Ja sam poslikala ekran! Popis je genijalan , ja sad ko ludakinja hodam po trgovinama i kupuje. Robicu gdje sta nadem snizeno , 20-30 tetra pelena ja imam 8 za sad i kontala sam si kak je to puno 😂😂😂
:) uzmi u obzir da moja sestra ipak mozda malčice pretjera s količinom, ali time si pojednostavi život zapravo i ne dogodi joj se moment "sve su mi u pranju". iz mog iskustva s bebama (imamo jos jednu sestru pa sveukupno imam cetvero necaka) tih tetri i krpica nikad dosta jer ti to stalno pada na pod, bljuckaju po tome, kenjkaju i sve drugo, ne mozes se toga naprat, koristis i kao podloge, ali i pokrivace u raznoraznim situacijama i toga stvarno mozda ne moze bit previse....
20-30 pelena je ok cifra.
Ja sam za prvo uzela 40 iz straha, gle oni robu na sebi tak često pokenjaju i popišaju da sam ja stalno imala mašinu vaša i onda sam često prala tako da mi nije trebalo toliko. Moj je omjer bio 30 bijelih i 10 šarenih za šminku.
Tetre koristiš za svašta, od bljuckanja, pranja bebe - u početku ih umotaš u tetru pa tak staviš u vodu, tetru stavljaš ispod njih gdje god ih ostaviš. Uglavnom u početku ih treba dosta a kasnije ne, prestanu i bljuckat, narasti kupaš ih bez tetre i onda ti je obrtaj za pranje puno manji.
Korisne su jako i gazice, za obrisati oko usta i sl.
Nista onda kupujem jos bijelih ove su mi sve sarene 😊
A bodiji ja sam sa 56 krenul i kupujem 56 , 62 i 68 lagano . nisam uzimala 50 to mi se cini premalo jer smo zbilja visoki oboje .
Imate neku preporuku za optimalan broj koliko da si priredim ?
Gazice krenula kupovat , uzela 6 obrubljenih onda moram jos.
Ni ja nisam uzela nista 50, ok ne ovisi ti samo o dužini nego i o težini bebe - znas da se ta tkanina sva povuče plus pranje malo skupi tak da sam ja kupila sve od 52 do 68 da ne moram odmah trčati kupovati još.
I bolje kupit vece pa podfrkat nego da ih nešt steže.
Ja sam imala desetak bodija i tak hlacica.
Sve ti ovisi kakav im je dan - može ti svaki put kad se pokaka proci na bodi pa da u jednom danu imaš i 6 presvlačenja a u drugom samo dva.
Ide lijepo vrijeme ta robica se brzo suši, ako imaš susilicu još ti sve I brže, prek noci operes i osusis i za sutra spremno.
Meni je nekako bilo žao puno toga kupovati jer oni to brzo prerastu, samo sam češće prala. Nisam od nikog imala za posudit robu pa sam sve kupovala i vodila sam se logikom da ću češće prat robu.
Računaj i na to da dobiješ robe u babinju
Ej cure, da se ubacim s jednim pitanjem. Trudna sam 32 tjedna i 2 dana i vadila sam urin i imam escherichiu coli (>10na4 CFU/ml). Ne mogu do ginekologice do ponedjeljka, u ljekarni su mi rekli da pijem čaj od brusnice i da nije to strašno ako nije više od 10na5. Jel netko od vas imao iskustva s time?
Drage cure, pozdrav svima :)
Svoju prvu bebu očekujem u kolovozu i ovih dana sam počela s ozbiljnijim pripremama jer namjeravam ubrzo na more pa da budem koliko / toliko spremna kad se vratim. :)
Sestra mi je napisala (pre)detaljan popis potrebnih stvari za mene i bebu, koji me potpuno oduševio, iz više razloga :D i bilo bi sebično da ga zadržim za sebe, pa eto, (su)patnice, poslužite se! :) Nadam se da će vam koristiti. Ako imate dodatnih pitanja, tu sam.
Predugačak je pa ću ga rascjepkati u nekoliko narednih komentara…..
Sretno svima!
A
Hvala Anja, super popis + objasnjeno. Svaka cast.
Ja bih jos kod plahti dodala da si uz obicne uzmete i bar dvije one vodonepropusne u slucaju da se beba popiski - da madrac ne upije i ne uprlja se.
http://www.poslovni.hr/hrvatska/za-gotovo-trecinu-povecana-naknada-za-roditeljski-dopust-za-drugih-sest-mjeseci-353042?utm_source=Facebook&utm_medium=Status&utm_content=353042&utm_campaign=FB+page+statusi
Sortiraj odgovore
Najstariji