Ljetne bebe 2021.šŸ’›

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopuŔteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • boobaboo
    10. Siječanj 2021. 16:03

E i ovo dvoje su mi plakali uzasno u AS- u ( od tih kolica), to je kod oboje trajalo do iza godine ( dok ih nismo prebacili u sjedalice). Tako da se ozbiljno razmisljam uzeti novi AS za bebu ( i najvjerojatnije adaptere ( ovisno koji AS nadjem). Mislim da cu opet s iste stranice traziti.

Mallla
    10. Siječanj 2021. 16:26

Norah nqravno da svatko bira za sebe, ja samo pričam ono o čemu sam puno čitala i Å”to često piÅ”e u uputama sjedalice Å”to znači da se oni ograđuju od odgovornosti ako se nakon 2 godine neÅ”to dogodi a AS ne bude kako treba. Osobno sam koristila nasljeđene AS u kojima je bila 1 beba i bila je u odličnom stanju, ali sada je ta sjedalkica stara već 8 godina Å”to je ipak previÅ”e.

url=https://lilypie.com]

Hedwig.Z
    10. Siječanj 2021. 16:36

Luckyy42

I eto meni se vratili boloovišŸ˜”
    Maternica i sve unutra me nekak boli, malo probada malo kao pred menstraciju, ali bas citam sad da se takvi bolovi i vracaju u 2.tromjesecju jer beba brzo raste😊😬
    Sva sam si vec sad nekako teska, kak cu tek biti kad beba naraste😱

I meni je tako zadnjih par dana, probadanja i bolovi. Nekako mi je lakÅ”e kad je i kod ostalih tako. Jedva čekam četvrtak i pregled 🤩
    A Å”to se tiče kolica, mi nismo joÅ” ni počeli gledati to, nekako mi je rano.Ā 

Kiflica
    10. Siječanj 2021. 16:42

Ima nas jos sa "muskim" mozgom koji preferira funkcionalnost nad estetikom. A mozda ovisi o od uvjeta. Drugacije je zenama koje su u obiteljskoj kuci u kojoj uim kolica stoje u prizemlju, a pored je makadam za setnju - njima su bolja glomaznija kolica s terenskim kotacima. A drugo je za zene koje zive u stanu na xy katu bez lifta, a oko njih su sve gradske asfaltirane staze za setnju - njima su bolja laksa kolica s gradskim kotacima. E sad, ja bi najlaksa moguca jer sam gradska varijanta, iako voljela bi da mi kolica budu i za izlete (iako su moji izleti opet u druge gradove, a ne bas po sumama) i da su sklopiva za avion. Tu su mi iskocili babyzen yoyo i mclaren atom kao neka top 2 izbora. Jos cu naravno prouciti detaljnije prije kupnje i vidjeti ih uzivo. Je li ih netko od vas imao, probao? Bi li mogle biti i za plazu?Ā 

10. Siječanj 2021. 17:19

Mallla - hvala na odg, znala sam da u nečemu mora biti caka, a u onoj FB grupi o AS sam joÅ” i doznala da uglavnom te od 0 koje nisu jaje niti ne idu zapravo za novorođenče, nego kasnije bar nakon 4mj zbog nagiba. A isto tako da ne uzmem jaje, trebala bi mi neka nosiljka kako god za bebu bar od stana do auta, od auta do pedijatra itd. Tako da jaje je definitivno jedini siguran, a i praktičan izbor za novorođenče, jer kad dijete prohoda, lako je imat fiksnu AS. Samo Å”ta su ta jaja koja idu u kompletu s kolicima često mala po kilazi ili visini, pa na kraju ispadne najisplativije kupit zasebno jaje.
    Kolica - ja bi isto uzela lagana kolica (iako sam se zaljubila u kolica od 11kg 🤣) , al ta lagana kolica uglavnom imaju baÅ” malene kotače. Je li ih netko baÅ” koristio da kaže koliko su takva kolica stvarno stabilna za novorođenče?Ā 
    Strah - nemam nekih velikih strahova da se s njima mučim danima, ulovi me nekad trenutno ako pročitam npr da je nekoj trudnici loÅ”e proÅ”ao pregled ili tako neÅ”to, al uglavnom dosta brzo skrenem misli.Ā 
    Rođendani - moj nećak je rođen na isti dan kad i moja mama i to dan prije mog vjenčanja, jos je mama slavila okrugli rođendan, bilo nam je jako veselo tih dana šŸ˜ 🤣 ja bi mogla roditi taman oko bratovog rođendana, jer mi je gin rekla da će mi po UZV termin biti neÅ”to kasniji

• Evana
    10. Siječanj 2021. 17:54

Bojana2017

Evana

Bojana2017

Matejaa95

Bojana2017

https://ibb.co/2trtfCx
    Ovo su moja kolica 😊

Ajme super su. Koja su to kolica?😁

Baby Merc, kupljena u Bosni prije 3 i po godine. I dalje su mi prelijepa i ne mijenjam ih 😃

Sjecas li se koliko su kostala?

Puna cijena im je bila oko 4.800 kn (kad preračunam valutu) a ja sam ih uzela na popustu od 15%.
    Zapravo mama i sestre su mi ih kupile.
    U Bosni su kolica dosta jeftinija nego u Hrvatskoj kako mi se čini, ova su naravno bila najskuplja u trgovini šŸ¤·šŸ¼ā€ā™€ļø

E hvala šŸ˜„šŸ˜„

mara5
    10. Siječanj 2021. 17:55

Mene kod ovih babyzen yoyo muci sto miĀ  se cine bas prenisko, imam osjecaj kao da je beba na podu šŸ¤·ā€ā™€ļø
    Na proljece cu poceti detaljno istrazivati,Ā  imam lift i ne muci me toliko tezina koliko zelim da ta kolica budu sklopiva i zauzimaju sto manje mjesta za putovanje...Ā 
    Ja zivim u os, najveci izazov su mi bankine a to vjerujem da prelaze sva kolica šŸ˜…

šŸ™…ā€ā™€ļø30, šŸ™‹ā€ā™‚ļø29

10. Siječanj 2021. 17:55

Dakle jaje moze do max 87 cm bebine visine , montira se na iza, pod nagibom je od 45°,sto se jednom AS teze ili nikako ne postize. Sad sam i ja malo sa svojim 3u1 kolica u nedoumici. Svakako mi je bitnije da je funkcionalnija u autu nego na samim kolicima jer jedina svrha joj je prenijeti ili odvest bebu od tocke A do tocke B autom. Koliko sam citala ne preporucaju se setnje, na kraju krajeva tome sluzi kosara. Jesam dobro to pokopčala? Mislite uzeti jaje do 87 cm ili manje?Ā 

10. Siječanj 2021. 18:10

Mirjam2

Dakle jaje moze do max 87 cm bebine visine , montira se na iza, pod nagibom je od 45°,sto se jednom AS teze ili nikako ne postize. Sad sam i ja malo sa svojim 3u1 kolica u nedoumici. Svakako mi je bitnije da je funkcionalnija u autu nego na samim kolicima jer jedina svrha joj je prenijeti ili odvest bebu od tocke A do tocke B autom. Koliko sam citala ne preporucaju se setnje, na kraju krajeva tome sluzi kosara. Jesam dobro to pokopčala? Mislite uzeti jaje do 87 cm ili manje?

Za montiranje na kolica postoje adapteri ako nije sve u kompletu kupljeno, i moze se uvijek provjeriti koja jaja mogu ici na koja kolica, ne moraju biti isti proizvođači. Ja sam nasla za jaje da su max do 87cm i 13kg kada se kupuje odvojeno. A cesto su u kompletima do 13kg, ali po duzini i po 10cm manja, a ona do 9kg da ne pricam to neka djeca prerastu za 6 do 8mj.Ā 

10. Siječanj 2021. 18:24

Kaca12

Mirjam2

Dakle jaje moze do max 87 cm bebine visine , montira se na iza, pod nagibom je od 45°,sto se jednom AS teze ili nikako ne postize. Sad sam i ja malo sa svojim 3u1 kolica u nedoumici. Svakako mi je bitnije da je funkcionalnija u autu nego na samim kolicima jer jedina svrha joj je prenijeti ili odvest bebu od tocke A do tocke B autom. Koliko sam citala ne preporucaju se setnje, na kraju krajeva tome sluzi kosara. Jesam dobro to pokopčala? Mislite uzeti jaje do 87 cm ili manje?

Za montiranje na kolica postoje adapteri ako nije sve u kompletu kupljeno, i moze se uvijek provjeriti koja jaja mogu ici na koja kolica, ne moraju biti isti proizvođači. Ja sam nasla za jaje da su max do 87cm i 13kg kada se kupuje odvojeno. A cesto su u kompletima do 13kg, ali po duzini i po 10cm manja, a ona do 9kg da ne pricam to neka djeca prerastu za 6 do 8mj.

Ja sad naglas razmisljam. Mislim da mi adapteri za kolica nece trebati jer imam lift do garaze, i mislim da ce jaje biti isključivo u autu i prenasat ce se s jajetom iz auta do stana i obrnuto. Ima li situacija gdje je jaje korisno imati na kolicima? Trenutno mi ne pada na pamet... PedijatruĀ  se isto beba nosi u jajetu ako se ide autom..?

• Uključi se u raspravu, znaÅ” da želiÅ”!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali joÅ” se niste prijavili na račun. NemaÅ” korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.