Ja sam dva puta pila Sumamed od 1000mg i nije otisla,sad sam dobila drugu terapiju Makromicin prvi dan uzela dozu od 1000mg,a 4 dana pijem po 500mg..nadam se da ce sad uspjesno otici🙏🏻 doktor mi je rekao ako sad ne ode da ju vise necemo ni ljeciti jer ona po novim istrazivanjima nema.utjecaja na plod ni na majku
I aj sam taj makromicin dobila. To je kao sumamed. A bumo vidjeli
Koju dozu uzimas? Dali vise dana ili?
Tri tablete, jednu dnevno i vaginalete 6 dana
Kaktusica nadam se da nece nec dugo ta bolest potrajat kod malog 😉
Cestitke i svima na ulasku u nove tjedne 😊
Mrvicak nadam se da te samo prestrasila. Vjerujem da ti je sad tisucu misli u glavi, ali najbolje da se probas opustit, mirovat kako ti je rekla i bit pozitivna. Meni je isto cudno da je samo tako antibiotik dala bez ikakve provjere 😕 znam jos par cura koje su zbog bh kontrakcija dobile mirovanje, bo. Neki daju, neki ne. Ne znam o cemu ovisi.
Gnijezdo ili ogradicu ne planiram kupovat. Neku ful nisku ogradicu iz ikee imam, ali dok se beba ne pocne okretat necu necu stavljat. Gnijezdo mi je nepotrebno, ja sam znala samo par jastuka stavit za svaki slucaj. I kao sto je Dora napisala, imam par tih "jastucica" za nosenje bebe, to mi je tisucu puta bolje i jednostavnije+ u tome mogu i podignut bebu sto mi je bar u pocetku davalo neku dodatnu "sigurnost" dok je beba jos jako mala i lagana. Bar sam imala malo vise toga za uhvatit 😁 ovako nesto je taj jastucichttps://www.google.com/search?q=jastuk+za+bebe&client=ms-android-hmd-rev2&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjMg46604XoAhUTGsAKHTRHD2wQ_AUoAXoECA8QAQ&biw=412&bih=604&dpr=2.63#imgrc=9IpWuXAnVjWFIM
Mislis da im ljeti nece biti vruće u tome?😕
Mrvicak ja imam betahemoliticki streptokok. Meni je draze da su ginekolozi oprezni i da pusu na hladno. Kombinaciju bakterije, omeksalog cerviksa i kontrakcija je bolje pratiti s oprezom, zato ju poslusaj i miruj sto vise.
Mrvicakdraga zao mi je da te isprepadala toliko, znam da si uznemirena i ja bi isto tako bila no pokusaj se smiriti. Bebica ti je ok, mislim da nema veze za taj mjehur mozda je stvarno taman piskila, i ta mjerenja nisu bas toliko bas uvijek precizna sada miruj sto vise i potrazi jos drugo misljenje u koliko se ne uspijes smiriti. Ja sam imala i prije god.dana ureaplasmu i pila antibiotike i nije otisla..kad sam ostala trudna radila sam briseve i nema je vise cudno da je sama otisla bas je to i moja ginekologica komentirala 🤔
Bh kontrakcijesvugdje citam da su one normalne i ok ako ne bole naravno,ali pitat cu ja u utorak ginekologa svejedno. Jucer sam otrcala u ljekarnu po magnezij i odmah popila a cini mi se danas da mi nije bila ni jedna kontrakcija.
Ja sam sad 27tj trudnoce i do sad nisam imala nikakve kontrakcije ili ih nisam prepoznala 😂 uglavnom me zaboli ali to pripisujem sirenju svega dolje i prode kad malo legnem..sad dali je to od sirenja ili su kontrakcije,koja je razlika vidim da svi pisu o kontrakcijama ?
Mrvicak, bas mi je žao sta si tako isprepadana, no kako si rekla doktorica je vjerojatno samo oprezna i ne zeli nista prepustiti slucaju. Jedino sto mene buni je zasto je posumnjala na ureaplazmu? Ok imala si prije godinu dana no u meduvremenu su brisevi bili ok? Kakvih simptoma imas sad da ti je posumnjala na to? Sorry ako sam nesto propustila pa pitam vec odgovorene stvari…
Pa evo i ja se pitam. Simptom je kontrakcija i za članak prsta omekšali cerviks. Al zlu ne trebalo, popit ću ga, pa što bude. Mislim da mi više pritisak ta guza stvara šta mi nasjeda na posteljicu. Otići ću svakako opet kod privatnika.
Gledam staru trudničku, isto sam bila za 1 čln uloživa u ovim tjednima s Davidom. Mene više brine bpd 49, a trebao bi biti 55 i više. To uopće nije spominjala. A ja sma prva ta koja vas umiruje kada se pitaju mjere bebe, a ja sada radim paniku. Što ću takva mi je cijela ova trudnoća, 🤦♀️
Kaktusica nadam se da nece nec dugo ta bolest potrajat kod malog 😉
Cestitke i svima na ulasku u nove tjedne 😊
Mrvicak nadam se da te samo prestrasila. Vjerujem da ti je sad tisucu misli u glavi, ali najbolje da se probas opustit, mirovat kako ti je rekla i bit pozitivna. Meni je isto cudno da je samo tako antibiotik dala bez ikakve provjere 😕 znam jos par cura koje su zbog bh kontrakcija dobile mirovanje, bo. Neki daju, neki ne. Ne znam o cemu ovisi.
Gnijezdo ili ogradicu ne planiram kupovat. Neku ful nisku ogradicu iz ikee imam, ali dok se beba ne pocne okretat necu necu stavljat. Gnijezdo mi je nepotrebno, ja sam znala samo par jastuka stavit za svaki slucaj. I kao sto je Dora napisala, imam par tih "jastucica" za nosenje bebe, to mi je tisucu puta bolje i jednostavnije+ u tome mogu i podignut bebu sto mi je bar u pocetku davalo neku dodatnu "sigurnost" dok je beba jos jako mala i lagana. Bar sam imala malo vise toga za uhvatit 😁 ovako nesto je taj jastucichttps://www.google.com/search?q=jastuk+za+bebe&client=ms-android-hmd-rev2&prmd=imvn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjMg46604XoAhUTGsAKHTRHD2wQ_AUoAXoECA8QAQ&biw=412&bih=604&dpr=2.63#imgrc=9IpWuXAnVjWFIM
Mislis da im ljeti nece biti vruće u tome?😕
Pa pojma nemam 😁 moji nisu tako debeli kao na slici, a ako nis drugo opet ga mogu stavit na to pa opet imam potporu za nosenje.
Daisy ja sam za to pila bezalkoholni propolis, med, puno čaja od kamilice i limun. I idući dan bila ko nova! Isto tako išla na kavu, među ljude i očito imunitet bio malo slabiji i eto. Al brzo je prošlo zaista.
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Cure ja uranila na pregled i odmah me dr primila. Iskreno cijela sam poplašena. Da krenem redom, doktorica nije bila optimistična zbog kontrakcija, pregledala me baš detaljno. Cerviks je 4,3 znači to je odlično, ali sam omekšala već. Strah je ureaplazme pa mi je odmah dala sumamed i vaginalete. Za tri tjedna vadim onda bris jer ne želi čekati nalaze zbog tog omekšalog cerviksa.
Bebica je velika, ima duge noge ali je u trudničku napisala da ima mali mjehur, umirila me da je to kao ok jer se beba vjerojatno popiškila netom prije. Sada sam na strogom mirovanju. Rekla mi je još da ako me budu kontrakcije dugo držale da odmah idem u Petrovu na hitnu. Beba je na zadak i pritišće guzom posteljicu pa mi je možda i zato pritisak. Posteljica se dignula ali i dalje je nisko.
Ponekad vas citam al da te smirim. Ne znam zasto je digla tvoja dr paniku i to bezveze. Kakav bi ti trebao biti cerviks ako nisi prvorotka?? Ja imam dijete i spontani izmedju s dvije kiretaze i sad drugo dijetem u zadnjoj trudnoci mi je cerviks omeksan od 14. Tjedna, i na toj kontroli je bio 36mm. Mjesec dana sam se pripazila do kraja nisam pazila iskreno jer kakp da pazim uz dvogodišnje dijete,isla sam na planirani carski s 37+3 i nisam bila otvorena,cerviks se produljio jos.
Ako imas kontrakcije,a ocito BH odnosno lazne buduci te ne otvaraju i ne skracuju cerviks nije mi jasno zasto te salje na hitnu u Petrovu, jer BH ne otvaraju. Kolko ti je posteljica id usca? Jer ina se i dalje dize i beba se tek treba okrenuti naglavacke tako da po meni panika pretjerana ha tebe. 70% zena ima ureaplazmu u visoj dozi, popij kuru antibiotika i probiotika i bit ce to dobro. Od stresa nema puno vajde osim da bebu uznemirimo. Doktore nekad treba opalit po glavi tocno da se prisjete da imaju hormonalnu zenu ispred sebe.
P.s. SIDS je sindrom iznenadne dojenacke smrti i nema veze s ogradicom ili jastucicem vec sa problemom unutarnjeg uha i Menierovom bolesti prema zadnjim istrazivanjima, a ovo je strah od gusenja bebe dodatnim stvarima u kinderbetu. Moja prva se lupala zestoko o stranice kinderbeta i dada i rocco navlake su bile best buy. I svima nama je beba pod nadzorom realno,nije da odemo u ducan i ostavimo je u gnijezdu. I podloga gnijezda je ravna, bas kao npr madrac. Samo moje zapazanje...
Vrapcic idem po propolis odmah, cuclam ove isla pastile, ali nekako mi nisu od pomoći. Hvala!
Sortiraj odgovore
Najstariji