Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kzeli
    09. Svibanj 2019. 15:22

Ja planiram uzet 2 paketa mrezastih gacica , chico (ne znam kak se pise vise ) uloske i vir isto pa kombinirat.
    A ovo za bradavice je super fora trebala bi tako probat pa da vidimo sta ce bit premda se ja nesto ne opterecujem ni sa sisanjem il nesisanjem ako bude htio dat cemo sve od sebe ako ne ne. Realno mislim da mu ne treba luda mater , a morat cemo vecinu stvari sami pa kako bude. 

• Ivonne
    09. Svibanj 2019. 15:42

kzeli

Ja planiram uzet 2 paketa mrezastih gacica , chico (ne znam kak se pise vise ) uloske i vir isto pa kombinirat.
    A ovo za bradavice je super fora trebala bi tako probat pa da vidimo sta ce bit premda se ja nesto ne opterecujem ni sa sisanjem il nesisanjem ako bude htio dat cemo sve od sebe ako ne ne. Realno mislim da mu ne treba luda mater , a morat cemo vecinu stvari sami pa kako bude.

Ma dojenje je užas dok se vas dvoje ne pohvatate, ono prvo dijete pojma nemaš on mal isto pojma nema, ali mu je prirodno urođeno, pa jedno drugo učite🤣🤣 grozno je napočetku i ako ne odustaneš kasnije je mila majka.
    Ali što kažeš ne treba se opterećivati i samo polako pa kako bude, hoces samo dojit, samo boca ili kombinacija na kraju je to tvoja stvar i u to nikom ne bi trebalo dati da se miješa.

09. Svibanj 2019. 16:05

Ivonne

ayla

Ivonne

ayla

Ivonne kad ti je termin, ja sam mislila u kratkom bodiju bebu za van jer je to ipak 8 mj i vrucine..

Dugo moraš za tek rođenu bebu bez obzira na godišnje doba, oni nemaju masnog tkiva tj nemaju termo izolaciju i trebaš ih utoplit.
    Na tvom mjestu bi sve dugo kupovala, prvo sam rodila sredinom 8 mjeseca i onda ti brzo dođe zima.
    Na dugo ne mislim na postavljene hlačice i slojevito nego na pamučne stvari ali da prekrivaju cijelo tijelo.

Nisam stvarno znala da trea dugo, budem onda sad samo dugo, il npr kratki bodi a preko odjelce dugih rukava?

Može i tako samo da je laganiji pamuk jer je ljeto, a zimi ćeš imati postavljene hlace, bodi kratkih rukava i prijeko majica. Mislim isto ovisi koliko griješ po zimi 😂, ali njima po rukicama i još bolje po nosu skuzis da im je hladno

Grijat ce se bolje radi bebe a i ja sam zimogrozna tako da se lozi mos u gacama hodati 😂😂😂 oki

09. Svibanj 2019. 16:06

Ivonne

ayla

Ivonne

ayla

Ivonne

ayla

Vidim da vec pricate o torbi za rodilište, dali mislite uzimati chicco uloske ili vir 80? men oni chicco nekako preveliko izgledaju il je to takvo pakovanje..

Ja sam kombinirala oboje, chicco za početak kad puno više krvariš jer je veći i doslovno ide od pupka do šu… 😂😂 što ti treba da ne moraš imati više spavacica za jedan dan. Kasnije kad oslabi krvarenje dosta je viro 80. Bolje je imati te "starinske" uloške u slučaju da ste rezane pa da rana "diše" a i bolnici ne vole ove klasične vidjeti.

Mislim poniti 2 spavaćice a inace ih ne koristim tako da mi bolje uzeti chicco uloske pa nek je velik samo da nejde sve oko mene 🙈

I uzmi obavezno dvije one podloge jednokratne za bebe za u bolnicu da možeš staviti ispod sebe u slučaju da nešt ode da ne ide po krevetu jer ti sestre nece htjeti promijeniti posteljinu🙈

Budem i to al nadam se da ce promjeniti ruzno je to

Meni je samo okrenula plahtu na drugu stranu, poludila sam 🙄

Uzas.. 🙄🙄

kzeli
    09. Svibanj 2019. 16:12

Ivonne

kzeli

Ma dojenje je užas dok se vas dvoje ne pohvatate, ono prvo dijete pojma nemaš on mal isto pojma nema, ali mu je prirodno urođeno, pa jedno drugo učite🤣🤣 grozno je napočetku i ako ne odustaneš kasnije je mila majka.
    Ali što kažeš ne treba se opterećivati i samo polako pa kako bude, hoces samo dojit, samo boca ili kombinacija na kraju je to tvoja stvar i u to nikom ne bi trebalo dati da se miješa.

Ma da ne opterecujem se s takvim stvarima nek on meni bude ziv i zdrav i to je to 😍

Anja1987
    10. Svibanj 2019. 11:14

Drage cure, pozdrav svima :) 

Svoju prvu bebu očekujem u kolovozu i ovih dana sam počela s ozbiljnijim pripremama jer namjeravam ubrzo na more pa da budem koliko / toliko spremna kad se vratim. :)

Sestra mi je napisala (pre)detaljan popis potrebnih stvari za mene i bebu, koji me potpuno oduševio, iz više razloga :D i bilo bi sebično da ga zadržim za sebe, pa eto, (su)patnice, poslužite se! :) Nadam se da će vam koristiti. Ako imate dodatnih pitanja, tu sam. 

Predugačak je pa ću ga rascjepkati u nekoliko narednih komentara.....

Sretno svima!

A

Anja1987
    10. Svibanj 2019. 11:16

[left]....Za odlazak u bolnicu potrebne su ti dvije torbe – mala (za u box/rađanje) i velika (za ostanak u bolnici). Malu torbu nosiš pred kraj u autu, nikad ne znaš hoće li ti reći da moraš ostati nakon pregleda ili ćeš možda biti negdje vani kad te trudovi uhvate. Veliku torbu ti Ivan dofura ako ju već nećeš imati sa sobom.[/left]

[left]MALA TORBA:[/left]
    [left]- torba koju ćeš imati u boxu, a dobro ju je imati i svaki put kad ideš na preglede pred kraj[/left]
    [left]-unutra su ti osnovne stvari za preživjet dan u bolnici i sve kaj ti treba ako slučajno ostaneš[/left]
    [left]* dokumenti – knjižica, svi papiri od tvog ginekologa i od dolazaka u bolnicu na preglede + obavezno potvrda o krvnoj grupi i Rh faktoru i potvrda s tečaja za Ivana[/left]
    [left]* par uložaka – Chicco veliki i/ili Vir80 jer će te sestra pitati nakon poroda gdje su ti da se obučeš još u boxu [/left]
    [left]* dezinfekcijske maramice i papir za sjest na wc; vlažne maramice (za klistir)[/left]
    [left]* nekaj za jest i pit – voda, keksi, krekeri, energetske pločice... (nakon poroda moraš čekati 2 sata ispred rađaone pa te može uhvatiti glad, a i možeš doći u sobu usred noći ili taman nakon jela, a bit ćeš jako gladna)[/left]
    [left]*mob + punjač[/left]
    [left]* spavaćica – za porod[/left]
    [left]* japanke[/left]
    [left]* par čarapa (ako će biti hladno u boxu)[/left]

Anja1987
    10. Svibanj 2019. 11:17

VELIKA TORBA:
    [left]- sestra će ju odnijeti skupa s tobom u sobu, u njoj su ti stvari za sobu[/left]
    [left]* spavaćice/pidžame – 4 komada. Vidi što misliš da bi ti bilo udobnije. Treba ti jedno za svaki dan bolnice, plus jos jedna za rezervu (ja sam s Injom na kraju bila 4 dana u bolnici), iako uvijek se može oprati i donijeti natrag. Opet, za doma će ti isto tako trebati dosta stvari za spavanje, jer prokrvariš, beba te zbljucka, znojiš se, tak da skoro svaki dan mijenjaš pidžamu. Štogod da uzela pazi da ima gumbiće na prednjoj strani ili V-izrez dublji koji možeš povuć zbog lakšeg dojenja[/left]
    [left]* šlafruk – ako misliš da će ti biti potreban kad su posjete, mi smo izlazili van na hodnik, pa da nisi u pidžami. Ja imam onaj plavi tanki, ako se sjećaš što smo skupa kupile, uopće ga više ne koristim pa ti ga mogu dati. Tanak je, ne zauzima mjesta u torbi, bit će ti ionako vruće. I za po doma će ti dobro doći, jer ćeš ti puno po vrtu biti pa zbog susjeda da se samo zagrneš, jer ćeš većinu vremena provodit u potkošuljama i grudnjacima. Ja sam ga dosta u Sabunikama koristila tih prvih par mjeseci[/left]
    [left]* Šlape, japanke – japanke obavezno zbog tuširanja, a kak ćeš imat čarape da ne nabadaš u japankama uzmi i šlape. Ja imam birkenstock plastične pa su one 2u1, posudim ti ih za bolnicu ak ćeš htjet[/left]
    [left]* čarape - 3 kom[/left]
    [left]*jednokratne mrežaste gaćice – Jako su praktične, jer su mrežaste i u formi boxerica pa čvrsto drže velike uloške, a ponekad moraš staviti i više komada, tak da su prilično korisne. U svakoj apoteci, pakirane su po 4 ili 6 kom, uzmi L da te ne nažuljaju, dosta su male. Dovoljno ti je jedan paket za početak pa ćeš uopće vidjeti da li ti to odgovara, lako kupiš još. Perive su na 60. Nosiš ih oko mjesec dana koliko traje krvarenje (ti debeli vateni ulošci su vrlo nepraktični za normalne gaćice)....................NASTAVAK U IDUĆEM KOMENTARU......[/left]

Anja1987
    10. Svibanj 2019. 11:18

ulošci – postoji više vrsta malih uložaka, bitno je da su vateni (Lola, Vir 80), a ne klasični za menstruaciju, jer mora biti što prirodniji materijal zbog rane. Postoje i veliki Chicco i oni su meni bili spas, jer sam dosta krvarila, znala sam staviti i po dva komada zbog ležanja (njih imaš i dosta ti je taj jedan paket). Na kraju sam kombinirala velike i male. To obilno krvarenje mi je trajalo samo u bolnici pa sam potrošila 1 paket Chicco, a Vir80 2 paketa u bolnici i onda još hrpu sljedećih mjesec dana. 
    [left]* jednokratne podloge za presvlačenje beba – uzmi par komada pa ako će trebati, lako ti Ivan donese, jer se zna dogoditi da prokrvariš na plahtu, a nema čistih, pa ak skužiš da vam ne mijenjaju posteljinu, da imaš ako ćeš jako krvariti [/left]
    [left]* grudnjaci za dojenje i jastučići za grudnjak[/left]
    [left]* mast za bradavice[/left]
    [left]* alkohol / antibakterijske vlažne maramice, papir za wc – maramice i papir za wc će ti trebati i prije poroda zbog klistira, a i u sobi, nikad ne znaš kak se čisti i kakve su ti cimerice, a odlazak na wc je prvih par dana nauka. Alkohol da si dezinficiraš ormarić, lavabo i sl. (u sobi gdje sam ja bila je sve novo, ali ne briju baš na higijenu..)[/left]
    [left]* vrećice za bacanje smeća – da si objesiš kod kreveta da se ne dižeš stalno jer će ti dizanje biti teško[/left]
    [left]* kefica za zube, kaladont, gel za tuširanje (neki blagi, bez mirisa, nije dobro imati jaki miris zbog bebice – ja koristim BIOBAZU za tuširanje i kosu, ima lagani od ruže, ostali su prilično jakog mirisa, a prirodna je kozmetika, nema kemije i sl. Kaj se tiče pranja dolje, u početku se pereš samo s vodom, dok ti ne zarastu šavovi), krema za lice, za tijelo, predlažem BIOBAZA mama, to je meni najdivnija krema za tijelo ikada, imaš dojam da je masna, ali se upija u sekundi, inače je velika piksa na pumpicu, ali ćeš u DM paketu za trudnice dobiti uzorak u manjoj tubi)[/left]
    [left]* vlažne maramice [/left]
    [left]* rola papirnatih ručnika [/left]
    [left]* rola toalet papira – nema papira u kupaonama[/left]
    [left]* ručnici – lice, tijelo, kosa (ako misliš prati), ja sam svaki dan slala po B doma mokre, a on bi mi donosio nove. U kupaonicama nema dosta vješalica, gadljivo bi mi bilo vješat ručnike tamo, ionak krvariš i zapravo iskoristiš ručnik jednom i spremiš ga da Ivan nosi doma, a on ti svaki dan donese novi set ručnika...NASTAVAK U IDUĆEM KOMENTARU....[/left]

Anja1987
    10. Svibanj 2019. 11:19

tetra pelene i krpice - da imaš za stavit ispod bebe na krevet i kad će bljuckati, kao ne treba ti ništa, bebu moraš stavljati na svoju plahtu kojom se pokrivaš, al ja sam imala velike tetre da stavim ispod bebe, a male krpice pod obavezno za zataknut u grudnjak kod dojenja, za obrisat bebu i sl.
    [left]* pelene – ne daju ti da presvlačiš bebu pa se pomiriš s tim, ne bi mi se dalo tamo svađat sa sestrama, ima divljih. One dolaze nekoliko puta dnevno na presvlačenje i ujutro i navečer voze bebe na kupanje pa zapravo su bebice čiste.[/left]
    stvari za bebin izlazak – pelena, krema, tetra pelena, benkica, neko odjelce/kombinezon/bodi i hlačice, čarapice, kapa, dekica za pokriti u autu, autosjedalica. To Ivan donese kad dolazi po vas

-- prije nego odeš u bolnicu složiš doma par paketa/vrećica kaj će ti Ivan donositi svaki dan u bolnicu. Ja sam Borisu u maloj torbi koja mi je bila u boxu vraćala prljave ručnike i robu, a on bi mi donosio u njoj opet te pakete koje sam ostavila + klopu, cugu.. Znači za svaki dan u paket komplet ručnika, pidžama, majica, rublje (kajgod procjeniš da bi ti možda trebalo), uloške, jastučiće za dojenje, tetra pelene, podloge za presvlačenje ... (Chicco ulošci su golemi, sve te stvari zauzimaju dosta mjesta u torbi pa možeš ih podijelit da ti svaki dan donese par komada od svega kaj će ti trebati, a lako vrati sve kaj ti ne treba), također dva paketa za zadnji dan – s tvojom odjećom i onom za bebu (kad kreneš rađati Ivan će svu tvoju odjeću odnijet doma pa pazi da ti donese ono u čemu ćeš izaći + cipele)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.