Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiflica
    15. Srpanj 2021. 16:08

Crazy Diamond, ne znam, nisu mi rekli, ali imam sliku ctg-a: 
    https://ibb.co/kK3gNbF
    Doktorica je rekla ooo, ovo je bio neki trud? I pokaze mi na ovo brdasce na sredini slike. A ja zbunjeno, ne znam, nisam nis osjetila... 
    Zna li netko od vas iscitati na koliko je to trudic? :) 

Kiflica
    15. Srpanj 2021. 16:13

Ana, moguce da, imam ja vec tjednima te lazne pripremne lagane kontrakcije, ali to je bas blago. A i beba udara bas jako, ali stalno, ne samo taj jedan put, nego u 20 min ctg-a ona barem 50-ak puta šutira one uređajcice da se sve izdiže... Ma i sad ja osjetim nesto...a ne znam jel me ona malo rasteze ili su to kao lagane kontrakcije...ne mogu reci da boli nista, samo da osjetim da se nesto povremeno malo rasteze...  Haha, da, mogu ja dosegnut jos sve, kad mogu i cipele raskopcavat i zakopcavati i isprobavati...onda znas da lako mogu i do međice
    😂👍

Kiflica
    15. Srpanj 2021. 16:14

Oo- kakav je to pregled plodne vode? To mi jos nisu radili. Ana, pripremi nas na to sto nas ceka🤗 

Kiflica
    15. Srpanj 2021. 16:26

Evo, kako ja chattam i s frendicama paralelno, vec mi je jedna koja kuzi to odgovorila da je to trud od 80. :) 

CrazyDiamond
    15. Srpanj 2021. 16:33

Kiflica

Crazy Diamond, ne znam, nisu mi rekli, ali imam sliku ctg-a:
    https://ibb.co/kK3gNbF
    Doktorica je rekla ooo, ovo je bio neki trud? I pokaze mi na ovo brdasce na sredini slike. A ja zbunjeno, ne znam, nisam nis osjetila…
    Zna li netko od vas iscitati na koliko je to trudic? :)

Heh, ja bih laički rekla da je oko 60 (?). Ali ,ono stvarno laički - usporedujući tvoj i moj ctg. Moje brdo je išlo do 50, a gin. je u nalazu napisala 1 kontrakcija od 40, ostale 20. Usmeno je komentirala da nemam kontrakcije u smislu trudova. 😁 Beba nije bila nešto aktivna u tih 20 min., osim kad se baš jako pomaknula u tom trenutku. 

CrazyDiamond
    15. Srpanj 2021. 16:39

Kiflica

Evo, kako ja chattam i s frendicama paralelno, vec mi je jedna koja kuzi to odgovorila da je to trud od 80. :)

Možda je i 80, samo kaj je meni gin.uzela manju vrijednost od samog vrha brda... Tko, zna, kiflice... malo po malo se pripremaš 😊😉

• puterica
    15. Srpanj 2021. 16:48

Bojana i Malla tenks na odgovoru. Vase su se cure i veselile sekama a moj sin od pocetka ne zeli ni cuti za bracu i netko od cura ovdje mi je savjetovao da pricam s njim. Pricamo s njim od pocetka o tome ali imam osjecaj cim vise pricamo da je stvar gora. Uglavnom, bit ce veselo u to ne sumnjam. Jucer sam poskrivecki peglala robicu za bebu da on nema ispad kad to vidi jel moram dalje pricati...
    Muz...u prosloj trudnoci divan, najbolji, najdrazi...u medjuvremenu nas je osamario zivot. Dodje dijete, stambeni kredit... mislim da koliko se god ljudi trude ipak se odnos promijeni kad dodju djeca. Mozda mi samo fale neke stvari od prije.  Imamo puno prijatelja i vidim da je kod svih tako. Vidjet cemo kako ce biti sad sa dvoje 🤭

Mallla
    15. Srpanj 2021. 16:49

Meni su plodnu vodu gledali mikroskopom tj nekim slicnim uređajem. Raširiš nogice, stave ono željezno čudo da rastegne gospođu i unda s tim uređajem gledaju vodu. Nisu izvlačili ništa! 
    Kiflica to je trud od nekih 70, al da je to trud pravi osjetila bi bar nešto! Baš mi je drago da si odlučila čekati da samo krene, sad si prešišala termin a cura lipo napreduje.
    Točkice Ana je preslatka, vrijedilo je za nju proći torturu. Kao da čujem sebe nako  prvog poroda "nikad ovo neću zaboravit" i nisam zabkravila al je s vremenom izblijedilo.

url=https://lilypie.com]

• puterica
    15. Srpanj 2021. 16:51

I ja danas bila na pregledu, jedan prst otvorena, sve je ok. Iduci opet za tjedan dana a dr mi rekao ctg za 2 tjedna tek raditi a tad cu biti 38 tj. Isto mi se nije dalo doma jer sam se 'sredila' pa sam isla do grada i pocastila se torbicom 😊
    Nekad mi taj odlazak kod dr stvarno dodje ko izlazak jer se uvijek obrijem, nasminkam i obucem haljinu 🤣

ana0310
    15. Srpanj 2021. 16:52

Kiflica

Oo- kakav je to pregled plodne vode? To mi jos nisu radili. Ana, pripremi nas na to sto nas ceka🤗

Ukratko, zdravo seljacki. 
    Lezis na onom stolu, gin ti uvede onaj ko kljun koji koriste inace kad uzimaju briseve, nakon toga ti uvede cijevcicu (amnioskop, ima na kraju neko svjetlo) koja mora proci do plodnih ovoja i sa njom pregledava stanje plodne vode. 

2021. M 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.