E da..sjetih se još nečeg..pošto mi ovo prva trudnoća pa nemam pojma o ničem…s 8+5 dr izmjerila bebicu 2.14 cm..jel to ok ili?
To su super mjere..bebe se vecinom do 18-20 tjedna mjere od glave do trtice..kasnije se mjere i nogice kada sve postane proporcionalno ali onda ih je tesko vec izmjeriti jer se micu cijelo vrijeme :) ima negdje mjere na netu pa cu vam staviti tu sliku.
Hvala Elvira 😘
Jama jesi spavala? 😀 Ja jesam nekako a mislila da od uzbudenja necu moci. Jedva cekammmm!!! 😍
Cure evo me. Nikako da se javim uglavnom bila ja 8.11. kod privatnika i kaže pojačana cirkulacija u maternici i prepiše mi utrogestane, srce kuca , beba ok 7.15 mm smo veliki. I baš se poklopilo da odem jučer jer sam bila naručena kod soc.ginekologa i obavim i tamo pregled i sve. On kaže da je ta (pojačana cirkulacija) zapravo krvarenje ??
Imala sam ja smečkasti iscjedak dva dana prije tjedan dana i žućkasti i tako ali je prestalo, i tako sam mu rekla. I on meni prepiše duphastone 3x1 do slijedećeg pregleda koji je za tri tjedna. Da i beba je jučer bila već 9.8 mm , nisam znala da za jedan dan naraste skoro 3 mm.
Uglavnom nisam bila pametna što napravit pa sad trošim te duphastone, ali sam skeptična .. pa šta se oni ne daju da potaknu krvarenje ako nemaš M ??? I koja je zapravo razlika između tih utrogestana koje mi jedan ginekolog pripiše da koristim vaginalno i duphastona koje mi pripiše drugi , koje sad pijem oralno ? Jel to sve progesteron ili ?
Lunaa, žao mi je zbog svega, drž se.
Duphastone se daje protiv krvarenja, ali vjerojatno ima cura koje znaju više od mene. Ja bi na tvom mjestu nazvala jednog od njih dvoje, kojem više vjerujem, i pitala što da pijem/stavljam i koja je razlika.
27.6. 💙
Ja sam koristila utrogestane kad sam u prvoj krvarila i imala hematom....ali stvarno ne znam razliku....
Happyseal hvala ti na info.. a da morat ću zvat nekoga jer ovo me buni sad si mislim što sam si zakomplicirala s tim privatnik/soc. .. al kad se tako poklopilo. Simpatična, to za utrogestane mi je jasno to sam i ja koristila u prvoj ali duphastone još nisam i nisam imala ni pojma da se i oni daju za očuvanje T .
Lunaa, i jedno i drugo ti je progesteron koji se upotrebljava kao čuvar trudnoće. Pojačana cirkulacija i krvarenje je ista stvar samo ovo prvo je lijepše rečeno da te ne uzruja, jer ti sada stvarno ne treba uzrujavanje. Koliko sam shvatila, nisi rekla ni privatnom da ćeš ići i svom soc. a niti si rekla soc da si bila kod privatnog? To ti je prva greška ako je tako. Sad nazovi privatnog i reci da si od soc dobila duphaston, vjerojatno će se složiti da njega piješ.
Samo smireno i čuvaj se. Ima puno cura koje su imale sličnu situaciju i sve je dobro završilo.
Evo ove me sa proljetnica zajebavaju da sam tu postala klokanica savjetnica
Sortiraj odgovore
Najstariji