Ljetne bebe 2017

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    NevaNevičica
    27. Travanj 2017. 11:04

koskica

Drage cure,
    prvo svima koje su u bolnici želim da sve dobro prođe. Držite se :)
    Nego pogledajte moj sticker, još 7 dana do termina. Panikaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa samo takva mi je.

Nego evo očekujete neke priče s poroda pa da ja podijelim jednu od jučer.
    Naime ja i moja seka smo se jučer dogovorile da idemo zajedno u TA obzirom da je ona 4 dana iza mene u terminu i oboje smo bile naručene za CTG i pregled.
    Zove mene seka ujutro u 6.45h i veli mi da nebude došla kako smo se dogovorile jer ima osjećaj da bi danas mogla roditi, kao ima neka probadanja u križima ništa pravilno i ne može za to reći da joj je trud, ali kao javlja se malo po malo na 10 min, na 7 min, na 5 min pa opet na 7 i tak. Veli ona ne znam dal su to pravi ili lažni trudovi; nije joj ispao sluzni čep niti joj je pukao vodenjak. (ovo je njoj druga trudnoća)
    Vidimo se mi u ambulanti šogor veli nismo nikome javljali da vidimo dal ostajemo ili idemo doma.
    Cure moje ona je rodila za manje od 10 min. Nisu je stigli ni upisati, digli je na stol, rekli glavica ideeee, jedva je stigla do rađaone na krevet i malena Mia se rodila. Šogor nije stigel biti s njom. Klizma, tuširanje, brijanje - ništa. Porod je trajao manje od 10 min.
    Pa eto želim nam svima takve, brze porode. Ona i malena su dobro. rodila je 12 dana prije termina. Malena ima 48 cm i 2950 grama i preslatka je. Ugl. ja nisam stigla obaviti pregled ona je rodila. 2h kasnije još nije bila svjesna da su to bili pravi trudovi i da ima mrvicu kraj sebe.

Mislim da sve sanjamo ovakav porod  

koskica
    27. Travanj 2017. 11:05

Uglavnom, na kraju smo mi sve trudnice koje smo čekale pregled navijale za nju i čekale doktoricu jer je ona otrčala s njom i sve smo se tako obradovale kad smo čule da je gotovo.
    Želimo čuti što više lijepih priča s poroda jer nas neka zaista preplaše.
    Hvala na čestitkama.
    A moj nalaz je jučer bio cerviks smekšan i zatvoren. (nema više izraza da je sakroponiran i na 1/2 članka)
    Jučer i danas sam išla više puta na wc na veliku nuždu ne znam dal je to bilo uzbuđenje i panika zbog seke ili  se i kod mene tijelo sprema. Osjetim ponekad kao menstualne bolove. E sad tko će ga znati kada će to biti. Očito je mojoj malenoj još dobro u buši bez mjesta.

url=https://lilypie.com]

Matie89
    27. Travanj 2017. 11:10

treca_sreca

Cure, molim info - ako ima koja da je na čuvanju trudnoće bila donedavno (jer vi ste vjerojatno neke već i u terminu za otvorit porodiljni), ili još uvijek jest….ali na području SPLITA (jer se pravila znaju razlikovati)
    Zanima me do kada se (do kraja travnja, ili do 5.5.) može/mora odnijeti doznake a da isplata novčane naknade za travanj ne bude kasnila (dakle da ju primim oko 20.4.)
    Hvala!!

Do 5.5. kazu da se treba donijeti u HZZO u Splitu. Iako sam ja odnijela jednom 13. u mjesecu, i dobila sam do 20. novce. Ali opet, bolje da je do 5. u mjesecu :) 

• blu5
    27. Travanj 2017. 11:26

koskica

Uglavnom, na kraju smo mi sve trudnice koje smo čekale pregled navijale za nju i čekale doktoricu jer je ona otrčala s njom i sve smo se tako obradovale kad smo čule da je gotovo.
    Hvala na čestitkama.
    A moj nalaz je jučer bio cerviks smekšan i zatvoren. (nema više izraza da je sakroponiran i na 1/2 članka)
    Jučer i danas sam išla više puta na wc na veliku nuždu ne znam dal je to bilo uzbuđenje i panika zbog seke ili se i kod mene tijelo sprema. Osjetim ponekad kao menstualne bolove. E sad tko će ga znati kada će to biti. Očito je mojoj malenoj još dobro u buši bez mjesta.

Iz mog iskustva, blizu si:-) Tijelo se prirodno priprema i ja sam isto išla na wc prije poroda učestalo. Ti kao menstrualni bolovi su lagani trudovi, lažni, al to je tu pred sam kraj:-)

koskica
    27. Travanj 2017. 11:35

blu5

koskica

Hvala na čestitkama.
    Jučer i danas sam išla više puta na wc na veliku nuždu ne znam dal je to bilo uzbuđenje i panika zbog seke ili se i kod mene tijelo sprema. Osjetim ponekad kao menstualne bolove. E sad tko će ga znati kada će to biti. Očito je mojoj malenoj još dobro u buši bez mjesta.

Iz mog iskustva, blizu si:-) Tijelo se prirodno priprema i ja sam isto išla na wc prije poroda učestalo. Ti kao menstrualni bolovi su lagani trudovi, lažni, al to je tu pred sam kraj:-)

Ma da, al te bolove ne osjećam cijeli dan, možda par puta kroz dan. i ne osjećam ništa u leđima.... Stvarno ne znam što očekivati... A i baš nemam previše apetita

• blu5
    27. Travanj 2017. 11:38

Kažem t, pomalo se tijelo sprema, zato se i zovu lažni trudovi. Dakle, nije vrime za pokrenut se i ić u bolnicu ali naznaka da si blizu. Ne boj se, znat ćeš kad to bude za otić u bolnicu:-)

koskica
    27. Travanj 2017. 11:44

blu5

Kažem t, pomalo se tijelo sprema, zato se i zovu lažni trudovi. Dakle, nije vrime za pokrenut se i ić u bolnicu ali naznaka da si blizu. Ne boj se, znat ćeš kad to bude za otić u bolnicu:-)

Hvala ti :)  uhhhh koje uzbuđenje, pere me od jučer

Maja 3
    27. Travanj 2017. 11:58

Koskice,cestitam na necakinji! Jojjj,ti ces svaki cas  rodit! Neka bude brzo kao i sestrin porod! A mene si bas sad oraspolozila..ja imam takov strah od drugog poroda da je to neopisivo...nebi nista rekla da mi je prvi bio nesto tezak...super je proslo,al sad me strah da ce biti gore.

Maja 3
    27. Travanj 2017. 11:59

Blu i mamika,kakav je vama bio 2 porod s obzirom na 1?

mamika3
    27. Travanj 2017. 12:13

LlamaFace

Ovakve price volim procitati,a u ti ces u vrlo kratkom roku,moguce da i tebe ceka slican scenarij 😆 ja jucer skocila do firme odnijeti doznake pa su i meni kolegice pocele pricati iskustva s poroda sad kad vide da mi se termin priblizava,zapamtila sam samo one koje su rekle da su dosle na redovan pregled po 5 cm otvorene a da nisu ni znale i samo ostale rodit,e tooo se trazi 😀

Tak sam ja s malom dosla kakti na indukciju,a bila otvorena 4cm!Ostavili su me u bolnici naravno!Jedino sto uopce nisam imala trudove!

Miris malih beba je zapravo miris raja
    💟buhtlica 8.6.2017
    💟sefica 22.11.2011
    💙moj car 21.10.2009

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.