Cure sto se tice mjerenje bebe, mene je privatna ginekologica dosta umirila. Kaze da u te mjere treba uvijek uzeti i genetiku roditelja, pricala mi je o zeni koju su izmaltretirali zbog opsega bebine glave, slali na dodatne pretrage a da je njoj sve bilo jasno kad je vidjela oca i njegovu strukturu kostiju, i sve je bilo na kraju u redu.
Moja beba isto ima duzu bedrenu kost za nekih tjedan cca, ali ja sam 1.80 visoka dugih nogu, tata isto dugonja pa nije nista cudno :)
Cure ja uranila na pregled i odmah me dr primila. Iskreno cijela sam poplašena. Da krenem redom, doktorica nije bila optimistična zbog kontrakcija, pregledala me baš detaljno. Cerviks je 4,3 znači to je odlično, ali sam omekšala već. Strah je ureaplazme pa mi je odmah dala sumamed i vaginalete. Za tri tjedna vadim onda bris jer ne želi čekati nalaze zbog tog omekšalog cerviksa.
Bebica je velika, ima duge noge ali je u trudničku napisala da ima mali mjehur, umirila me da je to kao ok jer se beba vjerojatno popiškila netom prije. Sada sam na strogom mirovanju. Rekla mi je još da ako me budu kontrakcije dugo držale da odmah idem u Petrovu na hitnu. Beba je na zadak i pritišće guzom posteljicu pa mi je možda i zato pritisak. Posteljica se dignula ali i dalje je nisko.
Ponekad vas citam al da te smirim. Ne znam zasto je digla tvoja dr paniku i to bezveze. Kakav bi ti trebao biti cerviks ako nisi prvorotka?? Ja imam dijete i spontani izmedju s dvije kiretaze i sad drugo dijetem u zadnjoj trudnoci mi je cerviks omeksan od 14. Tjedna, i na toj kontroli je bio 36mm. Mjesec dana sam se pripazila do kraja nisam pazila iskreno jer kakp da pazim uz dvogodišnje dijete,isla sam na planirani carski s 37+3 i nisam bila otvorena,cerviks se produljio jos.
Ako imas kontrakcije,a ocito BH odnosno lazne buduci te ne otvaraju i ne skracuju cerviks nije mi jasno zasto te salje na hitnu u Petrovu, jer BH ne otvaraju. Kolko ti je posteljica id usca? Jer ina se i dalje dize i beba se tek treba okrenuti naglavacke tako da po meni panika pretjerana ha tebe. 70% zena ima ureaplazmu u visoj dozi, popij kuru antibiotika i probiotika i bit ce to dobro. Od stresa nema puno vajde osim da bebu uznemirimo. Doktore nekad treba opalit po glavi tocno da se prisjete da imaju hormonalnu zenu ispred sebe.
Lavice ti si isto srce smirenja u našoj grupi kada ee baš nešto što nas nasekira. Nije me poslala na hitnu već ako kontrakcije budu učestale i duge i bolne da se ipak ne mislim i da odem na hitnu ako ona ne bude radila u toj smjeni. Sada sam stvarno ok, smirila sam se, tj. vi ste me cure sve smirile. Ne znam je li bolje da su doktori skroz otvoreni pa svašta kažu ili da šute pa ne govore ništa.
Lola draga cestitam na zaokruzenom tjednu i na urednom pregledu!! Bas mi je drago za tebe
Pozdrav cure,
čestitam na okruglim tjednima!
Mrvičak, žao mi je što te doktorica toliko isprepadala, normalno je da se oko svake sitnice sekiramo, a pogotovo ovako,
ali probaj ostati što mirnija i slijediti njene upute. Sve će biti u redu.
Vidim da dosta pišete o veličini bebica, to vam ginekolog/ica kaže na redovnim pregledima?
Meni do sada još ništa nije spominjala, ona mjeri sebi nešto na ultrazvuku, a meni samo kaže da je ok,
ništa više od toga.Panda, jel ti da na kraju pregleda sličicu? Na njoj ti sve piše
Iskreno, nikad nisam ni čitala što piše na sličici, ja se samo divim slici
Joooj, baš sam tulava, vidi se da mi je prva trudnoća, baš ću proučiti kada dođem doma.
Hvala ti DanijelaBB!
😊
https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"
Cure sto se tice mjerenje bebe, mene je privatna ginekologica dosta umirila. Kaze da u te mjere treba uvijek uzeti i genetiku roditelja, pricala mi je o zeni koju su izmaltretirali zbog opsega bebine glave, slali na dodatne pretrage a da je njoj sve bilo jasno kad je vidjela oca i njegovu strukturu kostiju, i sve je bilo na kraju u redu.
Moja beba isto ima duzu bedrenu kost za nekih tjedan cca, ali ja sam 1.80 visoka dugih nogu, tata isto dugonja pa nije nista cudno :)
Možda griješim, ali mislim da je ok sve što je + ili - dva tjedna od onog koji trenutno je 🤔
https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"
Curke molim vas malu pomoc, tj.dozu smirenja
Imala sam maloprije (i koza nisam fotkala) iscjedak, a kako to kod mene bude ili smedje ili krv inace, ovo mi je nepoznato i ne znam jel sad radim sama sebi paniku nepotrebnu il je ipak potrebno otic do bolnice.
Dakle iscjedak je bio sluzav, proziran sa primjesom mlijecne, mozda mrvu jako svijetlo zuckasto boje, kolicinski otprilike jedna zlicica.
Nista me ne boli, od onda sam bila na wc pocirit vec valjda 10x i nema nista..naravno da sam sad isprepadana jel to moze bit sluzni cep il kako se vec zove ono kad se krenes otvarat?
U srijedu mi je pregled i ja bi sad najradje cekala srijedu jer ne zelim za me opet hospitaliziraju ako nije nista, a bojim se sto ako je predaleko srijeda..
Jel ijedna imala ista slicno? Znam da neke pisu da im stalno neki vrag curka..
Lavice, SIDS jest sindrom iznenadne dojenacke smrti, no osim fizioloskih utjecaja postoje i oni okolisni koji mogu dovesti do SIDS-a https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/sudden-infant-death-syndrome/symptoms-causes/syc-20352800.
To su bas ruzne i teske teme o kojima treba okolinu osvjestiti i smanjiti rizike na koje mozemo utjecati na najmanje moguce.
A mozemo mi i na svakodnevne teme 😉 Jel si uspjevate same odrezati nokte na nogama? Ja vise ne mogu. Malac poludi i cijelu me izudara. Evo bas uskoro idem na pedikuru jer vodimo ratove nas dvoje 😂
Dora ako je to otprilike izgledalo kao ona cura sto je stavila
sliku pa su ju na onoj drugoj temi poplasili da ne sluzni cep i cura se naglo odjavila s foruma, onda ja imam takav iscjedak. Prema ovome sto opisujes ja imam takav, pogotovo kad se moram malo jace napregnuti radi kakanja. I tako mi bude tu i tamo i to otpocetka trudnoce. E sad, naravno, ne mogu ti 100% tvrditi da je to sve super i da nam je isto. Daj ti prati to, ak se jave neki bolovi ili ti bude bilo sta cudno, ipak ti idi da se to provjeri.
Zuza nokte jos uspijevam makar tesko, I planiram pedikuru cim malo zatopli... ali depilacija mi je mission impossible...
Sortiraj odgovore
Najstariji