Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    srećica
    18. Srpanj 2019. 15:17

Ovdje nikoga ne puštaju doma bez sjedalice. A robica, oni ih oblače u dugo, zamotani u tetricu i još stave u jastuk i bebe se ne bune tako da koliko god toplo bilo slobodno ponesite dugu robicu i dekicu.

18. Srpanj 2019. 15:24

shell

nena1986

kv2912

Norules

Curke sta ste na kraju pripremile za izlazak iz rodilista ja sam kratke i duge rukavice,kratki kompletic bodi i hlacice i dugi bodi i hlacice pa ovisno o vremenu i sta sestre budu rekle,nisam neka odijelca,valjda ce jedan sloj odjece na bebi biti dovoljan

Ja sam pripremila haljinicu, stramplice, carapice, trakicu za glavu i jastuk za nošenje, a izaći će u košari koju smo dobili uz kolica. Premisljala sam se hoću li u košari ili autosjedalici (znam da je po zakonu autosjedalica najsigurnije i tako to), ali izgleda mi neudobno tako malu bebu staviti u autosjedalicu, tako da ću u košari, a otkako sam krenula na ctg u bolnicu vidim da pretežno svi u košari iznose.

Ne znam, i to ovisi o rodilištu. Kod nas su inzistirali na autosjedalici/jaje. Tako da, lako još provjeriš na licu mjesta 😉

Kod nas ne daju iznijeti dijete u košari, nego baš mora biti autosjedalica.
    Lijepe su vam kombinacije, ja ću pripremiti bodi dugih rukava, hlačice, čarape, kapicu, tetra pelenu, a ako bude potrebno muž će još dodati i dekicu.
    Kako se planirate boriti sa ljubljenjem bebe i prevelikim razvlačenjem po rukama? Mi živimo u zajednici sa svekrom i svekrvom, i znam da će odmah početi dolaziti susjedi i rodbina i da će sigurno doći i gore do nas vidjeti bebu. A nekako se ježim od pomisli da ju svatko uzima tako malu i slini, posebno po rukama i licu 🤮 ili sam ja čudna? 🥴

Nisi cudna ni zere, meni se od same pomisli na dolazenje i slinjenje po maloj bebi riga, i neznam kako cu to preziviti ili cu sviju izprasiti iz kuce zbog toga il cu pregrmiti, nesta od toga ce biti zato sad ne zelim o tome razmisljati jer sam vec sada ljuta kad na to mislim 😤

• Alexandra
    18. Srpanj 2019. 15:29
    Nas kompletic za izlazak
    Nas kompletic za izlazak

kzeli
    18. Srpanj 2019. 15:32

Ja ću bit bezobrazna i pokazat zube i ne mislim nikog primat neka 3 tjedna samo najblize , starce moje i njegove i moje tete , kumu i njegovu sestru samo ak necak bude zdrav i to je to. Uopce me ostali ne zanimaju !  I ovo je puno al oni su mi ok svi mogu rec sta mislim nece se nitko od njih ljutit!

18. Srpanj 2019. 15:40

Vidim da sve imamo slična razmišljanja, samo nezgodno je kad živiš u zajednici. Pa onda kad netko dođe kod svekra i svekrve htjet će zaviriti i kod nas. Valjda će imati razumjevanja prvih tjedana, ili će im bar oni ukazati da je još rano. Ako ništa, zaključavat ću se. Ne mogu ja u svakom trenutku biti u stanju primiti goste, niti uvijek primjereno obučena za njih.

mc_zgb
    18. Srpanj 2019. 16:09

shell

Vidim da sve imamo slična razmišljanja, samo nezgodno je kad živiš u zajednici. Pa onda kad netko dođe kod svekra i svekrve htjet će zaviriti i kod nas. Valjda će imati razumjevanja prvih tjedana, ili će im bar oni ukazati da je još rano. Ako ništa, zaključavat ću se. Ne mogu ja u svakom trenutku biti u stanju primiti goste, niti uvijek primjereno obučena za njih.

Evo mene, malo upadam sa jesenskih 
    Ja sam istog mišljenja kao i vi, i mislim da tko je iole normalan, shvaća da ne treba maltretirati niti mamu niti bebu barem prvih mjesec dana. Jer i nama će trebati neko vrijeme da se uopće možeš oporaviti, sjediti normalno, a i bebici da se uopće prvo mi priviknemo jedni na drugi, a onda drugi koji će dolaziti. Meni je to grozno kad netko nema mozga i pita ili dođe odmah, u jednu ruku bezobrazno. Isto što se ljubljenja i slinjenja, ja bih isto svima najradije rekla da ne diraju bebu, pogotovo ne da ju ljube u ruke i po glavi, ipak one guraju te rukice u usta, a nemaju imuniteta još, nema razloga za tim uopće. 

18. Srpanj 2019. 17:32

Cure, jel i vama koža jako osjetljiva u trudnoći? Danas me zasvrbio trbuh, počešala se preko majice i sad vidim ovo. A stvarno ne mogu reći da sam se počešala jako ili grubo. Primjećujem malo malo neku ogrebotinu po nogama, doslovno gdje god u prolazu malo zapnem ili se počešem, ostaje ovako 🤷

PatyDi
    18. Srpanj 2019. 17:35

Zalosno je to sto ljudi ne razmisljaju o bebi i mami, nego o samo o sebi. Dodju kad njima pase 😠 Ja sam takva osoba da ne zeli glumiti i ak mi netko dodje nenajavljeno, bez beda cu pokazati kak se osjecam...
    A jbt pa nadam se da ce imati toliko soli u glavi da ga nece ljubit, a vec cu biti sigurno prozvana i radi toga sto cu traziti da peru ruke ili dezinficiraju prije nego ga uzmu 😷
    A ovo kaj pricate o tome kak oblace bebe u rodilistu, mislim da pretjeruju...pogotovo sad kad je toplo, osim ak im klima nije nabijena max...kuzim da je sok za dijete kad izadje van, ali opet cemu pretjerivanje sa robicom? 

srećica
    18. Srpanj 2019. 18:54

Ne radi klima, i ja sam mislila da je previše ali vidim da se bebe ne bune. Mom zna bit malo vruće kad sisa pa mu odvežem jastuk i onda za čas krene kihati 😕

• Ivonne
    18. Srpanj 2019. 19:59

Evo mene malo sam vas pročitala. 
    Super su vam kombinacije za van, ionako je na bebi sve slatko 😍😍
    Vezano za dolaske. Malena ima tri tjedna i bila mi je do sad samo mama vikend i kuma došla jedan dan. Svi su naučili s prvim i svi su kod čestitanja napisali vidimo se kad dodete k sebi. Nikome ne dajte da vam ljubi bebu, kod ulaza u stan podsjetite na pranje ruku (ja nikome nisam morala to reci svi su sami to radili). Vaša beba vaša kućs i vaša pravila i svi koji vas vole će to prihvatiti. 
    Srecice normalno je da kiše još dugo će kuhati jer se još čiste. I da oblace ih u dugačko jer su izašli iz trbuha u kojem je bilo 36-37 stupnjeva a toliko sigurno nije u sobama.
    Sitno mi još neke brojite,  neka neka vidimo se uskoro na novoj temi gdje su sise glavna tema 😂😂
    A kad smo kod sisa to je glavni razlog zašto nije dobro da odmah svi pohrle. Ja sam do nedavno u toplesu nosala po stanu, zbog ragada. Nadam se da ćete svi imati neki period kad će vas ostaviti da nadođete i uspostavite dojenje.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.