Jutro curke! ☀
Kod mene standard! Mučnine su i dalje postojane, no tješim se da će se uskoro smanjiti…
U srijedu idem na pregled - onaj jako bitni sa mjerenjem nuhalnog nabora. Moja doktorica je to nazvala fetalnim probirom.
Znate li da li se taj pregled vrši vaginalnim uzv ili klasičnim?
Pokušat će ti prvo preko trbuha, ako ne bude dobro vidjela radit ce ti vaginalno. Tako je meni bar bilo u prvoj trudnoci
Jutro zene.. Mene je sve ovo s lady jako uznemirilo i ne mogu se opustiti i sad toliko sve promatram i analiziram na sebi narocito me pocelo muciti to da polako se priblizavam 14-om tt a mojeg trbuha nigdje.. Bas mi se cini da ono, nista. Pisala sam vec da imam malo spekeca na trbuhu al bez obzira na to vec bi se oblik neki trebao nazirati… I strah me da se mozda prestalo odvijati sve….. Znam da u prvim trudnocama se kasnije trbuh pokaze ali bar sam mislila da sad bude barem malo izboceno.. A ono nista…. 😢😢😢😢
Draga, nikako se ne smiješ brinuti zbog trbuha. Ja sam u prvoj trudnoći komodno 5/6 mjeseci mogla kriti, a bilo je vrijeme od laganije odjeće. A evo sada mi se već vidi. Sve je to individualno. m
Ako bude sve ok drugi petak na pregledu🙏radit cemo nifty. Ja 33, on 37
I ja sad jako brinem, pogotvo nakon jucerasnje tuzne vijesti ☹ i mojih 10minutnih jakih bolova
💙
Ima li tu koja mama iz Splita? Muževa sestrična je trudna i živi u nekom selu pokraj Splita (ubij te me ne znam ime) i dr joj je jutros dala uputnicu za kombinirani i uzv u st rodilištu jer i ona i muž imaju preko 40 godina. Budući da joj nije tek tako doletjeti do St, zanima je gdje vadi krv? U rodilišti ili na Križinama (tako mi je napisala. Eto prenosim njezine molbe, pa ako netko zna proceduru kombiniranog ranog probira u Splitu.
Ja sam iz st. Uzv radi u rodilistu, a krv vadi na centralnom labaratoriju (blizu rodilista) ulaz do hitne. Ps ne krizine nego firule.
💞girl💞
Daa, ja isto mislim da je od antibiotika, evo otvorila oci i osjecam kako me stomak vrti koda cu opet morat na wc? Sta napravit u ovakvim slucajevima? Nastavit pit ili prekinit. Terapija mi je 7 dana, a ja pijem tek od nedilje vecer.
Trebala bi.popit 14 tableta, ja san tocno 6 😂
Ali eto bar san se ocistila.😂
Neko je spominja kombinirani kako se radi, meni su preko stomaka. Nadan se da su vaginalni pregledi gotovi.
Sta se tice testa, neznan ni ja zasto sam ga odlucila radit. Iman 27 god, muz 37. Napravila san ga vise radi njega, on je bio za to, da sam sama odlucivala nebi. Ali.isto mi je laknilo kad je dokt rekla da izgleda sve odlicno. I napravila mi je anomally scan, rekla je da se on jos po pravilu ne radi, nego tek iz 18tt, ali da ce samo cirnit i da joj tu izgleda sve odlicno. I vidila sam bebu tako lipo, doslovno u boji, rucice skupljene, nogice skupljene, jos sam po dojmom. 😍
💞girl💞
Raffaella ne brini za trbuh, mojoj prijateljici se nije jako dugo vidio, prvih 5mj sigurno. A mama mi kaze da kad je ona dosla na porod svi u cudu kako ima mali trbuh tako da sve je to normalno
Bolje da nije velik
💙
Mrvicak i meni je bilo lakse nakon wca i magnezija...moguce da su crijeva radila problem
💙
Ima li tu koja mama iz Splita? Muževa sestrična je trudna i živi u nekom selu pokraj Splita (ubij te me ne znam ime) i dr joj je jutros dala uputnicu za kombinirani i uzv u st rodilištu jer i ona i muž imaju preko 40 godina. Budući da joj nije tek tako doletjeti do St, zanima je gdje vadi krv? U rodilišti ili na Križinama (tako mi je napisala. Eto prenosim njezine molbe, pa ako netko zna proceduru kombiniranog ranog probira u Splitu.
Ja sam iz st. Uzv radi u rodilistu, a krv vadi na centralnom labaratoriju (blizu rodilista) ulaz do hitne. Ps ne krizine nego firule.
Hvala Zara. Znači prvo ide na te Firule, onda u rodilište?
Daa, ja isto mislim da je od antibiotika, evo otvorila oci i osjecam kako me stomak vrti koda cu opet morat na wc? Sta napravit u ovakvim slucajevima? Nastavit pit ili prekinit. Terapija mi je 7 dana, a ja pijem tek od nedilje vecer.
Neko je spominja kombinirani kako se radi, meni su preko stomaka. Nadan se da su vaginalni pregledi gotovi.
Sta se tice testa, neznan ni ja zasto sam ga odlucila radit. Iman 27 god, muz 37. Napravila san ga vise radi njega, on je bio za to, da sam sama odlucivala nebi. Ali.isto mi je laknilo kad je dokt rekla da izgleda sve odlicno. I napravila mi je anomally scan, rekla je da se on jos po pravilu ne radi, nego tek iz 18tt, ali da ce samo cirnit i da joj tu izgleda sve odlicno. I vidila sam bebu tako lipo, doslovno u boji, rucice skupljene, nogice skupljene, jos sam po dojmom. 😍
Pijes probiotik uz antibiotik?
Za nifty ja kad sam radila,vecer prije bila na kratkom uzv di je provjerila velicinu i dali srce kuca, i rano ujutro isla vaditi krv jer nesmije proci vise od 24 sata.
Radi se u privatnim klinikama, pogledajte si na nifty stranicama.
Placa se ili jednokratno ili na 3 rate.
Sad imate 5% popusta na kod Ella5 🙂
Za izgled trbuha stvarno se nemojte brinuti, ja sam kao i mrvicak u prvoj tek pred 6mj vidila da se izbocio, a sad u 10 tt je vec bio vidljiv. Sad u 13 je pravi trudnicki. Nikako da me muz slika 😭 vec proslo 13 tt a ja imam jednu sliku ufff
To su ti sve radilina uzv za kombinirani ili si išla privatno? Pitam jer i mene čeka taj kombinirani, Moram samo skoknit do Petrove da se naručim. Uputnice stoje kod kuće, a ja nikako krenuti.
Sortiraj odgovore
Najstariji