Možete piti paracetamol u trudnoći, nije štetan, samo ne smijete piti neke abnormalne količine.
Evo link na objavu mame farmaceutkinje o lijekovima u trudnoći
https://miss7mama.24sata.hr/forum/tema/otc-lijekovi-i-dodaci-prehrani-koji-se-smiju-koristiti-u-trudnoci-preporuka-magpharm-1274
Čestitam svima na odličnim pregledima.
Mašo jesi radila test?
Cure koje ste trudne i imate koronu, kolika vam je temp. I dali uzimate sto za snizenje temp.?
Ja sam prije 5 dana bila u kontaktu sa curom kojoj je danas dosao pozitivan nalaz. A mene od jucer glava boli, nos mi je zacepljen i sad sam mjerila, imam 37 temp
Najgore je to sto ako i ja imam necu moci u ponedjeljak na pregled i onda do sljedeceg ce bas puno vremena proci.
Danas mi je trebao biti, ali je gin. prebacila za ponedjeljak jer je na bolovanju. Neznam što da radim ni sama. Već sam luda od brige jer nisam bila 4 tjedna na pregledu i neznam što se događa 😔
Ja pijem samo paracetamol, ukoliko temperatura pređe 37, a to bude samo navečer, a inače mi je 36.5, 36.8...na prvi pregled još uvijek nisam otišla baš upravo zbog toga jer sam pozitivna, pa mi je gin rekla da smijem paracetamol slobodno.
Cure koje ste imale spontani, molim vas za još malo utjehe... Naravno, ne moram ni govoriti da šok od ovog nije prošao, ali kao što sam rekla spremni smo za dalje... Ali sad me strah hoću li opet morati ovoliko dugo čekati, strah me jer nemam više 20 godina, kao da za svim kasnim... Osjećam se možda i ja malo krivom jer prije nisam bila spremna na bebu, a sad nam ne ide...
Koliki je vama nakon spontanog trebalo da opet ugledate ➕?
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
Cure koje ste imale spontani, molim vas za još malo utjehe… Naravno, ne moram ni govoriti da šok od ovog nije prošao, ali kao što sam rekla spremni smo za dalje… Ali sad me strah hoću li opet morati ovoliko dugo čekati, strah me jer nemam više 20 godina, kao da za svim kasnim… Osjećam se možda i ja malo krivom jer prije nisam bila spremna na bebu, a sad nam ne ide…
Koliki je vama nakon spontanog trebalo da opet ugledate ➕?
ej, ja sam u 4. mjesecu ove godine imala spontani u 13tt, to mi je bila prva trudnoća. 6.9.ove godine sam imala zadnju menstruaciju, dakle 5 mjeseci nakon sam ostala trudna. S time da nisam imala menstruaciju do 6.mjeseca jer je spontani bio u 13tt, dosta mi je trebalo da mi se beta hcg spusti na 0. 2 dana nakon što sam imala pobačaj doktor na hitnoj rekao "nema razloga za čekanje, možeš odmah početi raditi na drugom djetetu kad budeš spremna". Znači fizički sam bila spremna relativno brzo, ali emocionalno i mentalno nisam. Nisam ni u 9mj bila spremna, ali dogodilo se nenadano. Od trenutka kad sam doznala da sam trudna drugi put, više nisam cmizdrila svaki petak (kad sam doznala da više nema otkucaja) niti sam brojala "koliko bih sad bila trudna".
Znam da je teško, ali probajte se opustiti i pij folnu kiselinu i vitamine. Spontani pobačaj nije tako rijedak kao što ljudi misle.
To što si imala jedan spontani ne znači da ćeš ga ponovno doživjeti, zato se uopće ne šalje žene na dodatne pretrage nakon prvog spontanog, već kasnije. Nemoj se zamarati time koliko godina imaš, tu nema pravila. Moja mama je rodila mene i sestru s 35+, obje smo žive i zdrave, nikakvih problema s trudnoćom nije imala, a ja sam s 24 godine "idealnim godinama za trudnoću" imala spontani. Ne kasniš ni sa čim, tvoje godine nisu bitne, bitno je da si ti spremna postati majka. Spremna "starija" mama je puno bolja od "mlade" nespremne majke koja to ni ne želi biti. Ako ćete pokušavati duže vremena, a neće ići, obratite se doktorici da vas pošalje na pretrage.
Držim vam fige
💖💖💖💖💖 Nemaš pojma koliko su mi sada pomogle tvoje riječi! Uhvatila me tolika tuga, morala sam je podijeliti s nekim... Hvala ti do neba!
Svakako cu nastaviti piti vitamine, mislim da folnu ne treba jer je u ovim vitaminima koje sam dosad pila ima 400 ug... Mislim da se ta doza preporučuje ako se ne varam? Od 💞 ti hvala! Nekad je stvarno potrebno čuti riječi utjehe, a u mojoj okolini nemam nikoga tko je to prošao, i iskreno situacija je svima takva da ne želim nikoga zamarati...
23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
Vrkuta (kad se sjetim 😅)
Folacin
Brisevi - 👍👌
Papa - 👌👍
Brisevi 2/2022 - 👌
💙💙💙💙👣🎉
1.6. 2022. Baby B
4.8.2024. - Baby T
ne znam kako napisat srca preko laptopa pa zamisljaj da su ovo srca
normalno je da si tužna i zabrinuta, daj sebi vremena da budeš dobro. I NEMOJ SEBE KRIVITI!
meni je jako trebala osoba kojoj bi se jadala, ali istovremeno sam mislila da me nitko ne može razumjeti i nisam htjela druge zamarati. ako ti treba osoba kojoj ćeš se jadat a nemaš kome uživo, tu smo sve za tebe, za to i služi forum.
obavještavaj nas o daljnjim vijestima i probajte se opustiti sad za blagdane
normalno je da si tužna i zabrinuta, daj sebi vremena da budeš dobro. I NEMOJ SEBE KRIVITI!
meni je jako trebala osoba kojoj bi se jadala, ali istovremeno sam mislila da me nitko ne može razumjeti i nisam htjela druge zamarati. ako ti treba osoba kojoj ćeš se jadat a nemaš kome uživo, tu smo sve za tebe, za to i služi forum.
Draga zao mi je sto si i ti to prošla. Reci mi molim te pošto sam u velikom strahu jer nisam bila na pregledu već 4 tjedna, a imam osjećaj da sam izgubila simptome trudnoće i strah me ponovnog spontanog, da li si ti imala simptome kad si saznala za spontani i da li si prokrvarila?
Meni su trenutno samo grudi narasle i više ne bole nego su samo ostale napuhnute. Do jučer sam osječala glad a danas ništa. Još neznam da li imam koronu.
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Draga zao mi je sto si i ti to prošla. Reci mi molim te pošto sam u velikom strahu jer nisam bila na pregledu već 4 tjedna, a imam osjećaj da sam izgubila simptome trudnoće i strah me ponovnog spontanog, da li si ti imala simptome kad si saznala za spontani i da li si prokrvarila?
Meni su trenutno samo grudi narasle i više ne bole nego su samo ostale napuhnute. Do jučer sam osječala glad a danas ništa. Još neznam da li imam koronu.
ej, nemoj brinuti, nisam ni ja bila na pregledu 5 tjedana, isto zbog korone, sve će biti u redu. Kako je, tako je. Živciranjem samo pogoršavaš situaciju. Znam da te strah zbog prethodnog iskustva, ali probaj razmišljati pozitivno. U ponedjeljak ili utorak bih trebala na pregled pa ti javim sve jer smo u sličnoj situaciji.
ja sam doznala za spontani na svom redovnom pregledu gdje mi je doktorica rekla da više ne vidi otkucaje iako su se vidjeli na prethodna dva pregleda. dan nakon toga sam prokrvarila sama od sebe, ali vjerujem da je dosta utjecalo to što sam taj dan prehodala 15kilometara nakon dužeg vremena neaktivnosti (bio je sam početak korone pa nigdje nisam išla). Nisam osjećala nikakvu razliku niti promjene u simptomima.
Mislim da to što više nemaš simptome nije pokazatelj da si imala spontani i da je sasvim normalno da nemaš svakodnevne simptome trudnoće. Izuzev toga što sam povratila 3-4 puta u ovih 13 tjedana i što su mi grudi bile osjetljive na samom početku, nemam nikakve simptome u ovoj trudnoći.
Svaka trudnoća je drugačija, jer svako tijelo drugačije reagira. Nemoj se zamarati simptomima, to je stvarno individualno. Razumijem tvoj strah i suosjećam se s tobom, ali mislim da stvarno nemaš razloga za brigu sve dok ne osjećaš bol ili krvariš, ali ni tada ne mora u pitanju biti spontani.
Ja prošli put nisam prokrvarila jer je bila razlika između pregleda 2 tjedna kad se ustanovilo da srce ne kuca i poslana sam odmah na kiretažu. Sad je već prošlo 4 tjedna i neznam što se događa, mislim da sam uhvatila koronu jer mi je nos zacepljen, glava me boli, sad me i grlo pocelo boliti i temp. je 37.Sigurno neću na pregled još narednih 10ak dana.
Da li znas mogu li otići negdje na pregled da vidim dali je sve ok. Jer će me ovo čekanje ubit. Znam da nije dobro za bebu ali jednostavno to je jače od mene. Inaće sam paničar po prirodi i jako se bojim
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Anabela, Chocolina presretna sam kad cujem price s vaseg pregleda, cestitam 😍😍😍
Ja sam jucer zaspala rano bila sam koma , ali evo testa danaa ujutro . Sad se spremam za vasit betu
https://ibb.co/TRQfMmr
Plus se pojavio u roku 2 sekunde :) malo sam sad opustenija :)
Iscjedka opet ima i ne bas malo ali nadam se pozitivnom 😌
👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Sortiraj odgovore
Najstariji