Aha, onda ok 🙂 Kako si napisala, ja sam mislila da uopće nisi kupila/naručila. Ja sam isto svoja jedva dočekala.
Kiflice ja ću bočicu u vrećicu ikeine/profissimo. Tako sam i uloške i blazinice za dojke. Izdajalicu ću od frendice, ali mislim se da to ne nosim nego ostavim doma. Nisam pametna. Muči me i roba za izlazak jer piše na bolnici da nosimo sve što nam treba za te dane.
Clio kakva je situacija sa stvarima? Preuzimaju li dolje sestre od muževa kao gore na katu ili? Daj malo info kad stigneš, ove logističke stvari me zanimaju..što nosim, što je višak i sl. Jednostavno ne znam kako sve potrpati u koferić pa bi samo osnovno, a muž da kasnije donese drugo.
Cure nisam se stigla javiri, Ivo i ja smo danas trebali kuci ali je on gubio na kilazi, a ja tek danas dobila mlijeko, tako da je on jucer zavrsio na infuziji i pretrage mu radili. Sve je hvala Bogu uredu ali posto je manje porođajne težine morao je na infuziju
Lullaby ovako ti za sebe za pocetak ponesi 2 velike boce vode (ovisi kad ces rodit). Uzmi nesto slarko za pojest. Doručak je u 7 ručak u 12 i vecera u 6. Klima pokvarena pa je uzasno vruce tako da se opskrbis vodom i oni forsiraju dojenje tako da mpraszpit dosta tekućine da ti mliko nadođe.
Od stvari ponesi uloške cicco jedan paket, mrežaste gaćice, octanisept za šavove, rucnike za tusiranje, spavacice i kozmetiku.
A za bebu pelene i vlazne maramice.
Ako ti što zatreba, nazoves svoje i oni ti to donesu ispred rodilišta i sestra dođe po stvari, donese ti bez problema u sobu.
Svrati na temu mame i bebe ljetnice 2021. 😊 razmjenut cemo brige!
Mi doslovno izvodimo bijesne gliste da kilaža više ne pada...čitaj jela je od 23:30 do 3:30 non stop, a ja sam padala s nogu....
url=https://lilypie.com]
Gle mlijeka ima odmah samo ono ima faze....prvo bude kolostrum koji je zlatna ljepljiva tekucina koje ima vrlo malo al je energetska bomba. Onda se stvara prijelazno mlijeko koje izgleda kao đus ili gusti sok, isto ga nema puno, a tek treći dan otprilike "nadođe mlijeko" boje vanilije, veća količina, dogodi se prepunjenost dojki i to zovemo "došlo mlijeko". U svakom slilučaju i kads nema mlijeka bebu treba stavljat dojiti jer se tako stimulira stvaranje mlijeka. Još kod prirodnog poroda bolovi stimulirajubstvaranje, a kod carskog je taj proces malo odgođen.
url=https://lilypie.com]
Hvala Mallla, javljat cu promjene svakako😅😇
Ufff da je pukao u autu, bio bi to pravi filmski porod 🤭
➕4.11.2020.
It's a boy 💙
Termin poroda 09.07.
Rođenje 20.07.2021.
[url=https://lilypie.com [/url
Ćao cure da li ima koja da će uskoro rodit u vinkovcima...meni je termin za 4 tj i rodi ću u vinkovcima ovo mi je prva trudnoća..tem tek12.7 po uputnicu za porod i na zadnji pregled♥️😊 cure svima vama sretnoo koje morate rodit
Azospermia
Aha, onda ok 🙂 Kako si napisala, ja sam mislila da uopće nisi kupila/naručila. Ja sam isto svoja jedva dočekala.
Kiflice ja ću bočicu u vrećicu ikeine/profissimo. Tako sam i uloške i blazinice za dojke. Izdajalicu ću od frendice, ali mislim se da to ne nosim nego ostavim doma. Nisam pametna. Muči me i roba za izlazak jer piše na bolnici da nosimo sve što nam treba za te dane.
Clio kakva je situacija sa stvarima? Preuzimaju li dolje sestre od muževa kao gore na katu ili? Daj malo info kad stigneš, ove logističke stvari me zanimaju..što nosim, što je višak i sl. Jednostavno ne znam kako sve potrpati u koferić pa bi samo osnovno, a muž da kasnije donese drugo.
Cure nisam se stigla javiri, Ivo i ja smo danas trebali kuci ali je on gubio na kilazi, a ja tek danas dobila mlijeko, tako da je on jucer zavrsio na infuziji i pretrage mu radili. Sve je hvala Bogu uredu ali posto je manje porođajne težine morao je na infuziju
Lullaby ovako ti za sebe za pocetak ponesi 2 velike boce vode (ovisi kad ces rodit). Uzmi nesto slarko za pojest. Doručak je u 7 ručak u 12 i vecera u 6. Klima pokvarena pa je uzasno vruce tako da se opskrbis vodom i oni forsiraju dojenje tako da mpraszpit dosta tekućine da ti mliko nadođe.
Od stvari ponesi uloške cicco jedan paket, mrežaste gaćice, octanisept za šavove, rucnike za tusiranje, spavacice i kozmetiku.
A za bebu pelene i vlazne maramice.
Ako ti što zatreba, nazoves svoje i oni ti to donesu ispred rodilišta i sestra dođe po stvari, donese ti bez problema u sobu.
Ajme, ja i doma umirem od vrućine. Mogu misliti tamo kad sunce grane kroz one prozore 😅 Spremila sam si veliku bocu termalne pa ću se šprickati.
Hvala ti puno za info. Najbitnije mi je da se može naknadno donijeti pa ću od svega malo ponijeti, a muž neka naknadno nosi. Drugačije ne stane.
A miš mali, sad će se on oporaviti brzo čim je nadošlo mlijeko ❤️
U principu mene je baš začudilo što je dosta mama tu pisalo da su odmah dojile. Nekako sam očekivala da treba par dana dok dođe mlijeko. Meni će sigurno trebati zbog carskog.
Zaboravila sam ti reci za robu za izlazak. Ti sve spremi i onda zadnji tj. 4ti dan ako sve bude ok oni rade pretrage i oko 10-11, ti kazu da li ides kuci ili ne. Ako ides nazoves svoje da ti donesu, ti sr presvuces o bebu i spremni ste. To mene ceka danas 🙏🙏🤞
🙋♀️37🧔34
1.missed ab 7tt.- 10/19
22.10 ➕👶♥️🌼
IT'S A BOY💙💙💙
24.06.2021 - IVO 💙💙
[/url
Drage moje, imam jedno mozda cudno pitanje, ali meni je dosta vazno... Nekako mi se cini da mozda previse drzim do svih pravila i dvega sto su mi rekli na tecajevima i sto sam citala i opteretim se, pa mi treba vas glas razuma je li nesto realno u stvarnom zivotu ili ne.
Znaci, savjeti su da se kao bebu ne posjecuje prvih mjesec dana, da budd zasticenija od raznih mikroba od ljudi. I da organiziramo pomoc obitelji da nam kuhaju, peru, a da se mi bavimo bebom i uspostavljamo dojenje.
Brine me je li to malo cudno za traziti mamu i svekrvu da tipa mogu donijeti rucak i vidjeti bebu izdaleka, ali da ju ne diraju i ne ljube prvih mjesec dana da joj nesto ne prenesu.
Kako cete vi to organizirati s obitelji? Dakle zanima me samo za najuzu obitelj, mamu, baku, svekrvu, svekra i baku. Ne nikakvu drugu rodbinu, prijatelje ni susjede, oni mi nisu uopce bitni.
Moja mama i baka su to prihvatile, stvarno su drage, iako vidim da je mama bila iznenađena, ona je predlagala da useli i pomogne s bebom (sto ja nikako ne zelim, pa sam ju odmah odbila). A trebam i svekrvi saopciti sto od pomoci zelim, ona bi pak da mi uselimo njima (sto ne dolazi u obzir, odmah sam odbila). Glupo mi je trazit ih da dolaze i ciste mi o kuci, pa ni to ne bi, samo sam ih zamolila da svaka dođe jednom tjedno donijeti rucak za 2 dana, a da cemo se drugo snaci. Ne znam sto bi drugo od pomoci organizirala, imate li vi kakve ideje? I koliko im dopustiti da dođu blizu bebi- je li suludo traziti da se udalje? Je li normalno da im kazem dođite svi i dam im da bebu nunaju i presvlace i ljube? Sto cete vi napraviti? Jesam li preposesivna prestrasena buduca majka koja nikome ne da blizu svojoj bebici naustrb pomoci koja ce mi itekako dobro doci? Name s iskustvom, molim vas pomagajte osobito vi... recite mi koliko sam luda od 1 do 10. 😂🙈
Ivancica uh ovo tvoje zvuči bas jako zeznuto I bolno 😱
Da lezim na bokovima što više...ali mi je najgore što se stalno moram ustajati zbog bebe, a u bolnici nitko ne pomaze oko bebe ništa...
Raven7 nek se pokrene pravo i da bude brzo I što manje bolno 😘😘🥰
Kiflica mi smo javili svima, znači bas svima da prva 2 tjedna želimo biti samo ja mm i mali....znaci nikakve posejte nećemo da imamo prva 2 tjedna...pa čak ni to oko hrane...to sam koliko toliko zamrznula, a opet oboje smo doma pa će biti i lakše spremiti nesto
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Moja mama i baka su to prihvatile, stvarno su drage, iako vidim da je mama bila iznenađena, ona je predlagala da useli i pomogne s bebom (sto ja nikako ne zelim, pa sam ju odmah odbila). A trebam i svekrvi saopciti sto od pomoci zelim, ona bi pak da mi uselimo njima (sto ne dolazi u obzir, odmah sam odbila). Glupo mi je trazit ih da dolaze i ciste mi o kuci, pa ni to ne bi, samo sam ih zamolila da svaka dođe jednom tjedno donijeti rucak za 2 dana, a da cemo se drugo snaci. Ne znam sto bi drugo od pomoci organizirala, imate li vi kakve ideje? I koliko im dopustiti da dođu blizu bebi- je li suludo traziti da se udalje? Je li normalno da im kazem dođite svi i dam im da bebu nunaju i presvlace i ljube? Sto cete vi napraviti? Jesam li preposesivna prestrasena buduca majka koja nikome ne da blizu svojoj bebici naustrb pomoci koja ce mi itekako dobro doci? Name s iskustvom, molim vas pomagajte osobito vi… recite mi koliko sam luda od 1 do 10. 😂🙈
Mame i svekrve su uglavnom obzirne, I znaju šta treba i kako treba... neće bebu nitko ljubakati odmah... ipak su i oni prošli što i vi sad Vi ste tu da odlučite šta želite i kako želite, a oni da vas podrže... Po knjigama i tako tome ima dosta nekih suludih stvari, tako da je uvijek najbolje voditi se svojom intuicijom... ako ne želite da budu blizu bebi, ako vas je strah, onda ili možete npr naručiti nešto iz restorana, ili tako nešto, ili sad pripremiti pa smrznuti dok još možeš, ako možeš... ja osobno, se stavljam u kožu tih baka i djedova.. možete mi pomoći ali ne smijete se približiti bebi.. osjećala bih se jako glupo, I tužno... e sad, sve je stvar dogovora, opet... Ne znam... najbolje je raditi po svome nahođenju... a prijatelji i ostala rodbina ionako vjerojatno neće ni doći prvih mjesec dana, ipak tebi kao majci treba oporavak...
Točkicaa.. a kad ti je točno termin meni je 31.7 ja ću rodit curicu Rita će se zvat♥️😊 sretno tii..da li si ti baš iz vinkovaca ja nisam al ću tamo rodit.
Azospermia
Sortiraj odgovore
Najstariji