Mimoza, Zabrinuta, Sierrav, Tiki bas sam se nasmijalajadni muzici… Kad sam pitala doktora prije mjesec dana mozemo li imati odnose, kaze nemojte jos, a muza posaljite na put malo. Smijali smo se tome ja i doktor, a kasnije i muz.
Sieravja sam ok jer me narucuje svako 2 tjedna. Imala sam pregled 5+2, 7+2, 9+2 i sljedeci mi je 11+2. Medutim u meduvremenu radim Nifty sa 10+3 gdje imaju obicaj pred vadenje krvi takodjer pogledati jeli sve ok. Malo mi je too much, znam da nije dobro ni previse pregleda. To ce biti 3 pregleda u 3 tjednaA dok dodem do 12 tj ukupno 5. Na stranim forumima se ljudi hvale cinjenicama da su imali samo 5 pregleda u cijeloj trudnoci. Koliko sam shvatila jako kasno idu na prvi, nije to kao kod nas.
Ja sam 8+3 a imala vec 5 utza,2 put hitna radi smedarenja i 2 puta kod mpo i jednom kod soc,gina.
Sad soc.me narucio 28.11,a ja poslala upit privatnom dr.za srijedu 13.11.(preporuka mpo a).Meni frendica u amsterdamu prvi utz u 9 tt.bez obzira na prijasnja 3 spontana.
Pitala sam dr.za ceste utze kaze da ako je embrij jak nece mu nis bit,i da kako zene u bolnici na cuvanju svaki dan imaju utz.
Sad se naslusala i nacitala svasta pa me panika lovi,budala sam.
Mogu te pitati kad si imala smeđi iscjedak i šta su ti na hitnoj rekli, zbog čega??
Nama su isto odnosi dopusteni, samo izbjegavamo tik nakon i pred stavljanje utrogestana, ali su se prorijedili. Ja sam umorna stalno, a i on zbog posla pa se vise volimo onak leć zajedno i zagrlit haha.
S kilama sam na +2. Zato što sam prvih dva tjedna dok nisu krenule mučnine jela sve pred sobom, doslovno. Nutellu na žlicu sam jela. Sad opet po starom.
Hahhaha na pocetku su ti napadi gladi strasni. Ja sam 4 dana prije menge, kada sam napravila prvi test, koji je bio negativan, dobila napad gladi, jelo mi se i slatko i slabo i period ta 4 dana mi je u ustima stalno bio pringls (nezz kako se pise🤦♀️) zeleni od luka, a inace chips bas i ne volim niti jedem. Danas mi se jela kuhana vecera, a inace je to jogurt - banana, zobene, sendvič domaca pizza i sl.
Mrvicak, jesi to ti trudna, ili ja pogresno povezujem? Nisi nam nista prijavila?
Nama su isto odnosi dopusteni, samo izbjegavamo tik nakon i pred stavljanje utrogestana, ali su se prorijedili. Ja sam umorna stalno, a i on zbog posla pa se vise volimo onak leć zajedno i zagrlit haha.
S kilama sam na +2. Zato što sam prvih dva tjedna dok nisu krenule mučnine jela sve pred sobom, doslovno. Nutellu na žlicu sam jela. Sad opet po starom.
Hahhaha na pocetku su ti napadi gladi strasni. Ja sam 4 dana prije menge, kada sam napravila prvi test, koji je bio negativan, dobila napad gladi, jelo mi se i slatko i slabo i period ta 4 dana mi je u ustima stalno bio pringls (nezz kako se pise🤦♀️) zeleni od luka, a inace chips bas i ne volim niti jedem. Danas mi se jela kuhana vecera, a inace je to jogurt - banana, zobene, sendvič domaca pizza i sl.
Mrvicak, jesi to ti trudna, ili ja pogresno povezujem? Nisi nam nista prijavila?
Daaaaa. Joj, zar nisam?! Eto živjela u uvjerenju da jesam 🤦♀️
Mimoza, Zabrinuta, Sierrav, Tiki bas sam se nasmijalajadni muzici… Kad sam pitala doktora prije mjesec dana mozemo li imati odnose, kaze nemojte jos, a muza posaljite na put malo. Smijali smo se tome ja i doktor, a kasnije i muz.
Sieravja sam ok jer me narucuje svako 2 tjedna. Imala sam pregled 5+2, 7+2, 9+2 i sljedeci mi je 11+2. Medutim u meduvremenu radim Nifty sa 10+3 gdje imaju obicaj pred vadenje krvi takodjer pogledati jeli sve ok. Malo mi je too much, znam da nije dobro ni previse pregleda. To ce biti 3 pregleda u 3 tjednaA dok dodem do 12 tj ukupno 5. Na stranim forumima se ljudi hvale cinjenicama da su imali samo 5 pregleda u cijeloj trudnoci. Koliko sam shvatila jako kasno idu na prvi, nije to kao kod nas.
Ja sam 8+3 a imala vec 5 utza,2 put hitna radi smedarenja i 2 puta kod mpo i jednom kod soc,gina.
Sad soc.me narucio 28.11,a ja poslala upit privatnom dr.za srijedu 13.11.(preporuka mpo a).Meni frendica u amsterdamu prvi utz u 9 tt.bez obzira na prijasnja 3 spontana.
Pitala sam dr.za ceste utze kaze da ako je embrij jak nece mu nis bit,i da kako zene u bolnici na cuvanju svaki dan imaju utz.
Sad se naslusala i nacitala svasta pa me panika lovi,budala sam.
Mogu te pitati kad si imala smeđi iscjedak i šta su ti na hitnoj rekli, zbog čega??
4+5
5+3
6 tjedan,7 tjedan,pa prvo kao ne znaju pa otkrili hematom 4 mm ali da nije opasno i da cu jos curkati.daleko je od ploda sta je kao dobro.da napomenem to je par kapi na ulosku i nakon brisanja ali se otegne par dana pa stane.
Mrvicak kako to da si dobila 8/9 kg u prvoj, jesi pazila ili nisi sklona debljanju?
Ja sam uvijek zamisljala da cu biti fit trudnica. Vidim da nista od toga. Imam vucju glad, pogotovo za veceru se ne mogu zasititi :/ ok sam vecerala i vec mi dolazi slabo nakon sat vremenaLako cu za kile, skidat cu kad se dijete rodi, ali brine me najvise zdravlje da ne navucem gestacijski dijabetes. Najradije bi pojela navecer jedan veliki obrok od 1000 kcal, jedino bi mi to smirilo apetit.
Iskreno ne znam. Dapače, prije te prve trudnoće se sve kvačilo na mene, a otkada sam zatrudnila pa nadalje mogu slona pojesti, a ne vidi se toliko na meni. Jela sam sve, al bas sve jos je ljeto bilo pa sam puno puno boca jela sto zapravo nije dobro za kile. Iz rodilišta sam izisla na - 1 i ravnim trbuhom. Imam jos usporenu stitnjacu. Krenulo je naglo +5 do 5 mjeseca i onda sam ostatak lijepo rasporedila do kraja trudnoce.
Mrvicak, jel imas neku terapiju za stitnu?
Pijem euthyrox svako jutro.
Izvini, mozda previse pitam.. A jel I ista doza kao I prije trudnoce ili su ti mijenjali sta? I ja pijem L thyroxine
Ovaj put još nisam bila kod endokrinologa, tek kad mi ginekolog da uputnicu za vadit tsh. Prosli put je povecana mrvu, samo jedan dan za 25. Tsh je bio 2 nesto, tako da to nije problem bio za spontani. Iako bi trebao biti ispod 2.
Mrvicak jesi voce jela kao samostalan obrok ili? Meni je voce samo dodatak obroku, inace pregladnim.
Tiky ne znam hoce nam dati kakav nalaz s uzv nakon Niftyja iako ja sumnjam da ce mi doktor htjeti otvoriti trudnicku na temelju nalaza drugog doktora tjedan ranije.
Ali ovo sto sierav kaze zene u bolnici idu cesto na uzv pa budu ok, to me sada bas nekako utjesilo.
Ajme svakako, pa mi dr zabranio posebno iza tri sata
Cure mislite li se vi cijepiti protiv gripe? Ja ne znam dali bi se cijepila ili ne, navodno se preporuca trudnicama.
Ante 💙 Maro 💙
Nisam se nikad cjepila protiv gripe, ali ove godine bi mozda i mogla. Planiram se raspitati vezano za trudnocu. Ne mogu prezaliti sto se nisam cjepila protiv vodenih kozica
Nisam se nikad cjepila protiv gripe, ali ove godine bi mozda i mogla. Planiram se raspitati vezano za trudnocu. Ne mogu prezaliti sto se nisam cjepila protiv vodenih kozica
Ja se isto nisam nikada cijepila protiv gripe, sad u utorak cu pitat ginekologa na pregledu sta misli o tome.
Ante 💙 Maro 💙
Moja doktorica to preporucuje, posebno nama trudnicama, jer nam je sada oslabljen imunitet i beba nam crpi sve potrebne minerale i vitamine iz organizma. Tako da bismo se trebale zastititi. Ja iskreno, jos nisam odlucila. Mada sam pocetkom godine primila sve revakcinacije protiv djecijih bolesti, prije nego sto su me poslali na mpo.
Sortiraj odgovore
Najstariji