Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🌸TiKiDi🌸
    11. Siječanj 2021. 09:28

To vam je beba, ta mala kvrgica sto se meskolji, ali one prave udarce osjetite nakon 20.tt. 😉

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

11. Siječanj 2021. 09:33

Mallla

Kaca12

Mallla - hvala na odg, znala sam da u nečemu mora biti caka, a u onoj FB grupi o AS sam još i doznala da uglavnom te od 0 koje nisu jaje niti ne idu zapravo za novorođenče, nego kasnije bar nakon 4mj zbog nagiba. A isto tako da ne uzmem jaje, trebala bi mi neka nosiljka kako god za bebu bar od stana do auta, od auta do pedijatra itd. Tako da jaje je definitivno jedini siguran, a i praktičan izbor za novorođenče, jer kad dijete prohoda, lako je imat fiksnu AS. Samo šta su ta jaja koja idu u kompletu s kolicima često mala po kilazi ili visini, pa na kraju ispadne najisplativije kupit zasebno jaje.
    Kolica - ja bi isto uzela lagana kolica (iako sam se zaljubila u kolica od 11kg 🤣) , al ta lagana kolica uglavnom imaju baš malene kotače. Je li ih netko baš koristio da kaže koliko su takva kolica stvarno stabilna za novorođenče?
    Strah - nemam nekih velikih strahova da se s njima mučim danima, ulovi me nekad trenutno ako pročitam npr da je nekoj trudnici loše prošao pregled ili tako nešto, al uglavnom dosta brzo skrenem misli.
    Rođendani - moj nećak je rođen na isti dan kad i moja mama i to dan prije mog vjenčanja, jos je mama slavila okrugli rođendan, bilo nam je jako veselo tih dana 😍 🤣 ja bi mogla roditi taman oko bratovog rođendana, jer mi je gin rekla da će mi po UZV termin biti nešto kasniji

Ista stvar me muči za babyzen da su jako nisko. I dvojim ostat na starim kolicima ili uzimqt nova ili tek kqd dođemo do 6+mj. Sad imam auto, prije nisam imala i sad mi mogu kolica stati u autu…al dobro imam vremena za misliti.
    AS 0+ e zato bi jq maxicosi coral jer se odvaja tkanina od plqstike i ispadne kao neka nosiljka. Prije sam imalq maxicosi peble i nije takav problem nositi je ali opet dosta tegliš i stalno skidaj, montiraj. Doduse sad postoje isofix baze ali za coral mi ne treba ni to jer plastiku ostavim u autu a tkaninu nosam…ako me nisi skontala pogledaj video…fora je! Evo to me osvojilo.
    Možda mi je pametnije uložit u maramu i nosiljku baby size nego kolica koja imam…e sad bi ja kruha preko pogače…tako nekako!

Ova maxi cosi AS je zanimljiva, bas sam isla pogledat video. Jako prakticna ako se montira na pojas, bez baze. A i ta nosiljka ima manje od 2kg sto je duplo manje od AS 0+ koje sam ja gledala. Vidim da ide do 75cm, ja sam nekako zapela gledat sto vece jaje po duzini, ali stavljam si i ovu na listu za pogledat kad krenemo po trgovinama. 😁

Bojana2017
    11. Siječanj 2021. 09:36

Matejaa95

Bojana2017

Kaca12

Točkicaa -cure su bile bas detaljno pisale o razlikama nipt testova, ja sam zapamtila da je razlika u tome da li se majcina i fetalna DNA analiziraju zajedno ili odvojeno. Kod Panorame se ona analizira odvojeno i zbog toga da je najpouzdaniji test. I cijene su od 3.500 do 4.800kn ovisno koji paket se uzima, ima ih vise za svaki od 3 testa. Rade se oko 12tt. Meni je gin rekla da joj kazem na sljedecem pregledu ako zelim radit test a tad cu biti 12+1

Sto se tice jajeta na kolicima, vjerujem da ce nam kad tad dobro doc da se moze jaje stavit na kolica za kratko vrijeme, npr. Ides sama kratko u ducan, ne moras nosit i kosaru i jaje, stavis bebu u jaje na kolica i obavis kupnju, to mi je palo na pamet ovako bzvz sad. Ali opet i ako jaje ne ide na kolica prezivjeli bi i bez toga 😅

Tačno tako, što se testova tiče. I najbolje da se rade oko 12 tjedna, mada skoro svi mogu od 10 navršenih, ali se preporučuje sačekati zbog postotka fetalne frakcije. Ja sam radila osnovni model Panorame i platila 3.990 kn, radila kad sam bila 11+5, rezultati došli za 9 dana iako je bilo u periodu Božića i praznika 😃

Hej da te pitam ja sam bila 10+2 kad sam radila nifty. Meni je fetqlna frakcijama 9,56%. Što to znači uopće

Vidim da ti je Tweetica stavila članak i odgovorila na pitanje, u svakom slučaju to je odličan postotak fetalne frakcije i samim tim rezultati bi trebali biti 99,9% tačni.
    Sa manjom fetalnom frakcijom smanjuje se postotak tačnosti rezultata, zato uglavnom doktori preporučuju da se test ne radi prerano. 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Mallla
    11. Siječanj 2021. 09:46

Matkub da dr ti je odgovorila po školski, al to što osjećaš je beba. Naravno tek kasnije će biti jače i jasno oku vidljivo!
    Mirjam, pa da ako imaš isofiks prqktično je vaditi cijelu sjedalicu, samo ja i s ovim pucam na što laganiju verziju u smislu težine nosiljke.
    Kaca je bila pisala o odlasku iz stana u auto, auto kod dr. Pa mi je ovaj model u tom smislu praktičan.
    Što se tiče visine 75cm vodeći se 1T moja djeca ne rastu brzo u visinu tako da sam sigurna s ovom do godine dana, a kasnije me svakako čeka kupovanje druge za koju isto planiram da može u obrnuti smijer...al vidjet cemo kada dode vrijeme za to.
    Ima li itko preglede ovih dana?

url=https://lilypie.com]

11. Siječanj 2021. 09:56

Pozdrav curke. Slabo pisem ali vas stalno citam. Prosli put sam pisala kako sam stalno u nekoj panici ovo ono, inace imam problem s anksioznoscu tako da je panika kod mene malo tezi slucaj. Ali evo nakon (dobronamjernog) spotanja od strane vas 😂😂, stvarno sam unazad par dana poslozila neke stvari u svojoj glavi i stvarno se nastojim sto manje opterecivati sa svime vec jednostavno uzivati u svojoj trudnoci. Sutra imam pregled i nadam se da cu otkriti je li decko ili curica. ☺️

Olivera
    11. Siječanj 2021. 10:29

Ja imam pregled u srijedu, jedva čekam jer nisam bila već mjesec dana. Bila sam mirna dok nisam počela čitati ovdje kako svi osjećate nekakve kvrge, titraje, a ja apsolutno ništa od toga, nadam se da je unatoč tome sve ok.
    Što se kolica tiče, ne mislim ih kupovati do kasnog proljeća ali to ne znači da ne bacim oko što se nudi na tržištu, i trenutno su mi favorit Nuna Mixx Next, što se u slijedećih 4 mjeseca može još 100 puta promijeniti

🧔42 👱‍♀️39
    MPO - FET 10/2020 - vraćena jedna blastica, beta divna
    4.11. UTZ - GM s EO 9. 2 mm, kuca nam ❤️
    Mama i tata jedva čekaju upoznati svog dečkića💙

• Raven7
    11. Siječanj 2021. 10:36

Nama je pregled za tocno tjedan dana pa isto jedva cekamo 🥰🤩
    Sto se tice kolica, uzimamo 3u1, a sad laksa ili teza, mislim da cemo vise gledati da ih oboje mozemo voziti tj da su dovoljno visoka jer smo i suprug i ja veliki 😂😅

➕4.11.2020.
    It's a boy 💙
    Termin poroda 09.07.
    Rođenje 20.07.2021.

[url=https://lilypie.com [/url

miska
    11. Siječanj 2021. 10:57

Maktub

Cure, pitala sam doktoricu kad cu osjetiti pokrete, naravno kaze - ma joj ne prije 20. sedmice u prvoj trudnoci. Medjutim, jucer sam se probudila sa kvrgom na trbuhu na jednoj strani (trbuh mi je jos mali, 18. sedmica) koja se naravno izmjestila kasnije. Sinoc legli i opet osjecam iznutra neki blagi dodir, kao da ribica pliva. Pricam tako muzu reko' sigurno umisljam. Kaze hocu ja da vidim, gori od mene, kontam se cuj da VIDI. Ali kako je on otkrio trbuh i ja se umirila tako smo oboje u isti cas viknuli EVO GA. Ja sam opet isti "dodir" osjetila s lijeve strane a muz je u tom momentu bukvalno vidio da se trbuh malo izbocio. Ne vjerujem da su mogla biti crijeva 🤣

Sigurno ste onda osjetili bebu! 👶🏻
    Meni je danas bila patronazna prvi put (u Njemackoj). Ovdje si ju nadjes sama, dodje par puta u trudnoci, upise podatke, mozes ju pitati sta god hoces, a kasnije dolazi poslije poroda zbog mame i bebe.
    Ugl, ja nemam jos (16.tt) zaokruzen stomak nego izbocinu ispod pupka i rekla mi da legnem pa mi dala da pipam prstima stomak. Ja jos nista ne osjetim. 😂
    Rekla je da je moguce osjetiti vec od 18 tt, jer nije svaka trudnoca i organizam isti. Ako je prva trudnoca vecinom se osjeti kasnije, 20-22tt.

11. Siječanj 2021. 11:15

Tweetyca, jeeeej 💞
    Miska, ja imam pregled u cetvrtak i sastanak u ordinaciji sa patronaznom. Nisam ju morala traziti, ponudila mi je svoju pa reko moze, s tim da sam malo izvan Münchena, na samoj granici, dok je frendica koja je bas u Münchenu vec s prvim pregledom morala traziti i patronaznu i bolnicu gdje ce roditi. Jesi ti vec morala traziti bolnicu? 

Rio
    11. Siječanj 2021. 11:16

Tweetyca superiska! 😍 

👩🏻 32 god.
    🧔🏻 32 god.
    1/2020 missed ab 10tt
    11/2020 plusić 💫
    27.07.2021. Ante 🤎

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.