Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    19. Svibanj 2021. 15:05

boobaboo

Malla, mojih oboje su u rodilistu kupali svako mijenjanje pelene. Dakle, te babic/sestre u rodilistu, kako vjesto barataju s bebama, to je da ostanes paf. Doslovno objese dijete ko majmuna sebi na podlakticu i pod vodu. Meni je to urnebes.

Tako sam ja blenila u njih kad sam vidila to baratanje, otvorile one špinu i udri....reko sta ce mi kadica mogu malu bućnit u sudoperu 🤣🤣

url=https://lilypie.com]

Sara 🌸
    19. Svibanj 2021. 15:42

Mimica2

Ajoj, baš mi je žao da vas je zadesilo to sa hebamme. Ja bi svakako inzistirala da mi nađu zamjenu od prvog dana (prva beba 😱). Al tješim se da je muž sa mnom prva 2 tjedna, pa svekrva, pa mama 🙂 I apoteka mi je preko puta 😅
    E da, spomenula je da ću dobiti neki paketić za bebu pri izlasku iz bolnice za njegu, to su vjerojatno te gazice za pupak što se mijenjaju pri previjanju.

Ma nije ona nama rekla do ponedjeljka navecer, a mi izasli sa malenim u nedjelju ujutro. Ma nevazno. Snasli smo se, on nije srecom gubija na tezini, nego je dobio 500 gr  u tjedan dana.   Iako sad kad razmisljam, zamisli da je on gubija a mi to nismo mogli nikako znat. 🙄 Al dobro. Nama niko nije dolazija, niti smo tili mi, još i zbog korone i karantene, itd. Jos smo nakuhali i zaledili takl da se prvih dana nismo puno opterecivali hranom i kuhanjem.
    Ne znam kakav je to paketic u tvojoj bolnici, kod nas je samo Hippov paket pelena i maramica. Kažem ti koji je njihov pristup sto se tice njege.pupka, sto manje diras-bolje. 
    Sta se tice kupanja bebe, njega su mi uzeli kad smo dosli na odjel, vratili ga obucenog, mozda su ga prebrisali ali mu glavu nisu kupali iako je bilo dosta krvi. Oni ovdje prakticiraju da se glavica ne dira jer dozivi najvecu traumu pri porodu i boli ih poslije.  Tako da se krv osusila i otpadala sa glave s vremenom. Nismo ga kupali sve dok krv iz pupka nije prestala izlazit, jedno dva tjedna od rođenja- naravno da bi ga prebrisali svaki dan. Svi imaju neku svoju politiku. 
    Ugl, SRETNO ŽENE! Prvorotke, ne bojte se. Možete sve same ako slucajno pomoc ne bude mogla doc. ☺️

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Sara 🌸
    19. Svibanj 2021. 15:46

I lažem, nije 500 gr 🙄 nego 220gr

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Kiflica
    19. Svibanj 2021. 15:58

Sara, hvala ti na dijeljenju iskustva-bas super zvuci tvoj porod, umirio me! 🤗 

• Mimica2
    19. Svibanj 2021. 16:22

Mallla

boobaboo

Malla, mojih oboje su u rodilistu kupali svako mijenjanje pelene. Dakle, te babic/sestre u rodilistu, kako vjesto barataju s bebama, to je da ostanes paf. Doslovno objese dijete ko majmuna sebi na podlakticu i pod vodu. Meni je to urnebes.

Tako sam ja blenila u njih kad sam vidila to baratanje, otvorile one špinu i udri….reko sta ce mi kadica mogu malu bućnit u sudoperu 🤣🤣

Hahaha a mi se bojimo kako obući body preko glave 🤣🤣

Ma joj bojim se tog pupka ko... Naravno da neću čeprkat ništa po tome. Nadam se da će patronažna dolaziti kako je rekla 😅 

Termin 18.06

• Mimica2
    19. Svibanj 2021. 16:23

tweetyca

Bravo Sara
    Hvala cure za pojasnjenje o prasku!
    Mi upravo s pregleda, ja zatvorena, beba glavom dole, sve okej na ultrazvuku, procjena na oko 1.2kg 😊 spavala je ko i inace prilikom pregleda i ruke i nogice preko glave tako da nemam dobrih slika ali nije mi ni bitno, bitno da je sve okej!

Jupijej 😊

Termin 18.06

• Toncica24
    19. Svibanj 2021. 17:22

Evo vidin da se razmislja i o dozvoli pratnje za rodiliste u Splitu 
    Nerazumin ovaj dio :
    Negativan pcr test ne stariji od 48 h.???
    Meni pukne vodenjak u ponoc i sta ne razumin kako ce meni muz znat kad cu ja rodit i imat spreman taj pcr test ?
    Jedino ako oni to misle uzimat na ulazu od rodilista .
    Evo matea mislim da je iz Splita jesi vidila clanak ?

1.8. Curetak stigao 💗

• Toncica24
    19. Svibanj 2021. 17:23

https://dalmatinskiportal.hr/vijesti/uskoro-u-splitskom-rodilistu-partneri-ce-moci-biti-uz-rodilje-na-porodu/98450

1.8. Curetak stigao 💗

Ivo& Ivana💙♥️
    19. Svibanj 2021. 17:32

Ivančica_Maslačak

Cure da se i ja javim. S bebicom sve ok, oko 1.5kg, mjere odgovaraju tjednu, ali propisano mi strogo mirovanje. Cerviks smeksan i otvorena za 1/2 cl. Posto sam u kriticnim tjednima ako se u pon stanje pomjeri moram u bolnicu na kortikosteroide 😣 nadam se da nece. Terapija mi ugesteron 2x vag. Ima li vas u slicnoj poziciji? Moze li se mirovanjem sprijeciti otvaranje?
    Dobra stvar je da se nisam udebljala ni grama. Stojim na +9 😊

Ima nas par ovdje koje smo na mirovanju zbog cerviksa. Ja sam isto u 30 tt bila na domak otvaranju o stavila me na strogo mirovanje + duphoston 3 puta na dan oralno. Eto sad smo punih 34 tt i još sam zatvorena. Mislim da ovo mirovanje svakako nemože odmoći. Leži na lijevom boku vecinom, stavi jastuk pod stražnjicu da ti bude uzdignutija. Kad se podižeš probaj se ne naprezati i ako ti je netko pri ruci nek ti pomogne. Što više leži i odmaraj. Kucanske poslove zaboravi. Ako ti nesto padne na pod to više ne postoji😂😂. 

🙋‍♀️37🧔34
    1.missed ab 7tt.- 10/19
    22.10 ➕👶♥️🌼
    IT'S A BOY💙💙💙
    24.06.2021 - IVO 💙💙
    [/url

Amber
    19. Svibanj 2021. 17:45

Clio35

Ivančica_Maslačak

Cure da se i ja javim. S bebicom sve ok, oko 1.5kg, mjere odgovaraju tjednu, ali propisano mi strogo mirovanje. Cerviks smeksan i otvorena za 1/2 cl. Posto sam u kriticnim tjednima ako se u pon stanje pomjeri moram u bolnicu na kortikosteroide 😣 nadam se da nece. Terapija mi ugesteron 2x vag. Ima li vas u slicnoj poziciji? Moze li se mirovanjem sprijeciti otvaranje?
    Dobra stvar je da se nisam udebljala ni grama. Stojim na +9 😊

Ima nas par ovdje koje smo na mirovanju zbog cerviksa. Ja sam isto u 30 tt bila na domak otvaranju o stavila me na strogo mirovanje + duphoston 3 puta na dan oralno. Eto sad smo punih 34 tt i još sam zatvorena. Mislim da ovo mirovanje svakako nemože odmoći. Leži na lijevom boku vecinom, stavi jastuk pod stražnjicu da ti bude uzdignutija. Kad se podižeš probaj se ne naprezati i ako ti je netko pri ruci nek ti pomogne. Što više leži i odmaraj. Kucanske poslove zaboravi. Ako ti nesto padne na pod to više ne postoji😂😂.

Drago mi je da nisam ja jedina kojoj nesto padne na pod i onda onak tuzno pogleda i misli si "you are on your own now", nista, ceka muza. Mislim, mogla bi se valjda spustit da dignem, ali tolko mi ne pase da fakat nema razloga :D onda on s posla dodje pa po kuci pokuplja sve sto je meni popadalo kroz dan... 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.