Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • puterica
    04. Kolovoz 2021. 11:28

Ono sto vam zelim reci je to da date sve od sebe a ako ne ide hvala Bogu dijete nece biti gladno. Postoje zene koje ne zele dojiti i to je u redu i ne zelim osudjivati nikoga. Budite dobre prema sebi i prema drugima. 

sassy
    04. Kolovoz 2021. 11:31

Puterica kakvo je stanje kod tebe? Pokrece li se sta? :)

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

• puterica
    04. Kolovoz 2021. 11:35

Crazydaimond usla ti u termin 😄👍
    Ja sam fizicki ok, kontrakcije i pritisak imam ali nista strasno.
    Moram priznati da me vise muci ovaj osjecaj da moze svaki tren krenuti.

Amber
    04. Kolovoz 2021. 14:27

E nisam cula za sprej, tu opciju nemamo. Nakon 40. tjedana moze se raditi sweep (negdje se zove i membrane stretch, to je ista stvar) i to se moze raditi dvaput. Jako varira uspjesnost, 15-50% prema razlicitim studijama i metodologijama. Tako da je daleko od sigurnog :). Postojeca je preporuka da se ide na indukciju izmedju 41. i 42. tjedna, ovisi malo o bolnici, medjutim mijenjaju preporuke u ovom trenutku da se ide indukcijom na 41. tjedan jer se pokazalo da se izmedju 41. i 42. dramaticno povecava broj beba koje umru (https://www.bmj.com/content/367/bmj.l6131.long - doslovce su prekinuli randomiziranu studiju jer je bilo ne eticki nastaviti).
    .
    Indukcija ovdje ide prvo sa pessaries (ako dobro razumijem, to su vaginalete) - dvije se daju na 6 sati razmaka. Ako to + busenje vodenjaka ne upali, onda se ide na drip i tu se preporuca uzeti epiduralnu jer pokretanje poroda nije isto kao i pojacavanje poroda i 97% zena na kraju zavrsi na epiduralnoj. Opcije za elektivni carski bas i nema ako nema medicinskog razloga, koliko kuzim. 
    .
    Ja se sve nadam izbjeci, ali danas je termin, ne mrda nista, moram vidjeti u petak s babicom kakav cemo plan napraviti. I inducirani porod bih radije nego preuzimala rizik jako povecane sanse loseg ishoda za bebu, makar su sve to jos uvijek jako male sanse, naravno.

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

sassy
    04. Kolovoz 2021. 14:41

Kad sve saberem i oduzmem, dal poznajte nekog ili sjecate se ovdje s grupe da je prvorotka a prosao je bez indukcije? Ja koliko se sjecam svi su imali makar malo dripa koji su radjali prvi put (osim Tiki koja je vec bila otvorena) tako da gubim svaku nadu da ce proci bez istog 🙈

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

• puterica
    04. Kolovoz 2021. 14:49

sassy

Puterica kakvo je stanje kod tebe? Pokrece li se sta? :)

Bila sam danas na pregledu, otvorena 2 cm, kaze dr da misli da cu za vikend roditi. Ono sto me uzasnulo je to da je doktorica paralelno u trudnickoj ambulanti i u rodilistu jer su godisnji. Cure moje, ona je mene pregledala, odletila u rodiliste poroditi zenu i vratila se meni da zakljucimo pregled. Jos je onu bolnicku kapicu na glavi imala.  
    Inace svako malo mislim da je krenulo 🤣 kontrakcije me bas zabole i trbuh mi se full izoblici. Muz me svako malo pita jel idemo u bolnicu 😆
    Ja bi da mogu birati najradje na carski ali nista od toga. 
    Tweetyce meni je 11.8. termin 🙃

• puterica
    04. Kolovoz 2021. 14:51

Amber drzim fige da se pokrene sto prije samo od sebe i da ti nece trebati indukcija.

sassy
    04. Kolovoz 2021. 15:09

točkicaa

Sassy ja sam se porodila bez ikakve indukcije a prvorotka. Puknuo vodenjak i krenuli trudovi sami od sebe, nisam dobila ni drip ni ista drugo, tako da moguce je 🤣😘

Daj nam recept 😂 jesi li sta posebno radila? Jela?
    .
    Puterica drzim fige da se pokrene nesto za vikend onda. Termin nam je za isti dan al kod mene nista, tu i tamo pritisak i bol al nema onih kontrakcija koje sam stalno osjecala u 7mom mjesecu.
    .
    Tweetyca moguce i da si u pravu da daju iz tog razloga. Ja sam se nekako pomirila da ce biti indukcije. 

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

Amber
    04. Kolovoz 2021. 15:11

Hvalaaaa 🥰

Mene ne muci ideja da ti daju malo dripa ak treba, ali ono sto bih voljela jako izbjeci je ta medicinska indukcija gdje se doslovce ide od nula u full trudove bez ikakvog inputa od tvog tijela. Cini mi se da je hrpu cura krenulo pa je islo sporo pa su malo pojacali dripom, ali na kraju su skoro svi izbjegli ovu indukciju od nule - bila je gomila cura kojima je krenulo vecer prije 😆 to je bas koma jer je nekontrolirano totalno, puca se puno vise, boli vise jer tijelo ne proizvede oxitocina, cesce se beba pokaka jer se maternica nenormalno steze, itd. Ali sta bude bit ce 🙃

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    04. Kolovoz 2021. 15:12

tweetyca

Sassy - moj dojam je da se drip daje dole da se ubrza porod, ne mislim ni cak da je radi bebe ili mame vec da je zgodnije doktorima, tako mi se cini. Nikome ovde koga znam nisu davali drip, bile prvorotke ili ne, ako im je krenilo prirodno pustili su da ide prirodno dok god se beba cinila okej. I prije nego ti daju ista te pitaju za pristanak. Ne znam kako je dole. Ali moj vec zna koja pitanja postavljat ukoliko dodje do potrebe.
    Puterice tako i mene vec par dana 😂 ali nista ne ide jos. Ne mislim ni da mi je sluzni ispao. A vidjet cemo 😄

Da ovak je i tu. Lako mi je bit chill kad znam da ga nece dat ako krene porod (ili da ce me pitat ako budu mislili da je bolje da daju). U Hrvatskoj to ide prakticki rutinski, a zapravo samo zato da doktorima bude malo lakse planirati

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.