Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    11. Siječanj 2021. 11:22

miska

Maktub

Cure, pitala sam doktoricu kad cu osjetiti pokrete, naravno kaze - ma joj ne prije 20. sedmice u prvoj trudnoci. Medjutim, jucer sam se probudila sa kvrgom na trbuhu na jednoj strani (trbuh mi je jos mali, 18. sedmica) koja se naravno izmjestila kasnije. Sinoc legli i opet osjecam iznutra neki blagi dodir, kao da ribica pliva. Pricam tako muzu reko' sigurno umisljam. Kaze hocu ja da vidim, gori od mene, kontam se cuj da VIDI. Ali kako je on otkrio trbuh i ja se umirila tako smo oboje u isti cas viknuli EVO GA. Ja sam opet isti "dodir" osjetila s lijeve strane a muz je u tom momentu bukvalno vidio da se trbuh malo izbocio. Ne vjerujem da su mogla biti crijeva 🤣

Sigurno ste onda osjetili bebu! 👶🏻
    Meni je danas bila patronazna prvi put (u Njemackoj). Ovdje si ju nadjes sama, dodje par puta u trudnoci, upise podatke, mozes ju pitati sta god hoces, a kasnije dolazi poslije poroda zbog mame i bebe.
    Ugl, ja nemam jos (16.tt) zaokruzen stomak nego izbocinu ispod pupka i rekla mi da legnem pa mi dala da pipam prstima stomak. Ja jos nista ne osjetim. 😂
    Rekla je da je moguce osjetiti vec od 18 tt, jer nije svaka trudnoca i organizam isti. Ako je prva trudnoca vecinom se osjeti kasnije, 20-22tt.

I jesi se vec prijavila na neki trudnički tecaj? 🙂

miska
    11. Siječanj 2021. 11:34

Tweetyca super! Nema boljeg osjecaja nego kad izadjes s pregleda sretna da je sve ok! 🙂
    Ja sam sama nasla patronaznu, i to su me isplasili kako su zauzete jako. Druga kojoj sam se javila je imala mjesta. 🙂 Ona prva mi je rekla jos u 12.mj. da je zauzeta sve do 8.mj, pa sam se ja zezala da cim se popiskis na test moras zvati patronaznu 😂😅 Mozda je sreca sto sam u manjem gradu. Bolnica mi je 5min autom, pa mi je to super.
    Za bolnicu u kojoj zelis roditi mislim moras dogovoriti termin negdje mjesec,dva prije poroda pa tamo ispunis papire, sve ti pokazu di je sta, dogovaras carski/epiduralnu/porod u vodi, ovisi sta zelis. Manje brige onda u bolnici kad ides roditi jer te imaju u evidenciji. 

miska
    11. Siječanj 2021. 11:36

Za trudnicki tecaj mi je rekla da se javim u 3.mj ako zelim jer ne zna jos hoce li ga biti negdje u 4. ili 5. mj zbog corone ili ce biti online. 

miska
    11. Siječanj 2021. 11:42

Mirjam2

Tweetyca, jeeeej 💞
    Miska, ja imam pregled u cetvrtak i sastanak u ordinaciji sa patronaznom. Nisam ju morala traziti, ponudila mi je svoju pa reko moze, s tim da sam malo izvan Münchena, na samoj granici, dok je frendica koja je bas u Münchenu vec s prvim pregledom morala traziti i patronaznu i bolnicu gdje ce roditi. Jesi ti vec morala traziti bolnicu?

Bas mi cudno da je odmah trazila bolnicu. Jel moguce da je tolika guzva?! 🤔 Mozda jer je München.
    Meni je rekla da to rijesim na proljece. 
    Ja imam iduci tjedan termin kod ginekologa, jedva cekam.🙂
    Jesi cula da je 3D i 4D UZV zabranjen sad od nove godine u DE? To mi je i gin i danas patronazna potvrdila. Dozvoljen jedino ako je medicinski opravdano, a ne ono iz zelje. I to mi je ok. Ja sam platila da mi rade svaki put obican uzv, to traje samo 2,3min pa mislim da ne moze stetiti.

11. Siječanj 2021. 11:44

miska

Tweetyca super! Nema boljeg osjecaja nego kad izadjes s pregleda sretna da je sve ok! 🙂
    Ja sam sama nasla patronaznu, i to su me isplasili kako su zauzete jako. Druga kojoj sam se javila je imala mjesta. 🙂 Ona prva mi je rekla jos u 12.mj. da je zauzeta sve do 8.mj, pa sam se ja zezala da cim se popiskis na test moras zvati patronaznu 😂😅 Mozda je sreca sto sam u manjem gradu. Bolnica mi je 5min autom, pa mi je to super.
    Za bolnicu u kojoj zelis roditi mislim moras dogovoriti termin negdje mjesec,dva prije poroda pa tamo ispunis papire, sve ti pokazu di je sta, dogovaras carski/epiduralnu/porod u vodi, ovisi sta zelis. Manje brige onda u bolnici kad ides roditi jer te imaju u evidenciji.

Da ali doslovno kak kazes, ova kolegica je bila u 7.tt kad je vec morala i patronaznu i bolnicu traziti. A kako sam ja imala blizance ispočetka i bila na hitnoj isto su me pitali jesam vec nasla bolnicu jer ne porađaju se u svakoj bolnici blizanci 😳 Ali isto mi je ok sto je bolnica 5min autom. Sorry ako sam vec pitala, u kojem gradu si ti? 

Orhideja1
    11. Siječanj 2021. 11:44

I moj je pregled sljedeći ponedjeljak i svaki dan si brojim koliko još.... Što se tiče osjećaja, ja sam samo to jedno jutro imala tu kvrgicu (kuglicu) isto neka tri prsta desno od pupka i od tada više nisam ništa osjećala.
    Curke koliki su vam trbuščići?? Mene muž pita di mi je trbuh, moj je između Božića i Nove baš malo iskočio, ali izgleda od blagdanske gozbe 🙈🙈 jer se nakon toga opet smanjio. Gledam neke slike po netu kao trbuh u tom i tom tjednu pa mi tipa ta 16-17tt izbaci baš ono trbuščić trudnički, ako me kužite,a kod mene više mog nego trudničkog🤦‍♀️🤦‍♀️

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

11. Siječanj 2021. 11:48

miska

Mirjam2

Tweetyca, jeeeej 💞
    Miska, ja imam pregled u cetvrtak i sastanak u ordinaciji sa patronaznom. Nisam ju morala traziti, ponudila mi je svoju pa reko moze, s tim da sam malo izvan Münchena, na samoj granici, dok je frendica koja je bas u Münchenu vec s prvim pregledom morala traziti i patronaznu i bolnicu gdje ce roditi. Jesi ti vec morala traziti bolnicu?

Bas mi cudno da je odmah trazila bolnicu. Jel moguce da je tolika guzva?! 🤔 Mozda jer je München.
    Meni je rekla da to rijesim na proljece.
    Ja imam iduci tjedan termin kod ginekologa, jedva cekam.🙂
    Jesi cula da je 3D i 4D UZV zabranjen sad od nove godine u DE? To mi je i gin i danas patronazna potvrdila. Dozvoljen jedino ako je medicinski opravdano, a ne ono iz zelje. I to mi je ok. Ja sam platila da mi rade svaki put obican uzv, to traje samo 2,3min pa mislim da ne moze stetiti.

Da jer je München, navala je i zato sve tako rano. Znam za UZV da je zabranjen i isto mi je ok, nisam ni mislila inzistirati samo zbog slike. Osim ako nesto nebi bilo u redu pa da moram ali nadam se da necu morati.... 😊Ja sam do sada svaki 2D UZV imala pokriven od Krankenkasse, jedino sam kombinirani platila kad sam radila. 

Hedwig.Z
    11. Siječanj 2021. 12:08

Orhideja1

I moj je pregled sljedeći ponedjeljak i svaki dan si brojim koliko još…. Što se tiče osjećaja, ja sam samo to jedno jutro imala tu kvrgicu (kuglicu) isto neka tri prsta desno od pupka i od tada više nisam ništa osjećala.
    Curke koliki su vam trbuščići?? Mene muž pita di mi je trbuh, moj je između Božića i Nove baš malo iskočio, ali izgleda od blagdanske gozbe 🙈🙈 jer se nakon toga opet smanjio. Gledam neke slike po netu kao trbuh u tom i tom tjednu pa mi tipa ta 16-17tt izbaci baš ono trbuščić trudnički, ako me kužite,a kod mene više mog nego trudničkog🤦‍♀️🤦‍♀️

Orhideja1

I moj je pregled sljedeći ponedjeljak i svaki dan si brojim koliko još…. Što se tiče osjećaja, ja sam samo to jedno jutro imala tu kvrgicu (kuglicu) isto neka tri prsta desno od pupka i od tada više nisam ništa osjećala.

Isto i kod mene, baš mi je bio iskočio negdje izmedju Božica i Nove godine, sad kao da mi se smanjio malo. Zabrinula sam se ujutro iskreno. Jer svaki ponedjeljak mjerim obujam trbuha, danas mi je isti kao i prošli ponedjeljak. I moj mozak odmah počinje misliti na 100 stvari. 80 od toga negativnih 🙄🙄 

Aneee
    11. Siječanj 2021. 12:09

I ja već imam patronaznu pa mi je rekla da je zovem opet u 2.mj da napravimo termin da se nađemo, trudnicki tečaj također imam od 2.mj...a za bolnicu nisam znala da se mora pripremiti isto praviti termin..tj znala sam jedino za carski ako gin primjeti da će beba biti prevelika za tebe onda te posalje da napraviš termin za carski....ali ovo ostalo nisam znala.
    .
    A što se tiče trbuha moj bas rasteee i to odjednom je počeo rasti tamo oko bozica i sad je ogroman 😅 s obzirom da sam i dalje ispod početne kilaze me bas iznenadilo da je ovak veliki 😄

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

miska
    11. Siječanj 2021. 12:16

Mirjam2

miska

Da ali doslovno kak kazes, ova kolegica je bila u 7.tt kad je vec morala i patronaznu i bolnicu traziti. A kako sam ja imala blizance ispočetka i bila na hitnoj isto su me pitali jesam vec nasla bolnicu jer ne porađaju se u svakoj bolnici blizanci 😳 Ali isto mi je ok sto je bolnica 5min autom. Sorry ako sam vec pitala, u kojem gradu si ti?

Ja sam na jugu, BW, Bodenseekreis. Svi kazu najljepsi dio Njemacke. 🙂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.