Alisa, Dana, ja sam se pripremala za porod u vodi a zavrsila na carskom 😕. Uglavnom, tijekom priprema sam skupila neke informacije pa cu vam ih prenijeti, s napomenom da sam laik 😊
Preferirala sam prirodni porod, a voda me privlacila jer su 2 moje kolegice rodile u vodi, imale su ful pozitivno iskustvo i nisu imale epiziotomiju (a mene je toga iz nekog mog razloga bilo uzasno strah i htjela sam ju posto poto izbjeci). Uglavnom da bi se izrealizirao porod u vodi moras napraviti hrperinu dodatnih ginekoloskih briseva i pretraga, sve mora biti sterilno, skolska trudnoca bez ikakvih komplikacija, trudovi moraju krenuti bez dripa, biti u terminskoj trudnoci, i naravno porod ide bez ikakvih medikamenata. Dakle realno mala je sansa da ce se sve to potrefiti a ja sam ocito bila malo nadobudna😁
Cure drage bašmi je drago vidit sve te trbušćiće 💗
Sve ste predivne, a bome i elegantne trudnice 👌
Cure koje još uvik radite svaka čast kako imate volje i energije. Čuvajte se u svakom slučaju i nemojte se puno forsirat.
https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"
Rose bas si slank, prava manekenska trudnica 🥰
Šivanje i rezanje ne boli nimalo, zarezu kad je trud tako da se apsolutno niata ne osjeti a sije se odmah nakon poroda, ma ni dodir nisam osjetila. Nemajte straha oko toga.
Ivchy bas mi je zao radi malenog, najgore su mi te visoke temperature, ja bi mome svaku koja je isla preko 39,5 spustala voltaren cepicima. Nista drugo ne bi pomoglo.
Nisam ni ja nikad do sad mislila o takvoj vrsti poroda, ali ona mi je to pricala sa odusevljenjem i fotke mi je poslala, muz ju je slikao, i stvarno mi izgleda sve puno lakse i nekako je prirodnije okruzenje za bebu i bolji polozaj mame za tiskanje. Konkretno nju su stavili u kadu kada je bila 8 prstiju otvorena i bukvalno za 10tak minuta je beba bila van i onda su nju prebacili na krevet za sivanje. Kaze da je samo jedan konac imala i nigdje nije pukla, a inace je jako sitne gradje.
Sto se tice epiziotomije, ja sam gledala uzivo porode dok sam se skolovala i uzasno mi je izgledala, ali iz mnogo razloga bih radije da me rezu, nego da pukne koza sama u pogresnom smjeru i nekontrolisano 🤨
Fluffyiscjedak mi je bil obilan, bijeli do zuckasti, bez grudica vise onak sluzavi.. i bas ga je bilo punoo i jos uvijek ga ima.. mislim imala sam i u prvoj trudnoci dosta iscjetka stalno, i bas sam gledala trudnicku iz prve trudnoce, isto sam koristila cesto neke vaginaletem, osim u zadnjem tromjesecju. Tad se valjda sve primirilo..
Za gljivice sam kuru vaginaleta odradila i nadam se da ce sad biti dobro, a sad cu vidjet dok zavrsim ovi terapiju s antibiotikom kak ce bit.. inace nemam apsolutno nikakve smetnje osim sto tog iscjezka ima bas puno.. doduse ja i dok nisam trudna imam iscjedak a svi nalazi su mi uvijek ok (gljivice tu ne racunam jer sam vec sazivila sa njima😅 i tocno oh znam prepoznati)
Inace su vam trbuscici pre kjuti 😊😊
Ja sam inace danas rascistila svu robicu od curke o skuzila da nista ne mogu iskoristiti.. sve je rozno s masnicamabi cvjeticima.. od muza sestricna ima curku rodjenu isti dan ko i moja samo mladja 2 god, tak da sam joj prosljedila svu robicu.. ostalo mi je jos nesto skroz male robice.. doslovno za jednu vrecicu, zao mi to bacati a nemam kome pokloniti, pa ako netko treba ili znate nekog da treba vrlo rado prosljedim i posaljem
Evo i ja sam "sretnica" koja uvijek bude savršeno zdrava sa savršenim nalazima, a još od puberteta me svakodnevno prati taj iscjedak. Donje rublje bez dnevnog tankog uloška ne dolazi u obzir 🙄 tako i sada u trudnoći, iako mislim da je sada malo manje i ne mijenja se količinski kao pred ovulacije
Alisanazemlji predivan ti je trbuscic 🤰, ja sam takoder sve umornija i ko da mi fali energije, bas se brzo umaram i cesto se uspusem i teze dolazim do zraka, bojim se da ce to sad postajat sve izrazenije kako ce trudnoca jos vise odmicat…
Tonka, da, evo danas sam čistila i nešto pospremala, nakon čega sam morala odmarati i ležati sigurno sat i pol.. Inače sam puna energije..
Ja i dalje radim, no ako ću postajati sve umornija, morat ću na čuvanje trudnoće..
Ipak, radije bih da radim. Baš volim svoj posao 😌
Curka je ❤
Evo i moje bušice, uvučene… 😁
https://ibb.co/H442YnV
Buša je 😍
Busica 😍
Estatiev ti ima sve to 3d 4d. Meni je kod nje kao da sam doma. Pricamo zezamo se i dragi uvijek moze uci i gledati uzv. Meni je isto preporucila vinogradsku, ali ja sam ostala kod toga da cu na sv.duh.
Kaze ona, necete pogrijesiti ni sa sv duhom ni sa vinogradakom jer su i tamo i vamo izvrsni doktori.
I super mi je sto je dostupna preko e maila uvijek. Cak mi je jednom prije par god sa godisnjeg prosljedivala na email nalaze. Uvijek je tu cak mislim da joj i sad posaljem email da bi dobila odgovor. 🙈Ancy, puno ti hvala… ❤️
I prijateljica ju je nahvalila.
Kad zovem polikliniku geminiplus, da li trebam naglasiti da želim isključivo nju ili?
Eto, vidim da ima ima i 3d i 4d.! Super, onda ću se kod nje prebaciti… To je moja konačna odluka 😊
Mislim da trenutno samo ona radi. Nazoves i narucis se na pregled kod dr estatiev i to je to. Ona ce ti dalje sve objasniti. 😉
Bezzo i Rose i vasi su slatki🥰😍 bas svakakvih trbuscica ima a svi divni, rastemo 😉
Ancy, primljeno na znanje. Javim svoje dojmove nakon pregleda 😌
Curka je ❤
Ja sam imala stvarno fenomenalan porod.. doduse klasican na krevetu u bolnici , ali bez dripa ljekova ili bilo kakvih intervencija.. nit su me rezali nit sivali niti sam pukla, a najvise od svega na porodu sam se bojala epiziotomije i sivanja, pa eto rijesila porod vez toga samo sa vlastitim trudovima.. nadam se da će i drugi biti takav jer me sad jos vise strah nego prvi put, al nekak jos ne razmisljam o tome. Ja sam svoje otvaranje prohodala po predradjaoni.. dok sam dosla u radjaonu, beba se nije spustala pa su mi dale da budem na sve 4 i da sam u klececem polozaju samo na koljenima i tak sam doalovno uz tiskanje odradila par trudova dok se curka nije tocno namjestila za porod.. to mi je jako puno znacilo jer tjelo mi je trazilo bas te polozaje i iskreno jos dan danas nemrem vjerovat da su mi to dopustile.. kad su me vratile gore na krevet za 15 min je beba bila vani.. i tocno sam osjetila onaj ring of fire dok je glavica isla van i peklo me za popizdit, al to jako kratko traje i beba je izletila van 😅 uglavnom.. sad imam veci strah nego prvi put, jer bi htjela da sve prodje tak super ko i prvi put.. samo malo brze.. od prvih trudova i pucanja vodenjaka do rodjenja je proslo 5 sati.. za prvorotku nije lose.. a kak vele da drugi bi trebal ici jos brze i biti laksi? 🤔
👧🩷 2017.
👦💙2020.
Jutro curke!
Eto spavanje ok budenje par puta za wc jer sam se jucer navecer natankala vode pojela sam par komadica kulena za veceru 😂
Trbuscicic divni slikam i ja koji dan pa stavim.
Alisa ja sam ti na zapadu grada vodim od pocetka privatno trudnocu u poliklinoci geminiplus i prezadovoljna sam. Dr Estatiev je top. 😊Ancy, prijateljici koja je jučer rodila, upravo je ona vodila trudnoću i proslijedila je u vinogradsku.
Obzirom da je vinogradska moj izbor za porod, mislim da ću se ipak prebaciti kod nje :)
Je li ona radi 3d ili 4d?
Dora, skoro pa smo gotovi. Problem je što se baš brzo umaram, i nakon manjih kućanskih poslova ponekad osjećam umor. Čini mi se da sam umornija nego na početku trudnoće… S tim da rastem svakodnevno i baš počinjem osjećati težinu trbuha.. Kak će mi tek biti u zadnjim tjednima trudnoće 😬😁
Zbog umora, sve to ide sporije iako i dečko obavlja dobar dio posla…
Ostale cure, puno vam hvala u vezi savjeta :) ❤️Alisa, ja vodim trudnocu vec sad u Vinogradskoj zbog prijasnjih komplikacija, a i postupka AIH..,a tamo cu i roditi..
Vodi mi dr.Gall, ona je odlicna, mislim da radi negdje i privatno, al nezz tocno gdje🤔
I dr.Djakovic je u Vinograd., cula sam da je super, a ona isto radi u Geminiplus..
Tea, dam se kladit da ćemo biti zajedno u bolnici 😌💕
Curka je ❤
Ja sam bila na lopti i kad su krenuli trudovi na stolcicu skoro do samog kraja, jednostavno mi noge nisu vise izdrzale i sako je izgon bio na krevetu, bebac se sam namjestio za izaci. Imala sam samo jedan sav i da mogu odmah bi potpisala isti takav porod.
Sortiraj odgovore
Najstariji