Sretna Nova 2019. godiina svima, zelim da nam svima male bebice dođu na svijet❤️❤️❤️❤️
Odlucila sam se cjepiti protiv gripe. sutra zovem svoju doktoricu. Ima li koja ovdje cura da se cijepila protiv gripe?
Stize nam Mihael ♡
Prvi put cujem da bi prenatali bili stetni u ranoj trudnoci. Naprotiv, u nekima u uputi pise da se preporuca poceti ih koristiti i 3 mj prije zaceca a kamoli u trudnoci.
Ja sam pila solgar prenatal i uz to omega 3 pa presla na novalac koji ukljucuje i omega 3 tako da ne dodajem nista na to, osim sto od ranije navecer popijem i 1 magnezij.
Vidjet cu sad na pregledu koje su upute za dalje - da li nastaviti s novalacom ili prijeci na nesto drugo.
Baš tako...obzirom na uvjete u kakvima živimo i kakvu hranu jedemo, i obzirom da Bio i Eko nije niti blizu onome što su naše mame i bake jele prije 40-60 godina, nužno je uzimati dodatne vitamine jer ih ne možemo unijeti prehranom, koliko god smatrali da je ona pravilna, raznovrsna i iz ekološkog uzgoja. Moj svekar je ginekolog (ne moj hehe) i srećom imam u obitelji savjetnika, i on mi je preporučio prenatale i prije trudnoće. Zapravo, nastavila sam ih piti nakon prvog poroda evo skroz do sada tako da ih u kontinuitetu uzimam već 2 godine. A što se tiče folne, ona nije vitamin koji se uzima isključivo u trudnoći, i ovo da ju treba prestati piti s 12tj je nonsense...prenatali zapravo sadrže malu količinu folne (400mcg) pa bi ju u pravilu trebalo dodatno unositi. Folnu bi trebali uzimati i redovno ako trudnoća ne postoji, a uneseni višak izlazi van kroz urin. Ali svatko ima pravo na svoje mišljenje i postupati kako želi.
Ofnice, bas smo pretprani raznim informacijama, i na puno tog ne obratimo paznju sve do trudnoce. Tad bas svaka od nas zeli sve najbolje mrvici u trbuhu i zato svaki postupak propitujemo, trazimo vise misljenja i slicno, mislim da se tako pripremamo da budemo super mama, sto nam svima i zelim i znam da ce tako i biti, i da cemo ovdje razmjenjivati savjete i dugo nakon dolaska bebica.
Ofnice, bas smo pretprani raznim informacijama, i na puno tog ne obratimo paznju sve do trudnoce. Tad bas svaka od nas zeli sve najbolje mrvici u trbuhu i zato svaki postupak propitujemo, trazimo vise misljenja i slicno, mislim da se tako pripremamo da budemo super mama, sto nam svima i zelim i znam da ce tako i biti, i da cemo ovdje razmjenjivati savjete i dugo nakon dolaska bebica.
Slažem se, stvarno puno toga niti ne znamo dok se ne počne događati nešto ovako lijepo u našim životima. Jooooj sjećam se kako sam ja bila uplašena oko tih vitamina, jel se dovoljno dobro hranim, jesu li mjere bebe ok...kasnije jel beba dosta pojela, pa zašto plače, pa kako spriječiti grčeve...onda dohrana, kašice, bebe neće prihvatiti koju namirnicu, jel blendati ili davati komade..pa prva temperatura, davati lijekove, koliko dozirati....jooooj da samo znaš koliko toga nas tek čeka. A dok tek krenu u školu...
Ali čovjek s iskustvom uči. Sad mi je žao što sam cijelu trudnoću i prvih 6mj bebe provela u nekom grču, strahu, nesigurnosti, neopuštenosti. Ali takve stvari nestaju s iskustvom, s drugim ću biti potpuno opuštena i prepustiti se instinktu jer se on pokazao najboljim do sad, mama instinktivno zna što i kako treba činiti.
U vezi razmjenjivanja savjeta, to je stvarno nešto neprocijenjivo. Puno puta sam na ovakav način saznale korisne informacije koje su mi bile od velike važnosti.
Ofnica blago tebi onda. Za sve nedoumice imas koga pitati odmah.
Inace kako ste cure sad nakon ovih blagdana? Ja se tako umorno osjecaj. A moja cura sad kako ju osjetim kad stojim bas me zna onako trknuti u mjehur,bas neugodan osjećaj .a opet mi drago radi toga 😀
Joooj marinice bas lupka u jajnike i mjehur,ja krenem pricati joj daj bebsi malo se pomjeri i lijepo sjedi, to mamu boli 😂
A inace se osjecam sve bolje i bolje, manje je straha i napetosti, polako pripremam stvarcice za bebu i uzivam, svidja mi se ova druga polovina trudnoce 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji