Ja sam bila na anomaly scanu prije neka dva tjedna,u Vinogradskoj. Malo sam duze cekala, ali stvarno brzo ide. Posaljes mailom uputnicu i oni ti vrate kad trebas doci. Ides na odjel ginekologije, zgrada prije porodnistva, prodes kroz staklena vrata i ides desno. Odmah je cekaonica puna zena. Ostavis uputnicu na salteru i cekas da te prozovu. Mene pregledavala doktorica Senka Sabolovic Rudman i meni je bila stvarno oke. Sve mi je.govorila, objasnjavala i bas je bila draga.nadam se da sam helpala
Ma mislim da ću otići osobno se naručiti jer bih htjela termin kod jednog od ovih doktora, a i pasalo bi mi prije posla...ako pošaljem zahtjev za narudžbu mailom, mogu mi dati termin kod bilo koga u bilo koje vrijeme. Hvala ti na info za lokaciju, nisam baš hodala po Vinogradskoj pa će mi koristiti tvoje upute.
Bok trudnice :) Ja sam trenutno 7+5, imam mučnine kroz cijeli dan, a umor me savlada toliko da oglupim. Sve to postaje vidljivo i očito i drugima oko mene, osobito na poslu, pa me sada to brine, jer nisam htjela nikome govoriti dok ne prođu 3 mjeseca. Kada ste vi rekle/mislile reći na poslu za trudnoću? Uopće neznam što da radim…
Ja sam u obje trudnoće rekla na poslu s 11tt. Prvi put sam radila do 30.tt, a sad ću negdje do 25.tt. Znaš da imaš jednom mjesečno pravo na plaćeni slobodni dan za prenatalni pregled? Meni su ti dani jako bitni da ne moram trošiti GO. Samo moraš napisati pisani zahtjev 2 dana ranije, to je prema Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama.
Nove cure dobrodosle🤗🤗...
Anitram sve ovisi kakvim se poslom bavis,ako imas posao koji nije fizicki tezak i gdje se ne moras izlagati nekakvim opasnostima mozes zadrzati tu informaciju za sebe jos neko vrijeme..ja recimo radim s kiselinama i morala sam odma po potvrdi trudnoce obavjestiti poslodavca...
Bok trudnice :) Ja sam trenutno 7+5, imam mučnine kroz cijeli dan, a umor me savlada toliko da oglupim. Sve to postaje vidljivo i očito i drugima oko mene, osobito na poslu, pa me sada to brine, jer nisam htjela nikome govoriti dok ne prođu 3 mjeseca. Kada ste vi rekle/mislile reći na poslu za trudnoću? Uopće neznam što da radim…
Ja sam u obje trudnoće rekla na poslu s 11tt. Prvi put sam radila do 30.tt, a sad ću negdje do 25.tt. Znaš da imaš jednom mjesečno pravo na plaćeni slobodni dan za prenatalni pregled? Meni su ti dani jako bitni da ne moram trošiti GO. Samo moraš napisati pisani zahtjev 2 dana ranije, to je prema Zakonu o rodiljnim i roditeljskim potporama.
I ja bi čekala bar do 11-og tjedna. Znam za te slobodne dane, no nisam znala da se može 2 dana ranije napisati zahtjev. Odlična stvar. A zna li se što službeno o novom Zakonu za isplate porodiljnih naknada, navodno bi trebala biti u iznosu brutto plaće (?)... Da bar :)
dosta sam dugo čekala s tim da obavijestim ravnatelja, rekla sam mu tek prije mjesec dana, dok sam bila u 13/14. tt., nije bilo potrebe prije. a ti sama procijeni kad bude najbolje da kažeš na poslu.
kad bi uopće trebao taj zakon o porodiljnim naknadama stupiti na snagu? znam da se spominjalo da bi i drugih 6.mj trebalo biti 100% plaće...
I ja bi čekala bar do 11-og tjedna. Znam za te slobodne dane, no nisam znala da se može 2 dana ranije napisati zahtjev. Odlična stvar. A zna li se što službeno o novom Zakonu za isplate porodiljnih naknada, navodno bi trebala biti u iznosu brutto plaće (?)… Da bar :)
Po zakonu MORAŠ najaviti bar dva dana ranije činjenicu korištenja slobodnog dana. Ja inače uz zahtjev priložim ili neku uputnicu ili tražim svoju doktoricu da mi napiše potvrdu da taj i taj dan imam zakazan pregled.
Nema nikakvog prijedloga Zakona u vezi isplate plaće u 100% iznosu, ako misliš za onih drugig sljedećih mjeseci. Naknada je i dalje max 3991kn. Pomoćnik ministrice se svojevremeno izlanuo na telki da će se naknade za drugih 6mj povećavati na iznos pune neto plaće bez limitiranja, ali kasnije je izašao ogroman demantij da je ta ideja samo u fazi razmatranja. Tako da sumnjam da će biti išta od toga, bar u neko skoro vrijeme.
dosta sam dugo čekala s tim da obavijestim ravnatelja, rekla sam mu tek prije mjesec dana, dok sam bila u 13/14. tt., nije bilo potrebe prije. a ti sama procijeni kad bude najbolje da kažeš na poslu.
kad bi uopće trebao taj zakon o porodiljnim naknadama stupiti na snagu? znam da se spominjalo da bi i drugih 6.mj trebalo biti 100% plaće…
Baš sam napisala, još nije izašao niti prijedlog Zakona...a i kada izađe, treba se izglasati i usvojiti u Saboru, a opet i za to je potrebno vrijeme. Nako usvajanja tek zakon stupa na snagu, a pošto niti prijedlog još nije niti u koprivama, mislim da možemo samo maštati o tome i zadovoljiti se postojećim.
Pozdrav curke,evo mi smo danas 9+1 i veliki 2.32 cm jos malo i da prode ovo 1 tromjesjecje,jos nemam nekih simptoma osim umora.
Nego pitanje dali koja zna koju ribu smijemo a koju ne smijemo jesti,svasta nalazim po netu?
norules, mislim da se samo par riba treba izbjegavati zbog velike koncentracije žive u njima, tuna, morski pas, sabljarka i ne znam još koja, ali opet, ako jednom mjesečno pojedeš file tune, ne bude se ništ desilo, ovo se misli da se ne konzumira nekoliko puta tjedno. ostala riba se smije koliko ja znam, čak je i preporučljivo zbog omega-3.
nego, cure kojima ovo nije prva beba, koja kolica bi preporučili? stvarno ne znam na kaj paziti i kaj gledati, treba nam i autosjedalica pa bi možda bilo dobro gledati 3 u 1, stvarno ne znam. a opet da nisu ne znam kak skupa, do nekih 4-5 000 kn max, max...
Evo obavljen božićni šoping.Od 15 sati sam na nogama sad sam pojela sladoled i odmor
https://photos.app.goo.gl/LtCNyTgsUaA88vMo8
Sortiraj odgovore
Najstariji