Ljetne bebe 2020 3. dio 🌹🐞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zmya
    01. Srpanj 2020. 22:41

Cijepljenje a nisam nista gledala ni ispitivala. Pitala sestra id pedice jel se slazemo sa planom, ja rekla da slazemo. Vi cete sva cjepiva svi uzimati ili kako? 
    Biogaia ja sam isto cula za wayu i Lactibiane da su jako jako dobre. E sad mi smo na biogaiai, ne znam dal mjenjat jer bi druge mogle biti dobre il da diram ak cec za sad funkcionira da kucnem o drvo. 
    Danas je mali ispalio fontanu metar i pol, do vrata, sa prematalice. Dobro da prematalica dno nije okrenuta prema krevetu.. isto mislim ds ima zraka i grcica jer se napinje dok dojim i onda se redovito pokaki, nekad bude potok iz guze nekad uz zrak lansirano prema mami i tak.  Nastojim mu dati te probiotike u prvoj polovici dana, ne gledam tocno na isto vrijeme svaki dan, il treba? 
    E imam pitanje za sve vezano uz dojenje-budite li vi bebace po noci? Tj dal cekate da se oni probude za papanje il ih vi budite? Navijam alarm po noci za hranit ga i presvlacit, nekad se desi da soava, nekad se on probudi mene prije, pa evo ne znam kako vi funkcionirate po noci... ja sa stalnim oogledavanjem na sat i namjestanjem alarma i malo mr to pocelo ubijat jer i kad spavam ne spavam. I kad sr kaze hranjenje po rasporedu npr svaka 3 sata jel to znaci 3 sata od pocetka dojenja il 3 sata od kad zavrsi dojenje, jer nekad dojim s pauzom nekad bez pauze nekad on spava na sisi oa ga moram budit. Pokusavam imat neki raspored al zapravo sve je opet dojenje na zahtjev i to zadnja dva dana je svake dvi ure na sisi. 
    Ja pojela jucer i danas torte-reform torte i dubrovacke torte, jedna sa mendulima i orasima druga cokolada orasi. Prosiren mi jelovnik nema sta 🤣
    Laku noc krafnicr sorry na dugom postu I fulanim rijecima, vec nabadam i slabo vidim ;)

Dora4
    01. Srpanj 2020. 22:44

mrs.p

Dora hvala za info, mi smo i pedijatricu opet zvali zbog bljuckanja, njoj to nije alarmantno dok nije stalno i u mlazovima, ali vise ju brine kakanje. Evo danas je ipak kakala, nije tvrdo ali se derala da ju je cijela zgrada cula, brzo sam prozore isla zatvoriti. Rekla je dr da potrosimo ovaj Nan sensitive pa da vidimo, ali i da smanjimo ipak na 80ml na svaka 3h.
    Sutra ipak nastavljam s biogaia s vitaminom D, dajem joj oko pol11 ujutro, taman prije jela.
    Inace joj dajem vodu par puta dnevno na zlicu nakon hranjenja da se ispere jezik, preporuka patronazne.
    Caj od komoraca nece ni na zlicu ni na flasicu

Nema na cemu! Probaj mozda s kamilicom, skuham cca 3dcl vode, pustim da fino prokuha, dodam jednu malu zlicu secera dok kuha da se lijepo otopi i onda filter par puta (10-15x) potunjkam unutra-van (NE drzim ga dugo dakle). Dajem izmedju obroka, popiju koliko zele, na bocu, tu nemas ogranicenja tipa da smiju samo 5 zlica ili 20ml ili tako nesto, znaci nekad popiju par gutljaja, nekad 30ml, jednom je mala popila 60!!! Nije bila gladna, jela je relativno malo prije toga i kad sam nudila mlijeko nije htjela, a ovoga se fino nazlempala 😉 to skuham ujutro i imamo do sutradan!

Dora4
    01. Srpanj 2020. 22:49

zmya

Cijepljenje a nisam nista gledala ni ispitivala. Pitala sestra id pedice jel se slazemo sa planom, ja rekla da slazemo. Vi cete sva cjepiva svi uzimati ili kako?
    Biogaia ja sam isto cula za wayu i Lactibiane da su jako jako dobre. E sad mi smo na biogaiai, ne znam dal mjenjat jer bi druge mogle biti dobre il da diram ak cec za sad funkcionira da kucnem o drvo.
    Danas je mali ispalio fontanu metar i pol, do vrata, sa prematalice. Dobro da prematalica dno nije okrenuta prema krevetu.. isto mislim ds ima zraka i grcica jer se napinje dok dojim i onda se redovito pokaki, nekad bude potok iz guze nekad uz zrak lansirano prema mami i tak. Nastojim mu dati te probiotike u prvoj polovici dana, ne gledam tocno na isto vrijeme svaki dan, il treba?
    E imam pitanje za sve vezano uz dojenje-budite li vi bebace po noci? Tj dal cekate da se oni probude za papanje il ih vi budite? Navijam alarm po noci za hranit ga i presvlacit, nekad se desi da soava, nekad se on probudi mene prije, pa evo ne znam kako vi funkcionirate po noci… ja sa stalnim oogledavanjem na sat i namjestanjem alarma i malo mr to pocelo ubijat jer i kad spavam ne spavam. I kad sr kaze hranjenje po rasporedu npr svaka 3 sata jel to znaci 3 sata od pocetka dojenja il 3 sata od kad zavrsi dojenje, jer nekad dojim s pauzom nekad bez pauze nekad on spava na sisi oa ga moram budit. Pokusavam imat neki raspored al zapravo sve je opet dojenje na zahtjev i to zadnja dva dana je svake dvi ure na sisi.
    Ja pojela jucer i danas torte-reform torte i dubrovacke torte, jedna sa mendulima i orasima druga cokolada orasi. Prosiren mi jelovnik nema sta 🤣
    Laku noc krafnicr sorry na dugom postu I fulanim rijecima, vec nabadam i slabo vidim ;)

Ako ti je biogaia okej, ne mijenjaj po meni..
    Kod nas svaka 3h znaci da pocnemo npr. u 12 i onda bez obzira koliko trajalo (a zna trajat dugo ako ima vise pauza za podrigivanje i ako se natezemo sa grcevima, spavanjem i sl.) u 3 pocinje novo! Dakle, svaka 3h je pocetak 🙃🧨

Zvonkica
    01. Srpanj 2020. 22:56

Polly ja sam pitala..znaci i u KA nista od pratnje..😟
    Mrvicak nadam se da je samo prehladica u pitanju i da ste brzo domeka 😘🤗😇
    Elena cekamo lijepe vijesti!  😊🤗😇👶
    Zmya ak ti maleni normalno napreduje na tezini i ovako je sve ok, ja se na tvom mjestu ne bi mucila po noci vise nego je potrebno, pusti njemu da on tebe budi..vec sad skoro ima i mjesec dana..😉😘

mrs.p
    01. Srpanj 2020. 23:18

Da, ja isto hranim malu svaka 3h od kad krenem - po noci sporije jede, po danu brzo. Najvise se mucimo s podrigivanjem jer se ljuti cim ju stavim na rame.
    Prematanje - ne kaka po noci, pa ju zadnje premotam u pol11 navecer prije hranjenja i onda ujutro prije hranjenja u pol8. Preko dana minimalno prije svakog hranjenja.
    AD - mi smo kupili Brita vrc u kojem vodu iz pipe profiltriramo, a onda prokuhamo u kuhalu za vodu, pretocimo u staklenu flasu i koristimo 24h. I onda tu vodu grijemo u Avent grijacu... Kak vi radite? Jel pazite jako na temp te vode? Za Nan sensitive pise da mora biti 37° voda... 

Trancie
    01. Srpanj 2020. 23:27

Elena sretnooooo cekamo lijepe vijesti!!!
    Mrs.P dobrodošla,  stvarno ste puno toga prosle.... nadam.se da ce sto prije proci te muke.... 💜
    Zuza ja sam.cjepila.malu stariju sa prenevarom od 1.g idu dvije doze.. mislim da je doza cca 400 kn negdi... inace to je 13valentno cjepivo, a ovo sto cijepe je 10valentno... planiram i ovu tako isto iza 1g cijepiti .. rotu nisam .... 

Vucica
    02. Srpanj 2020. 00:15

Zmya ja ne budim... Jednom sam ga probudila kad je odvalio preko 5 sati u komadu ali onda jos nismo bili vratili porodjajnu pa zato. 

Cijepljenje jos nisam razmisljala o tome. Ono sto se mora cemo svakako, imamo pedijatricu uskoro pa cu vidit s njom

Mrs P mi to sve od oka, obicno ujutro prokuham vode iz pipe pa ako zatreba formula samo zagrijem kasnije na stednjaku. Rashladimo u zdjelici hladne vode. 
    Super da ste mirni s kakanjem po noci, mi kakamo stalno, nekad ga presvucem prije nekad poslije hranjenja, nekad I prije I poslije 😅

Jel nekom beba imala grceve nakon caja za dojenje? D je imao danas uzasne koje nista nije smirivalo, jedno pola sata bas urlanja, a sve sam pila jela isto osim tog caja. I to sam popila niti pola salice bas da vidim da ne bi mu smetalo

• RitaM
    02. Srpanj 2020. 00:27

Cure drage, upadam nevezano za teme prije (sve pratim, trebat ce mi 🖒), pokusavam krenuti u nabavku koliko mogu. Zaboravila sam tko ima respiratorni monitor, tipa Babysense i gdje ste ga kupile? Vidim da se moze naruciti online, ima li ga mozda u ljekarnama? Hvala vam 😘

Žuža
    02. Srpanj 2020. 00:27

Tracie od 2019. godine je pneumokokno cjepivo u redovitom kalendaru pa moras krenuti s 2 mjeseca. Sad ovisi hoces li Prevenar ili Synflorix koje je preko HZZOa. Ja sam starijeg isto sa 2 god cijepila i onda ide 1 doza. A sad je kao obavezno.
    Dora vi kao prematursi dobivate Prevenar besplatno. Tako je u ordinaciji moje pedice, ali vjerujem da je to tako u cijeloj Hrv. Mi cemo s 2mj 6u1 i prevenar, s 3 mj rotarix, s 4 mj 6u1 i rotarix i onda sa 6 mj 6u1 i prevenar. Dalje se nismo dogovarali. Ali onda mi ostaje jos jedan prevenar i Priorix ali to ide s godinu dana. Sad sam se sjetila da si pisala da ces dati pola cepica preventivno. E meni je danas sestra rekla da kupim neki gel u ljekarnoj i da to dobesem i da ce mu to nalijepiti na mjesto uboda jer je crvenilo i otok na mjestu uboda najcesce nuspojava. Ne znam kak se zove taj gel al vjerojatno znaju u ljekarnoj pa si pogledaj i to. Sto se tice cepica preventivno, razumijem tvoj strah. Moja frendica je prosla
    konvulzije s malom i to je zbilja horor po njenim pricama. Jos ti vidi s pedijatricom sta ti savjetuje. Ja nikad nisam davala cepice. Ja dajem sirup. Ne znam jel bi smjela par mililitara panadola mozda dati. To je paracetamol, jako je fin (jagoda) i mozda bi bilo manje “invazivno” nego cepic. A i to isto smanjuje i bol.
    Zmya ja isto ne bi nista mijenjala ako sve lijepo funkcionira. A sto se tice budjenja po noci, znam da Rode savjetuju do barem 6 mjeseci da beba jede po noci. Ali ako vi dobro napredujete ja se isto ne bi bas budila namjerno 🙈 Nije da ti to savjetujem, nego ja bi vjerojatno tako 😬 Moj je ko svicarski sat. Svaka dva sata i ne mogu promasit. A vec se i ja sama budim na 2 sata ako se on nije probudio 🤦‍♀️ Al evo ga za minut 😄
    Znam da sam proucavala jos kad je prvi bio mali i da je receno da je D3 vitamin najbolje uzimati navecer. Valjda se onda najbolje apsorbira, tak nest. Tak da ja prvom dajem navecer a tak cu i ovom. Wayu dajem popodne nekad. Tako sam prvi put dala i sad mi je tako i ostalo. E i to dojenje na sat se gleda
    od pocetka dojenja. Ja uvijek gledam kad smo poceli s dojenjem i koliko je proslo od onda. 
    Mila obavezno javi 🙂

mrs.p
    02. Srpanj 2020. 00:31

Dora4

Takodjer, moji kad skuze da im dajem vodu (za koju su mi svi dr. i patronazna rekli prakticki obavezno sad kad smo samo na ad!) Povuku pa pljunu jer im nema okusa pa im bas i nisam toliko davala prije, ali zadnjih dana su stvarno velike vrucine, a i malog jako muci zatvor pa sam pocela s kamilicom sa secerom (takodjer preporuka doktorica i patronazna i mislila sam ajme di cu bebama secer davat, uzas!! Ali on im lijepo potakne stolicu pa sad lagano vec na Vi sa zivcima, dajem sve samo da pomognem! Dobio je mali i toplomjer (samo vrh i to jako dobro umascen kremom) u dupence, malo da ga potakne, par sati kasnije se pokenjao napokon nakon 3 dana 💪🏻 to je pak mjera koja mi je apsolutno zadnja na listi kako im pomoci, ali on se zacenjivao od placa i bojala sam se da ne prestane disat kako se mucio i plakao sirocic!
    Takodjer, hipp caj od komoraca, ali njega malo, par zlicica mozes dat!
    *
    Mokvicabravo za dobar pregled!!
    *
    Kod nas evo vristanje iz petnih zila jedno sat vremena, mislim da je cijeli blok zgrada odzvanjao, ja cu imat ptsp od zvukova..prvo sam tjednima cula tutnjanje od potresa onda pistanje inkubatora, a sad plakanje 😅 cure moje, ako normalna docekam tu kavu nasu na jesen, majke mi mislit cete da imam 50 godina, ostarila sam zadnjih tjedana koma!!
    Jos sam nekom nesto htjela napisat, al je isparilo iz glave

Jel im dajes vodu na flasicu ili? Moja G isto ne voli vodu, ja joj dajem na zlicu i svaki put se strese, namrsti, ponekad pljune...
    Ja sam danas isto vec pripremila toplomjer za kakanke, al je ipak krenulo samo.
    Najgore mi je kaj se skoro 90% dere na prematalici, uzas... Mislim da sam joj se zamjerila kad sam ju prala s krpicom dok je imala pupak. A i ne koristim vlazne maramice vec mocim blazinice u vodu, pa ju valjda zivciram. Svaki put se moram psihicki pripremat za to prematanje. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.