Svea draga, vjeruj mi da ce brze i bolje napredovat na ad sa psihicki zdravom mamom nego da dobijes postporodjajnu depresiju zbog dojenja. U vrijeme kad je dostupna zamjena ne treba riskirati bolest i toliku sekiraciju i stres! Pisala sam o tome prije nekog vremena. Meni je bilo bas tesko prihvatit da ih necu moc dojit, ali u moru sranja i briga, postalo mi je manje bitno i ono sto je najvaznije, uspjela sam se pomirit s tim da sto sam imala sam imala i super da je bilo i toliko u danim okolnostima. Sada se vise nit ne izdajam (vrapcic evo da ne tipkam posebno mail 😘), potpuno smo na ad, mlijeka imam za lijek, kad malenoj curi oko strcnem kap dvije ako uspijem i to je to.
Mrs.p dobrodosla i cestitke na bebici! Mi smo ti do proslog tjedna bili na prenanu jer su to jeli i u bolnici u kombinaciji sa mojim. Dolaskom na puni "termin" smo poceli postupno prelazit na novalac anticolic, pisala sam jucer. Znaci, svaki dan jedan obrok vise, prosli utorak 1novalac ac i 6prenana, utorak 2novalac ac i 5 prenana i tako redom. Prva 3 dana mi je mali znao bas bljucnut posteno, pojede 80 i izriga 40, tako jedno 4x u ta 3 dana malena samo 1x! Ona super i puno vise kaka od novalaca!! On se i dalje jako muci sa zatvorom, ima stolicu svaki drugi dan i to je kao da ga kolje netko, satima se muci, ali on ima i vece doze zeljeza (oboje 4x dnevno imaju terapije zeljeza pa je i od toga zatvor).
To bljucanje sam ja odlucila biljezit i pratit, ali se ne vracat na prenan bar 10 dana da vidim kako ce se organizam naviknut jer mora proc jedan period prilagodbe! U medjuvremenu se smirilo pa ostajemo na novalacu ac, a prenan dajem maloj tu i tamo dok ne potrosim piksu koja mi je otvorena.
Takodjer, moji kad skuze da im dajem vodu (za koju su mi svi dr. i patronazna rekli prakticki obavezno sad kad smo samo na ad!) Povuku pa pljunu jer im nema okusa pa im bas i nisam toliko davala prije, ali zadnjih dana su stvarno velike vrucine, a i malog jako muci zatvor pa sam pocela s kamilicom sa secerom (takodjer preporuka doktorica i patronazna i mislila sam ajme di cu bebama secer davat, uzas!! Ali on im lijepo potakne stolicu pa sad lagano vec na Vi sa zivcima, dajem sve samo da pomognem! Dobio je mali i toplomjer (samo vrh i to jako dobro umascen kremom) u dupence, malo da ga potakne, par sati kasnije se pokenjao napokon nakon 3 dana 💪🏻 to je pak mjera koja mi je apsolutno zadnja na listi kako im pomoci, ali on se zacenjivao od placa i bojala sam se da ne prestane disat kako se mucio i plakao sirocic!
Takodjer, hipp caj od komoraca, ali njega malo, par zlicica mozes dat!
*
Mokvica bravo za dobar pregled!!
*
Kod nas evo vristanje iz petnih zila jedno sat vremena, mislim da je cijeli blok zgrada odzvanjao, ja cu imat ptsp od zvukova..prvo sam tjednima cula tutnjanje od potresa onda pistanje inkubatora, a sad plakanje 😅 cure moje, ako normalna docekam tu kavu nasu na jesen, majke mi mislit cete da imam 50 godina, ostarila sam zadnjih tjedana koma!!
Jos sam nekom nesto htjela napisat, al je isparilo iz glave
Yvette, Pcelica, Polly saljem puse!
Polly neka sam i ti dobijes kvacicu ubrzo
Yvette meni se cini da mu je ok 80ml po obroku, jucer sam stavila onaj izracun. Super napreduje na kilazi, bravo!
Pcelice draga, daj si vremena i nemoj odustat, ali isto tako nemoj si unistavat psihu zbog dojenja draga!! Vjerovala ili ne, stvarno nije vrijedno da se razapinjes, bebica ce napredovat i na ad ako bude potrebno, a sigurno joj vise znaci normalna, zdrava i uravnotezena mamica nego majcino mlijeko+potpuno unistena mama! Drzi se!! Tu smo da se izjadas i vidis da nije da sve mame imaju mlijeka u potocima, svaka se bori s necim i u redu je i ako nemas mlijeka!! Glavu gore!
Vucice!!!! Sad sam se sjetila!! Tebi sam htjela napisat, tebi je beba na cici cijeli dan jer joj je skok u razvoju, danas je 3tjedna i 1 dan ako sam dobro zapamtila, tako da ti je to taman to😘
Danijela kakvo je stanje s nogama?Meni su isto užasno otekle noge nakon carskog kao i tebi na slici.Primjetila sam kad dojim i kad se izdajam da onda još više oteknu i zateže se koža.
URL = https: //lilypie.com]
Dora draga hvala ti 😘😘 Sad kad razmislim ja sam jos prije par dana sumnjala na skok u razvoju ali nije to bilo to, izgleda da je sad...
Dora draga hvala ti 😘😘 Sad kad razmislim ja sam jos prije par dana sumnjala na skok u razvoju ali nije to bilo to, izgleda da je sad…
Nema na cemu, skokovi su na 3/6/9 i to dana, tjedana i mjeseci, a mogu trajat od 1 do 7 dana 😉
Mamice imam pitanje oko probiotika... Theu sam unazad 2 tjedna davala Waya probiotik sa vitaminom D. Posto mi na pocetku nije dobivao na kilazi, cula sam se sa gastroenterologinjom sa Rebra za savjet. Između ostalog rekla sam joj za probiotik. Rekla je da je to ok ali nakon 14 dana da bi trebalo pauzirati koji tjedan da crijeva samostalno sazriju.. I neke resice na crijevima je spominjala al sam ju tu izgubila.
Unazad 2 dana ne dajem mu Wayu i ubijaju nas grcevi. Pogotovo ako je proslo vise sati od zadnjeg kakanja.
Jel imate slicnih iskustava i saznanja oko pauziranja sa uzimanjem probiotika? Hvalaaaa 😘
Mamice imam pitanje oko probiotika… Theu sam unazad 2 tjedna davala Waya probiotik sa vitaminom D. Posto mi na pocetku nije dobivao na kilazi, cula sam se sa gastroenterologinjom sa Rebra za savjet. Između ostalog rekla sam joj za probiotik. Rekla je da je to ok ali nakon 14 dana da bi trebalo pauzirati koji tjedan da crijeva samostalno sazriju.. I neke resice na crijevima je spominjala al sam ju tu izgubila.
Unazad 2 dana ne dajem mu Wayu i ubijaju nas grcevi. Pogotovo ako je proslo vise sati od zadnjeg kakanja.
Jel imate slicnih iskustava i saznanja oko pauziranja sa uzimanjem probiotika? Hvalaaaa 😘
Ovo prvi put cujem za pauzu, moji su dobivali biogaiu u bolnici i doma smo samo nastavili.
Sutra ce imat 11 tjedana, od cca 9.og dana zivota su na 5kapi biogaie dnevno i nitko mi nije rekao da treba pauza 😬🤨🙆🏻♀️🙎🏻♀️🤦🏻♀️
Ja sam atarijoj djecici davala Biogaia sa vut D i isto nisam pauzirala. Kad sam pitala patronaznu sto misli o tome, slozila se sa dr al da nije bed ako se i konstantno daje
Pozz krafnice!
Mare cestitam ti na divnom sinu i vjerujem da ce sve biti u redu! Drzi se ❤️
Dora bas sam jucer komentirala svekrvi kako imam ptsp od prvog malog i njegovog konstantnog plakanja/vristanja. Sad ovaj mali kad pocne plakat radi grceva imam osjecaj da mi lijevo oko titra i da se malo trzam 😂🙈 Jebeno tezak period! Al znas sta, al zbilja, kad to prodje, tak postane sve zabavno! Jedva cekam! I bas sam komentirala muzu kak je Bog mislio na sve pa ih je stvorio tako male i slatke pa kad te izlude maksimalno i pogledas ih, ma samo ti dodje da ih ljubis. Da nisu takvi slatki... 😂
Ad ili dojenje zbilja na kraju nije bitno i nemojte da vas Mame (sa velikim M jer su one posebne mame, ne ko mi obicne smrtnice) uvjere u nesto suprotno. Bitno je da ste i vi i beba sretne i zadovoljne.
Danas smo obavili nas sistematski. Malo ranije smo to obavili jer nam je dokica od iduceg tjedna na GO. Malac je dobio kilu od rodjenja i narastao 4cm 💪 Bas je pravi bebeli momak 🥰 Ovako je sve super. Ima gljivice pa moramo koristiti rojazol ili kak se to vec zove. Za grceve kaze cekat da prodju 🤦♀️ I okretat na trbuscic da potjeramo malo taj zrak. I inace, rekla je da ne koristimo K vitamin. Kao da je dobio u rodilistu i to traje 6 tjedana taman koliko je jetri potrebno da ju moze sitetizirati. Tako je ona to nekako objasnila. Ja to iskreno nisam ni kupila jer nisam htjela nista na svoju ruku. Prepisala nam Oleovit D3 kapi a te mi uzima i stariji sin. Rekla isto kad napuni malac mjesec dana da pocnem u svoju prehranu uvoditi alergene jer sam ja sve izbacila na sto je stariji alergican. I tako. Zadovoljna sam 🙂 Daj Boze da tako i nastavimo 🙏 Dogovorili cijepljenje u 8. mjesecu. Ja sam se odlucila da cu kupiti pneumokokno cjepivo (Prevenar) i da necu uzimati ovo koje ide preko HZZOa jer siti protiv manje sojeva pneumokoka. I odlucila sam se i za cjepivo protiv rote, jer ako Bog da malac ce odmah u koletiv (nemamo drugu opciju 😭), pa da ga i protiv toga zastitim. Jeste vi razmisljale o cjepivima?
Sortiraj odgovore
Najstariji