Mrvicak meni sad nista nije jasno- svugdje pise i svi kazu da su te kontrakcije normalne i onda bilo koja od nas da je otisla na pregled na kraju to bas i nije bilo tak normalno. A jebote!
Jesi kad imala ureaplasmu? Znaci sad ces popit terapiju pa ce onda vidjeti jel bris sterilan?
Sad zbog tog omeksanog moras strogo mirovati?
Jel moras sad ranije na iduci pregled?
Cuvaj se ❤️
Da, ona kaže da nije baš da je to tako bezazleno, posebno u ovim tjednima. Imala sam ureaplazmu prije godinu dana i kaže da je ona glavni krivac za rano otvaranje. Rekla je da mogu skuhat ručak i autom se odvest na kavu, ostalo da ne radim. I da ne šetam više. Možda je jednostavno previše detaljna pa se boji ali eto sve je rekla na glas pa i mene prestrašila. Još taj manji mjehur bebe. O Bože stresa u ovoj trudnoči
E da briseve će mi raditi naknadno jer sada puše na hladno i moram na kontrolu za dva tjedna
Kaktusica i ja sam gledala tu emisiju Dr. Oza sa tim ogradicama, baš me isprepadalo to jako. I sjećam se da su se svi doktori u emisiji složili da je bolhebez ogradice, da se i lupi u glavu da nije tako strašno. No kako sam već navela, meni su također te od Dade i Roka fora, no vidjet ćemo. Možda na kraju bude bez..
Uf grizni su ti padovi djece, čovjeku srce stane, doslovno... 😳
Mrvičak drago mi je da si obavila pregled i da je beba zdrava što je najbitnije.. No žao mi je zbog cerviksa i strogog mirovanja.. Šteta, no sada se baš pazite, odmarajte i ležite samo i vjerujem da će biti sve ok.
A reci mi razlog doktoričine zabrinutosti zbog bh kontrakcija i kombinacije omekšanog cerviksa ili općenito zbog bh kontrakcija? Pa meni moj doktor rekao da je to normalno i da će možda biti i češće, mislim na bh kontrakcije!? E al zvuči mi kao da ti je bio stresan pregled ipak!? Baš mi je žao, no bitno da je beba ok, da napreduje, raste i mislim da je to najbitnije, jel tako?
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Ja sam dva puta pila Sumamed od 1000mg i nije otisla,sad sam dobila drugu terapiju Makromicin prvi dan uzela dozu od 1000mg,a 4 dana pijem po 500mg..nadam se da ce sad uspjesno otici🙏🏻 doktor mi je rekao ako sad ne ode da ju vise necemo ni ljeciti jer ona po novim istrazivanjima nema.utjecaja na plod ni na majku
Cure ja uranila na pregled i odmah me dr primila. Iskreno cijela sam poplašena. Da krenem redom, doktorica nije bila optimistična zbog kontrakcija, pregledala me baš detaljno. Cerviks je 4,3 znači to je odlično, ali sam omekšala već. Strah je ureaplazme pa mi je odmah dala sumamed i vaginalete. Za tri tjedna vadim onda bris jer ne želi čekati nalaze zbog tog omekšalog cerviksa.
Bebica je velika, ima duge noge ali je u trudničku napisala da ima mali mjehur, umirila me da je to kao ok jer se beba vjerojatno popiškila netom prije. Sada sam na strogom mirovanju. Rekla mi je još da ako me budu kontrakcije dugo držale da odmah idem u Petrovu na hitnu. Beba je na zadak i pritišće guzom posteljicu pa mi je možda i zato pritisak. Posteljica se dignula ali i dalje je nisko.
Mrvičak moja draga, ajde se za pocetak pokusaj smirit, disi, sve ce bit u redu! Situacija ocito nije toliko kriticna da bi te poslala odmah na obradu u bolnicu!
Sad sam prelistala svoje nalaze, ovako, od 12+3tt, 17+3tt, 18+6tt, 22+1tt, svugdje pise cerviks zatvoren, a uterus i svodovi omeksani!! To su nalazi razlicitih doktora i razlicitih bolnica, ali su uvijek isti...nitko nikad nije radio paniku ovog da su uterus i svodovi omeksani 😉 do te mjere da nisam ni isla progooglat kakvi bi trebali biti i jel to normalno ili ne!
Sto se tice ureaplasme, na temelju cega je ona sad tebi prepisala antibiotik?! Ne bi bilo pametnije da je napravila bris sad odmah i dobila u utorak rezultate pa ti onda dala antibiotik ako je potrebno..radi se nekoliko dana u kojima se nista ne moze drasticno dogodit no dobro, napravi svakako kako je rekla jer vjerujemo da je zena strucna.
Jesu li ti kontrakcije bolne i preucestale ili sto, zasto na hitnu? Sva moguca literatura kaze da su normalne i uobicajene za ove tjedne.
Iskreno, cini mi se da te posteno isprepadala, ali ako inace imas skroz povjerenja u nju poslusaj sve sto je rekla, a ako trebas zbog nekog svog mira i zelje za jos jednim misljenjem, otidji nekom privatno, vidi ginekos poliklinika ili neka druga, za ove znam da su vrsni dijagnosticari pa zato njih navodim.
Bit ce sve u redu, pokusaj se smirit ljubice!!😘😘
Kaktusica i ja sam gledala tu emisiju Dr. Oza sa tim ogradicama, baš me isprepadalo to jako. I sjećam se da su se svi doktori u emisiji složili da je bolhebez ogradice, da se i lupi u glavu da nije tako strašno. No kako sam već navela, meni su također te od Dade i Roka fora, no vidjet ćemo. Možda na kraju bude bez..
Uf grizni su ti padovi djece, čovjeku srce stane, doslovno… 😳
Mrvičak drago mi je da si obavila pregled i da je beba zdravašto je najbitnije.. No žao mi je zbog cerviksa i strogog mirovanja.. Šteta, no sada se baš pazite, odmarajte i ležite samo i vjerujem da će biti sve ok.
A reci mi razlog doktoričine zabrinutosti zbog bh kontrakcija i kombinacije omekšanog cerviksa ili općenito zbog bh kontrakcija? Pa meni moj doktor rekao da je to normalno i da će možda biti i češće, mislim na bh kontrakcije!? E al zvuči mi kao da ti je bio stresan pregled ipak!? Baš mi je žao, no bitno da je beba ok, da napreduje, raste i mislim da je to najbitnije, jel tako?
Bebač je super. 🌸Da, zabrinuta je zbog kontrakcija i cerviksa zajedno. Al isto me umirila, tj pokušala umiriti, ali evo ja sma uznemirena. Još sada gledam BPD 49, što je isto manje.
Mrvičak draga, bez panike, bitno da je bebica ok, nastoj samo mirovati što je i najvažnije. Da je dok. nešto alarmantno već bi te hospitalizirala. Nastoj biti pozitivna
And a ja se nadam da kako smo i mi svi različiti, da su i bebe isto tako. Nadam se da će biti sve ok.
Kaktusica hvala ti 😘😘 Koju ti imaš beštiju? Sjećam se da te nešto mučilo, no ne mogu se sjetiti koju? 🙈 Ureaplazma i ostale beštije se otkriju brisovima, je li tako? Imaju li kakve simptome?
Yvette neki doktori kažu da je bolje da se beba lupi glavu nego da ima tu ogradicu, zbog gušenja beba 😳 Kad su malene, pa se okrenu i ne mogu samostalno vratiti u prvobitan položaj... To me baš isprepadalo... U Americi su čak mislim i zabranjene... 🙄
Vrapcic zanima me za Vinogradsku jel bas moram u prizemlju vadit krv za ogtt ili mogu i na 2.katu gdje inace vadim glukozu nataste i postprandijalno i hormone stitnjace..jucer su mi sestre tamo rekle da moram u prizemlju(dolje je totalni kaos i uzasna guzva), a ja sam vidjela da trudnice koje to rade i na 2.katu pa bi sad rado cula nekog tko je obavio, u kojem je labosu bio hvala sto si pitala seku, ah, mozda u medjuvremenu neka od nas tu ode pa javi..
Kaktusica protrnula sam citajuci ovo kako je roknuo na glavu!
Zuza, ooo Zuza, macko, ti ni manje ni vise nego predsjednicki odmor sanjas
Ja sam dva puta pila Sumamed od 1000mg i nije otisla,sad sam dobila drugu terapiju Makromicin prvi dan uzela dozu od 1000mg,a 4 dana pijem po 500mg..nadam se da ce sad uspjesno otici🙏🏻 doktor mi je rekao ako sad ne ode da ju vise necemo ni ljeciti jer ona po novim istrazivanjima nema.utjecaja na plod ni na majku
I aj sam taj makromicin dobila. To je kao sumamed. A bumo vidjeli
Yvette nadam se da ćemo se snaći u moru toga svega što se za bebe nudi 😥 Al ja se nadam da ćemo se ipak nekako snaći u tome svemu 😊
Žuža ni ja sada ništa ne razumijem. Meni moj doktor rekao da te kontrakcije nisu opasne. Ja sad ne znam dal je mislio u mom slučaju ili općenito!?
Sortiraj odgovore
Najstariji