Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ana0310
    15. Srpanj 2021. 12:58

Mila12

Hei, hei Twetyce i cure. Tu sam ja, citam redovno, samo ne znam sto bih pisala, osim sto cestitam svim mamicama na zdravim bebama 😊
    Sad se puno pise o porodu ili nakon, a ja sam jos daleko od toga pa nez sto pisati 😄
    Evo ako bih mi netko mogao nesto reci ili iskomentirari, s 30+2 sam isla na uzv i beba procjenjena na 2100g i to odgovara 33tjednu. Po mengi mi termin 4.9 a po ovom mi nisu nista konkretno rekli, ali to je skoro sredina osmog onda. Pa sam sva nervozna zasto beba ma tak puno kila i kad ju ocekivati 😐 pogotovo jer se moja cura rodila u 38+1 s 2890g, a sad cura u ulasku u 30ti tjd ima 2100g 😏😏😏 znam da su procjene samo procjene, ali opet mi nije svejedno nekako, zato sto sam sama, imam par ljudi oko sebe samo 2-3 na koje mogu računati ako krene porod, s tim da su svi jako zaposleni i izvan grada vecinu vremena waaa. Pa zato se brinem jer ne znam okvirno kad bi beba mogla.
    Koliko su vase bebe imale kg u 30om tjd?

Ne opterecuj se opce, primjer, frendici u 32tt rekli da beba ima 3200g, na kraju je rodila u 42tt malu od 3500g 😄 vidla budes u nadolazećim pregledima kakva je situacija

2021. M 💗

Mila12
    15. Srpanj 2021. 13:27

Hvala Ana 😊
    Meni u glavi da cu rodit svaki cas, bit ce mi presmjesno ako prenesem 😂 lako moguce, vidim da se ove ljetne bebe nedaju tako lako van haha

Aneee
    15. Srpanj 2021. 14:05

Točkica mala je pravi med 🥰🥰🥰
    Brzo ćeš zaboraviti vjeruj...ja već mužu pričam kako bi ja sad još jednu bebicu...pa me on cudno gleda i govori 'pa ni od ovog se poroda nisi oporavila, a ti bi već drugo' 🤣🤣

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Matejaa95
    15. Srpanj 2021. 14:05

točkicaa

Za pola sata opet ja vicem babicu, da ne mogu, placem, mokra kao da me netko kablom polio, osjetim ogroman pritisak na guzu, leđa ne osjetim, stomak mi se grci bolesno i ne mogu kontrolirat tiskanje vise. I tu ona meni opet ajde jos malo izdrzi jos malo. Ja gotova molim ih da me ubiju ili uspavaju od muke, ona vidi da stvarno vise ne mogu i kaze ajde tiskaj onda. Tu mi je svanulo sunce napokon, jer ni sam izgon ni rezanje ni nista me nije toliko bolilo usporedbom na trudove. I nakon jedno 5-6puta tiskanja i epiziotomijom moja curica je izasla napokon.
    Uglavnom trenutno nebi vise to nikad ponovila, nadam se da cu uskoro koliko toliko to zaboravit.
    I daa, Ančica je super nije vise u inkubatoru i od danas su dozvolili da bude samnom u sobi preko dana, a preko noci ce ju odvoziti kod njih. Presretna sam! Cak i siki i super nam ide za sada. Evo i slikica 🥰
    https://ibb.co/7YZn7m4

Ajmeee sto je medenaa. Jaoo jaooo🥰🥰🥰 oporavite se brzo i nadam se da ces brzo zaboraviti tu bol s poroda. 
    Ja kad vidim sto me ceka  nije mi dobro🤪
    Sretno cure i uzivajte sad skupaa😁

15.12.23. zadnja menz
    9.1 .24. plusiccc
    Druga trudnoca😀
    Prvi pregled 30.1

mara5
    15. Srpanj 2021. 14:22

točkice nadam se da ćeš čim prije zaboraviti, a ovo malo klupko je predivno!

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

• puterica
    15. Srpanj 2021. 14:29

Tockice premedena ti je curka😍
    Zaboravit ces na porod.
    I moj prvi je bio grozan i zaboravila sam i opet ostala trudna, ali sad kako se blizi termin, sjecanja mi sve vise naviru 😥😖
    Tjesim se da sam jednom prezivjela i samo da sa bebom bude sve ok. I to je to od mene sto se trudnoce i djece tice, nema sanse vise 😶

Kiflica
    15. Srpanj 2021. 15:08

Tockice, huh, gadan opis, ali prezivjela si i sve je dobro s obje, a to je najvaznije.❤
    Mara, hehe, skoro sam isla opet u "setnju"danas, ali odlucila sam ipak ostati doma, mozda nesto krene...
    Danas sam bila na pregledu, sad idem svaki 2.dan otkako sam prenijela trudnocu, sve super, otvaram se mic po mic, sad sam na 3 cm. Ctg lovi nekakve trudove, a ja nista ne osjecam. Je li moguce da to njima ocita kao trud kad beba snaznije mlatara u trbuhu na ctg-u ili ja stvarno imam visi prag boli pa ne osjecam te blaze trudove... Sad sam se ponadala da cu ja biti jedna od onih kojima se prikaka, pa rode na wc-u, bez trudova...😂🤣 Ili u mom slucaju, u prodavaonici cipela.🤣😂😁. Mislim da ipak nece biti tako, nego kad krenu pravi rasturati cu znati!🙈😃 
    Sto se tice datulja - ja pojedem 1 dnevno.
    Masaza međice - jednom svaki drugi dan odradim, nabrzaka, svaki put uvalim jos koji prstic vise da se malo rastegnem da je manji sok za porod, sad vec lako uvalim 8 prsica... kuzim da je dobro to jer mi i vaginalni pregledi nisu nista nelagodni kad oni turaju prste... Nadam se da ce to pripomoci, a nije mi nesto tesko, na kraju uvijrk imam i happy end, hehe. Muz mi ne treba za to, sama ja to odradim za 10-ak min... 😊😋 
    Emocioalno sam dosta stabilna, zutu minutu imam cca 1 puta tjedno kad se isplacem, i to oko nekog eventa tipa kad mi prijete induciranim porodom ili hospitalizacijom... ali ne bi se svađala, niti me muz zivcira...

mara5
    15. Srpanj 2021. 15:27

E ovo za ctg i udarce i mene zanima, jer su meni u ponedjeljka očitani kao neki trudovi i pitaju me za bolove a ja apsolutno ništa nisam osjetila... Osim da se on stvarno koji put jače okrenuo.

Nikako da ti orgazmi stvarno ubrzaju to otvaranje 🤪

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

CrazyDiamond
    15. Srpanj 2021. 15:55

MaryLove i Točkice - divne bebice imate 💗, još jednom čestitam, hvala vam cure na opisima poroda 😊 
    Točkice, budeš zaboravila 😊...znam sebe kako sam bila ošamućena nakon poroda...jao...i rekla sam mužu prek mobitela da nikad više nebudem vaginalno rađala😁 ... no, dobro😅 Točkice, bitno da je sve ok s tobom i bebicom! 🌸
    Ctg i udarci bebe- znate li koju jačinu vam je ocitavalo u tim trenucima? Meni je bio jedna maaalo veća kontrakcija od 40, ali također kad se beba jače pomaknula i rastegnula mi trbuh. Gin. mi je potvrdila da je to do micanja i rekla je da nema kontrakcija. 
    Hormoni i plakanje- pridružujem se ekipi... 😅... suze mi oči na neke misli o prošlom porodu, cmoljim na neke vide-e što pogledam na you-tubeu na tu temu, mislim da ću plakat kad me stave u box 😁; naživciram se kad malo duže čekam na jelo 😅, ... a radi muža uglavnom ne plačem, samo se ne razgovaram s njim pol dana 😅

ana0310
    15. Srpanj 2021. 16:04

Kiflica

Tockice, huh, gadan opis, ali prezivjela si i sve je dobro s obje, a to je najvaznije.❤
    Mara, hehe, skoro sam isla opet u "setnju"danas, ali odlucila sam ipak ostati doma, mozda nesto krene…
    Danas sam bila na pregledu, sad idem svaki 2.dan otkako sam prenijela trudnocu, sve super, otvaram se mic po mic, sad sam na 3 cm. Ctg lovi nekakve trudove, a ja nista ne osjecam. Je li moguce da to njima ocita kao trud kad beba snaznije mlatara u trbuhu na ctg-u ili ja stvarno imam visi prag boli pa ne osjecam te blaze trudove… Sad sam se ponadala da cu ja biti jedna od onih kojima se prikaka, pa rode na wc-u, bez trudova…😂🤣 Ili u mom slucaju, u prodavaonici cipela.🤣😂😁. Mislim da ipak nece biti tako, nego kad krenu pravi rasturati cu znati!🙈😃
    Sto se tice datulja - ja pojedem 1 dnevno.
    Masaza međice - jednom svaki drugi dan odradim, nabrzaka, svaki put uvalim jos koji prstic vise da se malo rastegnem da je manji sok za porod, sad vec lako uvalim 8 prsica… kuzim da je dobro to jer mi i vaginalni pregledi nisu nista nelagodni kad oni turaju prste… Nadam se da ce to pripomoci, a nije mi nesto tesko, na kraju uvijrk imam i happy end, hehe. Muz mi ne treba za to, sama ja to odradim za 10-ak min… 😊😋
    Emocioalno sam dosta stabilna, zutu minutu imam cca 1 puta tjedno kad se isplacem, i to oko nekog eventa tipa kad mi prijete induciranim porodom ili hospitalizacijom… ali ne bi se svađala, niti me muz zivcira…

Mislim da ti ctg ocita i jace pokrete bebe i ako ima laznih kontrakcija.

Svaka tebi cast, ja se jedva pobrisem dolje od trbuha i svega, kamoli da prste guram 😅
    Pregledi ko pregledi mi nisu bolni, zna mi biti lagano bolan pregled plodne vode, al to tek nakon... ne tijekom.

2021. M 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.