Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ana0310
    12. Srpanj 2021. 08:57

Kiflica

Mamasite koje su rodile - kupujem jos neku bebi kozmetiku, Dm ima neke dodatne bodove, pa me zanima - s cim mazete guzu bebi? Ja kupika Mustelu vitaminsku kremu i Melem za bebe. Bila mi patronazna i malo se mrstila na to, da Mustela ima cinka i da je to tek 2.korak ako se upali guza, a da za svaki dan uzmem nesto "prirodnije" tipa JGL, Pavloviceva… Ja meni mrak na oci - zena ocito ne zna da su glavni sastojci JGL i Pavloviceve Petrolatum i Parafinium liquidum iliti mineralna ulja, potencijalno kancerogeni naftni derivati. Ni P od prirodnog.
    Rekoh ja njoj to, malo se zacudila, ali prihvatila, pa kaze onda Hipp, Weleda. Citam sastave Hipp, Weledd - dobro mi zvuce iako nisam isla stavku po stavku provjeravati. Alverde mi isto dobro izgleda, i neka kremica Dr.Pasha mi izgleda da ima super sastav. Je li koja od vas koristila neku od ovih prirodnih i koliko ste zadovoljne?

Jgl/pavloviceva koju miješaju u ljekarni je navodno okej sastava pa si vidi. 

2021. M 💗

Kiflica
    12. Srpanj 2021. 09:01

Tj, pitanje naravno vrijedi i za cure koje nisu rodile, ali su cule iskustva fendica i sestara itd... :) Mozda i ne treba mazuljiti bebu svaki dan? Ili je ok samo s bademovim uljem? Ili biste me htjele razuvjeriti da nisu oni sastojci iz JGL i Pavlovicrve toliko stetni, ako znate vise od mene o tome? :) Svako savjet je dobrodosao.❤

• puterica
    12. Srpanj 2021. 09:03

Tenks cure za preporuke. Danas pravac ljekarna i dm, nesto ce valjda pomoci 😊
    Sassy ja sam samo 2 tjedna morala mirovati ali ne strogo jer je dr sumnjao da se cerviks prebrzo skracuje, ali nakon ta 2 tjedna na kontroli je rekao da je sve ok i cak dao zeleno svijetlo za par dana mora. 
    Prosli tjedan na pregledu mi je rekao da definitivno vise nema opasnosti od prijevremenog poroda. 
    E sad ja ne znam kad je po njima sigurno roditi od 36+1 ili 37+1, pa je moguce da ce ti ukinuti mirovanje sa 36 tjedana.
    Lullaby ajme, noge 😔  ne znam sto bi ti rekla, navodno pomaze da ih drzis na povisenom.
    Trudnoca je bas blazeno stanje, hemeroidi, otecene noge... 

Kiflica
    12. Srpanj 2021. 09:05

ana0310

Kiflica

Mamasite koje su rodile - kupujem jos neku bebi kozmetiku, Dm ima neke dodatne bodove, pa me zanima - s cim mazete guzu bebi? Ja kupika Mustelu vitaminsku kremu i Melem za bebe. Bila mi patronazna i malo se mrstila na to, da Mustela ima cinka i da je to tek 2.korak ako se upali guza, a da za svaki dan uzmem nesto "prirodnije" tipa JGL, Pavloviceva… Ja meni mrak na oci - zena ocito ne zna da su glavni sastojci JGL i Pavloviceve Petrolatum i Parafinium liquidum iliti mineralna ulja, potencijalno kancerogeni naftni derivati. Ni P od prirodnog.
    Rekoh ja njoj to, malo se zacudila, ali prihvatila, pa kaze onda Hipp, Weleda. Citam sastave Hipp, Weledd - dobro mi zvuce iako nisam isla stavku po stavku provjeravati. Alverde mi isto dobro izgleda, i neka kremica Dr.Pasha mi izgleda da ima super sastav. Je li koja od vas koristila neku od ovih prirodnih i koliko ste zadovoljne?

Jgl/pavloviceva koju miješaju u ljekarni je navodno okej sastava pa si vidi.

Bas cu pitati u ljekarni za sastav, ali ne moze biti drukciji, to je klasicna receptura od samo 4 sastpjka od kojih su 2 mineralna ulja - najjeftiniji sastav. Zvuci kao dobro jer ima samo par stvari na listi sastojaka, ali nije. Kao sto rekoh, petrolatum i parafinium liqidum su glavni sastojci, a nisu niposto dobri...

MariLove12
    12. Srpanj 2021. 09:15

ana0310

Mari, jesi u rozom? 😅

Hahaah daaa gdje siii? :)) 

It's a boy! 💙

Dominique_i_bebita
    12. Srpanj 2021. 09:21

Kiflice kuzim te - Ni ja nisam za tu kemiju..s nekoliko strana sam cula da je weleda dobar sastav pa sam se za nju odlucila, nisam tocno provjeravala sastojke. I ne planiram mazat svaki put nego tu i tamo ako vidim crvenilo. 
    .
    Zatisje pred oluju stvarno, sad i za sebe vec cekam neko pokretanje, iako koliko vidim dobrim djelom ste docekale termine, a i preko..pa sam se pomirila da cu se i ja nacekat. Al sve je spremno i jedva cekaaam :)
    .
    Jos da prokomentiram od Enigmas "politiku", ak sam dobro zapamtila tko je to pisao😅, podrzavam u potpunosti "borbu" za svoje zelje sto se tice poroda, ne razumijem ove situacije gdje se ženama ne govori sta se radi ili jos gore da si popucala pa su te sivali itd a da ti o tom na kraju nemas pojma.. to ne treba tak bit, treba ispitivat i izrec svoje na kulturan nacin.

👱‍♀️25 👱‍♂️26 👰🤵 10.10.2020.

mara5
    12. Srpanj 2021. 09:33

Moja prijateljica je uzela weledu i rekla da je grozna 😅 a mislim da je i Malla pisala da se ipak vratila na jgl. Nisam jos nista kupila, jer sam mislila sve najbolje za tu malu guzicicu  i sad ne znam...

Oticanje  meni na oko nije tako strasni mislim da su mi vise otekli jastucici dolje na stopala i bas me boli kad stanem. Lavor mi nije pomogao.. Dizrm noge na poviseno i spavam tako.. Ali nema tu neke velike pomoći... 

🙅‍♀️30, 🙋‍♂️29

Lumile
    12. Srpanj 2021. 09:45

Kiflica

Tj, pitanje naravno vrijedi i za cure koje nisu rodile, ali su cule iskustva fendica i sestara itd… :) Mozda i ne treba mazuljiti bebu svaki dan? Ili je ok samo s bademovim uljem? Ili biste me htjele razuvjeriti da nisu oni sastojci iz JGL i Pavlovicrve toliko stetni, ako znate vise od mene o tome? :) Svako savjet je dobrodosao.❤

Ovisi ti puno i o bebinoj koži... pavlovićeva je zapravo po meni najbolja, ali ima i bebica kojima se guza zacrvenila od nje... tako da, sve to što mi kao želimo, postaje nebitno kad vidiš da bebi nešto ne paše... Uvijek gledaj samo kako beba reagira na nešto, što god bilo u pitanju... 😊

MariLove12
    12. Srpanj 2021. 09:51

Neki dan sam naletila na Uriage kremu za pelensko podrucje, 500ml oko 60kn, evo slike : https://ibb.co/VTRRyYs, 
    a kazu i za onu od Biobaze da je dobra s tim da nisam proucavala detaljno sastojke, samo sam vidjela recenzije od mama da bebe dobro reagiraju na nju. 

It's a boy! 💙

MariLove12
    12. Srpanj 2021. 09:53

https://ibb.co/VTRRyYs Uriage
    https://ibb.co/XZFw9MQ Biobaza

It's a boy! 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.