Tako sam i mislila. S obzirom koliko se svi bojimo poroda i samo o tome čitamo, dojenje nekako ostaje po strani a čujem iz iskustva dosta žena da zna biti veliki problem. Zato sam gledala neke videe i čitala malo i o tome pa se nadam izbjeći najgore. Recimo, koliko god žena gledala dok doje i koliko god mi to izgledalo banalano (šta, sisa ide u usta i bok), nikad mi samoj nebi palo na pamet onako pritisnuti bradavicu odozgora i odozdola da što više na kraju uđe bebi u usta kao ni nasloniti bradavicu bebi na gornju usnu i čekati da baš jako zine pa onda početi. Sitnice koje puno znače. Tako da isplati se malo informirati.
Ako ima još kakvih caka za uspješnije dojenje, vi iskusnije slobodno podijelite, nama kojima je prva beba je sve skoro novo.
Ako ima još kakvih caka za uspješnije dojenje, vi iskusnije slobodno podijelite, nama kojima je prva beba je sve skoro novo.
Imam dvije pune godine dojenačkog staža, pa sam s drugim djetetom odmah dobila ragade 😂😂😂 stvarno želiš savjete? 😂😂😂
Hihi jedno je teorija a drugo praksa 😂
Imam dvije pune godine dojenačkog staža, pa sam s drugim djetetom odmah dobila ragade 😂😂😂 stvarno želiš savjete? 😂😂😂
Neka hvala, sama ću 😂
Prava je šteta što se u rodilištima ne bave sa dojenjem. Samo ti kažu "dojite bebu". Super, a da netko sjedne, pokaže u miru? Rodilišta prijatelji djece, dojenja, bla bla bla. Negdje imaju tzv.laktacijske sestre, niš koristi, kako sam čula. Pretužno.
Kod nas kao u kbc Osijek jako forsiraju dojenje e sad jel pomazu u tome ne znam budemo vidjeli 😊 a kako bude ako ide ide ako ne jbg . Nego jel vama mlijeko krenulo i prije poroda ? Meni povremeno svakih par dana zna se dogodit ako stisnem ide malo narandzasto kolostruma i to je to... Znam da neki nose jastucice prije poroda jer ima bas curi mlijeko e sad .... Ne znam jel ovo obecavajuce bas ili ne?
Kod nas kao u kbc Osijek jako forsiraju dojenje e sad jel pomazu u tome ne znam budemo vidjeli 😊 a kako bude ako ide ide ako ne jbg . Nego jel vama mlijeko krenulo i prije poroda ? Meni povremeno svakih par dana zna se dogodit ako stisnem ide malo narandzasto kolostruma i to je to… Znam da neki nose jastucice prije poroda jer ima bas curi mlijeko e sad …. Ne znam jel ovo obecavajuce bas ili ne?
Pa i nije... nema pravila. Meni nije uopće curilo, niti odjednom nadošlo, nego baš onako postepeno. I ni sada mi ne curi... a mlijeka ima dovoljno. Sa prvim, mi je curilo na sve strane, isto bilo dovoljno. Nema pravila... I stvarno je u pitanju potražnja/ponuda. Što više dojiš, više će mlijeka biti....
Kod nas kao u kbc Osijek jako forsiraju dojenje e sad jel pomazu u tome ne znam budemo vidjeli 😊 a kako bude ako ide ide ako ne jbg . Nego jel vama mlijeko krenulo i prije poroda ? Meni povremeno svakih par dana zna se dogodit ako stisnem ide malo narandzasto kolostruma i to je to… Znam da neki nose jastucice prije poroda jer ima bas curi mlijeko e sad …. Ne znam jel ovo obecavajuce bas ili ne?
Pa i nije… nema pravila. Meni nije uopće curilo, niti odjednom nadošlo, nego baš onako postepeno. I ni sada mi ne curi… a mlijeka ima dovoljno. Sa prvim, mi je curilo na sve strane, isto bilo dovoljno. Nema pravila… I stvarno je u pitanju potražnja/ponuda. Što više dojiš, više će mlijeka biti….
Točno ovo i ne odustajati kad krenu skokovi u razvoju i nasisavanja u besvijest
Ali tipkamo se mi na novoj temi
Ni meni za sad nije ništa krenulo pa se sve pitam bude li i kako će to odjednom samo krenut. Znam da priroda radi svoje ali voljela bi dojiti pa tako malo razmišljam....
Sortiraj odgovore
Najstariji