Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    TonkicaPrrr
    31. Srpanj 2019. 13:28

kv2912

shell jesi bila otvorena šta prije nego su ti dali drip?
    Meni su rekli da se sutra javim u bolnicu da će biti inducirani porod. Otvorena prst do dva, bez trudova, plodna voda uredna, ali je prošlo već dugo od termina pa bolje na vrijeme izvaditi bebu, nego da se što zakomplicira.

Sretnooooo 🤩🤩🤩🧡

kzeli
    31. Srpanj 2019. 13:31

Aurora87

Dok jos niste zatvorili grupu, i dok ih Kzeli, jos uvijek pratis….hvala ti na odgovoru za osjecko rodiliste❤ (sve sam si poslikala da ne trazim ponovo🙂)…pisala sam ti i tamo na jesenskim ali mislim da smo jaaaako puno pisale pa da nisi vidjela moj post. Htjela sam te jos pitati koliko dugo imas vremena za mazenje nakon poroda s bebom i koliko dugo tata moze ostati nakon poroda?

Nisam vidjela, pisala bi da jesam 😁
    Znaci kad sam rodila malog su mi stavili na prsa i onda dode doktorica pregleda posteljicu i krene te sivat znaci u principu vremenski tocno nisam sigurna ali dok te siju s tobom su muz i bebac nakon toga ti pokusaju bebu namjestit da sisa ( moj nije htio ) i onda eto tako ako sisa budete jos.neko vrijeme zajedno zatim sestre za bebe sa 3 ili 4 kata rodilista ( ovisno gdje ces bit ja sam bila na 4 katu tamo navodno vecinom budu carski ali.od.nas 4 u sobi 3 smo rodile prirodno ) dodu po bebaca i vode ga na kupanje i na pregled mislim. Muz ostane jos neko vrijeme s tobom mozda 20 tak min i nakon toga prebace te na drugi krevet , pozz se s muzem i lezis u hodniku radaone jos nekih sat i nesto (tako sam bar ja) i onda te voze u sobu i premjestis se na krevet jedes i pijes ako si gladna a bit ces i onda te sestra vodi na kupanje nakon neka 2 sata i tada prvi put ustajes pomogne ti i vodi te pod tus. Skidam kapu svim divnim sestrama u kbc Osijek stvarno su divni svi a.u radaoni su babice odlicne kod mene ih je bilo.5 u jednom trenu jer sam krenula radat u jednoj smjeni u 18 h a zavrsila u 19:08 i porodila se u drugoj smjeni. Samo treba slusat babice i sve ce bit super , i da ako se napijes vode prije( kao ja 😏) bit ce ti muka kao i ako duboko.dises moras skroz disat plitko kako.uce na tecaju! Ugl rodila prirdono bez dripa, bez epi, jedino su mi vodenjak busili i od 15 h bila otvorena 3 prsta i do 6 se otvorila skoro 10.

31. Srpanj 2019. 14:49

kv2912

Meni su rekli da se sutra javim u bolnicu da će biti inducirani porod. Otvorena prst do dva, bez trudova, plodna voda uredna, ali je prošlo već dugo od termina pa bolje na vrijeme izvaditi bebu, nego da se što zakomplicira.

Da, 2 prsta i tako je stajalo zadnjih par tjedana trudnoće. Bolje svakako nego predugo čekati, slažem se. Svakako traži epiduralnu

kzeli
    31. Srpanj 2019. 14:56

Aurora87

Kzeli, puno ti hvala na dobroj volji i sto si odvojila vremena da mi ovo napises!🥰❤😘
    Da, i tamo sam ti napisala da sam te ja isplasila s higijenom jer su meni tako rekli da je bilo prije 2 god🙈. Lijepo je cuti ovako frisko iskustvo🙂

Bome me jesi isplasila nema sta nisam ponjela u bolnicu 😂🤣😂 na kraju sam se smijala s cimericama iz sobe jer su i one vukle cudesa od wc papira do domestos maramica i slicno 🤣🤣🤣🤣 ugl nemoj brinut slusaj babice u radaoni divne su zene i puno ce ti pomoc u svemu! Nije ti na odmet ponjet koju podlogu za previjanje onu jednokratnu eto da bebu mozes na njima presvlacit , meni su super iz mullera njihova neka marka 10 komada negdje 25 kuna sad su 20 kuna kao snizene ja jucer uzimala.

kzeli
    31. Srpanj 2019. 14:57

shell

kv2912

Da, 2 prsta i tako je stajalo zadnjih par tjedana trudnoće. Bolje svakako nego predugo čekati, slažem se. Svakako traži epiduralnu

Daj iskustvo s epi ja sam trazila al nisam dobila jer se sam se brzo otvarala pa cisto da znam kako.je to? 

CiniMINIS
    31. Srpanj 2019. 15:26

kv2912 sretno ti onda sutra. A tko zna, mozda se sad od uzbudenja samo nesto pokrene 😁. Svakako javi kako je proslo kad se oporavis i dodes sebi. Mislit cemo na tebe i bodrit te 😉.
    kzeli hvala ti sto si uzela vremena

nena1986
    31. Srpanj 2019. 18:08

Još vas malo ovdje ima... sretno svima! Neka bude brzo i bez problema! 😘😘😘

31. Srpanj 2019. 19:49

kzeli

shell

kv2912

Daj iskustvo s epi ja sam trazila al nisam dobila jer se sam se brzo otvarala pa cisto da znam kako.je to?

Epiduralna je raj! Blažen bio tko ju izmislio! Došla anesteziologinja, objasnila mi kakva je procedura, morala sam potpisat da sam pristala na anesteziju. Ona mi je rekla: "ja  kad sam rađala uzela sam ju, i vama ju preporučam. Postoje nuspojsve, mi ju u ovoj bolnici izvodimo 10 godina i do sad nismo imali nijedan slučaj. Postoji mogućnost da zbog gustih pršljenova anestezija ne uspije, ili da uspije samo na jednoj strani tijela, ali vrijedi pokušati."
    I tako, sjela sam, bocnula me, ne boli. Dobila sam testnu dozu, kada je istekla i sve je bilo ok, dobila sam punu. Nakon što je i ona istekla trebalo je nadopuniti ali bila sam previše otvorena.
    Ja NIŠTA nisam osjetila za vrijeme trajanja anestezije. Doslovno ništa. Odjednom sam se počela smijati, pričati s babicama, ma bila sam odlične volje 😆😆 uglavnom, mene je spasila 

• kv2912
    31. Srpanj 2019. 20:12

Hvala na podršci 🥰🥰 naravno javim kako je prošlo 

kika28
    31. Srpanj 2019. 20:52

kv2912

Hvala na podršci 🥰🥰 naravno javim kako je prošlo

Sretno 😊💖💖💖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.