Normalna temperatura mjerena rektalno je oko 37,5 °C a pod rukom do 37 °C. Dijete koje je toplije obučeno ili se nalazi u pregrijanom prostoru te nakon značajnijih tjelesnih aktivnosti (plakanje, velika nužda), može u tom periodu imati povišenu tjelesnu temperaturu za oko pola stupnja.
Povišena temperatura je jedan od prirodnih načina obrane organizma protiv uzročnika infekcije. Stoga se preporučuje snižavati temperaturu tek kada poraste iznad 38 °C pod pazuhom, odnosno 38,5 °C rektalno.
evo ovo kaze google, a tako je rekla i patronazna, to mi ima smisla
Kolacic posteno si se zadesila 🤦♀️🤣🤣
Ja sam jedva preksinoc za pregled, 🍑napamet… ko zna na sta to lici… rado bi ih otisla pocupat ali mk grozno urastaju pa mi se ne da… jos pogotovo ovo ljeto kad necu na more se kupat da smeksa kozu….
Koristi li ko ono tipa Philips lumea… to mi bas hvale da je super kad urastaju dosta…
Babymonitorkoji ste uzimali? Ja sam si mislila sada sa kamerom uzeti ( ali ne sa ebay/ally) jer tu kameru imam, pa gledam motoroline, vitech pa sam se pogubila u moru toga…
Moram da prokomentarisem ovo za bebymonitor ..ja sam imala zelju kazem.imala jel me sjebala korona ..da uzmem avent bebymonitor i sta se desilo odjednom zbog korone nije bilo moguce dase nabavi ..nema ovde u aus.nema italija nema slovacka navodno ima bosna pisala sam al mi niko nije odgovorio ako imas mogucnost uzmi taj ..ja se nadam da ce uskoro da bude u ponudi jel su rekli za mjesec dva a sad je vec proslo mjesec pa se sve nadam..Sto se tice temp.ovde u aus.se racuna daje povisena tek od 38.pre toga nije zabrinjavajuce ..nadam se da cemo imati najmanje sa temp.problema
Fenjer, da...poanta je da je temperatura mjerena rektalno za pola stupnja veca nego pod pazuhom. Ako je bebi rektalno temp 38., pod pazuhom se racuna da je 37.5..kod djece se ta temperatura ne skida uobicajeno. Ono sta ti svakako preporucujem danas sutra kad se nades u situaciji da ti dijete ima temperaturu, posebno ako nije starije od 2 mj, da se javis doktorici prije nego sama krenes sa snizavanjem temperature. Ne zabrinjavaj se sad oko tog previse. Vidjet ces sama sigurno ako bebu nesto boli i tad ces se javit strucnoj osobi da nadete uzrok 🤗
Rose to je dobar plan.. ja ću sigurno isto pričekati još bar mjesec dana. Možda o tome danas razmišljam jer mi je danas dobar dan, ima dana kad sam ko zombi pa mi ove teme ne padaju na pamet haha
Hehe, ma vratit cemo se mi u formu i naci vremena💪malo ce tatice uskociti😉
Rose, mislim da bi se s maskicom onesvijestila. Evo danas na pregledu m ije doslo lose, em cim legnem n leda ostajem bez zraka em ta maskica 😑 pa mi, je gin rekao d skinem slobodno
Ja sam rodila bez maskice, osoblje oko mene je imalo.
Ma baš, zrak i disanje je sve na porodu, nemam pojma kako s maskom, iskreno😒
Indy a prija mi ima taj vitech i super je zadovoljna.... avent sam nesto preskocila... i motorolu hvale.
Rio ja imam kameru samo i super mi je na mob i sve, ali zna mi sveki cuvat malu , jednom se digla nije ni skuzila , ja je na wifi pratila.i bilo mi je grozno zvat da kazem hej mala je u dnevnom 🤣🤣jer je ona u prizemlju , mi na katu .. a super mi lovi i moj babyphome samo nema sliku 🤣🤣🤣
Pozdrav curke, ja tek sad dosla doma, otisla u 11 na vuk vrhovec i od pol tri do sad cekal za rezervaciju za vjencanje, tako da se udajem, selim i radjam u mjesec dana 🤦🏼😂😂
Jedva cekam hodat po drzavnim ustanovama radi papira.
Uglavnom moram se pikati za 7 dana, ali ako bude sve u redu necu morati dolaziti vise. Oni ce mi odmah izvaditi krv za stitnjacu, tako mi je sestra rekla.
Kolacic bome si se dobro osakatila. Ja idem na brazilku, ali sam se zaboravila naruciti ovaj mjesec, a sutra mi pregled, tako da idem u petak da se ne zapustim, jer bi bilo svega. Nonstop citam o tom vaginalnom pregledu, jel se to racuna da je to samo s prstima ili sa sondom. Nisam nikad imala s prstima, a sa sondom zadnji put prije 3 mjeseca.
Fenjer sad cu ici u city, al ne znam jel tamo farmacia ili mandis, zaboravim, pa javim za one komprese.
Trancie pa nekako mi poanta te kamere spijunaza 😏 ne moram ju cak ni zvati, samo preko moba ukljucim mikrofon i ona me cuje na kameri 🤣 I’m watching you 😏 imam i mob viska koji planiram preko noci spojiti na kameru i da je cijelo vrijeme prijenos ukljucen 😁 nadam se da ce opravdat moja visoka ocekivanja
🤣🤣🤣🤣a za te stvari imam kameru... ali ovo mi je bas da imam odvojeno, mada citam cure pisu sa ally da uzimaju te neke.... ali sam skepticna..
Ja imam kameru s alija. Prezadovoljna sam. Detektira pokrete, zvukove, možeš na mikrofon govoriti da beba čuje. Noćna slika još bolja. Uključena mi na mob koji ne koristimo.
Fluffy aha sad kuzim, mislila sam da izade na drugu nosnicu van ili tako neka fora. Gledala sam par videa na youtube o ispiranju nosica i meni to izgleda gore nego noge od Kolacic 😂🙈
https://drive.google.com/file/d/1LGO0DeLJetzW6SWokZBLm9biB31xo8i7/view
Dobila sam na mail od sudocrema nekakvu knjizicu, ono sto me zanima je da tu pise da je normalna bebina temp mjerena rektalno 38,2 a kao da mi je u pamcenju s tecaja ostalo da je 37,5 (samo pola stupnja vise nego pod pazuhom)?
E jesi me sad nasmijala s ovim svojim komentarom. 🤣🤣 Fun fackt je da sam rekla decku da nek se navikne mazati sa Bepantenom jer cemo tako malu kad pada sa bicikla i rola svako malo 🤣🤣🙈🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji