Jutro!
Ja sam evo bila poduzetna pa vec ujutro napravila vocnu salatu da imam kroz dan. Danas jedem zdravije, ujutro je bio namaz, a za rucak je povrce s piletinom iz woka. Samo da veceru ne pokvarim, haha.
Sto se tice tih mjera, moj je uvijek veci, ali ja to bas i ne uzimam 100% jer te mjere cesto na kraju ispadnu krive.
Uzivajte u ostatku dana, sretno na pregledima!
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Moja curka je u prvoj trudnoci odgovarala u dan.. rodila sam sa 40+2. Moja ginicka mi je govorila da bude preko 4 kg, a kad sam krenula u trudnicku su mi procjenili da ce bit oko 3500g i fulali su 20 g 😅 curka se rodila 3480g. Skoro na termin.. a decko za sad odgovara isto tjednima.. doduse skroz na pocetku se je u 7+2 odgovaral velicini za 6+2 a sve je nadoknadil.. bas me znaima kakve budu danas mjere.. s tim da sam skuzila da se od uzv-a do uzv-a razlikuje kalibracija po tjednima.. npr.. bezveze sad pricam.. u bolnici na uzv 250 g je 15 tt, a kod moje ginicke 16 tt.. to sam u prvoj t primjetila pa sam ih pitala da kak to da se beba smanjila u tjedna dana 😅 pa mi je dr u trudnickoj objasnila da mozda je stvar u tome
👧🩷 2017.
👦💙2020.
Curke koje ste već mamice, jedno pitanje za vas vezano za težinu / gramažu bebe.. Naime, zanima me ukoliko vas ima kojima su bebe bile malo krupnije gramažom tijekom trudnoće, recimo u 20. ili 30.tjednu jeste li rodile krupnije bebe ili se to kasnije ipak pred porod vidjelo da su bebe normalne / uobičajne težine. Iako znam da se i do pola kile zna fulati, odnosno da bebe znaju biti lakše ili teže od predviđenog po uzv. Kakva su vaša iskustva? I koliko ste vi ukupno izgubile kg pri samom porodu?
Meni predviđali u prvih trudnoći veliki bebu, rodila u 38.tjednu 3000 g točno. Skroz promašili. Izašla iz rodilišta sa - 2 kg.
Vrapcic meni ginekolog ne komentira nikad velicinu bebe, iako po tim mjerenjima vidim da je beba "veca" jer mi uvijek izbacuje termine poroda prije nego mi je sluzbeni. Prvi put mi je procijenio na 3.5 kg, tjedan dana nakon drugi gin na oko 3 kg, rodila na kraju 39+2, 3250 g. Iskreno ne znam koliko kg sam u bolnici izgubila, doduse ja sam i onako otpustena nakon 2 dana. Al mislim da je bilo oko 5 kg cak. Jedino da, trbuh jos neko vrijeme bude ful mlohav, presmijesno mi je to bilo. Kao da neku zelatinu diram 😁
Tocka Tockica i ja razmisljam o toj casici. Kako si odlucila koju kupit? Jer citam da ima razlicitih velicina, mekoca i sl... Pa nemam pojma kako to odabrat. I jel jedna dovoljna ili bi trebalo bar 2 imat?
Joj, ja vozila auto na redovni servis. Dosla tamo, oni pojma nemaju, nitko nije zapisao. Trebao bit auto gotov u 12, bit ce cek oko 2. Zakljucila sam da mi je do 12 taman, i na kraju je, jer sam sad isla sjest jer ne mogu vise setat. Ne znam sta cu jos sat i pol radit 😏
Meni predviđali u prvih trudnoći veliki bebu, rodila u 38.tjednu 3000 g točno. Skroz promašili. Izašla iz rodilišta sa - 2 kg.
Idealno
Mojoj šogorici govorili da je beba premala, a vodila je trudnoću privatno, pa je morala češće dolaziti da prate.
Rodila je bebu 3300g, tako da sam bila pomislila da su to možda i namjerno rekli da mora češće plaćati uzv-e, ali onda mi zdrav razum kaže da stalno griješe u tim mjerama, pa eto..
Moja je isto veća, sada imamo 505g, stigne se to još promijeniti. Do 3,5 kg bi bilo idealno za prirodan porod ha
Jutro cure, evo da Vam se malo javim, u mene se svasta nesto izdogadalo u ovih par dana.
Imala sam uzasne bolove sa desne strane, nisko, nisam mogla hodat ni micat se, zaprimljena san na hitni ginekoloski, sa njihove strane sve odlicno, poslana na hitni kirurski, cilu noc bila, sumnjali na upalu slipog criva, spominjali i operaciju, umrla san od straja, fala Bogu nije.
Pustena san kuci jel su nalazi dobri, a bolovi su se smanjli, a niko mi nije zna rec sta je. Tako da neman pojma sta je. Ja san sama guglala i skuzila da bi trebala napravit uzv bubriga? Ako se ne varam neko je radio? Kod koga to idem?
Saznali smo da je curetak, 495grama u frajerici 😍😂 kaze doktorica oho napredna bebica 😂.opcenito sve mjere odgovaraju tjedan dana vecoj bebi, ali se ne brinem kaze da je to sve odlicno.
Enaprestrasno, kako se zivot okrene u sekundi…
Nadam se da ce sve zavrsit sa najlipsim ishodom, imat cu u molitvi tvoju prijateljicu i bebicu. ❤
O pa velika curka❤!!! Mozda i ligamenti. Prijateljica isto zbog toga zavrsila na hitnoj, nijd mogla ustati od bolova, sumnja na slijepo crijevo, ali nije, ligamenti se sire.Mozes privatno pa ces vjerojatno prije, kod nefrologa za bubrege, ali vjerujem da nije to
💙
Vrapcic meni ginekolog ne komentira nikad velicinu bebe, iako po tim mjerenjima vidim da je beba "veca" jer mi uvijek izbacuje termine poroda prije nego mi je sluzbeni. Prvi put mi je procijenio na 3.5 kg, tjedan dana nakon drugi gin na oko 3 kg, rodila na kraju 39+2, 3250 g. Iskreno ne znam koliko kg sam u bolnici izgubila, doduse ja sam i onako otpustena nakon 2 dana. Al mislim da je bilo oko 5 kg cak. Jedino da, trbuh jos neko vrijeme bude ful mlohav, presmijesno mi je to bilo. Kao da neku zelatinu diram 😁
Tocka Tockica i ja razmisljam o toj casici. Kako si odlucila koju kupit? Jer citam da ima razlicitih velicina, mekoca i sl… Pa nemam pojma kako to odabrat. I jel jedna dovoljna ili bi trebalo bar 2 imat?
Joj, ja vozila auto na redovni servis. Dosla tamo, oni pojma nemaju, nitko nije zapisao. Trebao bit auto gotov u 12, bit ce cek oko 2. Zakljucila sam da mi je do 12 taman, i na kraju je, jer sam sad isla sjest jer ne mogu vise setat. Ne znam sta cu jos sat i pol radit 😏
Nek ti makar kavu dadu kad su vec zeznuli..sjedni negdje na sunce ako imas di?!
Jooj mrzim kad mi tako rastegnu servis pa vise ne znam kud bi sama sa sobom, ja sam isla taman negdje u 11.mj, kad su mi bile najvece mucnine, ajde izorganizirala se, dosla tamo, a ono auto jos nije gotov, cekala sam jos cca sat i pol- dva i bila luda jer mi nije bilo za ic kuci taxijem i potrosit brdo love i da me mozda nazovu nakon 20min da je gotov, al sam bome trazila popust zbog maltretiranja
Suradjuj s neizbjeznim, nadam se da imas dovoljno baterije na mobu pa malo cackaj online po duckasima i planiraj sto ti treba za bebicu
Trudy casiscu sam kupila na blef.. prije toga sam se informirala i rijesila test.. al sam dugo odugovlacila i onda samo jedan dan otisla u ljekarnu i kupila casicu lily cup kompakt.. ta mi je bila prva i predobra.. pa mi ju je muz u neznanju nakon nrkoliko mjeseci bacil u smece😣😣😣 skoro sam ga zadavila.. sad imam isto lily cup ali obicnu.. planiram kupit jos jednu.. vjerojatno merulu, al vidjet cu tek dok dobim m dal bude sta obilnija poslije drugog poroda ili ne pa cu procjenit.. inace imas grupu na face-u ako imas face.. mislim da se zove Menstrualne casice i platneno ulosci.. i tam mozes saznati apsolutno sve sto te zanima o svim mogucim vratama casica.. cure pisu i recenzije i mozes pitanja postavit.. uglavnom jako korisna grupa.
👧🩷 2017.
👦💙2020.
Hej cure htjela sam vam reci da danas u kauflandu imate jastuke za trudnice po povoljnoj cjeni
Vidim da su neki isli u Lidl, ja isto navratila i pokupila par stvarcica za malca 🤣 ugl je to za zimu iducu, a i nije nesto brojeva bilo. Otisla u Pepco po spavacice jer je neko bio spomenuo da se tamo nakupovao spavacica (ne zamjerite sto slabo pamtim, zlatna ribica i taj djir). Pa onda u Pepcu vidila carapice, pa hlacice, pa majicice itd i tako. Radila je kartica. Primijetila sam da za deckice ima puno manje izbora nego za curkice 🤷🏻♀️
I jesi nasla kakve spavacice?Ja sam si nedavno narucila jednu koja mi je cak i lijepa. Tesko je naci neke donekle da izgledaju.
Sortiraj odgovore
Najstariji