Ena31 tako je i meni moj preporučio al neznam što kažem lijepo zvuči to nekakvo željezo s lakšom apsorpcijom i dha no sada kad sam pogledala omjere ..hm.. nekako mi se to čine puno manji omjeri vitamina ostalih s obzirom na ostale prenatalne tablete na tržištu. Neznam pitat ću još par teta po ljekarnama ako će bit iskrene i reć što misle.
Pijem samo jednu dnevno. Ima dovoljno folne, piše 100% dnevne doze.
Omegu nisam počela još, budem to uskoro, vjerojatno čim krene treće tromjesečje ili kad mi već doktor kaže. Idem sutra do njega pa mogu pitat što preporučuje. Doduše, meni je na inicijalnom pregledu rekao samo folna i standardno dobra i kvalitetna prehrana, pa da ćemo kasnije nadograđivati.
27.6. 💙
mene napao herpes...divno...kako da to sad rijesim kad ne smijemone cudotvorne kremice?
Ok, sad vidim da je serving size dvije… shit.
Znači jesu dvije? A znam da sam negdje na netu kopala po tome pa sam vidjela onako usput da piše da bi se trebale kao dvije popit.
A da dvije su, ali ja sam jedno vrijeme pila dodatno folnu koja ide na recept, pa sam samo pila Twinlab zadnjih tjedan dana (jednu). Očito ću morat podebljat dozu, nadajmo se da u ovih tjedan dana nije manjkalo folne za bebu...
27.6. 💙
menenapao herpes…divno…kakoda to sad rijesim kad ne smijemone cudotvorne kremice?
Compeed flasteri, kupi ih odmah. Skupi su, ali spas! I jedino što smiješ koristiti na žalost Koristi ih 24h, i možeš preko fino staviti i sjajilo i štagod hoćeš. Plus lakše je jesti ako je na usni i sl.
Prošla sam i ja to, odmah na početku t, to je normalno, zbog pada imuniteta.
Cure, što se tiče dodataka, moj privatni ginekolog zastupa novalac, no ja sam prije nego što sam uopće otišla kod njega čim sam saznala za trudnoću otišla u apoteku i pitala da mi daju najbolje šta imaju. Ženska mi je dala elevit, i rekla da po nekim istraživanjima ima njaviše svega. Poslije otišla ginekologu i rekla mu da pijem elevit, on je rekao super! rekao mi je da od 13tt počnem piti onaj sa omegom (znači elebaby), i super mi e što iako je dobio sponzorstvo za novalac tako podržava i drugo. On je rekao da je najbitnije da mi odgovara i da mi nije teško. Ja ga popijem odmah poslije doručka i super mi je. Treba ga piti ujutro jer se kroz dan onda i najbolje iskoriste svi vit i min, ima 800mikrograma folne i još svašta, guglajte malo. Budući da sam ja već imala manjak željeza, utvrđeno mi je nalazom krvi da sam bez obzira na dodatak željeza u elevitu na granici i da ću vjerojatno ostati opet bez željeza (što se nesmije dogoditi jel) tako da sam sad dobila Kendural C, najbolje od najboljeg, košta 200kn 50tableta i moram ga piti do kraja trudnoće, pa sad računajte koliko je to, heh. Ali sam se preporodila, baš mi je falilo željeza, super mi je, uopće ne osjetim još i tu tabletu. Eto to je moje iskustvo
Ajme cureee, pa trbusica slatkih vec sad! Ja nista, samo se malo zaoblilo 😂 Jama definitivno vodis, bas je slatka pupa.
I ja pijem elevit i pila sam omega 3 uz to neko vrijeme. Morat cu ga pitat za elebaby, taman sam narucena na pregled u 12.tjednu.
Dorucak smoothie od banane i lanenih sjemenki, rucak riza i govedi saft i sad sam na poslu uzela cips, a fkt ne volim cips, muka mi dode od njega jer je masan. Po tim stvarima vidim koliko se sve mijenja jer mi je sad bas super...hahaha
💙💚💛💜💙💚💛💜💙💚💛💜💙💚💛💜💙💚💛💜
Kad sam ja zvala da provjerim krvnu sliku sestra mi je rekla "HappySeal, možda da otvoriš željezariju. Imaš ga na izvoz."
Ma ja se ne opterećujem previše tim markama vitamina, više gledam što mi sjeda ok na želudac. Ionako popišam pola toga, a i svakome paše nešto drugo. A da ne kažem kako svaki doktor ima svojih par sponzora i favorita.
27.6. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji