Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Ivonne
    13. Svibanj 2019. 12:54

Ja sam ovaj vikend obavila ljekarna shoping i kupila sve lijekove i preparate što mi trebaju za početak s bebom.
    Trebam još obaviti kupovinu par higijenskih potrepština- dio sam obavila i onda sam gotova s tim.
    Moram se i baciti na sortiranje robe od starijeg i vidjet treba li što dokupiti a to mi se tak ne da. I trebam ovu glomaznu opremu oprat - kolica, as, viper

• Ivonne
    13. Svibanj 2019. 12:57

Joj čitam si post i samo trebam trebam a ja ko vrijeme vani 😝
    Zacrtala sam si cilj za ovih 45 dana prije poroda da osim što moram pripremiti za dolazak bebe da napokon starijem sinu trebam sortirati fotke i izraditi ih i napraviti album plus dovršiti radosnicu. 🤞držte fige da uspijem.

nena1986
    13. Svibanj 2019. 13:04

Ivonne

Zacrtala sam si cilj za ovih 45 dana prije poroda da osim što moram pripremiti za dolazak bebe da napokon starijem sinu trebam sortirati fotke i izraditi ih i napraviti album plus dovršiti radosnicu. 🤞držte fige da uspijem.

Meni fali koja bočica za svaki slučaj I izdajalica, ali mislim da ću to pustiti za sam kraj, kad vidimo kako ćemo se snaći... Ivonne, sretno s tim 💪😂

13. Svibanj 2019. 13:05

Ivonne

Ja sam ovaj vikend obavila ljekarna shoping i kupila sve lijekove i preparate što mi trebaju za početak s bebom.
    Trebam još obaviti kupovinu par higijenskih potrepština- dio sam obavila i onda sam gotova s tim.
    Moram se i baciti na sortiranje robe od starijeg i vidjet treba li što dokupiti a to mi se tak ne da. I trebam ovu glomaznu opremu oprat - kolica, as, viper

Što si sve kupila u ljekarni? Da mi ne promakne nešto što bi bilo dobro kupiti... 🙂

nena1986
    13. Svibanj 2019. 13:06

Jeste razmišljale o planovima poroda, željama I sl? Prvi put sam imalo tristo želja, nijedna nije bila moguća 😂 I sve je bilo suprotno od toga što sam htjela 😂 ...sad me strah I planirati 🙊😂

• Ivonne
    13. Svibanj 2019. 13:13

nena1986

Ivonne

Meni fali koja bočica za svaki slučaj I izdajalica, ali mislim da ću to pustiti za sam kraj, kad vidimo kako ćemo se snaći… Ivonne, sretno s tim 💪😂

Ostalo mi bočica od prvog jer nisam sve stavila u korištenje (kupila sam neki set od tommee tippee na sajmu) , dojio je 14 mjeseci a bočice smo koristili zbog izdajanja - ja sam se nakon 6 mjeseci vratila na posao 🙄   ne pitajte.

Izdajalicu sam uzela novu aventovu za 200 kn kad se kozmo zatvarao 😂😂 koji je to ulov bio. Onu koju sam do tad koristila sam morala vratiti jer je bila posuđena.

• Ivonne
    13. Svibanj 2019. 13:23

nena1986

Jeste razmišljale o planovima poroda, željama I sl? Prvi put sam imalo tristo želja, nijedna nije bila moguća 😂 I sve je bilo suprotno od toga što sam htjela 😂 …sad me strah I planirati 🙊😂

Nisam, jer mi se prvi put dogodilo sve ono što ne želiš:
    - doma mi je puknuo vodenjak, ali kad sam došla u bolnicu su ustanovili da se radi o visokom prsnucu pa su mi ga rezali tu donju opnu i naravno da je lik to napravio nakon što je trud prošao i sve sam osjetila
    - Nisam dobila epi, u planu mi je bilo da ju ne želim ali kad sam vidjela kakvi su bolovi jako sam je htjela i nisam dobila
    - naskakali su mi na trbuh 
    - rezana sam i puknula tak da sam duže sivana nego što sam rađala plus lokalna nije djelovala 
    - babica mi nije dala ustat s kreveta 
    Sad nemam nikakvih zahtjeva, nek rade što god samo da dobijem živo i zdravo dijete na ruke, pa ne može gore neg prvi put🤣🤣
    E da jedini zahtjev koji ću imati je da puste da pupčana vrpca otpulsira da beba primi svu krv.

Super mi je bio komentar sestre kad su me vozili u sobu, ajde vidiš da nije strašno sve se vi vratite po još 🙄

nena1986
    13. Svibanj 2019. 13:28

mmamma

Ivonne

Što si sve kupila u ljekarni? Da mi ne promakne nešto što bi bilo dobro kupiti… 🙂

Octenisept spray za pupak, Tyrosur prašak/ nekadašnji Bivacyn. Sterilne gaze 5x8 paket, dva. Purelan za bradavice, sterimar za bebe, digitalni toplomjer.... mislim da je to to što se ljekarni tiče... 😵 za prvu ruku

• Ivonne
    13. Svibanj 2019. 13:35

mmamma

Ivonne

Što si sve kupila u ljekarni? Da mi ne promakne nešto što bi bilo dobro kupiti… 🙂

Ja imam dosta toga od prvog malca al napišem sve što mislim da ti treba za prvu ruku:
    - fiziološka plus igle i šprice
    - sterilne komprese, turban zavoj, octenisept (to je za pupak)
    - purelan mast ili multimam mast ( obje se ne moraju ispirati prije dojenja a smanjuju nadraženost i bol)
    - BioGaia 
    - Sab simplex ili espumisan baby - svejedno je (bebe su hlapljive pa im to razbija mjehurice zraka u trbuhu i manje se muče da se isprde)
    - lupocet čepići- trebat će ti već nakon prvog cijepljenja van bolnice.
    - Nosi (to ti je ona cijev za usisavanje nosa)
    - e da ja sam uzela i jednokratne gaće
    - uzmi sebi lupocet ili lekadol za bolove (to se kao jedino smije uz dojenje iako su nas u bolnici nakon poroda šopali brufenima)
    - u ljekarni uzimam u kremu za guzu za bebu 
    - ako nemaš sudocrem on dobro dođe ako je pelenski osip malo jači, nije ga loše imati doma
    - u ljekarni inace uzimam i mustelu (S tim  sam kupila bebu od početka), čekam uvijek popuste u farmaciji ali sam ovaj put ulovila u Bipi dobar popust 

nena1986
    13. Svibanj 2019. 13:37

Ivonne

nena1986

Jeste razmišljale o planovima poroda, željama I sl? Prvi put sam imalo tristo želja, nijedna nije bila moguća 😂 I sve je bilo suprotno od toga što sam htjela 😂 …sad me strah I planirati 🙊😂

Nisam, jer mi se prvi put dogodilo sve ono što ne želiš:
    - doma mi je puknuo vodenjak, ali kad sam došla u bolnicu su ustanovili da se radi o visokom prsnucu pa su mi ga rezali tu donju opnu i naravno da je lik to napravio nakon što je trud prošao i sve sam osjetila
    - Nisam dobila epi, u planu mi je bilo da ju ne želim ali kad sam vidjela kakvi su bolovi jako sam je htjela i nisam dobila
    - naskakali su mi na trbuh
    - rezana sam i puknula tak da sam duže sivana nego što sam rađala plus lokalna nije djelovala
    - babica mi nije dala ustat s kreveta
    Sad nemam nikakvih zahtjeva, nek rade što god samo da dobijem živo i zdravo dijete na ruke, pa ne može gore neg prvi put🤣🤣
    E da jedini zahtjev koji ću imati je da puste da pupčana vrpca otpulsira da beba primi svu krv.

Super mi je bio komentar sestre kad su me vozili u sobu, ajde vidiš da nije strašno sve se vi vratite po još 🙄

Divno. Medicinska sestra sam, pa sam posebno osjetljiva na takve izjave.... ja sam htjela porod u vodi- zbog visokog puknuća vodenjaka (curkalo satima pomalo, a ja mislila da mokrim... 😂 ) nisu mi dali. Nisam htjela epiduralnu, na kraju sam je molila I izmolila. Na kraju mi je maknuli, jer nisam dobro osjećala trudove... Nisam htjela drip, dali mi ga... Nakon 18 h, hitan carski zbog čeonog stava I padanja otkucaja.... Radio mi ga je jedini doktor kojeg nisam htjela 😂 Mislim da ću im reći da rade što žele... 😂😂😂🙊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.