LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Anchy_23 🌈 🌸
    17. Veljača 2020. 11:34

Vrapcic ja nisam ni pitala koliko tecaj kosta bas sam smotana...
    Danijela i meni je isto prva trudnoca. Apsolutno se ne zamaram s planom poroda idem pa kako bude, i isto dragi ide samnom to je jedino sto znam i hocu. Ne bojim se, sve su prezivjele pa cu i ja, a bol kakva god da je proci ce. 
    Samo smirenost i pozitiva.
    E a sto se tice mjerenja cerviksa mene moja gin svaki put bez iznimke pregleda vaginalno i naravno bebicu preko trbuha. I svaki put kaze super sve je uredu. 

Anchy_23 🌈 🌸
    17. Veljača 2020. 11:37

Nikita daa bas imaju na asosu lijepih haljinica. Pogledati cu jer mi treba za kraj 3 mj, zenimo se ali samo kod maticara. A tu kod nas u ducanima cisto sumnjam da cu naci nesto za tu prigodu.

Fluffy
    17. Veljača 2020. 11:43

Bebac, ja isto s vremena na vrijeme bas osjetim lupanje srca, cak ko nekakvo preskakanje. Nekad stvarno zna biti neugodno. 
    Nikita, hahahah ovo je stvarno za petentirati. I mogu ti reci da cu i sama isprobati to s obzirom da jos nisam trazila trudnicke traperice. 
    Uuh mene kako se bliži pregled panika hvata..hoce li biti sve ok. Otkad je Tiki ono prosla, jos sam cula par prica iz svoje okolice slicnih, bas sam uznemirena. 

Dora4
    17. Veljača 2020. 11:48

Polly draga i tebi cestitke na okruglih 20 i uspjesno prijedjenoj polovici trudnoce 
    Ups, ja se jos uvijek nisam raspitala oko tecaja i gdje cemo, nekako cekam sad srijedu da vdiim oce me opet ostavit u bolnici ili samo odradit pretrage..
    Curke sa bh kontrakcijama, jel ijednoj to uvijek na istom mjestu? Ja mislim da je to to, ali nisam sigurna da je moguce da je uvijek na identicnom mjestu pa me i dalje kopka jesu to mozda ipak crijeva  
    Mislim da cu u subotu (ako budem kod kuce) organizirat ciscenje (dirigiranje s kauca hahah)..imate li kakav savjet sa ciscenje masnoce sa ploha visokog sjaja(kuhinja)? Ja to obicno glancam sredstvom za prozore dok mi ruke ne otpadnu, ali bad mi je sad nekog drugog uvaljat u to jer to zna potrajat cijeli dan 🙈 a ima previse drugog posla da se na to potrosi svo vrijeme..pa ako koja ima kakav savjet za brze i lakse otklanjanje, bit cu jako zahvalna 

mimoza
    17. Veljača 2020. 11:49

Rose, Polly cestitke na pola predjenog puta 😊 sad ce vrijeme da leti. 
    Bezzo meni je dr sa 20tt prvi put mjerila cerviks i sad opet sa 24tt, jer sam se zalila na bh kontrakcije i trazila da mi ponovo izmjeri. 
    Cure kad idete na ogtt? 
    Mi imamo 3.3 termin i ovdje je skroz drugacija procedura. Trebam u 8 ujutro sasvim normalno doruckovati i doci,oni mi izvade krv, zatim popiti glukozu i nakon sat vremena se uzima krv i to je to. Nema nikakve posebne pripreme za to, treba se hraniti kao i inace i to ce dati tocnije rezultate 🤨

17. Veljača 2020. 11:50

Kod nas u gradskoj bolnici je tečaj besplatan, ide se 3X po sat vremena  . Mogu samo reći hvala što imam više u džepu da kupim za bebu još ponešto, a najviše hvala prijateljicama koje su nedavno rodile pa mi u detalje sve objasnile kako to ide jednom kada dođe taj dan D i kako sve to izgleda u rodilištu, nadalje sve oko patronažne sestre, pa kako je koja imala snalaženja oko dojenja, prematanja, krvarenja... Ne mislim se stresirati, jer i one koje jesu uplatile u poliklinikama i kod doula tečajeve požalile su skoro pa svaku kunu jer im nije ništa pomoglo jednom kada su krenuli bolovi. Čak priznaju da su im mame bile u pravu oko savjeta. Jedino što im je pomoglo jest bilo vježbanje prematanja. Disati su zaboravile, carski nije nijedna meditacija s doulom mogla spriječit, nikakvi stolčeki, lopte i tako dalje, a ni psovanje cijele familije vlastitom mužu. Tako da očito je na kraju krajeva sve na nama samima, kako koja ima prag boli, koliko koja može izdržati sa živcima i kako koju zadesi...  Ja se oko toga svega stresirati ne želim, moram misliti pozitivno. Drago mi je da muž želi biti u svemu, čak se i veseli pomoći mi prve tjedne doma ručkove spremati  Žene iz obitelji mi kažu da nek ne budem ko one luda da dugo stojim i žurim se oko kućanstva prve tjedne, da ne dobim proširene vene. Ne znam baš, pa ja ni na komplikacijama sada nikad mira nemam, stalno nešto spremam

Dora4
    17. Veljača 2020. 11:53

Fluffy razumijem te skroz, bila sam i inace pola uznemirena pola uzbudjena prije pregleda, sad se samo bojim losih vijesti i molim se za mir i pozitivne misli i vijesti, napetija sam zadnjih 10ak dana nego u onim prvim tjednima trudnoce..trudim se ne mislit o tome, ali cesto mi se misli vracaju  i cesto mislim na nasu dragu Tiki i nadam se da ima dobru podrsku i da pronalazi snagu u sebi da moze nosit taj teski dogadjaj...

• Bebac24
    17. Veljača 2020. 11:55

Fluffy

Bebac, ja isto s vremena na vrijeme bas osjetim lupanje srca, cak ko nekakvo preskakanje. Nekad stvarno zna biti neugodno.
    Nikita, hahahah ovo je stvarno za petentirati. I mogu ti reci da cu i sama isprobati to s obzirom da jos nisam trazila trudnicke traperice.
    Uuh mene kako se bliži pregled panika hvata..hoce li biti sve ok. Otkad je Tiki ono prosla, jos sam cula par prica iz svoje okolice slicnih, bas sam uznemirena.

Za to sa srcem mi je normalno meni od uvijek. Ali ovo je bas specifican osjecaj. Kao da se srce "muci" odradit tu kontrakciju. Bas vam ne mogu ni opisati sa cime da to usporedim da se kuzi. 
    Jer to nije ni preskakanje,ni brze lupanje nego bas kao da u tom trenu pumpa ono i bas me stisne u gornjem djelu . Nezz ful cudno 😕

• Bebac24
    17. Veljača 2020. 11:56

Dora4

Polly draga i tebi cestitke na okruglih 20 i uspjesno prijedjenoj polovici trudnoce
    Ups, ja se jos uvijek nisam raspitala oko tecaja i gdje cemo, nekako cekam sad srijedu da vdiim oce me opet ostavit u bolnici ili samo odradit pretrage..
    Curke sa bh kontrakcijama, jel ijednoj to uvijek na istom mjestu? Ja mislim da je to to, ali nisam sigurna da je moguce da je uvijek na identicnom mjestu pa me i dalje kopka jesu to mozda ipak crijeva
    Mislim da cu u subotu (ako budem kod kuce) organizirat ciscenje (dirigiranje s kauca hahah)..imate li kakav savjet sa ciscenje masnoce sa ploha visokog sjaja(kuhinja)? Ja to obicno glancam sredstvom za prozore dok mi ruke ne otpadnu, ali bad mi je sad nekog drugog uvaljat u to jer to zna potrajat cijeli dan 🙈 a ima previse drugog posla da se na to potrosi svo vrijeme..pa ako koja ima kakav savjet za brze i lakse otklanjanje, bit cu jako zahvalna

Pemetal 👍

Dora4
    17. Veljača 2020. 11:57

Mimoza bas zanimljivo za ogtt kod vas, mislila sam da je to bas univerzalno i da svugdje vade na isti nacin..
    Ja jos nemam termin za ogtt..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.