Bulbi, kod mene pupak postaje sve veca rupa, bas mi smijesno.
Tenci, ja sam bila na 4d u 20om tjednu i bas sve se vidjelo ( spominjala je pored uobicajenog cak i rascjep usne i nepca, formiranje trbusnog zida, skeniranje mozga) a ti ces vidjeti jos i bolje, javi nam utiske. I da, bas je sve lakse kad se predje pola. ❤️
Tenci, ja sam bila na 4d u 20om tjednu i bas sve se vidjelo ( spominjala je pored uobicajenog cak i rascjep usne i nepca, formiranje trbusnog zida, skeniranje mozga) a ti ces vidjeti jos i bolje, javi nam utiske. I da, bas je sve lakse kad se predje pola. ❤️
lena i ja sam skužila kako mi se pupak pretvara u sve veću rupu kako trbuh raste.. skroz čudno.. nisam to očekivala.. fasciniraju me te promjene.. i onda samoj sebi: "a šta si ti mislila da si neka posebne trudnica, da tebi neće trbuh narasti i da nećeš morat piškit svako malo?" pa se samoj sebi smijem...
super za pregled andreaambitno da je s bebicom sve u redu!
moram se pohvaliti, danas smo točno na pola!! baš sam sretna zbog toga, i konačno sam počela uživati u trudnoći. svi simptomi prvog tromjesječja su konačno prestali i ako izuzmemo ove moje novonastale hemeroide, osjećam se baš super! planiram se naručiti na 4D onaj zadnji tjedan u 1. mj, tada budem 24 tt i mislim da se bude sve super vidjelo! baš mu se veselim. pregled imam tek 21.1., do onda ima još dosta, makar sam sad smirenija jer ga osjetim kak me lupka, ako je koji dan mirniji, navečer upalim baby watcher na kratko da sam čujem kak srce kuca i to je to.
i da, duboko se nadam da budem uspjela srediti te hemeroide do poroda jer ne želim da mi se to još pogorša…
Tenci,
inače samo da znaš, 24.tj je zadnji rok za napraviti 4D, po meni je čak i bolje ranije, idealno s 22tj jer se tada vidi cijela beba. Što je beba veća, vide se parcijalno dijelovi tijela. Ja sam u prvoj trudnoći išla s 24+3 i već mi je doktor rekao da sam trebala malo prije doći. Mislim nije kasno, jedino je stvar da će ti se ljepše vidjeti cijela beba na ekranu dok je malo manja.
Držim fige za hemeroide da ih saniraš. Ja ih nisam imala u trudnoći nego sam ih tek dobila u porodu što je sasvim normalno obzirom da se radi o napinjanju koje se ne može usporediti s ničim. Tak da i mi koje ih sad nemamo u trudnoći, vrlo vjerojatno ćemo ih dobiti u porodu, to je prije pravilo nego iznimka nažalost.
Evo i nas 7+4, s koliko tjedana ste vi saznale spol bebe?
Ja sam 17+4 i jošse neće pokazat, prekrižene su nožice hehe!
Apropo zubiju, koliko se sjećam anestezija je dopuštena. RTG je zabranjen. Ako postoji potreba za antibiotikom zbog liječenja zuba ili upale , bitno je naglasiti trudnoću da vam zubar propiše antibiotik kompatibilan s dojenjem. Meni su zubi u trudnoći bili ok, ali poslije poroda mi je je jedan pukao u korjenu (ranije liječen zub) pa sam ga morala vaditi i stavljati implantat. Tada sam dojila i uzimala sam antibiotike kompatibilan s dojenjem.
Cijelo tijelo nam se mijenja zbog malenog cuda😍…
Jel koja od vas isla na neke posebne preglede kod zubara?S obzirom kako zene znaju pricati da su im zubi otisli u trudnoci🤔…ja planiram u skorije vrijeme na redovnu kobntrolu kod zubara,jos mi i umnjaci rastu🙈…nezz koliko smije ici anestezija u trudnoci ako mora sto popravljat,jos sam ja i na heparinu🤔
Kako kome zubi odlaze, al svakako odi, ja sam odgadala i samo odjednom sam krenula jedan po jedan popravljat u zadnjem tromjesjecu( svaki drugi tjedan sam bila jedan napravi drugi ode vise me bilo sram 😶 kolko sam tamo bila) i svaki put bi dobila sam anesteziju i nije bilo nikakvih problema, samo napomeni zubarku sta pijes pa ce ti ona rec dal mozes s anestezijom ili bez 😊
Hvala ti😊…otici cu necu se zezati s time…
Ma pikam se s injekcijama fragmina (radi trombofilije),a koliko sam citala uz njih bas ne smije anestezija ici…a popravljat nesto bez anestezije uff…budem pitala zubara,sva sreca pa je djecji zubar koji je posebno njezan🙈😂…
Babyq Ajde super antibiotik ce to rijesit😊…moja preporuka su ti definitivno i CB s obzirom na taj streptokok…
Sory kaj je CB
https://lmtf.lilypie.com/FEATp1.png
Ksilofon Ja ti imam iz magic baby-a jastuk za trudnice i dojenje i super mi je😊...ne mogu stavit sliku jer steka,ali evo link https://www.magicbaby.hr/magic-baby-jastuk-za-dojenje.html
Ofnica ja sam na fragminu(heparinu) ,za razrijeđivanje krvi pa su kod mene drugacija pravila sto se tice anestezija i sl...mislim da treba neka pauza biti ili tako nesto morat cu vidjeti sa zubarom i ginicem svakak....
Babyq CB(cervikalni brisevi) brisevi na ureaplasmu,mikroplazmu,klamidiju i aerobe ...
Tenci, ja sam bila na 4d u 20om tjednu i bas sve se vidjelo ( spominjala je pored uobicajenog cak i rascjep usne i nepca, formiranje trbusnog zida, skeniranje mozga) a ti ces vidjeti jos i bolje, javi nam utiske. I da, bas je sve lakse kad se predje pola. ❤️Bulbi, kod mene pupak postaje sve veca rupa, bas mi smijesno.
lena i ja sam skužila kako mi se pupak pretvara u sve veću rupu kako trbuh raste.. skroz čudno.. nisam to očekivala.. fasciniraju me te promjene.. i onda samoj sebi: "a šta si ti mislila da si neka posebne trudnica, da tebi neće trbuh narasti i da nećeš morat piškit svako malo?" pa se samoj sebi smijem…
Tratincice bas tako, i ja sebe pitam zar sam mislila da cu imat trudnocu kao iz romanticnog filma, bez nahlade, bez urinarne infekcije, bez krvarenja desni, bez nadutosti, ono kao samo cu jednom povratit, po tome cu skuzit da sam trudna,uradit cu test i sve ce biti bajka narednih mjeseci. Ali vrijedi muka za moju malu princezu.
ofnica, hvala za preporuku, budem se onda prije naručila, budem zvala sutra i rekla im koji sam tjedan pa nek me naruče onda kad žele.
lena, da i ja jedva čekam, budem javila utiske, baš me zanima kak izgleda bebica i je li sve u redu. znam da je sestra na 4D točno vidjela da je mali isti tata si, presmiješno mi je to bilo dok je došla doma i rekla da mali nema ništ na nju
victoria, mi smo saznali u 12 tt, na uzv prije niftyja, već se lijepo vidio pišonja a i beba je baš širila nogice tak da nije bilo teško vidjeti!
još nisam bila kod zubara, stvarno inače nemam nikakvih problema sa zubima, jako su mi dobri, pijem kalcij dodatno svaki dan i nadam se da ne bude ni dalje nikakvih problema.
kupila sam si za početak nevenovu mast i budem probala s tim riješiti hemeroide, ako ne bude išlo, budem išla dalje na rješavanje nekak drugačije.
Cure da uletim pa da pitam.
Jeste vi radile cercikalne briseve? Je li to obavezna pretraga ili samo ako postoje indikacije? I kad se to radi?
Sad citam nesto po netu i neke.su radile..neke ne.. pa mi ije jasno baš...u utorak imam pregled pa cu nadam se nac priliku da pitam..
nisam radila, zakaj, ne znam. radila sam briseve u 5. mj nakon spontanog i možda zbog toga nisam sad, makar ne znam provjerava li se ista stvar tim brisevima. ne znam koje su indikacije da netko radi, a netko ne...
Sortiraj odgovore
Najstariji