Cure s terminima nadodam vas sutra!👋
Mor gdje si kako je prošao pregled? Sretno curama koje imaju sutra preglede, javljate nam se 🎉
tu sam ja, pisala sam ali se izgubilo negdje na 126 strani. Evo kopiran moj odgovor :)
Evo i mene nakon pregleda. Pregled je ustvari bio razgovor. Samo informativno, Cak mi nisu ni pritisak izmjerili. Pregledi su ovdje obicno sa primaljama/babicama a doktore sreces samo ako ima komplikacija. Naredni pregled mi je u 11 sedmici (10+5) i tek tada cu vaditi krv i imati prvi ultrazvuk i to po mojoj zelji jer me zanima da li su blizanci s obzirom da imam 2 para u uzoj i siroj familiji. Moji simpotomi su svedeni na minimum i osim sto mi je cesto zima i imam napade gladi. Grudi standandardno bole i malo su vece ali jos stanu u standardni grudnjak. Ali kako sam se psihicki pripremila na strasne simptome od 7tt nemam nista, ne ureklo se. Da ne znam ne bih rekla da sam trudna. Gore mi je bilo u 5 i 6 tt nego sada. Ovdje rade par ultrazvuka, svakih par mjeseci. Do 20tt cu imati 1, eventualno 2 ultrazvuka i tek na tom iza 20tt ce poslusati srce. Evo i mene nakon pregleda. Pregled je ustvari bio razgovor. Samo informativno, Cak mi nisu ni pritisak izmjerili. Pregledi su ovdje obicno sa primaljama/babicama a doktore sreces samo ako ima komplikacija. Naredni pregled mi je u 11 sedmici (10+5) i tek tada cu vaditi krv i imati prvi ultrazvuk i to po mojoj zelji jer me zanima da li su blizanci s obzirom da imam 2 para u uzoj i siroj familiji. Moji simpotomi su svedeni na minimum i osim sto mi je cesto zima i imam napade gladi. Grudi standandardno bole i malo su vece ali jos stanu u standardni grudnjak. Ali kako sam se psihicki pripremila na strasne simptome od 7tt nemam nista, ne ureklo se. Da ne znam ne bih rekla da sam trudna. Gore mi je bilo u 5 i 6 tt nego sada. Ovdje rade par ultrazvuka, svakih par mjeseci. Do 20tt cu imati 1, eventualno 2 ultrazvuka i tek na tom iza 20tt ce poslusati srce. Procitah da neko spominje sireve i da se treba paziti. U osnovi treba jesti sireve od pasteriziranog mlijeka a izbjegavati one domace na placu i “budjave” s tim da budjavi mogu ako su npr na pizzi ili sosevima tj bili su istopljeni, kljucali i termicki obradjeni.
Hvala puno, vidjet cemo sutra, uglavnom ovo sve skupa je bas jako stresno 🤗😘
💙
Pozdrav cure, nisam vas zaboravila al od mucnina nemogu doc sebi.
Uglavnom sad sam isla stavit utrogestam i primjetila sam na prstu tockicu, dvi smedeg, stvarno minimalno.
Triban li se brinit ili? Pregled je bio prije 2 dana, sve je bilo odlicno, pijem dufaston od pregleda.
Bas me sad ovo pripalo, nikako na zelenu granu… 😐
Zara, imala sam i ja oskudan smeđi iscjedak prije dva dana, ali se više nije pojavio. Koliko sam shvatila, često se javlja u ranoj trudnoći. Ako te brine, ili ako se nastavi, kontaktiraj ginekologa ili za svaki slučaj odi na hitnu...
Curka je ❤
Ja sam sam se ujutro probudila sa baš jakom mučninom. Pojela sam svega pola doručka. Sad se vozim u tramvaju, i baš mi je neugodno... 😑
Tješi me da je sve to normalno i da će kroz par tjedana proći 🤓
Curka je ❤
Jucer sam vadila betu, 16dnt 3500, znaci mogla bih provjeriti i ako sutra odem vaditi betu sto ne? Ali jel istina da se beta nakon 1000 dupla nakon 72-96sati ili je isto 48. Znsm da su to cure spominjale, a ja ne mogu na netu ti naci
💙
Rose , zasto si uvjerena da nista od toga ?
Imas plus? .beta je super, jos jedan dokaz da je sve ok.
Curke nemojte se toliko zamarati oko simptoma, stvarno nepotrebno mucite sebe a plod jos vise.
Ima trudnica koje nemaju ni jedan jedini simptom a sve je super sa njima. Nismo sve iste, ali stvarno treba poraditi na glavi koja utjece na sve ❤️
Nocas sam se probudila opet na ledima ali probudila me takva bol u cicama da sam htjela plakati. Sad sam skuzila koja poza mi radi tu nesnosnu bol po noci. Uh
Ja do šestog tjedna nisam imala ništa od simptoma, samo bolove kao pred mengu. Tad su počele prvo grudi pa akne i mučnine, umor, piškenje i vrtoglavice... Sad su mi te mučnine sve rjeđe. Umor mi se javi predveče, ali na wc idem i dalje svako malo i zavrti mi se ako se naglo dignem. Svi smo individualni, ne morate imati ništa od simptoma, a da sve bude u redu. Samo pozitivno razmišljajte, ne čitajte puno po netu i ne nabijajte si nepotreban stres, sve to malo čudo osjeti na kraju.
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Rafaela, Tiki i Bebac hvala na odgovoru... Znsm da se treba smiriti, ali jako je tesko jer kod ivfa je to sve skupa jako cesto. I ne bih ja panicarila da me uopce nisu boljele, ali kad jesu pa su prestale... Ali da, ne mogu ni na sto utjecati i bit ce sto mora biti
💙
Rafaela, Tiki i Bebac hvala na odgovoru… Znsm da se treba smiriti, ali jako je tesko jer kod ivfa je to sve skupa jako cesto. I ne bih ja panicarila da me uopce nisu boljele, ali kad jesu pa su prestale… Ali da, ne mogu ni na sto utjecati i bit ce sto mora biti
Rose1 evo da ti ispricam kako je meni sad bilo.. nakon plusa na testu krenule su mucnine.. cice onako pomalo osjetljive.. prema ZM bila sam trudna 6+1 kad sam otisla na prvi pregled prije tjedan dana.. uglavnom prije tog pregleda nestali su mi svi simptomi, niti su me cice bolile, niti mi je bilo zli , a i zamirisala mi je cigareta i kava jako.. dosao taj prvi pregled i veli dr. da ploda nema samo gastacijska vrecica i zumanjcana vrecica, da se ne nadam previse, al nek dodjem za tjedan dana.. ja sva u komi, psihicki sve vec pripremila da stvarno nista od toga i prozivljavam tih tjedan dana.. u medjuvremenu su me ulovile takve mucnine da dva dana nisam niata mogla stavit u usta osim malo stapica i caja, al sam to pripisivala navodnoj zelucanoj virozi koju mi je curka iz vrtica donesla.. i primjetim ja jednu noc da me cice.. uglavnom tolko me ta mucnina izmucila da cijeli tjedan nisam bila na poslu jer sam mislila da imam opaku virozu.. i jucer sam bila na pregledu.. cice su me malo poele boljeti, ali nista u odnosu na prvu trudnocu, dodjem na uzv, kad veli meni dr da je beba tu i da srce kuca❤ cak sam ga i cula.. trudnoca je mladja tjedan dana, tako da se nadam da cemo tamo na ljeto ipak dobiti jos jednu bebicu.
Simptomi mogu doci i proci.. sve je to jako prevrtljivom. Pokusaj se opustit, strpit i na pregledu ces sve znati, jer neka nagadjanja prije pregleda te mogu samo izmucit 😘
👧🩷 2017.
👦💙2020.
Tockica hvala ti puno... Malo si me smirila i dala mi nadu😘nadam se da ce tako biti i kod mene. Previse brinem, znam, ali kad covjek nakon toliko ugleda +, ne moze si pomoci. Pokusat cu se smiriti
Hvala vam cure😘
💙
Sortiraj odgovore
Najstariji