imam siroke bokove, kao da sam se cijela rasirila.Ā
Ne znam koji komentar prije da citiram pa cu ovako uopceno š¤£
I ja sam u De, danas sam imala zoom sastanak sa patronaznom i isto mi je rekla u narednih par dana da zovem i kazem da zelim biti upisana na listu vezano za porodjaj (jer sam rekla i da bih htjela u salu s prisutnom babicom). Kaze da ne bih trebala duze cekati jer nemaju uvijek mjesto.Ā
Sto se trbuha tice, ja sam prije dvije sedmice jedno vece imala tako strasan bol da sam se uspanicila. Bukvalno iduce jutro je stomacic nisko bio tvrd. Pomalo se povecava a kad se preko dana trbusni misici umore onda jos pogotovo dodje do izrazaja jer ga ne mogu vise dobro drzati.Ā
Imam prijateljicu, u 6. mjesecu tek dobila nesto trbuha tako da.. sve je to ok :D
I moj je pregled sljedeÄi ponedjeljak i svaki dan si brojim koliko joÅ”ā¦. Å to se tiÄe osjeÄaja, ja sam samo to jedno jutro imala tu kvrgicu (kuglicu) isto neka tri prsta desno od pupka i od tada viÅ”e nisam niÅ”ta osjeÄala.
Curke koliki su vam trbuÅ”ÄiÄi?? Mene muž pita di mi je trbuh, moj je izmeÄu BožiÄa i Nove baÅ” malo iskoÄio, ali izgleda od blagdanske gozbe šš jer se nakon toga opet smanjio. Gledam neke slike po netu kao trbuh u tom i tom tjednu pa mi tipa ta 16-17tt izbaci baÅ” ono trbuÅ”ÄiÄ trudniÄki, ako me kužite,a kod mene viÅ”e mog nego trudniÄkogš¤¦āāļøš¤¦āāļøI moj je pregled sljedeÄi ponedjeljak i svaki dan si brojim koliko joÅ”ā¦. Å to se tiÄe osjeÄaja, ja sam samo to jedno jutro imala tu kvrgicu (kuglicu) isto neka tri prsta desno od pupka i od tada viÅ”e nisam niÅ”ta osjeÄala.
Curke koliki su vam trbuÅ”ÄiÄi?? Mene muž pita di mi je trbuh, moj je izmeÄu BožiÄa i Nove baÅ” malo iskoÄio, ali izgleda od blagdanske gozbe šš jer se nakon toga opet smanjio. Gledam neke slike po netu kao trbuh u tom i tom tjednu pa mi tipa ta 16-17tt izbaci baÅ” ono trbuÅ”ÄiÄ trudniÄki, ako me kužite,a kod mene viÅ”e mog nego trudniÄkogš¤¦āāļøš¤¦āāļø
Isto i kod mene, baÅ” mi je bio iskoÄio negdje izmedju Božica i Nove godine, sad kao da mi se smanjio malo. Zabrinula sam se ujutro iskreno. Jer svaki ponedjeljak mjerim obujam trbuha, danas mi je isti kao i proÅ”li ponedjeljak. I moj mozak odmah poÄinje misliti na 100 stvari. 80 od toga negativnih šš
VeÄ je netko napisao, ali i mene baÅ” umiri kad vidim da joÅ” netko ima ista iskustva, i mi smo na prvu pomislili kao možda neÅ”to nije uredu, pa se onda malo skuliram i smirim. Isto je veÄ netko spomenuo i baÅ” mi se Äini da je tako, da su nam svi ovi strahovi sastavnio dio trudnoÄe jer se suoÄavamo sa nepoznanicom i vjerujem da Äe se nastavit nakon poroda, jer su strah i radost osnovni pojmovi u brizi za nekoga, u ovom sluÄaju naÅ”e bebe š¶š¶
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +𤰠nadamo se najboljem š¤±
It's a boy šš£š¶
28.06.2021. TreÄa sreÄa i ljubav najveÄa š¶
08/23 biokemijska
Za vas u DE info, pratite babymarkt i babyone online shop (ili aplikacije). Na babymarktu svaki dan imaju po par proizvoda na dobroj akciji, cesto kolica ili jaje, pa mozda naletimo na ono sto trazimo š
Miska, drugo nit ne radim š¤£
Sto se trudniÄkog tice, jel moraju to i muzevi ili mogu bez toga u raÄaonu?
Trbuh,Ā ja sam patka graÄa, uzas 𤣠Guza van, trbuh van, normalno da se vidi š¤£
I moj je pregled sljedeÄi ponedjeljak i svaki dan si brojim koliko joÅ”ā¦. Å to se tiÄe osjeÄaja, ja sam samo to jedno jutro imala tu kvrgicu (kuglicu) isto neka tri prsta desno od pupka i od tada viÅ”e nisam niÅ”ta osjeÄala.
Curke koliki su vam trbuÅ”ÄiÄi?? Mene muž pita di mi je trbuh, moj je izmeÄu BožiÄa i Nove baÅ” malo iskoÄio, ali izgleda od blagdanske gozbe šš jer se nakon toga opet smanjio. Gledam neke slike po netu kao trbuh u tom i tom tjednu pa mi tipa ta 16-17tt izbaci baÅ” ono trbuÅ”ÄiÄ trudniÄki, ako me kužite,a kod mene viÅ”e mog nego trudniÄkogš¤¦āāļøš¤¦āāļøI moj je pregled sljedeÄi ponedjeljak i svaki dan si brojim koliko joÅ”ā¦. Å to se tiÄe osjeÄaja, ja sam samo to jedno jutro imala tu kvrgicu (kuglicu) isto neka tri prsta desno od pupka i od tada viÅ”e nisam niÅ”ta osjeÄala.
Curke koliki su vam trbuÅ”ÄiÄi?? Mene muž pita di mi je trbuh, moj je izmeÄu BožiÄa i Nove baÅ” malo iskoÄio, ali izgleda od blagdanske gozbe šš jer se nakon toga opet smanjio. Gledam neke slike po netu kao trbuh u tom i tom tjednu pa mi tipa ta 16-17tt izbaci baÅ” ono trbuÅ”ÄiÄ trudniÄki, ako me kužite,a kod mene viÅ”e mog nego trudniÄkogš¤¦āāļøš¤¦āāļø
Isto i kod mene, baÅ” mi je bio iskoÄio negdje izmedju Božica i Nove godine, sad kao da mi se smanjio malo. Zabrinula sam se ujutro iskreno. Jer svaki ponedjeljak mjerim obujam trbuha, danas mi je isti kao i proÅ”li ponedjeljak. I moj mozak odmah poÄinje misliti na 100 stvari. 80 od toga negativnih šš
VeÄ je netko napisao, ali i mene baÅ” umiri kad vidim da joÅ” netko ima ista iskustva, i mi smo na prvu pomislili kao možda neÅ”to nije uredu, pa se onda malo skuliram i smirim. Isto je veÄ netko spomenuo i baÅ” mi se Äini da je tako, da su nam svi ovi strahovi sastavnio dio trudnoÄe jer se suoÄavamo sa nepoznanicom i vjerujem da Äe se nastavit nakon poroda, jer su strah i radost osnovni pojmovi u brizi za nekoga, u ovom sluÄaju naÅ”e bebe š¶š¶
Da, baÅ” se poÄinjem osjeÄati kao mama. Brinem stalno za neÅ”to. š
A prije je kod mene bilo ni brige ni pameti, nikad mi nije bilo jasno zaÅ”to se mama i tata toliko brinu za mene i brata. A lijepo su nam govorili vidjeti Äete kad budete imali djecu. I stvarno dok to ne iskusis, nemaÅ” pojma.Ā
Amelie, bas sam razmisljala i tebi, ja sam jedna id onih dobronamjernih spotacica, i jako mi je drago sto si se javila i sto si si poslozila zadnjih par dana u glavi da se vise radujes a manje strahujes. Znam da je tesko, ja sam kada sam bila mala bila puna stragova i dugo sam radila na sebi da se izborim s vlastitim umom. Ali uspjela sam! Vec godinama se ne bojim, ne strahujem, mislim pozitivno, imam vjere. Sigurna sam da ces i ti uspjeti, samo nastavi raditi na sebi, ponavljati si da je strah samo u tvojoj glavi, da ne postoji nikakva stvarna vanjska opasnost. Meni je pomoglo spotanje moje mame, da se skuliram i mislim pozitivno, i vjera u boga, u nesto vece od nas, da ce sve biti u redu. Cak su mi se dogaÄale cudesne stvari kada sam u svojoj glavi i srcu prepustila svu kontrolu van sebe i svoje brige u bozje ruke, da se sve poslozilo najbolje kako je trebalo biti, sto sama nisam mogla ni zamisliti da je moguce. Ne znam pomaze li ovo curama koje se bore sa strahovima, mozda vi pronaÄete svoju metodu za smirenje, bitno da ju trazite i vjerujte mi, zivot je predivan kada se ne bojite. ā¤š¤
I mozda mi neke od vas nece vjerovati da se ne bojim jer puno istrazujem, ali to je druga prica, dio mog karaktera, uzivam u citanju i saznavanju sto vise... ja cu jednako tako kopati i o kolicima sa istom strascu s kojom sam o prenatalnim testovima, naprosto sam poput psa koji zagrize i ne pusta... no tu nema straha. Nadam se da mi niste zamjerile ako sam nekada podijelila neke linkove o opasnostima necega, koji su vas mozda i uplasili, a ja nisam bila svjesna da bi mozda mogao biti takav ucinak jer mene to ne strasi, ja samo volim biti upoznata, pripremljena i stalo mi je vec do svih vas i zelim da vam bude dobro svima i vasim bebicamaā„ļøš¤
Pozdrav majÄice, ja joÅ” nisam bila na prvom pregledu ali kada sam vidjela da netko predlaže Maclaren daytripper kolica jednostavno sam se morala javiti da vam kažem svoje iskustvo. Koristili smo ih manje od godinu dana i dva puta su bila na reklamaciji, prvo se skroz odlomila ruÄka, a drugi puta je pukla preÄka u konstrukciji i nakon toga smo dobili povrat novca, i sama prodavaÄica je rekla da neÅ”to s tim kolicima ne Å”tima (kasnije smo saznali da je mnogima konstrukcija pukla) pa me skroz Äudi da se joÅ” uvijek proizvode.Ā
No, i mimo toga Å”to su nam se raspala kolica su bila grozna za upravljati, morala sam se svom snagom uprijeti, nasloniti na ruÄku da podignem prednje kotaÄe, a zapinjala su doslovno za deblji nanos boje na zebri, vožnja tih kolica bilo je Äisto muÄenje. Nakon njih smo uzeli jeftina kiÅ”obran kolica kojima su kotaÄi otiÅ”li, a glavna lekcija iz te pogreÅ”ke je da srednji pojas meÄu nogama mora biti prilagodljiv, kod tih kolica se nije mogao skratiti i dijete je stalno klizalo prema dolje, takoÄer smo nauÄili i da naslon u najokomitijem položaju ipak treba biti uspravan, kod ovih kolica je bio prepolegnut i mali se ful nije volio voziti u njima.Ā
PouÄena svim nedostacima koje sam iskusila na kolicima pregledala sam sve proizvoÄaÄe kojih sam se uspjela sjetiti i izdvojila njihove modele kompaktnih kolica s koÅ”arom, ako nekoga zanima mogu probati pronaÄi popis pa napiÅ”em. Mi smo se na kraju odluÄili za Uppababy Cruz V2, uz njih su Å”to se tiÄe lakoÄe podizanja na stražnje kotaÄe i iCandy Lime super, Äak i bolja, no ooogromna koÅ”ara na Cruzu je presudila. I Joolz Hub su superupravljiva ali imaju jako uzak dio za noge, pa su mojem malom (tada godinu i pol starom) stalno noge letjele sa strane.
Uf o kolicima bi mogla pisati romane, no samo joÅ” jedan hint za one koji razmiÅ”ljaju o kiÅ”obran kolicima s koÅ”arom - provjerite unutarnje dimenzije koÅ”are jer su one obiÄno male i beba ih preraste vrlo, vrlo brzo
I poruka mami iz Osijeka koja je, kao i ja, naivno vjerovala da su danaÅ”nja kolica sva lako upravljiva i da se lako podižu prednji kotaÄi - nažalost daleko je to od istine. Kod Daytrippera to nisam ni provjeravala, no kasnije jesam i iznenadila se da ni kod skupih ne ide lako - npr. Bugaboo, u njih sam se najviÅ”e razoÄarala
Ja osobno imam hrpu pitanja za vas koje ste vec duze u DE jer sam ja friska, a nekako ne bi tu zatrpavat forum s tim stvarimaš¤·š¼āāļø
Mislim da vam veÄ postoji otvorena tema, o trudnicama i mamama u DE
02/13 missed ab. 7tt
12/19 missed ab. 13tt
10/20 +𤰠nadamo se najboljem š¤±
It's a boy šš£š¶
28.06.2021. TreÄa sreÄa i ljubav najveÄa š¶
08/23 biokemijska
Sortiraj odgovore
Najstariji