Grčevi u nogama su cesti uslijed nedostatka magnezija bas u trudnoći. A sto se tiče kupovine, ja sam u prvoj trudnoći tek krenula s 34 tjedna, a ovaj put ću ja mislim biti još gora jer sam preopustena ;)) još ako bude isti spol, i doslovno će sve isto imati jer će biti rođeni u isto doba godine pa se prati po godišnjim dobima. A i ako ne bude, Iskoristit će se većina toga. Kupit ću nove tetre i ručnike, neke nove bodije, a ostalo ćemo vidjeti vezano za spol. I možda još neke stvari koje nisam za prvu bebu, npr oni gnjezdasce, maramu za nošenje…
Ja cu tkanu maramu uzeti za prve dane, a od 3mj imam ergo baby adapt. Inace svi su mi rekli ne elasticnu maramu jer ide u 3 sloja, a i da je po ljeti prevruce u njoj. Tako da cu vjerojatno tkanu ili ring sling…ali prvo cu otici na bebonosecu kavu da probam te marame i da vidim koji vez mi najbolje pase.
Imaš već neku tkanu maramu u vidu? I kakve su cijene? Ja doma imam ergobaby klokanicu, ali jako rijetko smo je koristili, i to tek nakon 4. mjeseca, tako da bi svakako probala s nekom maramom, jer ću biti sama doma s dva klinca
Pitanje vezano uz marame za bebe... U koju svrhu se to koristi? Kamo nosiš dijete u tome? Po doma, u šetnju, u dućan...?
Kod nas to nije tako popularno pa me zato zanima... Ako već negdje odeš, djeluje mi dosta nepraktično ako dijete postane nemirno, ili treba promijenit pelenu, nahranit... Gdje staviš onda tu opremu za bebu? Kolica mi djeluju praktičnije... pogotovo po ljeti kad je vruće...
Glupo pitanje, ali eto... Možda se i ja odlučim za kupnju ako mi netko objasni 😂😂😂
Mislim da ću uzeti Lidlušu, samo ju trebam slomiti prije. Oko 100kn i jako su žene zadovoljne, i sestra ju moja ima i zadovoljna je. Vez je jako jedostavan i bebač se izvadi u roku 10 sekundi iz nje, a uz praksu, marama se stavi za 2min. Pa da, i ja ću biti doma s njih dvoje, ako maleni ne bude htio samo ležati mirno, stavim ga u maramu i sve obavljam s njim.
Lanchy, mi smo naprotiv u klokanici bili nonstop. Često je htio zaspati samo uz nošenje, a klokanica je ko stvorena za to, bosimo se 10mnuta i on je gotov, samo ga lagano premjestim u krevetac. A vani sam znala biti s njim po sat i pol dva u klokanici, u šetnji.
Pitanje vezano uz marame za bebe… U koju svrhu se to koristi? Kamo nosiš dijete u tome? Po doma, u šetnju, u dućan…?
Kod nas to nije tako popularno pa me zato zanima… Ako već negdje odeš, djeluje mi dosta nepraktično ako dijete postane nemirno, ili treba promijenit pelenu, nahranit… Gdje staviš onda tu opremu za bebu? Kolica mi djeluju praktičnije… pogotovo po ljeti kad je vruće…
Glupo pitanje, ali eto… Možda se i ja odlučim za kupnju ako mi netko objasni 😂😂😂
Marama ti je odlična stvar...evo ti link pa tu pročitaj sve prednosti i dobrobiti općenito nošenja beba
https://nosenjebeba.com/category/uvod-u-nosenje/dobrobiti-i-prednosti-nosenja-beba-i-djece/
Inače, mi smo se nosili i po doma kad je htio biti na rukama, za uspavljivanje, i po vani u šetnji, npr bili smo na moru od jegovog 2-4mj i svaki dan smo išli na sat dva u borovu šumu da se malo inhalira, to bi bilo neizvedivo s kolicima. S nosiljkom možeš apsolutno svuda. Inače, ti i u nosiljci možeš dojiti dijete, samo treba malo prakse. Ja sam inače nosila nosiljku s malim naprijed, a na leđima mali ruksak s pelenama i maramicama i podlogom za previjanje, gdje je god trebalo sam ga presvukla, i na klupici u parku. Tek u marami ili nosiljci dijete nije nemirno, vjeruj mi, vidjet ćeš što znači kad dijete počne u kolicima plakati i nema Boga da ga smiriš...ja sam zato za svaki slučaj uvijek imala dolje u košari klokanicu...koliko puta on u nosiljci, a kolica guram prazna, samo za stvari. Inače, bebe ti se odmoh smire čim osjete kontakt s mamom. Onda primjer po doma...beba plače i hoće biti na rukama, a ti trebaš skuhati ručak, staviti prati veš, dati jesti drugom djetetu i sl...to sve možeš s djetetom u marami ili klokanici jer su ti ruke slobodne, a tu težinu bebe na sebi niti ne osjetiš.
Inače, sve ti je to stvar preferencija, ja sam tip za oboje, i za nosiljku i za kolica. Mali je obožavao s 3mj biti u nosiljci, već ga zanima svijet oko njega i sve okolo gleda kad je budan, a često je u roku 15-20min zaspao. U kolicima naprotiv gleda samo gore, jer ga realno nećeš stavljati još u poluležeći položaj, a ako i hoćeš to je minimalni nagib.
Malo si pročitaj gore ovu stranicu, da općenito stekneš dojam što je to nošenje i koje su prednosti istog, a imaš i njihov fejs https://www.facebook.com/Nosenjebeba/
Ja imam ring sling maramu, ide od rođenja, kupila ju u bubamara za cca 300kn. Nakon 3 mjeseca preselili smo se u klokani u Loco lobo i prezadovoljna sam. Mali je jako dugo bio u nosiljku, mislim da sam ga nosila do nekih godinu dana odnosno 12kg i onda je prohodao. Toplo preporučam svima koji se dvoume, nosiljke su najbolja stvar, posebno nama kojima dolazi drugo ili treće dijete ... Imaš slobodne ruke za igru sa starijim :) a i po doma možeš obaviti puno toga.
Ja imam ring sling maramu, ide od rođenja, kupila ju u bubamara za cca 300kn. Nakon 3 mjeseca preselili smo se u klokani u Loco lobo i prezadovoljna sam. Mali je jako dugo bio u nosiljku, mislim da sam ga nosila do nekih godinu dana odnosno 12kg i onda je prohodao. Toplo preporučam svima koji se dvoume, nosiljke su najbolja stvar, posebno nama kojima dolazi drugo ili treće dijete … Imaš slobodne ruke za igru sa starijim :) a i po doma možeš obaviti puno toga.
Slažem se! Mi smo se nosili ek od 2,5-3mj i sad vidim koliko sam bedasta da nisam uzela maramu za ovo prvo razdoblje, a sve zbog straha hoću ja to znati zavezati, to mi je sjelovalo kao science fiction. E kak si zadovoljna s ring slingom? Beba je samo u jednom sloju? I RS mi dolazi u obzir, ali nekak mi se taj vez preko ramena ne čini zgodan...možda se varam, ići ću na bebonoseći kavu jednom da mi savjetnice pokažu.
I mi smo se nosili do cca godinu dana, dok nije prohodao praktički...
Cure ja kada trebam na pregled, odjednom me sve boli, probada, bocka i zateze, jedva cekam da prodje.
Meni se te nosiljke čine odlične, samo ne znam još koju bi si uzela. Htjela bi neku da mogu čim prije koristiti iako mislim da se neću usuditi dok beba ne bude mogla bar malo držat glavu sama i dok ne očvrsne:)
Ima super stranica za nosiljke tj blog, mislim da ste to već slali https://nosenjebeba.com
Cura koja je savjetnica za nosiljke piše recenzije i savjete, a ona je i tu na forumu ali sam zaboravila nick :) možda se javi :)
Ofnice, u početku sam se dosta mučila to nemjestiti, nadam se da u međuvremenu nisam zaboravila
Beba je u jednom sloju, ring je super solidan samo moraš pravilno kroz njega nabrati tkaninu da ne klizi. I ja ju perem bez omekšivača, iz istog razloga. S prvim sam se svega bojala i sve to mi je izgledalo čudno ali sad sam presretna što to sve imam jer fakat pomaže.
Cure ja kada trebam na pregled, odjednom me sve boli, probada, bocka i zateze, jedva cekam da prodje.
Tako je i meni. Pregled svako 4tj. Prva 2-3tj super mirna ko bubica onda zadnji tjedan ne znam sta se dogodi. Preksinoc sam prala sudje i nesto malo me zignula ja pocela plakati prepala se molila krunicu dok nisam zaspala. Znam da bi trebala uzivati u trudnoci ali je nekako jace od mene. Uvijek sam na oprezu
Sortiraj odgovore
Najstariji