Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Toncica24
    12. Srpanj 2021. 10:06

Lullaby

Kiflice držim 🤞
    Ja sam na trećem ctgu od jučer ujutro, nadam se da me neće zadržati u bolnici. Bio je neki prekid na prvom pa sada ponavljamo. Imam još poslića par doma u miru obaviti i psihički se pripremiti na sve. Imam torbu za hospitalizaciju i torbu za porod 😄 Plus imam jednu torbu s nalazima 😂
    Inače noge su mi horor i jedva hodam. Nema pomoći, cijeli dan su otečene…ko slon sam https://ibb.co/R2CXFMP
    Ne znam muči li još koga to i ima li kakvo rješenje. Sinoć sam u lavor s hladnom vodom stavila i malo držala, mislim da je poslije još gore bilo.

A uuuu ja san mislila da su moje teske i otecene al tebi je bas bas oteklo .
    Ja stavin noge u toplu vodu i krupnu morsku sol i obavezno muz izmasira stopala .
    Takoder more barem 2 puta tjedno .
    A javi sta su rekli u bolnici...
    A sta se tice kremica ,ja mislim da je najbolje brisat sa krpicama i vodom ,i naravno tu i tamo s kremom za guzu.
    Meni su sve prije preporucile tu jgl da je njima bila super a imaju svaka vise djece.Ali cure nisu sva djeca ista netriba se zamarat bas sa svime ,pa davla ce bit ista dici ako mora bit bit ce ako dite bude imalo osjetljivu kozu..
    Uglavnom sve se to u hodu promini ,ne valja kupis drugu i amen.
    Ko zna koliko ce nam toga pasat a mozda nekoj drugoj mami nebude pasalo.
    Sve ovisi o nasim bebicama.
    Ja san u svakom slucaju uvik za sta manje ako je moguce kemikalija ,i opcenito tableturina i neznan vise cega su sve izmislili al ako bude tribalo kupit cemo .
    Najbolje slusat doktore i sebe same .
    Pitan se kako smo mi prezivile ,bez pelena ,autosjedalica ,i neznan vise cega ..no dobro.
    Ono mi se zamaramo o pokretnim svitlima u sobu ,ljudi moji ko da je bebu briga i za tim i za robetinom i za svime sta smo pokupovale 
    Najbitnije je ljubav i da smo kraj bebica ovo drugo sve prode.

1.8. Curetak stigao 💗

Dominique_i_bebita
    12. Srpanj 2021. 10:42

Slazem se Toncica. 
    Dosta to ovisi o bebi, a uostalom ko i za nas odrasle kreme, nekom je jedna super, nekom uzas..tak da. Kaze mi jedna mama da ak beba nema problema s kozom itd da nije ni bitno koja je, a ak joj nesto bude smetalo onda ce se to vidjet pa ces trazit drugu, trecu, cetvrtu...ili mozda od prve potrefis "dobru" 😊
    Kad sam cuvala bebe koristilo se svasta melem, biobaza, yasenka, jgl..i sve bilo dobro 

👱‍♀️25 👱‍♂️26 👰🤵 10.10.2020.

Mallla
    12. Srpanj 2021. 10:56

Kiflica predlažem ti kokosovo ulje za pelensko područje ako želiš što prirodnije!
    Weleda Sarinoj koži ne paše nikako, vrlo je gusta, pre malo masna i nema pomaka na bolje. Sara je imala jako crvenu guzu i koku, ne od pelena vec od poroda. U rodilištu joj nisu mazali ništa i ta koža je izgledala užasno. Onda sam uzela JGL i za 2 dana rukom odnešeno.
    Važno im je u početku mazati pregibe jer su jako tanki, skloni sušenju i pucanju. Neke bebe mogu proci bez mazanja, neke ne. Moja je sad s 2.5 tjedna u fazi kad ne moram svaki put mazati. Netko je vec napisao pratite bebinu kožu i što joj paše, bez obzira o čemu je riječ.
    Kupka voda i maslinovo ulje, pa čak i za samo prebrisavanje čini čudo za kožu (Lucky mi savjetovala, ja probala i ostala vrlo pozitivno iznenađena).
    Što da kažem za sastave, ništa, ne idem previše za tim jer mogu ja ne znam na što paziti a kad izađem u šetnju nadišem se svakakvih sranja...živim okružena vinogradima i to kad krenu isparavat otrovi od poljevanja mogu se zakljucat u kucu i poludit ili ici go with flow...evo nemam sta pametnije reci...al podrzavam okretanje sto prirodnijem.
    Porod- u redu je znati svoja prava, ali dati povjerenje strucnom osoblju. Ako previse zagrizemo u prava onda ne rijetko slijedi frustracija sto ni za mamu ni za bebu nije dobro.
    Pelene do sad probali pampers aqua, pampers premium, pampers active i baby love sve br.1, sve nam pašu al najbolji mi je pampers premium. Baby love su nešto manji kalupi. Imam platnene al nisam htjela borit se s njima dok je još ova litava kakica u pitanju. Inace od ostalih pelena(marke) u mom kraju neam bas veceg izbora zs br. 1....tek od broja 3 mogu birati....(živim.Bogu iza nogu).

url=https://lilypie.com]

Mallla
    12. Srpanj 2021. 11:00

Potposujem i podebljavam zadnju rečenicu od Tončice24, al onako u font 36 je stavljam! To je to, sve drugo je nama nekako "važno" pa nas i optereti a bespotrebno!

• puterica
    12. Srpanj 2021. 11:38

Ja sam prvog sina u pocetku kod prematanja brisala toplom vodom i blaznicama i namazala bi pavlovicem ali ne svaki put. Kad smo bili vani onda bi ga brisala pampers vodenim vl maramicama. Kupanje svaki dan obavezno sa par kapi bademovog ulja i nakon toga u skroz tankom sloju na pregibe i prepone bepanten. Bio je bas bucko pa su pregibi znali biti crveni pa smo ih obavezno morali mazati. Od pelena najbolje pampers premium ali ne idu cini mi se dalje od broja 3 ili 4 i nakon toga baby love. Obicne pampers mi se cine dosta plasticne i nisu nam pasale. Sa sastavima se ne opterecujem toliko jer kad vidis tu crvenu guzu znas da je moras namazati i to je to. Vidjet cete u hodu sto ce vasim bebama odgovarati. Sudocrem je odlicna i crvenilo se odmah povuce ali mislim da nije za svakodnevnu upotrebu.

Mallla
    12. Srpanj 2021. 11:44

Da da sudocrem samo kad je potrebna hitna intervencija! Tweetyca odlicno je mlado maslinovo ulje, ja ga isto stavljam (nase je obiteljsko) i o da Sara miriše ko riba s gradela 😄😃 S Hanom sam koristila bademovo ulje i isto je odlicno. Onda dobrodosla u termin 💪
    Tocno to puterica, kad vidis upaljenu crvenu guzu samo trazis nacin za rjesiti to crvenilo!

• puterica
    12. Srpanj 2021. 11:44

Porod - pisala sam vec svoju situaciju i opet ponavljam, i da su me pitali pristala bi na sve sto su radili jer beba mora van ako je npr skakanje po trbuhu jedini nacin da izadje, jbg skaci kolko treba. Kad beba udje u porodjajni kanal za carski je prekasno i onda moraju poduzimati nepooularne poteze. 

• puterica
    12. Srpanj 2021. 11:45

*nepopularne

• puterica
    12. Srpanj 2021. 11:50

I da ako cete kupovati bademovo ulje dosta je jeftinije u ljekarni nego u dmu. Bar kod nas u zg po ljekarnama imaju svoje.
    Tweetyca brojis sitno 😁 

sassy
    12. Srpanj 2021. 11:53

tweetyca

Ja slavim danas haha, usli u 37i tjedan i cini nam se obadvoma da se stomak spustio a meni je lakse disat. Sritna mama

Cestitam Tweetyca- eto ga 9ti mjesec :)

Sto se tice kozmetike uzela sam Weledu - pa cemo vidjeti dal ce odgovarati. Na preporuku sam dobila Mustelu i Weledu 😊
    Imala sam i Hipp al to smo dali muzu jer je tek s operacije i kad se tusira bolje je djecijom kozmetikom radi rana.

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.