Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lanchi_Zg
    24. Siječanj 2019. 20:01

Da...i ja tako mislim. Nije isto bol/neugoda/pritisak. A i bol može biti oštra ili tupa. Ja sam tu opreznija, ali se i dobro poznajem i mislim da mogu procijeniti razliku. Nekad mi se znalo desiti da me bole leđa od težine trbuha i napora sto je meni opet vise neugoda nego bol. I onda jednu večer, prava užasna bol u leđima, ko kad imaš mengu ali puno gore. Ne prolazi i ne da spavati. Za par sati je puknuo vodenjak i počeli trudovi, a ja taman na netu s tražim znakove da je počeo porod. Znaci bila sam u terminu i sve pet, ali odmah sam znala da je to drukčije nego inače. I da, ako prolazi kad legnes, mislim a i kaže mi dr koju jadnu sve ispitujem da je to dobar znak i da vjerojatno onda nije ništa.

andreaam
    24. Siječanj 2019. 20:09

Tako i ja sve zivo pitam nekad me bude sramota smori covjeka 😂

ms_3197
    24. Siječanj 2019. 20:16

cure slazem se s vama da nema potrebe trcati doktoru svaki puta kada nas negdje zaboli. Ipak su to velike promjene u tijelu i sve se rasteze, mora malo boliti i zatezati. Treba slijediti instikt i pokusat prepoznati "losu" bol, kad je ostra i ne prolazi i ne znate kako povezat s trudnocom onda svakako doktoru, tak su bar meni rekli.
    Lanchi_Zg naravno da se ne ljutim i hvala na pitanju dobro sam, puno mi je bolje sada. 
    joj cure ja sam danas pravila kiflice prazne pa sa razlicitim nadjevima, ne mogu se pomaknuti kako sam se najela  

ms_3197
    24. Siječanj 2019. 20:17

Lavandica kako je tvoja infekcija? nadam se da ti je ipak malo bolje sada. 

Ofnica
    24. Siječanj 2019. 23:56

OhSoBoho

Cure, iz iskustva da vam kažem, pustite procjene doktora o veličinama beba. Dok se ne rodi ne možete biti sigurni. Ja sam na dan poroda ujutro bila na uzv i doktor je bebu procijenio na 2800kg, frka panika jer je beba tako mala a ja velika (180cm) i u odnosu na uzv prije nije dobila na kg. Par sati kasnije rodila sam dečka od 3350kg. Uzv svi su rađeni u bolnici na vrhunskim aparatima… Eto, tek toliko od mene ;)

Hehe, slicno kod mene alu obratno...procjena na 3300g, a rodila 2870g.

Ofnica
    24. Siječanj 2019. 23:59

Lanchi_Zg

Grčevi u nogama su cesti uslijed nedostatka magnezija bas u trudnoći. A sto se tiče kupovine, ja sam u prvoj trudnoći tek krenula s 34 tjedna, a ovaj put ću ja mislim biti još gora jer sam preopustena ;)) još ako bude isti spol, i doslovno će sve isto imati jer će biti rođeni u isto doba godine pa se prati po godišnjim dobima. A i ako ne bude, Iskoristit će se većina toga. Kupit ću nove tetre i ručnike, neke nove bodije, a ostalo ćemo vidjeti vezano za spol. I možda još neke stvari koje nisam za prvu bebu, npr oni gnjezdasce, maramu za nošenje…

Ja cu tkanu maramu uzeti za prve dane, a od 3mj imam ergo baby adapt. Inace svi su mi rekli ne elasticnu maramu jer ide u 3 sloja, a i da je po ljeti prevruce u njoj. Tako da cu vjerojatno tkanu ili ring sling...ali prvo cu otici na bebonosecu kavu da probam te marame i da vidim koji vez mi najbolje pase.

Ofnica
    25. Siječanj 2019. 00:05

Boy♡

Pitanje.. trenutno sam na komplikacijama. Ako se odlucim vratiti na posao, kakva je procedura?

Znas da ti naknada od bolovanja ulazi u prosjek tada? Samo da se ne zeznes...za onih prvih 6mj da si ne srozas prosjek, ako ti je inace placa veca.

Ofnica
    25. Siječanj 2019. 00:07

Lanchi_Zg

Ali pazi, lavandice, ako se vratiš s bolovanja, u prosjek 6-mjesečne place će ti ulaziti naknada s bolovanja koja je često niza od place i to srozava porodiljnu naknadu. Ako si cijelo vrijeme na bolovanju, onda ti u prosjek place ulaze samo place prije bolovanja. Znam da je suludo i nepošteno, ali je sigurno tako, mojoj sestri koja se vratila s bolovanja i kojoj su tri naknade računali je to jako snizilo prosjek i porodiljnu naknadu. Ispada da se više isplati ostati na bolovanju.

Upravo sam to komentirala...ovo puno zena nazalost ne zna...zato je pravilo: kad odes na bolovanje, ne pomisljaj se vracati na posao.

Ofnica
    25. Siječanj 2019. 00:18

Embarasada

Cure koje ste ste kupile sve te stvari za bebače, ako vam se da pišite i što ste točno kupile i gdje i zašto i kako :) meni bi puno olakšali, ne znam gdje da počnem, zasad samo razgledavam sve to na netu pomalo…
    Čula sam da su krevetici skroz dobri u ikei. Vjerujem da se tamo mogu naći i komode i podloge za presvlačenje a vjerojatno i posteljina…

U ikei koliko se sjecam, dosta krevetica nema stranicu koja se spusta pa uzmi to u ubzir...mislim da uopce nisam ni vidjela krevetic kojemse stranica spusta. Sad cu ti napisati nesto po sjecanju... jastuk za novorodence je najjeftiniji u bebenova 119kn. Tetrice 10 kom koje sam kupila u bebenova za 150kn nisu nista bolje od onih iz Lesnine 10 kom za 90kn. Ako ces kupovati jastuk za bocno spavanje bebe, najjeftiniji je u sparu, oko 70kn. Rucnika za kupanje imas posvuda, vel. 75x75 je mislim najjeftiniji u kiku, super frotir. I u kiku ima super jeftinih, a udobnih odjelaca za bebe, odlican pamuk, a i velicine su realne. Meni se kik uz lidl za robicu pokazao top. Kadice za kupanje su posvud oko 120-170kn, a mislim da mozes naci po nekim centrima jeftinije, tipa spar, ktc, plodine. Podloge za prematanje cesto na 50% znaju biti u Lesnini, tak sam i ja kupila na popustu.  Ovo je cega se mogu sjetiti...

Ofnica
    25. Siječanj 2019. 00:20

lena.5

Embarasada, ja ti mogu reci sto se robice tice, kupila sam svugdje po nesto, h&m, c&a, lupilu i slicno, ako se sa necim zeznem necu se zeznuti skroz, na to sam isla. Drveni obicni krevetic na koji cu staviti podlogu za presvlacenje ako vec ne kupim komodu. Za posteljine nisam sigurna kako da radim u pocetku, mozda samo kupim gumirane plahte jer bebicu ne planiram pokrivati.

Plahti cesto bude u Lidlu, vrlo povoljnih. A i u kiku. Ja sam danas bas kupila u kiku prekrasnu bijelo zelenu pamucnu vrecu za spavanje 70cm za smijesnih 35kn, neki brutalni popust je bio.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.