Dora evo dragahttps://www.coolinarika.com/recept/malinasta-fantazija-/
Mala napomena sto sam ja izmijenila; kada zakuhavas maline (pretpostavljam da ces uzeti one zamrznute Ledove), sa secerom dodaj obavezno jos 1dcl vode, izblendaj sve skupa i obavezno procijedi na cjediljku one kostice. Ide stvarno 5 punih zlica gustina, iduci put cu kupiti puding od malina pa umjesto gustina umijesati puding. Kada budes radila zutu smjesu stavi pola litre mlijeka, tamo pise 3 dcl ali meji je to bilo premalo nekako.
Hvala ti!! Prosljedjujem mami skupa sa tvojim izmjenama i veselim se suboti 👏🏼🥰 imamo domace smrznute maline pa mislim da ce njih odledit i one puste puno svoga soka, mozda onda taj sok umjesto deci vode, sto mislis?
Boli li koju trtica? Ja cu izludit s tim vise… Danas sam se kao i masirala malo al ne pomaze, iz nekih polozaja se jedva okrenem, ko neka stara baba 😁
Evo prijavljujem kolostrum, krenuo je 😳
Dana, jesi se izgubila putem? 😄 Rucak ceka, a za veceru zlevanka 🤭
Mene je boljela uzasno u kombinaciji s isijasom i samo odjednom prestalo, ocito se beba pomaknula, zivac pritiskala
Mene je boljelo na samom pocetku, sada vise ne. Sada me pocetkom svakog tjedna znaju boljet kukovi za vrijeme spavanja, no zapravo me najvise zateze trbuh, povremeno imam osjecaj da ce se raspuknut, pogotovo kad se okrenem na lijevi bok 😐 ne znam ima li koja jos takvih problema.
Rose ti ces tada biti vec 26 tjedana jelda- na iducem pregledu? Ja mislim da cu ja otici iduci tjedan na taj ogtt, vec mi stvara stres jer sam se htjela ovaj tjedan rijesiti.
E da- za brusnicu, ja sam negdje naletila gdje je uz kadulju pisalo da se ni brusnica ne bi trebala konzumirati u caju u trudnoci.
Sada sam nasla ovo:
Ako se pitate smijete li piti čaj od brusnice u trudnoći, odgovor je – da. Kao što smo naveli, čaj od brusnice pomaže kod infekcija urinarnog trakta (koja je česti slučaj u trudnoći) jer smanjuje razvitak bakterija u tom predjelu.
Međutim, preporuka je koristiti svježe bobice brusnice jer one u sebi sadrže više vitamina C nego što se on nalazi u čaju.
Također, obavezno se savjetujte s liječnikom prije nego krenete koristiti biljne pripravke i plodove u zdravstvene svrhe, posebno u trudnoći.
Mene boli zdjelica nekad vecinom moram spavat sa jastukom medju nogama jer mi tako lakse. Neznam kako opisat al ove kosti uz pipi zdjelica bi to bila, prepone i to me malo bolucka .jesam jedina? 😂
Cure, ja sam zvala za nalaz i crp je malo povisen, ali ne toliko da bi mi dala antibiotik. (Vrijednosti mi nije navodila nego da dodjem jedan dan da mi isprinta, ne znam kad cemo mi napredovati toliko tek da nam nalaze salju mailom ☹️).
I rekla je da sam slabokrvna, ali ona tu ne bi nista govorila nego da vidim sa svojom ginekologicom.
Uglavnom, imate li kakav savjet za slabokrvnost? Dok ja odem po nalaz kod nje, pa kod ginekologice, proci ce vremena. Zato ste vi tu 😁
Drage ženice, redovno vas čitam al' se ne uključujem aktivno (još uvijek) jer sam još u fazi povraćanja. Nekako mi se čini da je to sve davno iza vas i da se sad bavite nekim drugim brigama. Više sam nekako izgubila nadu da će biti bolje jer svaki put kad se ponadam složi me takav užasan povraćanje dan da mi nije do života 😓.
Imate li kakav savjet, nešto? Čekam taj famozni 17. tjedan jer sam od par cura čula da ih je do tada držalo ali sama nisam baš optimistična jer zasad nema nikakvog poboljšanja. Drže me i nesanica, glavobolje i križobolje no u ovoj priči su mi tek sporedni simptomi.
https://lb1f.lilypie.com/UVNlp2.png
Roseti ces tada biti vec 26 tjedana jelda- na iducem pregledu? Ja mislim da cu ja otici iduci tjedan na taj ogtt, vec mi stvara stres jer sam se htjela ovaj tjedan rijesiti.
E da- za brusnicu, ja sam negdje naletila gdje je uz kadulju pisalo da se ni brusnica ne bi trebala konzumirati u caju u trudnoci.
Sada sam nasla ovo:
Ako se pitate smijete li piti čaj od brusnice u trudnoći, odgovor je – da. Kao što smo naveli, čaj od brusnice pomaže kod infekcija urinarnog trakta (koja je česti slučaj u trudnoći) jer smanjuje razvitak bakterija u tom predjelu.
Međutim, preporuka je koristiti svježe bobice brusnice jer one u sebi sadrže više vitamina C nego što se on nalazi u čaju.
Također, obavezno se savjetujte s liječnikom prije nego krenete koristiti biljne pripravke i plodove u zdravstvene svrhe, posebno u trudnoći.
Da, tako je. Do 28 tj se moze raditi. Ma tlaka mi se to cini, ali izdrzat cemo mi to
Da, to sam i ja o njima procitala zato pijem sok...
Za zeljezo tabletice ili cikla, ciklu u prahu hvale...meni oduvijek visoko pa ti ne znsm puno o tome
A sto se tice CRP-a mozda da napravis urinokulturu, mozda kakva bakterijica zeza ili si prehlađena...nije to jsko visoko
💙
Boli li koju trtica? Ja cu izludit s tim vise… Danas sam se kao i masirala malo al ne pomaze, iz nekih polozaja se jedva okrenem, ko neka stara baba 😁
Evo prijavljujem kolostrum, krenuo je 😳
Dana, jesi se izgubila putem? 😄 Rucak ceka, a za veceru zlevanka 🤭
Mene je boljela uzasno u kombinaciji s isijasom i samo odjednom prestalo, ocito se beba pomaknula, zivac pritiskala
Mene je boljelo na samom pocetku, sada vise ne. Sada me pocetkom svakog tjedna znaju boljet kukovi za vrijeme spavanja, no zapravo me najvise zateze trbuh, povremeno imam osjecaj da ce se raspuknut, pogotovo kad se okrenem na lijevi bok 😐 ne znam ima li koja jos takvih problema.
To su ti možda kontrakcije, težak trbuh, ponekad bolan.
Mrvičak, to sam i ja mislila, no kad god citam o tim bh kontrakcijama, svi spominju donji dio trbuha, a mene steze u ovim bocnim trbusnim misicima 🤷♀️
Pregled je za 2 tjedna pa cu bit pametnija 🙈
Sortiraj odgovore
Najstariji