LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    13. Veljača 2020. 15:36

Fluffy

Rio, joj te svekrve 🤣🤣 moja cesto ima “pametne” savjete vezano za sve i svasta. Tako je zadnja bila isto ta nesreca oko kupovina stvari za dijete. Kad sam ja rekla da mi je nenormalno da cekam zadnju minutu za birati kolica ili krevetic i gledati hoce mi puknuti vodenjak u potrazi za istim, odgovorila je pa dobro uzmi al onda ne unosi to u kucu nego drzi na tavanu ili podrumu ili negdi.🤦‍♀️ Ignoriram sve te dosjetke i radim po svom naravno, ali mi i dalje ide na zivce to pametovanje. Posebno sta se trudim biti pristojna i slusati to. I moja mama mi digne tlak 100 puta sa nekim svojim idejama ili zamislima i onim “to ne smijes tako”, al njoj lako odbrusim pa mi je lakse 😂.

Evo mi se malo raspitivali o naručivanju kolica, i sam trgovac lijepo savjetuje da se to odradi dovoljno ranije jer se zna desit da dođe roba s greškom, pa se reklamira, pa se opet čeka, i tako čekate minimalno 5 tjedana a maksimalno i do dva mjeseca. Nikad nije sigurno. Osim ako prijatelji posude kolica za zicer, naravno da netrebaju odma stajati u sobi ili na hodniku zauzimat mjesta joj, ali koliko vole svi komentirat da se sa svakom sitnicom može ureknut bebu da se nešto strašno desi, umjesto da kažu pazi se, sretno i tu sam ti za svaki savjet ako treba...Preživiš prvi spontani, hrabro kreneš uskoro dalje, opet doživiš komplikacije u startu, uspiješ odgurati prve mjesece i onda opet nađu tupit...A ti napokon sretna zajedno s mužem da bar sada možeš potvrditi svakome da jesi trudna i da gledate polako baby stvari jer vas to nakon svega što ste prošli smiruje i usrećuje...Sreća pa imam razumne roditelje.

13. Veljača 2020. 16:13

Rio13

BlackLioness joooj jako lijepo sto ce beba u tvom kreveticu biti. Mi na zalost nase nemamo pa cemo morati kupiti. Isto prva beba i nemamo nista. Ajde, ja cu neke stvari dobiti od sestre, al sve veliko moramo kupiti. Ne planiram sad kroz mj dana sve kupit i nek stoji u sobi, al polako gledamo da vidimo sto nam se svidja i sto nam odgovara. Doci ce i onaj sajam, nesto ce se i cekati da bude na popustu i tako. Svi kao ima vremena itd, al prodje to vrijeme dok se okrenes. Plus neki dan ti je lakse, neki teze pa nisi raspolozena za nahodavanje po ducanima itd.

Istina. Čekamo sajam, pa polako krećemo... Čekamo i da se pojave nove ponude boja za kolica. Sada su nekako sva kako ja kažem mrtvačka Uglavnom ili su crna ili crno-tamno siva, a bijela ili roza nemogu ni pogledati. Muž želi dvoje djece, moramo sve unisex boje kupovati sada. Vrebam narančasto crno i tako nekako sportski, a zabavno ukoliko bude. Možda se pojave neke zelene bojice ili tako nekako.

DanijelaBB
    13. Veljača 2020. 16:24

Lux, kao što su cure rekle dođe ti nalaz u roku od tjedan dana.
    Ja sam vjerovatno jedina koja je vađenje krvi ponavljala 3x pa mi se odužilo sve to na skoro mj dana

https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"

DanijelaBB
    13. Veljača 2020. 16:24

DanijelaBB

Lux, kao što su cure rekle dođe ti nalaz u roku od tjedan dana.
    Ja sam vjerovatno jedina koja je vađenje krvi ponavljala 3x pa mi se odužilo sve to na skoro mj dana

Zapravo ne tebi već tvom ginekologu pa te on obavijesti mailom ili telefonski

Bezzo1991
    13. Veljača 2020. 16:27

Dobar dan žene drage, želim svima dobre preglede ♥️
    Baš me ovo Enino izulo iz cipela, grozno, nadam se da će proć u redu sve s mamom i bebom i da će se brzo oporavit. Javi nam novosti. 

Meni bolovi u mjehuru i bubrezima i dalje isti od subote, urin sam provjerila, ok je, sad sam dobila novu uputnicu za urinokulturu i idem sutra na pregled kod ginekologice da vidi oće šta vidit na uzv...bebu srećom dobro osjećam pa sam mirnija, a možda sutra i saznam spol 🤗 
    Za bebu nisam nista kupila, isto bapske priče oko mene lete, ali već sam otprilike našla što želim i gdje kupit to. A i svakako nam slijedi renovacija stana sad pa nema smisla išta kupovat jer moram iselit na cca 2 mjeseca 😤

kaktusica
    13. Veljača 2020. 16:45

Svea utjesila si me s Niftyjem, ma mora biti dobro, nalaz je uredan, nuhalni takodjer i sad mir 😄 Streptokok je pod nadzorom, popila sam antibiotik i par litara brusnice i jos 6 dana pa cu ponoviti urinokulturu. Bravo za sterilne nalaze, sad si mirna 😊
    DanijelaBB zasto si morala triput vaditi krv?
    Ja sad razvukla sama one kore za savijacu od jabuka, sad se pece, bas me zanima jel mi uspjelo... Dosad sam samo jednom probala pa odustala i sve pobacala, ovaj put sam uspjela preko cijelog stola. Strah me stat na vagu u ponedjeljak na kontroli 😵

kaktusica
    13. Veljača 2020. 16:47

Ja nisam jos nista kupila za bebu a sve i da hocu nemam gdje, u Du. postoji samo Bubamara sa slabim izborom. Ionako idem u Rijeku u 6.mj. i tad cu kupiti sve. Dotad sam prislilno šparna 😋

DanijelaBB
    13. Veljača 2020. 17:14

kaktusica

Svea utjesila si me s Niftyjem, ma mora biti dobro, nalaz je uredan, nuhalni takodjer i sad mir 😄 Streptokok je pod nadzorom, popila sam antibiotik i par litara brusnice i jos 6 dana pa cu ponoviti urinokulturu. Bravo za sterilne nalaze, sad si mirna 😊
    DanijelaBB zasto si morala triput vaditi krv?
    Ja sad razvukla sama one kore za savijacu od jabuka, sad se pece, bas me zanima jel mi uspjelo… Dosad sam samo jednom probala pa odustala i sve pobacala, ovaj put sam uspjela preko cijelog stola. Strah me stat na vagu u ponedjeljak na kontroli 😵

Kaktusica, znači užas to je bilo za ispalit...
    Postoje tri barcoda - na kutiji, obrascu kojeg popunjavaš i na epruveti... prvi put kad sam vadila krv sestra je meni i još jednoj curi zamijenila jedno od ta tri navedena. Uzorak došao gore oni zvali da neće uopće analizirati krv jer se sve ne poklapa. Drugi put išla taman nakon tjedan dana na badnjak, ok računam šta sad dogodi se..izvadim krv, i ono čekaš nalaz nikako da dođe. Sestra me zove opet nakon nakon par dana da dođem opet vadit krv jer Dhl vjerovatno nije na badnjak vozio i uzorak opet nije dostavljen na vrime. Ispalila san tada skroz, ali pokazala mi je mail od labaratorija pa sam se uvjerila da krv opet nije analizirana. I hvala Bogu treća sreća, krv stigla na vrijeme, nalaz uredan. Ne mogu vam opisat koji mi je stres to sve predstavljalo...

Trudy
    13. Veljača 2020. 17:14

Ja obozavam te bapske price... Mi smo krevetic imali godinu dana prije nego sam uopce zatrudnila. Jer se kumina sestricna rjesavala stvari za bebe, njoj je vec bila dala jedan  si ondam smo drugi mi dobili.
    Ja isto ne razumijem to da se sve za zadnji tren ostavi.
    Uf, dolazim pomalo k sebi od ovog servisa. Dobila sam jednu zapecenu palacinku, odmah sam zivnula. 

Rose1
    13. Veljača 2020. 17:26

Bezzo1991

Dobar dan žene drage, želim svima dobre preglede ♥️
    Baš me ovo Enino izulo iz cipela, grozno, nadam se da će proć u redu sve s mamom i bebom i da će se brzo oporavit. Javi nam novosti.

Meni bolovi u mjehuru i bubrezima i dalje isti od subote, urin sam provjerila, ok je, sad sam dobila novu uputnicu za urinokulturu i idem sutra na pregled kod ginekologice da vidi oće šta vidit na uzv…bebu srećom dobro osjećam pa sam mirnija, a možda sutra i saznam spol 🤗
    Za bebu nisam nista kupila, isto bapske priče oko mene lete, ali već sam otprilike našla što želim i gdje kupit to. A i svakako nam slijedi renovacija stana sad pa nema smisla išta kupovat jer moram iselit na cca 2 mjeseca 😤

Nek ti pogleda bubrege na uzv, meni je ginek iako cu i do nefrologa bude li potrebno
    Sad cekam da mi doktor proslijedi nalaze. Ne boli pa se nadam da ce tsko i ostati. 

💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.