Jooooj kak ste slatke s tim bušicama :) ja ravna ko daska u trbuhu. Prosli put sam bila bas jako napuhnuta i imala isto ovakav trbuh sa samo 6-7 tjedana. Ovaj put još nema ni traga bušici. Mene čeka 1. pregled 23. Nikako dočekati, odbrojavam svaki dan!
💙30.06.2018 💙 Noa💙
Hvala Honey za savjet :) Da, bas na usni mi je izbio. Za vitamine imam pricu, muz mi vani radi i kazem mu da pogleda koja je cijena prenatalnih vitamina da usporedim s cijenom ovdje i da mi kupi tamo ako je jeftinije. Zove me i kaze:kupio sam ti vitamine, 60 eura. Ja ostala ono paf! Sto si ti to kupio za 60 eura, imaju li zlatne listice unutra? A on meni samo, nema veze, trudna si treba ti. Pa ti reci muzu da ti SAMO pogleda cijenu. Sad cekam da vidim sto mi je to kupio :)
Meni je doktor rekao da pijem elevit ali da mogu i folnu dodatno. Da neće skoditi.
Inače sam 7.tjedan.
Simpaticna ima da ti vitamini iznesu trudnocu umjesto tebe
27.6. 💙
Samo da vidite s cim se ja bavim 😂 znam nisam normalna! Ovo su inace Weckmanni ili stutenkerl ili Teigmannchen imaju sto naziva. Tradicionalno se peku u njemackoj pred martinje. Eto zakasnila koji dan al me uhvatila nostalgija pa sam morsla peci 😂
Samo da vidite s cim se ja bavim 😂 znam nisam normalna! Ovo su inace Weckmanni ili stutenkerl ili Teigmannchen imaju sto naziva. Tradicionalno se peku u njemackoj pred martinje. Eto zakasnila koji dan al me uhvatila nostalgija pa sam morsla peci 😂
Izgledaju slasno :) s cim su? Nabaci recept :)
To ti je slatko tijesto, prazno, onak fino flafasto. Mozes ga oblikovati i u perece, ili u rolice ili stogod. Stavi se preko jos onaj krupni secer onaj u kamencicima, ja ga nisam imala. Volimo ih tako jesti ili malo mazati sa marmeladom, super uz caj, kavu ili cokoladno mlijeko.
600g glatkog
40g svjezeg kvasca
250ml toplog mlijeka
60g secera
1 vanilin secer
Prstohvat soli
Korica pola limuna
2 jaja
100g maslaca-rastopljenog
U cca pola brasna razmrvis kvasac i ulijes mlijeko i malo umijesis tijesto. Ostavis cca 15min na toplom. Dodas sve ostale sastojke i ostalo brasno, umijesis glatko tijesto i ostavis pokriveno krpom opet 15min na toplom. Premijesis, razvaljas, oblikujes, premazes s cim hoces (ja sam sa zumanjkom zato su tako tamni), ja sam pekla na 200 cca 10-15min.
Sortiraj odgovore
Najstariji