Ljetne bebe 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    6xmama
    11. Svibanj 2018. 20:46

ProudMomy

Ali postoji li uopce alternativa vakumu ili tom force nesto kak se vec zove?
    Znaci na taj nacin vade dijete koje je s glavom vec u kanalu, kad carski vise nije moguc. Znaci beba se ili zastekala ili padaju otkucaji i mora odmah van. Koja je alternativa ako odbijes vakum? To fakat nisam proucila. Pa ne znam jel postoji uopce.

Proud,kad sam 3.put rodila sa mnom je bila žena u sobi koja je došla na dogovoreni carski,bila joj je 2.trudnoća,a kaj se desilo u prvoj:malog su išli porađat vaginalno,a ona onak visoka,mršava,reko bi čovjek uska i mali se zaglavio u zdjelici tj.veli pritisnule su mu glavu kosti zdjelice i više ni nutra ni van i veli hitno su ju na carski otvarali i vadili malog van i da mu je glava bila 3 dana tak plosnata bočno kak su ga stisle kosti,al da se posle ispravilo i bilo sve ok...pa vjerojatno možeš i u tom slučaju na carski onda ili...

1 cura(1999.)-4 dečka(2002,2004,2010,2016.)...šećer na kraju-curka 24.8.2018.💞

• Mia789
    11. Svibanj 2018. 20:46

6xmama

Kakve lijepe trešnjeeeee 😍… Kaj bi dala sad za jednu šakuuuu…
    Aj cure ne bojte se poroda, moja misao je uvijek u glavi-kak sve zene to prođu i prežive tak bum i ja 😎.
    Ja se vise bojim svega ovog prije-otvaranja, prijevremenog poroda, kontrakcija… Kad dođem do termina mi je sve ravno 😅.
    Ja na porodu nis ne odbijam, nikakve intervencije tipa dripa, prokidanja vodenjaka i sl… Da mi vele dubi na glavi i to bi napravila, sam da smo cim prije gotovi 😁. Vakum bi odbila definitivno.. Moj muz ima bratica kojeg su vukli na vakum i povrijedili mu neki zivac i covjek eto i dan danas ima parezu desne ruke…

Ja se isto vodim tom logikom, kako su sve tako cu i ja, prezivjet cemo i to😂
    Iskreno, totalno me bediraju clanci koji svako malo izlaze o tome kako su porod i majcinstvo preteski, zene nemaju vise zivota, vremena za ista itd. Mislim da je sve to toliko isforsirano i definitivno buducim majkama ne ulijeva samopouzdanje. Da se razumijemo, ne sumnjam niti malo da je tesko, ali vjerujem da je puno vise pozitivnih stvari. Inace valjda nitko na svijetu ne bi imao drugo dijete😁

franovamamita
    11. Svibanj 2018. 20:50
    evo nas
    evo nas

❤..nitko ne zna koliko vas volim, vi jedini znate kako otkucaji moga srca zvuce iznutra ..❤

6xmama
    11. Svibanj 2018. 20:52

Franova prekrasna siiii trudnicaaaa

11. Svibanj 2018. 20:52

6xmama

ProudMomy

Ali postoji li uopce alternativa vakumu ili tom force nesto kak se vec zove?
    Znaci na taj nacin vade dijete koje je s glavom vec u kanalu, kad carski vise nije moguc. Znaci beba se ili zastekala ili padaju otkucaji i mora odmah van. Koja je alternativa ako odbijes vakum? To fakat nisam proucila. Pa ne znam jel postoji uopce.

Proud,kad sam 3.put rodila sa mnom je bila žena u sobi koja je došla na dogovoreni carski,bila joj je 2.trudnoća,a kaj se desilo u prvoj:malog su išli porađat vaginalno,a ona onak visoka,mršava,reko bi čovjek uska i mali se zaglavio u zdjelici tj.veli pritisnule su mu glavu kosti zdjelice i više ni nutra ni van i veli hitno su ju na carski otvarali i vadili malog van i da mu je glava bila 3 dana tak plosnata bočno kak su ga stisle kosti,al da se posle ispravilo i bilo sve ok…pa vjerojatno možeš i u tom slučaju na carski onda ili…

Ne znam,  ovo prvi put cujem iskreno,  da dijete iz kanala cupaju na carski. A ni to mi ne djeluje kao super opcija jer ga i tak cupaju na silu iz kanala. 
    Ma uopce necu razmisljat o takvim stvarima,  odlucit ce se u datom trenutku i to je to.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

11. Svibanj 2018. 20:53

Franova 😍😍😍😍😍😍 danas mi nisi ni rascupana 😘

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

ivymicek
    11. Svibanj 2018. 20:55

Mia789

6xmama

Aj cure ne bojte se poroda, moja misao je uvijek u glavi-kak sve zene to prođu i prežive tak bum i ja 😎.
    Ja se vise bojim svega ovog prije-otvaranja, prijevremenog poroda, kontrakcija… Kad dođem do termina mi je sve ravno 😅.
    Ja na porodu nis ne odbijam, nikakve intervencije tipa dripa, prokidanja vodenjaka i sl… Da mi vele dubi na glavi i to bi napravila, sam da smo cim prije gotovi 😁. Vakum bi odbila definitivno.. Moj muz ima bratica kojeg su vukli na vakum i povrijedili mu neki zivac i covjek eto i dan danas ima parezu desne ruke…

Iskreno, totalno me bediraju clanci koji svako malo izlaze o tome kako su porod i majcinstvo preteski, zene nemaju vise zivota, vremena za ista itd. Mislim da je sve to toliko isforsirano i definitivno buducim majkama ne ulijeva samopouzdanje. Da se razumijemo, ne sumnjam niti malo da je tesko, ali vjerujem da je puno vise pozitivnih stvari. Inace valjda nitko na svijetu ne bi imao drugo dijete😁

Naravno da je teško jer netko večinu vremena ovisi o tebi ali baš sad da je to kraj i da nećeš više imati društveni život i da ti kao ti nećwš postojati i nije tako.
    Iskreno porod je naporan za ženu al heb ga trebaš istisnut bebu od 3 kg iz rupice od 10 cm. Dojenje zahtjeva puno strpljenja i volje ali i dohrana isto tako. Što želim reći i trudnoća zahtjeva puno žrtve ali smo trudne. Tijelo žene je stvoreno za porod a instinkt ti se upali nakon rođenja bebe jer se s bebom vežeš čitavih 9 mj. Nemoj čitati osluškuj sebe i svoju bebu.

💙25.10.2012.💙Luka

💜15.09.2014💜Nina

👣16.06.2018👣 Vid

• Mia789
    11. Svibanj 2018. 20:56

Tinchyca

Mia789

Hvala cure na iskustvima :) Tinchyca, jako mi je žao zbog tvog iskustva, pretužno je tako nešto čuti :/ Oprosti ako zadirem previše u intimu, no jesu trudnoće tragično završile greškom doktora ili se nešto drugo dogodilo?
    Ja sam čula isto jako dobra iskustva za Vinogradsku, ali mi je par frendica rodilo na Sv. duhu i zadovoljne su. Problem je što sam ja već bila u TA na Sv. duhu pa uopće sad ne znam mogu li otići roditi u neku drugu bolnicu

Nisu greškom doktora. Plod je odumro. Ali sam greškom specijalizanta koji nije dobro odradio kiretažu i nije mi prepisao antibiotik i ergometrin dobila upalu maternice i 2 dana nakon morala opet na kiretažu. A da ne kažem prije toga kad sam došla na hitnu zbog smeđeg iscjedka način na koji mi je priopćio lošu vijest o trudnoći bio "niš od toga". Mislim da dosta ovisi o sreći na kog naiđeš i tko te primi.. izuzev ovog specijalizanta drugi su bili ok.

Jako mi je zao zbog situacije koja ti se dogodila :( zalosno je sto niti u takvim situacijama ne pokazu neku sucut. Iskreno se nadam da cu naletiti na dobru smjenu i vjerovati da ce sve biti ok:)

ivymicek
    11. Svibanj 2018. 20:57

Franova prezgodna si... Odlično ti stoji ova boja a ni ovaj okrugli trbuščić ti ne škodi 😍😍😍.

💙25.10.2012.💙Luka

💜15.09.2014💜Nina

👣16.06.2018👣 Vid

6xmama
    11. Svibanj 2018. 20:58

Mia789

6xmama

To su gluposti,sve se može,bitna je volja...evo ja sam šesti put trudna,znači petero djece,od kojih 1 student i 3 školarca,zaposlena,med,sestra po zanimanju,radim u bolnici,u 3 smjene i stignem se uz to posvetit i djeci i napravit kaj treba...možda nemam vremena za sjedenje po kavama i česta druženja,ali recimo stignem3x tjedno vježbat ili vozit bicikl.Sve je stvar u biti prioriteta,danas bi ljudi svi bili komforni i sve se svodi na neki materijalizam i samo ja,ja,ja.Alergična sam na to 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.