Meni su isto rekle prijateljice da su im od 7. tj. krenule mucnine. Meni je 6+4.
Meni su isto rekle prijateljice da su im od 7. tj. krenule mucnine. Meni je 6+4.
ajoj....pripremam se psihicki... ako me ulovi na poslu, skuzit ce me, a nisam rekla jos niti namjeravam....
Pozdrav svima 😊
Evo čitam na internetu vezano za folnu kiselinu. Negdje piše da je kod normalne trudnoće dovoljno 400 mcg, a negdje da treba povećati do 800 mcg. Vi koje ste bile već na pregledu kod ginekologa možete li navesti koju vam je količinu ginekolog preporučio. Hvala.
1 tableta dnevno...to bi bilo 400 mislim
Mama 3 cure
❤️Paola 17.6.2010.
❤️Hajdi 15.9.2014.
❤️Veronika 13.6.2018.
💙U iščekivanju 👶 29.11.2021.
Da, da od 7tj kreću mučnine, ja sam isto 7+2 danas. Sutra prvi pregled, mislite da bi se moglo čuti srce?
Pozdrav svima 😊
Evo čitam na internetu vezano za folnu kiselinu. Negdje piše da je kod normalne trudnoće dovoljno 400 mcg, a negdje da treba povećati do 800 mcg. Vi koje ste bile već na pregledu kod ginekologa možete li navesti koju vam je količinu ginekolog preporučio. Hvala.
1 tableta dnevno…to bi bilo 400 mislim
I ja pijem 400, negdje sam čitala da višak izaziva autizam.
Da, da od 7tj kreću mučnine, ja sam isto 7+2 danas. Sutra prvi pregled, mislite da bi se moglo čuti srce?
Mislim da da! Sretnoooooo 😊😊😊😊
da, trebalo bi :)
Hvalaaa :D :D
Cure, koji obrat! Znači sad na pauzi na poslu, cijeli dan muka, jutros nisam mogla ništa jesti, skroz slabo. Štapiće i vodu cijeli dan grickam. A sad odem po sendvič od pohane piletine i natjeram se da pojedem par zalogaja pa nisam mogla prestat jesti, pojela cijeli sendvič (pohana piletina, list salate, rajčica i majoneza koje nikad nisam bila fan) i sve to zalijem ledenim čajem. Znači preporodila sam se mislim da samo moramo naći neki "sigurni period" kad nam je najmanje muka da se natjeramo nešto pojesti i isprobati svakakvu hranu da skužimo šta nam paše.
Pozdrav svima 😊
1 tableta dnevno…to bi bilo 400 mislim
I ja pijem 400, negdje sam čitala da višak izaziva autizam.
Nemojte se oslanjati previše na ta istraživanja i dati se zaplašiti. Daleko od toga da ne treba piti preporučene doze, ali treba malo mućnuti glavom.
1. Velika većina tih vitamina i minerala se popiški jer organizam ne može apsorbirati sve iz njih odjednom.
2. Neki kažu kako je uzimanje folne možda i važnije PRIJE samog otkrivanja trudnoće. Tj. ako kreneš piti u u 5-6 tt već su se određeni procesi odigrali. Zato savjetuju pijenje folne prije začeća da je dijete dobiva od prvog dana začeća. Naravno, nitko od nas neće odbiti folnu jer bolje spriječiti nego liječiti.
3. Studija koja povezuje folnu i autizam je pokazala da žene iz studije su i nakon poroda imale povišenu razinu folne, a da se ne zna zašto. Ono što se zna je da manjak folne gotovo pa sigurno može uzrokovati auutizam. Jedna druga slična studija promatrala je žene koje su uzimale četverostruku dozu (mada iz kojeg razloga, i zašto kada je neetično stavljati trudnice u tu situaciju i koja trudnica bi pristala na to me tjera da posumnjam u tu 'studiju').
4. Studija koja povezuje višak folne s dijabetesom i sl rađena je na štakorima koji su dobivali 20x dozu. Svaka čast štakorima i neka počivaju u miru, ali 20x veća doza je nešto što ni najveća budala ne bi popila.
Hoćete li popiti 600 ili 800, mislim da razlike nema. Razlika je pijete li 0 ili 600. Ili 800 ili 8000.
27.6. 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji