Žene dali ste primjetile da vam srce, od kada ste trudna, pojačano radi? Baš da ga osjetite kako lupa?
Dagy1 ja imam taj osjecaj dosta cesto. Puno vise krvi treba sad pumpati pa je valjda i to razlog
S obzirom na to da do kraja trudnoce u sebi imamo i do 50% vise krvi nego prije i da organizam svim naporima pumpa da do bebe stigne dovoljno krvi i hrane, uopste ne cudi da srce lupa, da se vene toliko vide kroz kozu i slicno. Tijelo je cudo.
vecer
sad malo je glupo da vam to kazem al evo jednostavno moram .sinoc imala sam odnose nakon duze pauze sa suprugom i malo smo se zanijeli no medjutim u sred toga srce mi je toliko jako pocelo lupat ostala sam bez daha mislila sam srcani cu dobiti doslovce sam se polila vodom i popila gutljaj te sjela i napokon uspijela udahnut i izdahnut par puta onak smireno ovaj moj se splasio a bome i ja znaci nikad mi se to nije dogodilo ...da li je to zbog trudnoce i tog ubrzanog rada srca neznam
Kako god, bilo je strasno i zaista sam se splasila..
Bok. Jelo mi se ćevapi i 🍿dok god nisam našla sta radi danas mali me tukao.Kad sam pojela i on smirio.Mucek bio gladan..
https://lmtf.lilypie.com/FEATp1.png
vecer
sad malo je glupo da vam to kazem al evo jednostavno moram .sinoc imala sam odnose nakon duze pauze sa suprugom i malo smo se zanijeli no medjutim u sred toga srce mi je toliko jako pocelo lupat ostala sam bez daha mislila sam srcani cu dobiti doslovce sam se polila vodom i popila gutljaj te sjela i napokon uspijela udahnut i izdahnut par puta onak smireno ovaj moj se splasio a bome i ja znaci nikad mi se to nije dogodilo …da li je to zbog trudnoce i tog ubrzanog rada srca neznam
Kako god, bilo je strasno i zaista sam se splasila..
Ništa se ne brini.. Ako je trudnoća uredna uzivajte u sexu.. Samo slušaj svoje tijelo i nista si ne uskracuj 😁
Cura je 17 mjeseci i jos spava sa nama u sobi ali u svom kreveticu. Kad dodje beba samo cemo jos jedan kinderbet ubaciti. Jednostavnije minje zasad tako jer zna se dosta cesto buditi po noci,ili plakati,pa samo ju prebacim u nas krevet nemoram daleko hodati. Ne znam,ja nebi mogla spavati da je ona u drugoj sobi ili beba. Ali to sam samo ja i moje misljenje. Svatko za sebe zna najbolje
Marinica29, i ja imam sinčića 17mj, drago mi je da ima netko s istim tajmingom. Mi ćemo malog prebaciti u drugu sobu, ali za početak će tata spavati s njim. A druga beba i ja ćemo biti u spavaćoj. Sigurna sam da će se beba puno buditi, ne znam kako će biti s dojenjem ovaj put (prvi put sam se izdajala 8mj, i mali je dosta plakao dok sam mu prigrijavala u noći izdojeno mlijeko). Tako da prvenstveno želim da mi se mali naspava skupa s mužem koji ujutro ide raditi. A mi mame ionako ne spavamo po cijele noći i dane, prvih 6mj sigurno.
Bila danas na pregledu. Danas smo po uzv 16+6, beba je dobro. E sad,ono sto me brine je slijedece, pa ako neka od vas ima iskustava, bilabih sretna da ih podjeli sa mnom. Beba u glavici i trbuhu odgovara dobi, medjutim bedrena koat je manja za nekih tjedan dana. Bila je manja i na proslom uzv. Gin kaze da je to jako mala razlika. I sveukupno je zadovoljan trudnocom. Iako je beba imala stalno skupljene nogice, kaze da mu se cini da je decko, pa me jos vise brine. Moj muz je visok, ja sam 169cm. Radila sam kombinirani i ispalo je niskorizicno, a negdje sam naisla da manja bedrena kost aludira na Down.
Lavandice nemoj se brinuti...meni ti je u prvoj trudnoći u jednom trenutku glava bebe bila za tjedan i pol veća od dobi, a bedrena kost jedan i pol tjedan manja od dobi...bila sam luda, bojala sam se da ne rodim glavatu bebu s kratkim nogama...a znaš što, na kraju sam rodila prekrasno dijete, s nožicama dužim od prosjeka (na tatu), pravi atletski tip. Doktori ti to sve ručno procijenjuju, da fulaju i mikrometar, to znači puno u danima. Samo laganini, ja se u ovoj drugoj trudnoći tim stvarima uopće ne opterećujem, kad se sjetim koliko sam bila splašena i zabrinuta prvi puta, sad mi je to pomalo smiješno!
Cure koje uzimate raznorazne prenatale sadrže li i vitamim A u sebi?
Ja nikako da se odlučim da krenem s njima.Naručila jedan i poslije skužila da sadrži vitamin A 500iu,to je mala količina ali s obzirom da se A vitamin ne preporuča u trudnoći razmišljam da možda odustanem od prenatala i nastavim kako sam i počela uzimati odvojene vitamine....🤔
Što se tiče srca i meni se zna uzlupat,ali meni se to i prije dešavalo radi moje štitnjače...
Jel idete di za doček?🤭
Mi smo u krevetu ove god🤭🤣...
Sortiraj odgovore
Najstariji