Pozdrav curke..
Evo mi bili jučer na anomaly scanu u Poliklinici Adarta u Vž, ko je blizu svakako preporučam. Dr. Jukić je stvarno stručan čovjek s puno iskustva..
Posteljica je jako blizu bebača pa slike nisu baš nešto, al smo uspjeli vidjeti da je mališa baš sladak.. Ima mali nosić i ustašca ;) Težak je 445 grama za 21+4...
Eh, sad.. nije sve sjajno kako sam priželjkivala da bude.. Mozak, srce, želudac super rade, i svi su se razvili kako treba, ima sve prstiće već i noktiće( za što je rekao da ukazuje na dobar neurološki razvoj) ali nam je doktor dijagnosticirao da su na oba bubrega pijeloni dilatirani(prošireni) i to dosta 23x13mm, na drugom13,34mm...Mokaćni mjehur i mokraćni kanali su urednog izgleda.
Malo sam čitala o tome i trebat ćemo se sad još u trudnoći kontrolirati, a ako se oni ne suze, odmah po rođenju pratiti pišanje bebača, ako neće moći pišati mokraća će se vraćati u bubreg pa će trebati operacija...
Puno ih piše da se ti pijeloni mogu suziti i znatno popraviti pa vjerujem da će tako biti i kod nas i da će se malac izboriti da bude sve ok....
Ono što mi je fascinatno je to da su i meni našli sad u ponedjeljak dilatiran kanal u desnom bubregu... Očito je to po mami naslijedio :(
Pozdrav, mame koje žele neku dodatnu zaradu, 5 minuta posla a fino se da skupit novaca, neka probaju, nema ulaganja, otvarate reklame za koje ste plačeni 1, 2, 3, eura, isplačuju http://web-selldiam.com/reg/ref_577e6a1bddecb
Pozdrav curke..
Evo mi bili jučer na anomaly scanu u Poliklinici Adarta u Vž, ko je blizu svakako preporučam. Dr. Jukić je stvarno stručan čovjek s puno iskustva..
Posteljica je jako blizu bebača pa slike nisu baš nešto, al smo uspjeli vidjeti da je mališa baš sladak.. Ima mali nosić i ustašca ;) Težak je 445 grama za 21+4…
Eh, sad.. nije sve sjajno kako sam priželjkivala da bude.. Mozak, srce, želudac super rade, i svi su se razvili kako treba, ima sve prstiće već i noktiće( za što je rekao da ukazuje na dobar neurološki razvoj) ali nam je doktor dijagnosticirao da su na oba bubrega pijeloni dilatirani(prošireni) i to dosta 23x13mm, na drugom13,34mm…Mokaćni mjehur i mokraćni kanali su urednog izgleda.
Malo sam čitala o tome i trebat ćemo se sad još u trudnoći kontrolirati, a ako se oni ne suze, odmah po rođenju pratiti pišanje bebača, ako neće moći pišati mokraća će se vraćati u bubreg pa će trebati operacija…
Puno ih piše da se ti pijeloni mogu suziti i znatno popraviti pa vjerujem da će tako biti i kod nas i da će se malac izboriti da bude sve ok….
Ono što mi je fascinatno je to da su i meni našli sad u ponedjeljak dilatiran kanal u desnom bubregu… Očito je to po mami naslijedio :(
A bas lijepo izgelda bebica...
Nemoj se plasiti i ako je mozda naslijedio po tebi vidis da tebi to do sada nije radilo probleme pa ce se sigurno popraviti..
Puuuno hugova..
Cure da li je koja od Vas ima saznanja o bolnim kvržicama na trbuhu. Naime ja si mogu prstima na trbuhu napipat kvržicu koja je na dodir poprilično bolna. Veličina te kvržice mogla bi biti veličine jagodice malog prsta na ruci. Ne boli me ako je ne dirnem, al kad znam da je tu onda si je mogu točno napipati i stvarno boli. Zaboravila sam pitati doktora u ponedjeljak, bila sam preeuforična kada sam čula da je s malenom sve u redu.
url=https://lilypie.com]
Ja sma zadnjih dana toliko placljiva.. Sanjam gluposti. Sanjala sam da sam prokvarila... Probudila sam se i trcala an WC. Plakala sam jer je muž htio ici na nogomet dva dana za redom.. Plakala sam jer je frendica dobila posao od srece, plakala sam jer je jedna druga javila da je trudna, plakala sam jer se kolegica na poslu naljutila na mene a ja tog nisam bila svjesna..
Uglavno potop. Idem danas na pregled.. I opet cu plakat..
Inace nikad ne cmoljim ne znam kaj bi sa ljudima koji placu.. Bas me je prehitilo..
Eloa, znam nekoliko slučajeva kod kojih je bio isti problem. Njima se stanje na žalost nije riješilo kroz trudnoću, i zahvat je bio dok je beba bila skroz malena, ali nikakvih ni problema ni tegoba nije ni beba imala ni oni. Sve je to brzo prošlo i dobro se odradilo, tako da ako se u trudnoći ne riješi, nema panike, to je rutinski zahvatić.Svakako se nadam da će se sve to posložit u trudnoći.
Sundi, hahaha, hormoni su čudo! A šta ćeš, ako ti se plače plači, proći će to.
Hvala ti blu5 na odgovoru.... Ja sam isto skeptična da će se u trudnoći to riješit pošto je na oba bubrega i dosta veliko, al se nadam da će se nakon poroda sposložit pa da bar nejde na operaciju..I da ga ne boli...Nadamo se najboljem :/
Sortiraj odgovore
Najstariji