Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    andjelina23
    02. Kolovoz 2019. 15:35

Termin za 7 dana, a još se nisam pocela otvarati koliko sam skuzila 🙄

Ako mi neko moze pojasniti ovo
    Cerviks 2/3 čl., uloživ za vrh prsta do sredine kanala

🤍 Spontani sa 6 tjedana/ 2014
    🧑 Curica 3 godine /2019.
    🤍 Spontani s 12 tjedana, kiretaža/2021.
    🧑 Curica 1 godina (mjesec dana nakon kiretaže zatrudnila)
    🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png

sara2019
    02. Kolovoz 2019. 15:47

andjelina23

Meni je doktor sa starijim sinom kad sam dosla na prvi pregled u T.A rekao otvorena za vrsak prsta kaze ovo je jos kao beton osjecala sam se kao da mi je rekao da nikad necu roditi...bila sam ljuta tada u 38 tj.trudnoce a cure koje su taj dan bile na pregledu vec su bile dobro otvorene sa istim tjednom kao i ja..narucena bila za tjedan dana..sjecam se da je bio ponedjeljak.u utorak oko 17 h krenulo boljeti i u petrovoj zavrsim navecer misleci da ce me jos napasti da sta sam dosla a ono meni trudovi na 3 min ctg ocitava svaki a ja otvorena svega dva prsta..nakon 3 sata neuspjelog otvaranja pod jakim trudovima pokidaju vodenjak sestra stavlja rukavicu i meni ispadaju oci krenula me rucno otvarati.sve u svemu tu noc rodila..otvorenost ti puno ne znaci..mozda se teze otvaras sto neznaci da neces mozda na kraju roditi prije cura koje su vec sad otvorene  vise..te cure na kraju preko foruma s kojima sam bila u kontaktu su i prenjele

andjelina23
    02. Kolovoz 2019. 16:35

sara2019

andjelina23

Meni je doktor sa starijim sinom kad sam dosla na prvi pregled u T.A rekao otvorena za vrsak prsta kaze ovo je jos kao beton osjecala sam se kao da mi je rekao da nikad necu roditi…bila sam ljuta tada u 38 tj.trudnoce a cure koje su taj dan bile na pregledu vec su bile dobro otvorene sa istim tjednom kao i ja..narucena bila za tjedan dana..sjecam se da je bio ponedjeljak.u utorak oko 17 h krenulo boljeti i u petrovoj zavrsim navecer misleci da ce me jos napasti da sta sam dosla a ono meni trudovi na 3 min ctg ocitava svaki a ja otvorena svega dva prsta..nakon 3 sata neuspjelog otvaranja pod jakim trudovima pokidaju vodenjak sestra stavlja rukavicu i meni ispadaju oci krenula me rucno otvarati.sve u svemu tu noc rodila..otvorenost ti puno ne znaci..mozda se teze otvaras sto neznaci da neces mozda na kraju roditi prije cura koje su vec sad otvorene vise..te cure na kraju preko foruma s kojima sam bila u kontaktu su i prenjele

Hvala ti na odgovoru 😊😊
    Samo sam nestrpljiva 😁

Kad sam dosla doma, nakon pregleda na gacicama rastezljiva zuckasta sluz.. Znaci, ne iscjedak, nego dva tanka komadica...je li moguće da je to taj cuveni sluzni cep krenuo zbog pregleda jer me pregled bas bolio? 🤔

🤍 Spontani sa 6 tjedana/ 2014
    🧑 Curica 3 godine /2019.
    🤍 Spontani s 12 tjedana, kiretaža/2021.
    🧑 Curica 1 godina (mjesec dana nakon kiretaže zatrudnila)
    🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png

TonkicaPrrr
    02. Kolovoz 2019. 16:48

andjelina23

Ako ti što znači, ja sam u istoj situaciji, a termin je prošao jučer. 😁
    Može bit da se nećeš lako otvarati, kao što je već pisano, a moguće da ćeš se u par sati otvoriti bez problema.. To stvarno nitko ne može znati 😊
    A sluzni čep.. vidjet ćeš, ako nastavi dalje i krene u više crveno, onda moguće da je to to.. Meni je nakon prošlog pregleda krenulo nešto malo, ali brzo je stalo, ali me evo već cetvrti dan boli od grubog pregleda.. 

Uhuh, može bit svasta, a ne mora ništa 😁😁
    Čari trudnoće...hihih

Nikolina95
    02. Kolovoz 2019. 16:57

mc_zgb

Nikolina95

Cure da vam ja napisem kako je moj porod prosao, mozda nekom bude od korist 😀
    Rodila sam u Vinogradskoj, svi od osoblja su divni, nisam nikog susrela da nije spreman pomoc i uvjek su tu kad ih pozoves..
    Dosla sam na pregeld u TA, otvorena 3 prsta i odma radaona.Pregled,ctg i onda u box u 14h, ponudili sami epiduralnu. tamo nisam imala svoje trudove, dali su mo drip nije bilo strasno, onda su ga malo pojacali, onda krecu bolovi malo jaci ali izdrzljivi,onda dolazi zena i nosi epiduralnu, dala mi je to i onda je bilo miilina, ja se smijala pricala, otvorila se do kraja jakoo brzo. To je bilo oko nekih 4 i nakon satak vremena su poceli padato otkucaji bebini i hitan carski..
    Na carskom sam bila budna i to mi je bilo strasno, ni malo ugodno, bezbolno ali jaako nelagodno, vise nikad nebi tako isla..
    Nakon toga sam izasla van kod dragog da me vidi i onda na intenzivnu 12 sati.. Tamo su mi donjeli malog i tamo smo dojili i malo se mazili.. I onda su ga odnjeli da se mama odmori, ali naravno od uzbudenja nisam oka sklopila 😀
    Sve u svemu jako ljepo iskustvo poroda i same bolnice 😀😀

Ovo je lijepo za cuti. Koliko si dugo ostala u bolnici? Kakve su ti sobe bile (sto se tice higijene, wc i tako to)? 😀 Jel bebica bila s tobom stalno kad si u.sobu prebacena?

Ostala sam 4 dana. U pon sam rodila u petak isla doma. Bila sam u onim novim sobama imala sam vc i bilo nas je 3 u sobi, higijena je oke, mi smo znali rec da posalju nekog da iznaci smece i uvjek je neko doso, inace su dolazile komplet cistit po 3-4puta.
    Da beba je bila stalno samnom, kad sam bila premorena onda su je uzeli kod sebe da ja malo odmorim 😀

🙋‍♀️-24g
    🙋‍♂️-34g
    👨‍👩‍👦 🤰

sara2019
    02. Kolovoz 2019. 17:03

TonkicaPrrr

andjelina23

Ako ti što znači, ja sam u istoj situaciji, a termin je prošao jučer. 😁
    Može bit da se nećeš lako otvarati, kao što je već pisano, a moguće da ćeš se u par sati otvoriti bez problema.. To stvarno nitko ne može znati 😊
    A sluzni čep.. vidjet ćeš, ako nastavi dalje i krene u više crveno, onda moguće da je to to.. Meni je nakon prošlog pregleda krenulo nešto malo, ali brzo je stalo, ali me evo već cetvrti dan boli od grubog pregleda..

Uhuh, može bit svasta, a ne mora ništa 😁😁
    Čari trudnoće…hihih

Sto se tice grubog pregleda dozivjela sam istu stvar sad u srijedu doktor koji me je pregledao je bio tako grub da kad sam ustala sa stola da sam se od bolova jedva obukla i stigla do kuce.imala sam osjecaj kao da sam zivotinja koju pregledava.samo se nadam da mi taj nece bit na porodu..a sto se sluznog cepa tice on je vise smeckaste boje i prosaran krvlju ali tamnijom..mislim da taj sluzni cep nemozes fulati dosta se skuzi..meni je otisao par sati prije pocetka poroda mada zna otici i do tjedan dva..cure moje i ja jedva cekam da krene sve jer se osjecam kao invalid.jucer sam proplakala cijeli dan jer nisam u stanju vise po kuci osnovne stvari napraviti koliko sam troma i jedva se krecem.a inace sam hiperaktivna al ovo me vec ubi,ali onda kad krenu neki bolovi molim boga da ipak nije to to jer nebi jos od straha🙄.bilo danas sutra il za par dana bit ce i zavrsit ce se sve.bitno da su bebaci unutra zivi i zdravi pa ako igra ulogu da ostanu jos koji dan neka ih unutra..nedo bog nekih komplikacija pa da moraju ranije..ima jadnih zena koje su od prvog dana u bolnici i u krevetu i boje se i mole da bebe sto duze ostanu unutra tako da trebamo biti strpljive sve su rodile kad su bebe odlucile izaci tako i mi..mozda cekaju malo hladnije dane jer ovih dana od sparine i temperatura neda se zivjeti.danas je malo lakse.kad smo do sad izdrzale izdrzimo jos malo🥰

CiniMINIS
    02. Kolovoz 2019. 18:03

natipkam poruku i slucajno prst prode pre blizu "odustani" i sve nestane..
    Andjelina23 uloziva si kad ti je cervix omeksan i ne pruza otpor, znaci da prst ude (nadam se da sam te dobro shvatila sto pitas). Moram priznati da nemam hvala bogu bas iskustva sa bolnim pregledima, do sad mi samo jednom bio malo neugodan i to kad je doktor otkrio da sam postala uloziva. Vjerojatno onda kako cacka i isprobava sto i koliko bude malo neugodno. Ovo rucno otvaranje mi zvuci ko zivi uzas, ne bi to voljela dozivjeti. 
    Meni je termin sljedeci tjedan i nista jos ne brinem, kad ce beba biti spremna ona ce krenuti (nadam se prirodno 😅)

TonkicaPrrr
    02. Kolovoz 2019. 18:31

Sara2019 ma Baš tako.. ne vrijedi biti nervozan ni jadan, već samo zahvalan da sve je do sad bilo u redu i da će tako i porod proći. Što su duže unutra, to su zrelije bebe i bit će lakše s njima u svakom pogledu kad izađu 😊
    Još malo! Ja isto se jedva krećem koliko me prepone bole i stidna kost. Kao da sam već rodila.. Ali šta je tu je, stisnimo zube i nasmijesimo se jer nas čeka nešto predivno. 💙💛🤗
    Nestrpljenje je sasvim normalno, ali doci ce i tome kraj! 

• anni123
    02. Kolovoz 2019. 19:20

Ćao curke,dakle,imala sam spolni odnos s dečkom za vrijeme ovulacije i njemu je "malo pobjeglo" (koristimo metodu prekinutog snosaja)
    Nismo previše spominjali to taj dan,i oboje smo bili u stilu ma neće ništa biti ne desava se trudnoca tako lako. 
    Sinoć sam mu rekla da imam simptome ( danima imam grceve koje nikad nemam pred mengu,probadanje u trbuhu i jajnicima koje inače imam za vrijeme menstruacije također nikad pred,sinoć smedi iscjedak itd.)
    I tu smo pokrenuli raspravu,on zahtjeva da pobacim,makar sam mlada (21god) ja to nikad nebi mogla napraviti,mislim da bi cijeli život to imala na teretu plus što sam mu rekla da mogu djete i sama odgajat,znam da bi mi moji pomogli a na kraju da moram i sama samcata zbog djeta bi i nebo i zemlju preokrenula.Na šta je on rekao da ne dolazi u obzir jer ne želi imati djete. Danas sam trebala dobiti,pričekat ću još dan,dva prije nego li napravit test. Ima li ko kakav savjet? Ne znam kako da postupim,dali uopće ispravno razmišljam?

sara2019
    02. Kolovoz 2019. 19:44

anni123

Ćao curke,dakle,imala sam spolni odnos s dečkom za vrijeme ovulacije i njemu je "malo pobjeglo" (koristimo metodu prekinutog snosaja)
    Nismo previše spominjali to taj dan,i oboje smo bili u stilu ma neće ništa biti ne desava se trudnoca tako lako.
    Sinoć sam mu rekla da imam simptome ( danima imam grceve koje nikad nemam pred mengu,probadanje u trbuhu i jajnicima koje inače imam za vrijeme menstruacije također nikad pred,sinoć smedi iscjedak itd.)
    I tu smo pokrenuli raspravu,on zahtjeva da pobacim,makar sam mlada (21god) ja to nikad nebi mogla napraviti,mislim da bi cijeli život to imala na teretu plus što sam mu rekla da mogu djete i sama odgajat,znam da bi mi moji pomogli a na kraju da moram i sama samcata zbog djeta bi i nebo i zemlju preokrenula.Na šta je on rekao da ne dolazi u obzir jer ne želi imati djete. Danas sam trebala dobiti,pričekat ću još dan,dva prije nego li napravit test. Ima li ko kakav savjet? Ne znam kako da postupim,dali uopće ispravno razmišljam?

Tvoje tijelo tvoj zivot tvoj izbor.taj mangup ako nije bio spreman na djete i obaveze trebao je paziti.nije dijete igracka..ja sam misljenja da svaka zapoceta trudnoca da je to ljudski zivot i prekid same gasenje jednog takvog..neki se ograduju da je to jos samo fetus itd gluposti.ali to je moje misljenje..svako dijete ima svoju ulogu u ovom zivotu.ti isto nisi tako mlada i smatram da si trebala paziti sa kim ulazis u spolne odnose i sebe zastititi od eventualne trudnoce .znam da surovo zvuci ali posljedice svega treba prihvatiit..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.